Piure de conopida

Retete garnituri Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Piure de conopida

O alternativa la mult iubitul piure de cartofi. Acest piure e extra cremos iar gustul si textura nu se depreciaza daca sta o vreme. Ba din contra, piureul de conopida devine mai matasos dupa ce sta si e reincalzit. Ideal pentru musafirii nepunctuali ;)

Aceasta este varianta revizuita. Prima versiune am postat-o in 2011 si de atunci am reusit sa o imbunatatesc destul de mult.

Ingrediente

1 conopida mica (cca 700 gr)
1 ceapa medie
2 linguri unt (sau 1 lingura unt si 1 lingura smantana acra)
1 fir cimbru
1 lingurita cu varf mustar
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 3

  1. Conopida se desface in buchete si apoi se taie felii.
  2. In uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt. Se soteaza la foc mic pana ceapa e translucida (cca 15 minute) fara a o lasa sa se rumeneasca deloc.
  3. Se adauga conopida, cimbrul si apa doar cat sa o acopere (cam 2 1/2 cani apa; puteti adauga si putin lapte sa iasa mai alba). Se adauga sare si piper negru macint.
  4. Se aduce la fierbere, apoi se da focul la mic si se fierbe cu capac doar pana conopida e fiarta, dar nu terciuita (incepeti sa o verificati dupa 15 minute).
  5. Se scurge apa de pe conopida si se scoate cimbrul. Se pune conopida intr-un robot si se mixeaza pana e piure (puteti folosi foarte putina apa in care a fiert daca vi se pare ca robotul nu mixeaza usor). Se adauga apoi untul (si smantana) si se continua mixarea inca 30 secunde, pana obtineti o crema fina. Se adauga mustarul si se mixeaza scurt. Se drege piureul de sare.
  6. Se serveste piureul cald alaturi de muschiulet de porc (medalioane) la gratar, carnati proaspeti fripti sau snitele de porc. E bun reincalzit.

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Gabriela Dregan  acum 12 ani - 8 Februarie 2012 12:19  

Delicioasa reteta, piure-ul de broccoli este de asemenea o alternativa sanatoasa la cel de cartofi!
 

laura  acum 11 ani - 2 Mai 2012 14:27  

suna interesant o sa incerc si eu :)
 

Oana  acum 11 ani - 10 Noiembrie 2012 15:32  

Buna,
De ceva vreme iti ”fur” retele si intodeauna mi-au iesit super.
Vreau sa iti multumesc pentru ceea ce faci, fiindca de fiecare data cand raman in pana de idei si ma intreb (a mia oara) ce sa mai fac de mancare, intodeauna gasesc cate o idee interesanta si gustoasa pe site-ul tau.
Chiar acum ma duc sa fac acest piure de conopida, care va fi o noutate pt mine. Pana acum nu stiam sa fac altceva decat piure de cartofi :(
Salutari din Timisoara :)
 

stefan doina  acum 11 ani - 15 Decembrie 2012 17:01  

:) Am cumparat deja conopida si de maine voi incerca reteta.Mie imi place mult conopida, sunt convinsa ca va iesii bine.
 

Angelia  acum 10 ani - 24 Mai 2013 15:54  

Multumesc de retetele tale minunate. Ma inspiri si cand sunt in pauza de idei, esti cea mai buna. Am facut piure-ul de conopida. A iesit minunat. Cu usturoiul nu am avut curaj sa pun decat vreo 4 catei..restul i-am intins pe paine, cu putina sare...mmm, deliciosi :D. Iar in crema nu s-au simtit mai deloc. Si ciupercile sote au iesit dementiale. N-au ajuns ca si garnitura pt 2 persoane, ca le-am mancat aproape pe toate cu o vecina care a venit sa vada ce miroase asa bine :D delicioase =P~
Merci mult
 

Beatrice  acum 7 ani - 10 Noiembrie 2016 21:14  

Delicioooos,deliciooos,deliciooos! tocmai am terminat cina si a fost excelent!:)l-am servit cu snitele de porc.foarte bun! sarumana pt masa!:)
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Noiembrie 2016 10:26  

sa-ti fie de bine, Beatrice!
 

Simona Mariana  acum 7 ani - 19 Noiembrie 2016 15:11  

As fii vrut sa faci aceste retete video.. Asa se explica mai bine. Dar varianta scrisa e cat de cat buna. Mersi
 

Ioana  acum 4 ani - 25 Martie 2020 23:18  

In seara asta am avut spor. Am facut clatitele de conopida, piureul de conopida si tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde. Am incercat sa combin retete in functie de ingrediente. Maine dimineata mi-am propus sa fac fursecurile cu scortisoara. Fursecurile astea sunt asa, ca un clasic pentru mine.
Am o problemutza insa: am scapat prea mult lichid la piureul de conopida. E ceva ce as putea sa fac sa ingros putin piureul fara sa il stric?
 

Ioana  acum 4 ani - 26 Martie 2020 10:28  

ar merge niste cartofi fierti striviti ca sa-l ingrosi...
ah, tarta aia cu ceapa verde imi place la nebunie, desi e o reteta veche a ramas la favorite ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...