Retete Culinare : e-Retete

 

Vinete umplute cu carne

Categorii: Retete din Grecia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de porc, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Vinete umplute cu carne. Imagini pas cu pas pentru vinete umplute cu carne

Dupa succesul vinetelor umplute cu legume, m-am gandit ca pe frigul asta ar fi potrivita o varianta cu umplutura de carne. Umplutura este aromata cu condimente specifice grecesti, iar desupra am optat pentru acelasi cascaval afumat ca si in cazul celor cu legume.

Ingrediente pentru Vinete umplute cu carne

3 vinete mici (cca 250 gr fiecare)
100 gr cascaval afumat
putin ulei

Umplutura

500 gr carne tocata (de vita sau mixta vita+porc)
1 ceapa mare
2 foi dafin
1 conserva rosii (de 400 gr)
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita cimbru uscat
1 boaba ienibahar
2 prize scortisoara macinata
2 linguri ulei
1/4 legaturica patrunjel
sare, piper negru

Vinete umplute cu carne - Preparare

  1. Se aleg vinete mai micute, grele pentru marimea lor, sa nu fie moi cand le presati si sa aiba coaja lucioasa si fara pete/zone stricate. Se spala si se taie in doua pe lungime. Taiati un pic baza vinetelor ca sa aiba stabilitate.
  2. Se cresteaza pulpa in romburi cu varful unui cutit (vezi poza 1), apoi se ung bine cu ulei. Se aseaza intr-o tava cu pulpa in sus si se dau la cuptor, la 250C, pentru 20 minute.
  3. Umplutura: in uleiul incins calim ceapa tocata marunt impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie.
  4. Se adauga carnea tocata si se prajeste la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand pana se evapora toata apa pe care o lasa si apoi incepe sa se rumeneasca usor (cca 15 minute).
  5. Se adauga rosiile strivite cu furculita (inclusiv sucul de pe ele), restul condimentelor si se amesteca bine. Cand incepe sa fiarba sosul, dati focul la mediu spre mic, puneti capacul si lasati sa fiarba timp de 45 minute.
    * cand sosul e gata, daca vedeti ca s-a adunat prea multa grasime deasupra (asta e in functie de carnea folosita) o puteti lua cu o lingura.
  6. Vinetele se scot din cuptor si se scobeste pulpa doar din mijloc. Se lasa pulpa de pe margini neatinsa ca sa poata sustine umplutura.
  7. Pulpa vinetelor se toaca bucati mari si se pune in sosul de carne. Se mai lasa la fiert inca cateva minute (2-3). Se gusta sosul de sare si se adauga patrunjelul tocat.
  8. Se umplu vinetele cu sosul de carne. Se presara cu cascaval afumat.
  9. Se dau la cuptor, la 200C pentru cca 10 minute, pana branza e topita.
  10. Se servesc calde.

 
Click pe imagini pentru a mari

Vinetele crestate
Vinetele crestate
Umplutura
Umplutura
Vinetel umplute si presarate cu cascaval
Vinetel umplute si presarate cu cascaval

 

5 19

 

 

Retete similare 

Cuburi de vinete si dovlecei fripte cu iaurt si sos de rosii Vinete cu cascaval in sos de rosii cu migdale
Cuburi de vinete si dovlecei fripte cu iaurt si sos de rosii Vinete cu cascaval in sos de rosii cu migdale
Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii Cubulete de carne cu piure de vinete
Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii Cubulete de carne cu piure de vinete

2 persoane au incarcat fotografii cu "Vinete umplute cu carne". Vezi fotografiile »

 

Comentarii

Simona-Adina Hotea  acum un an 31 Octombrie 2012 11:03  

Re: Vinete umplute cu carne

Aaa...de cand n-am mai facut, mersi pt.idee si pt.reteta , care contine si o aroma-surpriza : scortisoara !
 

Ioana  acum un an 31 Octombrie 2012 11:46  

Re: Vinete umplute cu carne

este foarte buna cu scortisoara, mai ales daca alegi carne de vita sau macar mixta cu vita.
acum multi ani am facut o placinta cu vita si scortisoara de pe un forum si cerea atat de multa scortisoara in reteta, incat nu am putut-o manca. dupa asta am avut o mica anxietate legata de scortisoara in carne pana cand am testat eu cu o doza muult mai mica si efectul a fost de milioane.
 

mariana  acum un an 1 Noiembrie 2012 00:59  

Re: Vinete umplute cu carne

cred ca sunt bune ancerc si eu multumesc
 

Cristina  acum un an 1 Noiembrie 2012 08:54  

Re: Vinete umplute cu carne

Foarte bune. Am māncat anul acesta īn Grecia, ei le spun papouţiki ( papucei), dar pe lāngă caşcaval grecii pun şi un sos bechamel care le dă un gust deosebit. Oricum reţeta ta, ca de obicei ne face poftă şi ne pune la treabă īn bucătărie. Merci!
 

VALE  acum un an 4 Noiembrie 2012 16:05  

Re: Vinete umplute cu carne

FOARTE BUNE
 

mioara  acum un an 13 Decembrie 2012 21:03  

Re: Vinete umplute cu carne

cred ca sunt f bune o sa le fac si eu maine
 

Omul Mihai  acum un an 30 Ianuarie 2013 13:37  

Re: Vinete umplute cu carne

Ador pagina asta
dar am o rugaminte
vreau mai multe retete unde sa pot folosi carnea de vita, deci,fa un bine pentru socetate ))
 

Ioana  acum un an 30 Ianuarie 2013 13:47  

Re: Vinete umplute cu carne

am foarte multe retete cu carne de vita/vitel, le gasesti aici [link]
 

Omul Mihai  acum un an 30 Ianuarie 2013 14:30  

Re: Vinete umplute cu carne

Pe astea le stiu si le am incercat aproape toate ( doar aia cu carne cruda nu ma incata) Intrebam,poate mai ai ceva bunisor ?
 

Ioana  acum un an 30 Ianuarie 2013 14:43  

Re: Vinete umplute cu carne

a, asa da, ai reusit sa tii ritmul cu mine urmatoarele le postez pe masura ce le gatesc si ies bine.
 

Madalina Daniela  acum 11 luni 6 August 2013 13:14  

Re: Vinete umplute cu carne

Arata foarte bn !! mmmm
Sper sa-mi iasa si mie la fel de bn !!
 

Nicodin  acum 3 minute 3 August 2014 12:09  

Re: Vinete umplute cu carne

Delicioase !!! Prestat, mancat, lins degete si cratita !
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS