Retete Culinare : e-Retete

 

Rata la cuptor

Categorii: Retete asiatice, Retete de mancaruri cu carne, Reteta cu carne de rata si gasca, Retete de Pasti, Retete la cuptor

 

Rata la cuptor. Imagini pas cu pas pentru rata la cuptor

Rata chinezeasca sau rata Peking, acesta este cadoul meu de Pasti pentru toti vizitatorii fideli. Am vrut sa fie ceva deosebit, ceva ce sigur nu ati mai mancat sau macar nu ati avut ocazia sa pregatiti acasa. Este o mica opera de arta. O rata cu o culoare perfecta, lucioasa si caramelizata deasupra, dar bine facuta si suculenta in interior. Recunosc ca am avut ceva emotii cand m-am apucat de ea, stiam ce vreau sa obtine (adica exact ce vedeti in poze) dar nu eram sigura ca reusesc doar cu aragazul meu. In China se folosesc cuptoare inalte in care ratele se pun atarnate de gat la copt, iar dedesubt se face foc pe lemne.

E recomandat sa o serviti imediat dupa ce ati scos-o din cuptor, atunci aromele sunt maxime. Pielea crocanta e delicioasa si aromata.

Sper ca nu va speriati de lungimea retetei sau a ingredientelor, cei care ati mai gatit chinezarii de la mine de pe site aveti toate ingredientele la indemana. Iar textul retetei cuprinde mai mult explicatii despre importanta fiecarui pas. In mod normal in prima zi pregatirea ratei va ia doar 1 ora iar a doua zi doar 3 ore la cuptor.

Rata am cumparat-o refrigerata de la Auchan.

Ingrediente pentru Rata la cuptor

1 rata ( de 2 kg )
1 mana sare mare

Umplutura

1 lingurita rasa sare
1 lingurita rasa piper
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/4 ceapa
2 catei usturoi
2 linguri sos de soia
1 lingura suc de portocale

Glazura 1

1 lingura miere
1 lingura sos de soia
2 linguri otet de orez
50 ml apa

Glazura 2

2 linguri sos de soia
2 linguri otet de orez
1 lingura suc de portocale
1 lingurita ulei susan
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita ghimbir praf
1/4 lingurita chili pudra
2 catei usturoi
1 lingura miere
1 lingura zahar brun

Rata la cuptor - Preparare

  1. Se incepe pregatirea ratei cu o zi inainte de a o coace!!! E indicat sa aveti o persoana care sa va ajute, fiindca unele operatii sunt mai greu de facut.
  2. Se curata rata de grasime in zona capului si in zona din spate.
    * nu aruncati grasimea de rata, este o "grasime buna" fara colesterol, asa ca o puteti pastra la congelator pentru alte mancaruri.
  3. Se freaca rata pe toata suprafata cu sare mare, pentru a-i reimprospata pielea, ca la un peeling . Se spala apoi bine, inclusiv in interior, sub jet de apa rece. Se usuca cu servetele de bucatarie. Se mai curata de pene, daca nu a fost curatata bine.
  4. Se desface pielea de pe piept cu rabdare sa nu o rupem, la inceput cu mana si apoi introducand un pai pe sub piele si sufland pana se umfla. Asta e distractiv
  5. Umplutura: Se amesteca sarea, piperul si ghimbirul si se freaca rata DOAR in interior cu acesta amestec. Se introduce in cavitate ceapa taiata felii, usturoiul taiat in doua si sosul de soia si sucul de portocale.
  6. Cu ajutorul unei frigarui din lemn sau metal "coaseti" pielea astfel incat sa sigilati cavitatea. Va puteti ajuta si de cateva scobitori pentru a fi siguri ca ati sigilat bine. Ideea e ca lichidele vor forma in interior abur care nu va lasa carnea sa se ususce in timpul coptului. Plus ca va fi infuzata de acele arome din interior.
  7. Oparirea ratei: fierbeti 3-4 l apa pana clocoteste tare. Trebuie sa fie foarte fierbinte apa!!!
  8. Introduceti in zona gatului ratei un carlig de macelarie (vezi poze) astfel incat sa o puteti tine suspendata cu picioarele in jos.
  9. Cineva trebuie sa va tina rata de carlig deasupra chiuvetei. Cu ajutorul unei cani turnati apa fiarta peste rata, de jur imprejur, avand grija sa nu ratati nicio zona, rata trebuie sa fie bine oparita. Veti vedea cum pielea de pe ea se intinde. Suspendati rata pe un suport (eu am pus un sucitor lung intre doua scaune si un vas dedesubt in care sa curga apa si grasimea de pe rata) si uscati-o pe toata suprafata, cam 5 minute, cu uscatorul de par.
  10. Glazura 1: puneti la fiert toate ingredientele pentru glazura 1. Cand incepe sa faca spuma deasupra, opriti focul.
  11. Apoi cineva iar trebuie sa o tina suspendata deasupra chiuvetei. Cu o pensula de silicon ungeti rata pe toata suprafata cu glazura pregatita. Dupa ce ati glazurat-o toata, turnati glazura care v-a ramas peste rata, de jur imprejur...
  12. O suspendati iar pe suport si o uscati cu uscatorul macar 5 minute, sau cat aveti rabdare, cu cat mai mult cu atat mai bine. O lasati apoi 2 ore la temperatura camerei.
  13. O introduceti apoi la frigider, tot suspendata si cu un vas dedesubt (vezi poze) si o lasati sa se scurga si sa se usuce cca 24 ore.
    * daca aveti o camara racoroasa o puteti suspenda acolo cele 24 ore
  14. A doua zi scoateti rata din frigider cu 4 ore inainte de a o coace. In felul acesta carnea revine la temperatura camerei si pielea se mai zvanta. E foarte important ca pielea sa fie uscata perfect!!!
  15. Cum coacem rata timp de 3 ore.
    Se scoate carligul din gat, se leaga aripile (eu am folosit o frigaruie) si picioarele (am folosit carligul) si se da rata la cuptorul preincalzit la 170C.
    * osul gatului era un pic cam lung asa ca l-am acoperit cu folie de aluminiu sa nu se arda
    Rata se aseaza cu pieptul in sus pe gratarul cuptorului (NU in tava!!!!) asezat pe nivelul din mijloc al cuptorului. Pe cel mai de jos nivel al cuptorului asezati tava cuptorului in care puneti 2-3 cani apa. Aceasta tava cu apa are rolul de a colecta grasimea care se scurge din rata. Fiindca contine apa, grasimea nu se va arde.
  16. Se lasa rata la 170C pentru doar 20 minute. Apoi timpii de coacere sunt urmatorii:
    - scadem temp. la 160 si lasam rata inca 1 ora si 10 minute.
    - scadem temperatura la 150C, intoarcem rata cu pipetul in jos si lasam inca 30 minute
    * !!! tot timpul cat coaceti rata aveti grija sa nu scada apa din tava de jos si adaugati apa de cate ori e necesar, altfel veti afuma casa!!!
  17. Glazura 2: fierbem toate ingredientele impreuna pana incepe sa faca spume. Strecuram printr-o sita fina sosul obtinut.
  18. Dupa 2 ore de coacere, glazuram rata pe spate cu glazura, apoi o intoarcem iar cu pipetul in sus si o glazuram si pe fata.
    Continuam sa o coacem tot la 150C pentru inca 30 minute, apoi crestem temperatura la 170C si o mai lasam 30 minute. In ultimele 30 minute sa o supravegheati sa nu se inchida prea tare la culoare. Rata trebuie sa aiba o culoare portocalie intensa, nu maronie. Pielea ratei trebuie sa fie crocanta.
  19. Se scoate rata pe platou, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea, sa se redistribuie sucurile din ea, cam 15 minute. Se scot toate frigaruile din ea si se rup varfurile aripilor ca sunt cam uratele.
  20. Apoi se poate servi. Se serveste intreaga la masa, iar gazda o va taia felii subtiri in fata oaspetilor. In mod normal pielea se ia separat de pe ea si se serveste separat (fiind considerata o delicatesa), iar pe alta farfurie se serveste carnea. Se serveste cu castraveti taiati betisoare, ceapa verde tocata si frunze de salata (sau clatite). In clatite sau frunze de salat se aseaza carne de rata, ceapa si castraveti, se ruleaza ca si trabucurile si se mananca. Pielea o puteti inmuia in sos dulce-acrisor (de genul sosului vietnamez)

 
Click pe imagini pentru a mari

Cuartam rata de grasime
Cuartam rata de grasime
Desfacem pielea de pe piept cu mana...
Desfacem pielea de pe piept cu mana...
si sufland in ea cu ajutorul unui pai
si sufland in ea cu ajutorul unui pai
Umplem rata
Umplem rata
Coasem rata
Coasem rata
O atarnm de un carlig si o oparim
O atarnm de un carlig si o oparim
O uscam
O uscam
O lasam la frigider 24 ore
O lasam la frigider 24 ore
In cuptor, pe gratar
In cuptor, pe gratar
Glazura 2
Glazura 2
Dupa 2 ore de copt o glazuram
Dupa 2 ore de copt o glazuram
Rata la cuptor
Rata la cuptor
Rata la cuptor
Rata la cuptor
Felii de piept
Felii de piept

 

5 68

 

 

Retete similare 

Pulpe de rata cu varza rosie calita Salata cu rata si dressing de grapefruit si fistic
Pulpe de rata cu varza rosie calita Salata cu rata si dressing de grapefruit si fistic
Confit de rata Piept de rata cu prune uscate
Confit de rata Piept de rata cu prune uscate

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Rata la cuptor" ģ

 

Comentarii

alina  acum 3 ani 31 Martie 2010 12:25  

Re: Rata la cuptor

Biata rata....dar tot as manca-o....Felicitari!
 

Simona  acum 3 ani 31 Martie 2010 12:41  

Re: Rata la cuptor

Intr-adevar, biata rata a trecut prin multe...dar a meritat! Ce privelisti la final ! E un motiv serios pt.mine ca sa ma hotarasc sa gatesc o rata ... marturisesc ca n-am facut-o pana acum. Dar pozele si explicatiile de mai sus nu m-au putut lasa indiferenta !
 

ildi  acum 3 ani 31 Martie 2010 12:42  

Re: Rata la cuptor

salivez langa calculator...
pentru seara asta am planuri la o iesire cu fetele dar maine is la restaurantul chinezesc, ca de facut e imposibil cu cuptorul meu
 

Ioana  acum 3 ani 31 Martie 2010 14:24  

Re: Rata la cuptor

alina, merci!

simona, si la mine e prima rata, stai linistita. nici nu stii ce emotii am avut! ma ingrijoram sa nu cumva sa iasa tare inauntru, cum am mai mancat eu rate prin restaurante. am mancat una in Praga, celebra lor rata pe varza, si a fost dezastruoasa. si rata era tare, dar varza aia a fost ceva horror. si ma gandeam ca daca lor nu le iese trebuie sa fiu foarte atenta. plus ca, desi aveam termometrul ala de fripturi, nu l-am folosit ca sa nu tasneasca grasimea afara sa-mi strice "crusta" glazurata

ildi, nu ai termostat la cuptor?
 

Laura  acum 3 ani 31 Martie 2010 15:44  

Re: Rata la cuptor

Felicitari Ioana! Stiu ca e delicioasa, nu am mancat, dar le-am vazut atarnate in magazinele chinezesti. Eu sigur nu o fac pt ca e prea complicat procesul si ia ceva timp, care din pacate nu-l am. Dar cu proxima ocazie cumpar de la "producatori".
 

dana  acum 3 ani 31 Martie 2010 15:51  

Re: Rata la cuptor

nu am cuvinte......arata extraordinar de bine, felicitari!!!!! ioana, crezi ca daca incerc cu o rata crescuta la curte exista riscul sa fie carnea mai tare???
 

Ioana  acum 3 ani 31 Martie 2010 17:20  

Re: Rata la cuptor

ai mai pregatit ceva friptura din ratele tale? sau doar supe? te intreb fiindca daca ai facut si a iesit asa si asa cu reteta asta sunt sanse sa iasa la fel de buna ca si cu cea de cumparat.
 

claudia  acum 3 ani 31 Martie 2010 18:18  

Re: Rata la cuptor

M-ai lasat fara cuvinte!!!De-a dreptul minunata!
 

ramisimion  acum 3 ani 31 Martie 2010 20:10  

Re: Rata la cuptor

sunt uimita de cat de bine! ce culoare! nu am gatit in viata mea rata dar dupa cum arata aceasta merita sa incerc. Ioana, felicitari, m-ai lasat masca!
 

Sorana  acum 3 ani 31 Martie 2010 21:20  

Re: Rata la cuptor

felicitari!termostatul e doar pt cuptorul electric?
 

Ioana  acum 3 ani 1 Aprilie 2010 10:09  

Re: Rata la cuptor

claudia, rami, sa inteleg ca surpriza mea si-a atins scopul.

sorana, si cuptoarele pe gaz au termostat. al meu e pe gaz.
 

raluca  acum 3 ani 1 Aprilie 2010 11:49  

Re: Rata la cuptor

imi ploua in gura rau de tot
 

Sorana  acum 3 ani 1 Aprilie 2010 17:43  

Re: Rata la cuptor

al meu nu are termostat si imi distruge tot si nu stiu ce sa fac?
 

Ioana  acum 3 ani 1 Aprilie 2010 17:50  

Re: Rata la cuptor

daca nu coace bine, schimba-l.
 

Osiceanu Carmen  acum 3 ani 1 Aprilie 2010 23:17  

Re: Rata la cuptor

o nebunie!! Ioana, promit ca, daca iti deschizi un restaurant, vin sa mananc la tine indiferent de distanta la care ma aflu !!
 

pansy  acum 3 ani 5 Aprilie 2010 22:45  

Re: Rata la cuptor

imi place reteta ,am s-o folosesc sigur,am notat-o.cred ca merge si pentu gasca.
 

katmai  acum 3 ani 7 Mai 2010 01:30  

Re: Rata la cuptor

ookay maine ma apuc si eu de reteta asta )) is curios daca imi iese wish me luck!

mama se pare ca is singuru barbat de aici care a fost excited de reteta asta.
 

Adrian  acum 3 ani 27 Iunie 2010 20:13  

Re: Rata la cuptor

intradevar superba, e o minunatie,dar dureaza.dupa cum vad procesul termic este foarte pretentios ,asa ca multi nu`si pot permite sa fac acasa. Saptamana viitoare voi avea un examen si cred ca voi pregati RATA cu orez basmati. chiar daca dureaza va fi ceva mai sofisticat ,arome intense si o delicatesa pe cineste. iti doresc multa sanatate. a.. as dori si eu un link cu site-ul teau. o zi minunata.
 

cami  acum 3 ani 6 August 2010 18:28  

Re: Rata la cuptor

superba rata!!voi incerca si eu,doar ca nu am uscator de par!!!
 

ratoiu  acum 3 ani 19 Decembrie 2010 23:15  

Re: Rata la cuptor

Am luat o rata din Auchan( Junge Ente).
Se poate utiliza reteta asta?
Arata nemaipomenit. Cea preparata de tine, nu a mea care este congelata.
 

Morariu Neacsu Ionela  acum 3 ani 31 Decembrie 2010 00:47  

Re: Rata la cuptor

Arata extaordinar de bine rata asta. Ce zici Ioana nu se poate aplica aceeasi reteta si la gasca?
 

iulia  acum 3 ani 23 Ianuarie 2011 00:15  

Re: Rata la cuptor

Am scos acum doua ore rata ca sa se decongeleze.
Maine ma apuc de ea!! Sa-mi tii pumnii! Te anunt cum a iesit!
 

iulia  acum 3 ani 25 Ianuarie 2011 17:20  

Re: Rata la cuptor

Ioana, multumesc! Am facut o rata pe cinste. A fost enorm de munca la ea, mai ales ca a avut fundul taiat cam ciudat, a trebuit sa o cos, de fapt, am cusut-o cu atat de bumbac, la gat si tartita, ca sa nu iasa zeama din ea. A fost dementiala, foarte frageda si cu un gust exceptional.
Imi permiti sa pun reteta pe blogul meu, cu trimitere la site-ul tau, asa cum am procedat si la caracatita la cuptor? Nu am copiat nimic si am incercat reteta si am pus linkul de unde m-am inspirat ca sa nu fie probleme.
 

Ioana  acum 3 ani 25 Ianuarie 2011 18:25  

Re: Rata la cuptor

linistita poti sa pui reteta cu link abia astept sa vad poza
 

iulia  acum 3 ani 4 Februarie 2011 01:23  

Re: Rata la cuptor

Multumesc Ioana! Uite rata mea: [link]
 

iulia  acum 3 ani 4 Februarie 2011 01:23  

Re: Rata la cuptor

Acum am observat: pensula cu care am glazurat rata este identica cu a ta.
Si sa stii ca in portiunea de pe piept unde a fost rupta piele nu a fost vina mea, era deja rupta inca din pachet . Dar tot buna a fost!!
 

Morariu Neacsu Ionela  acum 2 ani 18 Februarie 2011 23:40  

Re: Rata la cuptor

Arata super rata asta.Tocmai ce am primit de la tara o rata si vreau sa incerc reteta asta dar nu am ulei de susan si otet de orez.As putea sa le inlocuiesc cu altceva?Adica ulei de masline si otet balsamic? Oare ii strica gustul?
 

Ioana  acum 2 ani 19 Februarie 2011 11:56  

Re: Rata la cuptor

da, in loc de ulei de susan poti pune ulei de masline. iar in loc de 2 linguri otet de orez poti pune cate 1 lingura de alt fel de otet (de vin alb sau balsamic) diluat cu 1 lingura de apa.
uleiul de susan e aromat si da un gust ratei dar nu va fi o tragedie daca nu il pui, va iesi bun si fara el
 

diana  acum 2 ani 25 Februarie 2011 22:20  

Re: Rata la cuptor

multumesc mult, Ioana, pentru reteta asta minunata. nu e complicata, dar dureaza pana e gata, insa merita din plin. sotul meu a mancat in china rata din asta, si a zis ca cea facuta de mine este exact ca cea din china
 

AZ  acum 2 ani 14 Martie 2011 15:34  

Re: Rata la cuptor

Sunt un mare fan al ratei Peking. Chiar am postat pe blogul meu cum se serveste rata asta ([link]), insa reteta ta m-a dat gata. In fiecare an de Craciun gatesc rata, si cred ca anul asta voi gati dupa reteta ta.
 

aida2006ro  acum 2 ani 10 Iunie 2011 20:34  

Re: Rata la cuptor

delicios !! felicitari !!!!
 

Iulia  acum 2 ani 12 Ianuarie 2012 15:47  

Re: Rata la cuptor

Ioana, am gatit rata si a iesit minunat de gustoasa! Multumim frumos de reteta! O poti gasi postata si la mine pe blog. Nu a iesit asa aratoasa ca a ta dar a fost un deliciu pentru noi! Multumim pentru atatea bunatati pe care le impartasesti cu noi de fiecare data!
 

Ioana  acum 2 ani 12 Ianuarie 2012 20:19  

Re: Rata la cuptor

te-am gasit mai greu dar pana la urma am vazut-o! arata foarte bine, aceeasi culoare. felicitari!
 

alex  acum un an 5 Aprilie 2012 10:18  

Re: Rata la cuptor

super tare....o reteta de nota 10........
 

alex  acum un an 5 Aprilie 2012 16:57  

Re: Rata la cuptor

Buna Ioana!nu am facut RATA,pina acum......dar este primua pe lista,sigur este bestial,iar modul de preparare este fantastic,bravo....sint un gurmand,iar in bucatarie ma simnt cel mai bine.retetele sint super tarii.pe curind o zi buna iti doresc si tot asa......noutatiiii..........am o reteta de pui dezosat imbracat in rata dezosata si curcan dezosat,este bestiala.pa
 

Cathy  acum un an 6 Aprilie 2012 12:13  

Re: Rata la cuptor

Buna! crezi ca reteta asta merge facuta cu un pui? noi nu mancam rata dar am poftit la pielea crocanta din pozele tale
 

Ioana  acum un an 7 Aprilie 2012 10:41  

Re: Rata la cuptor

merge si cu pui, dar trebuie sa adaptezi timpul de coacere la dimensiunea lui.
 

alexa  acum un an 12 Iulie 2012 07:18  

Re: Rata la cuptor

Buna! Felicitari pentru rabdare si curaj ! reteta suna nemaipomenit, totusi nu inteleg cum de nu curg lichidele din interior! E suficienta prinderea cu bete de frigarui? sa inteleg ca pielea de pe piept nu se desface pana jos de tot (adica pana unde e prinsa cu frigarui)?

Mersi si spor in continuare!
 

Ioana  acum un an 12 Iulie 2012 11:04  

Re: Rata la cuptor

da, e suficient sa cosi pielea cu frigarui si/sau scobitori. pui cate sunt necesare ca sa sigilezi zona.
da, se desface doar pielea din zona pieptului, nu cobori foarte jos (vezi poza 2 pana unde se vede mana mea)
 

ionut  acum un an 14 Iulie 2012 18:07  

Re: Rata la cuptor

Multumesc frumos pentru reteta. E a doua oara cand o fac, prima data a fost mai in pripa, insa a iesit destul de buna, a doua oara e chiar acum, e la cuptor "as we speak" :-) . De data asta am urmat instructiunile intocmai si abia astept sa o savuram. Multumesc inca o data, voi mai trece pe aici :-)
 

loredana  acum un an 27 Octombrie 2012 12:38  

Re: Rata la cuptor

BUNA STII CMVA CUM SE CURATA O RATA DE PENE SI PUF?MULTUMESC
 

Daniel  acum un an 25 Ianuarie 2013 16:59  

Re: Rata la cuptor

Te-ai complicat prea mult la niste lucruri marunte sa sti,dar in rest zic ca a meritat
 

Ioana  acum un an 25 Ianuarie 2013 17:12  

Re: Rata la cuptor

care sunt acele lucruri marunte?
 

Verona   acum un an 26 Ianuarie 2013 11:07  

Re: Rata la cuptor

Dar crezi ca merge si cu gasca reteta asta ? A mai pus cineva intrebarea, dar nu am gasit raspunsul la ea.
 

Ioana  acum un an 26 Ianuarie 2013 17:33  

Re: Rata la cuptor

da, s-ar potrivi, desi gasca mi-a parut intotdeauna mai fibroasa decat rata si daca am de ales, merg pe rata. dar daca ai o gasca, poti pune reteta in practica. tehnica este foarte potrivita si pentru ea.
 

lilly  acum un an 31 Ianuarie 2013 17:35  

Re: Rata la cuptor

...........buna,am o āntrebare, ān loc de otet de orez se poate ānlocui alt fel de otet? ,si cand rata e la cuptor sosul se scurge unde? (punem o tava dedesupt?)vreau sā stiu dacā si pt ancepatori ān bucātārie rata o sā arate la fel de frumosā si rumenitā??????? merci mult de tot....................
 

Ioana  acum un an 31 Ianuarie 2013 17:39  

Re: Rata la cuptor

poti pune otet devin alb in care adaugi putin zahar.
la pasul 15 scrie "Pe cel mai de jos nivel al cuptorului asezati tava cuptorului in care puneti 2-3 cani apa. Aceasta tava cu apa are rolul de a colecta grasimea care se scurge din rata. Fiindca contine apa, grasimea nu se va arde."

In aceast atava se scurge grasimea din rata. sa o supraveghezi si daca apa se evapora mai poti adauga putina.
 

lilly  acum un an 31 Ianuarie 2013 23:16  

Re: Rata la cuptor

multumesc mult ioana.............
 

olga  acum un an 2 Februarie 2013 20:12  

Re: Rata la cuptor

Draga Ioana,

Azi am gatit pentru a doua oara rata.
Vreau doar sa-ti multumesc pentru generozitatea ta, pasiunea ta pentru gatit, care e sursa de inspiratie si pentru altii si vreau sa-mi exprim sincer recunostinta.
Multumesc frumos.
 

Dian xue  acum 11 luni 19 Februarie 2013 23:44  

Re: Rata la cuptor

Am gatit azi rata, a iesit o minunatie, foarte gustoasa, a meritat asteptarea
 

Ioana  acum 13 luni 20 Februarie 2013 08:13  

Re: Rata la cuptor

felicitari, pentru rabdare si reusita
 

monica  acum 11 luni 8 Martie 2013 12:05  

Re: Rata la cuptor

buna ziua,
am si eu o intrebare daca rata e de la tara si avand carnea cam tare ar trebui sa o fierb inainte? daca o fierb timpul de coacere ramane acelasi?
multumesc!
 

Ioana  acum 11 luni 8 Martie 2013 13:51  

Re: Rata la cuptor

monica, nu trebuie fiarta inainte. daca respecti reteta, fiindca se coace la foc mic, ar trebuie sa-ti iasa bine facuta si cea de la tara. spor!
 

oana  acum 11 luni 31 Martie 2013 16:31  

Re: Rata la cuptor

buna Ioana,
e a treia oara cand pregatesc rata (de tara) si e superdelicioasa :-)
copiii mei mai fac mofturi la carnite in general, dar nu si la ratusca la cuptor, pe care efectiv o devoreaza
fiica mea e in mod deosebit innebunita dupa pielea dulcea si croncanta

doream doar sa iti multumesc si sa iti urez o primavara frumoasa
 

Mircea Groza  acum 5 luni 13 Octombrie 2013 04:49  

Re: Rata la cuptor

Felicitari! Faina reteta! O s-o fac. De ce trebuie desprinsa pielea
de pe piept?
 

Ioana  acum 5 luni 14 Octombrie 2013 11:20  

Re: Rata la cuptor

pielea trebuie desprinsa ca sa se scurga de sub ea grasimea, altfel stagneaza acolo si nu se face crocanta pielea.
 

Iulia  acum 2 luni 19 Decembrie 2013 19:35  

Re: Rata la cuptor

Buna Ioana,
Am programat si eu rata pt masa de Craciun, insa noi dorim mai inainte de a servi masa sa mergem la biserica ( dureaza cam o oua, o ora jumatate), si ma intreb daca o pot face mai devreme si reincalzi? Sau oricare alta varianta ajuta. Multumesc muuult de tot
 

Ioana  acum 2 luni 20 Decembrie 2013 19:07  

Re: Rata la cuptor

Iulia, dupa ce o scoti, inveleste-o in folie de aluminiu si las-o asa pana la intoarcere. daca se raceste prea tare, bag-o iar in cuptorul incalzit pentru cateva minute. din pacate cred ca se va inmuia crusta de pe piept.
 

Iulia  acum 2 luni 20 Decembrie 2013 19:55  

Re: Rata la cuptor

Multumesc mult! Eu am cuptor electric cu mai multe optiuni. Daca o reincalzesc pe optiunea de grill, este posibil sa redevina crocanta?
Pot sa folosesc optiunea de aer cald a cuptorului pentru a o prepara ( coacerea initiala)? Sau este recomandat varianta de incalzire sus/jos?

Multumesc multe de tot
 

Ioana  acum 3 luni 21 Decembrie 2013 12:33  

Re: Rata la cuptor

m-am gandit si la optiunea grill si daca o pazesti e ok, se va reface crusta. doar ca daca vezi ca-si schimba culoarea (se inchide prea tare) ar fi bine sa treci pe caldura simpla ca sa nu distrugi culoarea aceea frumoasa si sa para arsa. deasupra.

nu te pot sfatui cu optinunile cuptorului electric, l-am folosit prea putin ca sa stiu cum se comporta
 

petrina  acum 44 minute 12 Februarie 2014 18:16  

Re: Rata la cuptor

multumesc mult pt reteta am facuto si pot sa spun ca a avut un maresucces brava!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS