Salata Nicoise cu paste

Retete din Franta Retete cu legume Retete cu ou Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple Retete salate

Reteta Salata Nicoise cu paste

In aceasta varianta, salata Niçoise devine un pranz consistent si rapid de preparat. Pentru o varianta cu putine calorii pastele le puteti inlocui cu salata verde taiata fasii.

Ingrediente

200 gr paste scurte
150 gr fasole verde (proaspata sau congelata)
1 conserva ton in ulei (170gr; de buna calitate)
10 rosii cherry
15 masline negre (sau verzi)
1 legaturica patrunjel
5 frunze busuioc
1 lingura capere
3 oua fierte
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
1/4 lingurita oregano uscat
sare, piper

Portii: 3

  1. Se pun pastele si fasolea verde la fiert in aceeasi oala cu apa fierbinte si sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachetul de paste, cca 10 minute pentru pastele scurte.
  2. Se fierb ouale.
  3. In acest timp se scurge tonul de ulei (se retine uleiul) si se sfarma cu furculita. Se adauga caperele, maslinele, patrunjelul si busuiocul tocat fin, rosiile cherry taiate in doua (sau patru, in functie de marime). Se amesteca totul usor.
  4. Se scurg pastele si fasolea verde si se toarna peste ton. Se presara sare si piper dupa gust si se amesteca usor.
  5. Se bate cele 2 linguri ulei masline cu 1 lingura ulei de pe ton si sucul de lamaie. Cand devine ca o emulsie se adauga oregano si se toarna peste salata. Se omogenizeaza.
  6. Se serveste salata calduta sau rece cu felii de ou fiert.

Salata Nicoise cu paste

Salata Nicoise cu paste

Salata Nicoise cu paste

Salata Nicoise cu paste

Salata Nicoise cu paste

Salata Nicoise cu paste

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

dana  acum 13 ani - 23 Iunie 2010 15:42  

the best :)
 

petru  acum 13 ani - 31 Iulie 2010 15:35  

suuper gustoasa =~ =P~
 

RIKI  acum 13 ani - 22 August 2010 01:11  

daca e salata nicoise e salata nicoise si basta, nu exista salata nicoise cu paste, nu mai inventati voi prostii..pune-i numele pe care-l vrei dar nu-l mai asocia cu o salata de traditie super cunoscuta in lume...putzin profesionalism svp ! :(
 

diana n  acum 13 ani - 22 August 2010 18:58  

ce se agita oamenii pt o denumire...o reteta poate avea mai multe variante, mai mult sau mai putin personale (personalizate) iar daca reteta de baza se numeste nicoise, atunci aceasta este o varianta de nicoise, dupa cum s-a si specificat in descriere. si chiar nu e o prostie, am facut-o si eu si a iesit superbuna. ;)
 

nata  acum 13 ani - 24 Noiembrie 2010 17:34  

e superba, am preparatu la prietenii mei din Canada :) :)
 

marin nora constanta  acum 13 ani - 24 Noiembrie 2010 19:55  

Buna seara.Reteta mi se pare minunata.Cind vine Carmen acasa o incercam.Acum doresc raspuns la mesajul de dimineata daca se poate. :)

mama lui Carmen :)
 

Ioana  acum 13 ani - 25 Noiembrie 2010 10:48  

buna dimineata! ma bucur ca ati gasit deja ceva atragator de gatit de pe siteul meu.

v-am raspuns la mesajul de ieri aici [link] :)
 

ioana  acum 13 ani - 14 Ianuarie 2011 15:34  

VREAU SA O INCERC
 

pishkot  acum 12 ani - 21 August 2011 22:17  

m ai salvat, habar n aveam ce sa papam si am facut salata ta ...doar ca n am gasit busuioc proaspat si am pus un pic mic mic de busuioc uscat:)
sar na de reteta:*
 

Florina  acum 12 ani - 3 Octombrie 2011 15:12  

Super! Inca o reteta super!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...