Retete Culinare : e-Retete

 

Vitel Stroganoff

Categorii: Retete cu ciuperci, Retete de mancaruri cu carne, Retete rapide, Retete din Rusia, Retete cu carne de vitel sau vita

 
Vitel Stroganoff. Imagini pas cu pas pentru vitel stroganoff

E o mancare rapida dar in acelasi timp spectaculoasa, atat ca si gust cat si ca aspect. O puteti servi cu orez/pilaf, cartofi natur sau paste fierte care vor absorbi deliciosul sos.
Dureaza atat de putin sa o preparati incat e potrivita cand musafirii vin pe neasteptate. Ii veti impresiona in mod placut, va asigur.

Singurul lucru la care trebuie sa fiti atent e alegerea carnii pentru aceasta reteta, trebuie obligatoriu sa fie muschi de vitel care se gateste repede.

Ingrediente pentru Vitel Stroganoff

500 gr muschiulet vitel
300 gr ciuperci
2 cepe mici
200 gr smantana
1 lingurita cu varf mustar
1 cescuta bulion (sau 1 lingurita cu varf pasta de rosii dizolvata in putina apa)
4 castraveciori murati
sare, piper

Portii: 4
Timp de preparare: 25 minute

Vitel Stroganoff - Preparare

  1. Carnea se taie fasiute. Ceapa se toaca. Ciupercile se taie felii mari.
  2. In putin ulei se pune vitelul la prajit la foc iute timp de 1-2 minute, pana-si schimba culoarea.
    * daca folositi alta parte din vitel, care se face mai greu, gustati carnea si daca vi se pare tare adaugati cate o cescuta de apa si o inabusiti pana devine moale. La pasul acesta carnea trebuie sa fie gata!
  3. Cand e carnea gata, scoateti-o pe o farfurie. Adaugati in tigaie ciupercile si ceapa, dati focul pe mediu si lasati sa se inmoaie legumele. Amestecati din cand in cand, cam 8 minute. Puneti carnea la loc in tigaie.
  4. Adaugati smantana, amestecati si lasati la fiert 1 minut. Apoi adaugati mustarul si bulionul. Lasati cam 5 minute la fiert pana obtineti un sos cremos.
  5. Stingeti focul si adaugati castraveciorii taiati fideluta.

 
Click pe imagini pentru a mari

Prajim carnea de vitel
Prajim carnea de vitel
Ciupercile si carnea
Ciupercile si carnea
Adaugam smantana, bulionul si mustarul
Adaugam smantana, bulionul si mustarul
La sfarsit adaugam castraveti murati
La sfarsit adaugam castraveti murati

 

5 40

 

 

Retete similare 

Porc in sos de mustar Vitello tonnato
Porc in sos de mustar Vitello tonnato
Vitel cu mazare si cartofi noi Macaroane cu carne de vitel
Vitel cu mazare si cartofi noi Macaroane cu carne de vitel

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Vitel Stroganoff"

 

Comentarii

Irina  acum 5 ani 7 Decembrie 2008 22:43  

Re: Vitel Stroganoff

Foarte buna reteta! Am decis s-o fac impreuna cu iubitul meu azi si a iesit extraordinar! Am folosit drept garnitura cartofii natur. Gustul este intr-adevar deosebit! Merita incercat.
 

eliza  acum 5 ani 16 Decembrie 2008 17:58  

Re: Vitel Stroganoff

e bun ! am auzit de la televizor de ea, e super v-o recomand
 

Elena Macaron  acum 5 ani 29 Ianuarie 2009 00:21  

Re: Vitel Stroganoff

strogonoff o mincare foarte buna eu o fac mereu dar nu pun castraveti si in loc de bulion pun ketchup o servesc cu orez si cartofi prajiti o delicie CE ESTE SMINTINA? crema de lapte?multumesc
 

Ioana  acum 5 ani 29 Ianuarie 2009 10:00  

Re: Vitel Stroganoff

locuiesti in SUA? smantana in engleza se numeste "sour cream"

incearca sa pui castraveti murati in sosulet, se potriveste foarte bine, il invioreaza
 

cosmina  acum 5 ani 29 Ianuarie 2009 16:18  

Re: Vitel Stroganoff

am facut si eu reteta asta....dar data viitoare voi schimba carnea....am fiert vitelul cam o ora...si era asa gumos...ica pana l-am mancat m-au durut maselele ,in schimb sosul super bun
 

Elena Macaron  acum 5 ani 29 Ianuarie 2009 18:57  

Re: Vitel Stroganoff

eu locuiesc in liban puteti sa faceti strogonoff si cu piept de pui este la fel de gustos sour cream aceia de la nestle in cutie de carton?multumesc
 

Ioana  acum 5 ani 29 Ianuarie 2009 19:07  

Re: Vitel Stroganoff

cosmina ori te interesezi de o macelarie buna de unde sa iei carne de vitel, in special pulpa sau muschi de langa sira spinarii, ori inlocuiesti cu carne de porc si pui

elena, pe la noi n-am vazut asa ceva, eu folosesc doar smantana produsa in RO, e mult prea buna ca sa cumpar altceva, dar daca scrie "sour cream" pe cutie aia e! e "smantana acra" in traducere exacta, fiindca exista si smantana dulce, asta a apart la noi in RO numai de putina vreme
 

Gabi  acum 5 ani 26 Aprilie 2009 13:06  

Re: Vitel Stroganoff

am preparat reteta azi impreuna cu iubita mea. a iesit delicioasa...si cand zic asta sa ma credeti pe cuvant...pt ca eu in general nu mananc ciuperci...dar acum...am mancat pana am crezut ca explodez
 

grizzly whitman  acum 5 ani 15 Iunie 2009 13:32  

Re: Vitel Stroganoff

incearca sa schimbi carnea si sa pui piept de pui sau de curcan,iese o bunatate,am facut eu si e delicios...Pofta buna!
 

Ioana  acum 5 ani 15 Iunie 2009 13:57  

Re: Vitel Stroganoff

o sa incerc cu carne de curcan
 

ariadna106  acum 5 ani 26 Iunie 2009 15:06  

Re: Vitel Stroganoff

mai bine cumpara smantana...eu locuiesc in germania si ca si in engleza se traduce smantana acra...si am cumparat ... bineinteles ca nu era dulce...era la gust la fel ca si iaurtul...deci decat sa strici mancarea...mai bine cauta bine pana gasesti smantana
 

CARMEN DIACONESCU  acum 5 ani 28 Iunie 2009 13:35  

Re: Vitel Stroganoff

Acest fel de mancare l-am facut si eu si se face foarte repede,eu l-am pregatit cu garnitura de orez brun si a iesit super gustos.Felicitari pentru reteta.
 

gyovany_95  acum 5 ani 28 Iunie 2009 22:03  

Re: Vitel Stroganoff

dupa cum arata, nu-mi place, dar merita sa-ncerc
 

Alexandra  acum 5 ani 5 Iulie 2009 10:43  

Re: Vitel Stroganoff

Cum am parte numai de invitati surpriza,ma lansez in bucatarie sa prepar reteta eu deja salivez, mai ramane sa ii conving pe musafiri La cate comentarii am citit , si cat de bun reiese ca este Vitel Stroganoff am plecat in bucatarie, dupa ce servim bunanatea, mai postez un comentariu
 

Alexandra  acum 5 ani 7 Iulie 2009 21:41  

Re: Vitel Stroganoff

am comis-o,fetelor succes garantat.
Ioana, iti multumesc ca existi, am iesit cu brio din incurcatura
 

Ioana  acum 5 ani 7 Iulie 2009 21:49  

Re: Vitel Stroganoff

tot in duel esti? care mai e statusul, sper ca deja conduci detasat
 

Armenica  acum 5 ani 6 August 2009 10:00  

Re: Vitel Stroganoff

 

ramisimion  acum 5 ani 6 August 2009 16:41  

Re: Vitel Stroganoff

am preparat-o azi, a iesit delicioasa, dar parca putin cam grea. data viitoare o sa o fac cu pui.
 

Luciana  acum 5 ani 21 Octombrie 2009 12:03  

Re: Vitel Stroganoff

Mancarea preferata a sotului, o face saptamanal.
Nu stiam ac e reteta ruseasca, sotul imi spune ca e originare din Brazilia(el e brazilian).
Adevarul ca la ei se mananca f des, 2-3 ori/saptamana.
Mie din pacate nu-mi place deloc, de doua ori am mancat si de doua ori am zis ca si mor, mi se pare super greoaie, insa ptr cine are stomac sanatos si il tine...
 

teodor  acum 4 ani 5 Decembrie 2009 13:18  

Re: Vitel Stroganoff

Multumesc de pont, o sa o incerc si eu
 

bratila  acum 4 ani 7 Februarie 2010 00:33  

Re: Vitel Stroganoff

Ma face sa salivez ............. am mancat din ce in ce mai multe porti de stroganoff am preparato cu iubi, cu carne de vitel si a iesit delicios
 

GABRIELA  acum 4 ani 8 Februarie 2010 22:48  

Re: Vitel Stroganoff

NU RATATI IESTE O GUSTARE SUPER BUNA MIA DATITO TATA CU IUBI LUI LAURA SI A IESIT SUPER BUNA AT DE BUNA AN CT AM MNCAT 3PORTI DAR NUI NEAPARAT SA MNCATI ATT IO AM 95K
 

rothmans  acum 4 ani 24 Aprilie 2010 23:08  

Re: Vitel Stroganoff

Este beton, acum e pe foc, facuta cu muschiulet de porc, nebunie.
Recomand la fierbere, dupa adaugarea ciupercilor un pahar de vin rosu.... crima.
Restul ramane la fel.
A, sa nu uit, beef stroganoff nu se face cu ciuperci, dar trebuie sa recunosc ca acestea dau o savoare deosebita.
Nu uitati vinul si pofta buna.
 

Laura  acum 4 ani 14 Iunie 2010 10:17  

Re: Vitel Stroganoff

Buuuunnnn !!!
Desi am inabusit cam mult carnea(cred a in loc de vitel, mi-au dat de la magazin vaca batrana) a iesit foarte bun. Mi s-a parut ca am pus cam mult ulei si a iesit sosul cam gras, dar cand l-am pus peste niste cartofi fierti a fost super !
Multumesc de reteta
 

Nadejda   acum 4 ani 20 Iulie 2010 23:34  

Re: Vitel Stroganoff

Eu locuesc in Danemarca.. si smantana aici se numeste cremefraiche... e la fel ca si smantana de acasa... la gust si la grasime... dar cumpar cea de 18 % grasime... e super la gatit...
 

ciprian  acum 4 ani 3 August 2010 12:35  

Re: Vitel Stroganoff

ieri am gatit pentru niste prieteni .... a iesit super .... mustaru i da un iz deosebit iar castraveciori murati un gust interesant ....foarte gustos ...daca se poate mai puneti retete din bucataria ruseasca...multumesc
 

Felicia  acum 3 ani 6 Februarie 2011 23:21  

Re: Vitel Stroganoff

Ioana si Elena - "sour cream" inseamna "smantana" (spre deosebire de "cream" - care inseamna "frisca"). Nu inseamna "smantana acra".

Foarte buna reteta, intr-adevar
 

ana   acum 2 ani 26 Februarie 2012 00:56  

Re: Vitel Stroganoff

Buna draga Ioana,
am facut astazi cheesecake-ul cu buline si am delectat tot familionul cu reteta ta vesela. Multumesc.
Cat de curand am de gand sa execut aceasta vita stroganoff, caci am in congelator o bucata de vrabioara in cautarea unui scop in viata. Din pacate... sunt convinsa ca nu va fi prea frageda asa ca ma gandeam sa aplic procedeul de la carnea pt mancarea chinezeasca si poate sa injumatatesc timpii. Ce zici?

 

Ioana  acum 2 ani 27 Februarie 2012 11:37  

Re: Vitel Stroganoff

foarte buna idee ana! bicarbonatul si amidonul sunt fragezitoare de carne si ar trebui sa inmoaie si vrabioara.
alta alternativa e sa pui bucatile de carne la marinat cu pulpa de kiwi, papaya sau ananas. si acestea sunt fragezitoare rapide de carne. nu trebuie lasate mult.
 

Florina Radu  acum 2 ani 27 Februarie 2012 17:32  

Re: Vitel Stroganoff

Nu prea mi-e clar de care smantana sa folosesc: din cea normala(acra) sau cea de gatit in cutie gen Tetrapak? Multumesc anticipat
 

Ioana  acum 2 ani 28 Februarie 2012 10:30  

Re: Vitel Stroganoff

smantana acra
 

Alina  acum un an 12 Februarie 2013 09:35  

Re: Vitel Stroganoff

As putea pune ciuperci din conserva? Am mai facut reteta asta dar cu ciperci proaspete si a fost un deliciu , dar acum am in casa doar ciuperci la borcan
 

Lia  acum un an 2 August 2013 14:04  

Re: Vitel Stroganoff

Gatesc pt a doua oara aceasta reteta si ne place foarte mult.
Cred ca am indragit-o pt adaosul inedit de castraveciori murati
 

Ioana  acum un an 2 August 2013 14:18  

Re: Vitel Stroganoff

da, castraveciorii o invioreaza
 

Mirela  acum 10 luni 2 Februarie 2014 18:35  

Re: Vitel Stroganoff

Foarte-foarte buna, am facut-o ieri cu o bucata de vrabioara, n-am avut probleme cu carnea, am tinut-o pe foc doar cu 2-3 minute mai mult decat in reteta.
 

aly  acum 52 minute 9 Noiembrie 2014 18:12  

Re: Vitel Stroganoff

bun
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS