Sare aromata

Retete condimente

Reteta Sare aromata

Anul trecut am incercat sa-mi fac o mica gradinuta cu verdeturile care-mi plac si care nu sunt caracteristice zonei noatre, deci le gasesc mai rar la noi in magazine si la niste preturi mult prea mari. Evident am esuat lamantabil, nici urma de busuioc, salvie sau rozmarin prin straturile mele. Va dati seama ce m-am "enervat" cand am vazut ca in Croatia salvia creste direct din stanci, iar rozmarinul il folosesc sa faca garduri vii!!!! Oricum nu ma dau batuta o sa incerc sa le cultiv in ghivece. Deja mi-am luat un mic busuioc in ghiveci pe care l-am adus cateva zile pe masina din Croatia si a rezistat saracutul si chiar a inceput sa dea frunze noi :) Eu sper sa se faca frumos desi am pe constiinta vreo doua tufe de busuioc. :p

Am adus cu mine si o captura pretioasa, o punga mare de rozmarin pe care l-am congelat, se congeleaza foarte bine. Iar cu cateva crengute am facut sare aromata, dupa ideea lui Jamie Oliver. Se poate face sare aromata si cu alte verdeturi bineinteles, doar ca trebuie sa le dozati in functie de cat de aromate sunt. Rozmarinul avand o aroma puternica e suficient sa folositi 2 crengute.

Aceasta sare o puteti folosi in sosuri, ciorbe, pe chipsurile facute in casa... si se pastreaza foarte bine in borcane, la frigider cateva luni bune.

Ingrediente

90 gr sare mare
2 crengute rozmarin
1 lamaie

  1. In blender puneti sucul de la lamaie cu frunzele de rozmarin. Mixati sa obtineti o crema.
  2. Adaugati sarea si mai mixati putin pana aceasta e uniform colorata intr-un verde pal.
  3. Pastrati sarea in borcane inchise ermetic la frigider. Rezista cateva luni.

Sare aromata

Sare aromata

Comentarii (6)

 

angela  acum 15 ani - 30 August 2008 17:34  

vezi de ce ne intelegem noi bine!la mine in casa mor plantele pe capete,anul acesta am distrus :2 palme , 3 plante in ghiveci (le-am uitat numele)si un busuioc care bate toate recordurile ,dupa 5 zile era mort si culmea e ca l-am si udat de vreo 2 ori!culoarea e foarte frumoasa,cred ca arata foarte bine pe o bucata de carne.
 

Ioana  acum 15 ani - 30 August 2008 18:37  

ba EU detin recordul: am omorat un busuioc grecesc in 2 zile. l-am luat de la Tesco, l-am pus la soare, l-am udat... a doua zi jumatate negru (ca ars)... peste inca o zi tot s-a facut negru... am aflat ca e planta crescuta in interior si eu l-am pus la soare si s-a ars, trebuia sa fac trecerea incet

deja cu Radu cand primesc vreo planta facem pariuri in cat timp moare. dar busuiocul de Croatia e inca in viata, am si gatit din el, da frunze noi, cam incet dar asta e, o sa-i schimb acum ghiveciul ca e deja mic
 

angela  acum 15 ani - 30 August 2008 19:10  

eu am reusit sa fac sa creasca busuioc din seminte ,dar dupa ce s-a facut tufa faina am plecat in vacanta si a murit!oricum esti record-women!
 

maria  acum 15 ani - 16 Octombrie 2008 13:29  

cefrumos arata!
 

cristina  acum 12 ani - 10 August 2011 22:09  

pe mine ma urasc plantele aromatice! ori ca pun seminte la incoltit, ori am rasaduri, ori cumpar plante mature, cu radacina, rezultaul e nul! toate mor!!! :( de ceee?!
 

Ioana  acum 12 ani - 11 August 2011 11:58  

au lumina/soare destul?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...