Retete Culinare : e-Retete

 

Gogosari in sos de mustar

Categorii: Retete cu legume, Retete de Muraturi si Conserve, Retete de post, Retete ieftine, Retete romanesti, Retete de Sosuri si Salsa

 
Gogosari in sos de mustar. Imagini pas cu pas pentru gogosari in sos de mustar

O conserva pentru iarna pe care am incercat-o (doar sosul) acum cativa ani, cand am primit un borcan de la vecina si prietena mea Adriana. Am primit si reteta atunci, dar la vremea aceea nu mancam ardei sau gogosari si nu am avut tragere de inima sa pun pe iarna. Apoi am pierdut reteta, dar in fiercare toamna imi aminteam de gustul sosului. Am avut chiar o tentativa anul trecut sa pun ceva similar, dar nu a iesit asa buna. Asadar anul asta am mers la sigur: acasa la Adriana sa facem impreuna o portie de gogosari in sos de mustar care merge foarte bine langa carnea de porc la gratar/cuptor. Deci numai bine sa deschidem un borcan de Craciun si sa spunem "saru' mana Adriana".

Ingrediente pentru Gogosari in sos de mustar

2.5 kg gogosari
250 gr mustar
250 ml otet (de vin alb am pus)
250 ml ulei
250 gr zahar
1/2 lingurita turmeric (optional; pentru culoare)
3 foi dafin
1 lingurita boabe piper negru
sare pentru muraturi (aprox 2 linguri)

Portii: 4 borcane de 800 ml

Gogosari in sos de mustar - Preparare

  1. Se curata gogosarii de cotoare. Se taie felii.
  2. Intr-o cratita mai mare se pun la fiert uleiul, otetul, zaharul, mustarul, turmericul, foile de dafin si piperul. Se fierbe timp de 5 minute, pana vedeti ca e omogen si s-a ingrosat o idee.
  3. Adaugati gogosarii si sare si amestecati bine. Va parea ca e prea putin sos pentru gogosari, dar e ok asa. Puneti capacul pe cratita si lasati sa fiarba inabusit, la foc mediu timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
  4. Ridicati capacul si lasati sa fiarba inca cca 5-10 minute, pana gogosarii scad, astfel incat sosul aproape sa-i acopere (vezi poza 2).
  5. Dregeti sosul de sare si lasati sa mai fiarba 1 minut.
  6. Puneti gogosarii cu sos in borcane sterilizate. Infiletati bine capacele. Intoarceti borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac) si lasati asa 10 min. sa se faca vid. Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte (dunst uscat).
  7. Pastrati la loc racoros.

 
Click pe imagini pentru a mari

Sosul de mustar
Sosul de mustar
Gogosarii au scazut la fiert
Gogosarii au scazut la fiert
In borcane
In borcane

 

5 29

 

 

Retete similare 

Porc in sos de mustar Mustar de casa
Porc in sos de mustar Mustar de casa
Vitel Stroganoff
Vitel Stroganoff  

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Gogosari in sos de mustar"

 

Comentarii

Andreea  acum 2 ani 18 Septembrie 2012 10:52  

Re: Gogosari in sos de mustar

Sosul acesta este preferatul meu. Nu lipseste de pe lista mea de "provizii pentru iarna". este extraordinar si il recomand cu caldura
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 18 Septembrie 2012 12:57  

Re: Gogosari in sos de mustar

Si eu am facut reteta asta, in urma cu 2 ani. Foaaarte bun ! Bun pontul cu tumericul, pt.ca-si va pastra culoarea frumoasa !
 

mihaela   acum 2 ani 18 Septembrie 2012 13:27  

Re: Gogosari in sos de mustar

Buna Ioana ,

Poti sa-mi spui unde as putea gasi eu turmeric?
Multumesc mult!
Mihaela
 

Ioana  acum 2 ani 18 Septembrie 2012 13:40  

Re: Gogosari in sos de mustar

la magazinele naturiste. arata asa cel de la sonnentor: [link]
 

Cathy  acum 2 ani 18 Septembrie 2012 15:40  

Re: Gogosari in sos de mustar

Buna,
Poti sa imi spui si mie ce mustar ai folosit?
Multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani 18 Septembrie 2012 15:42  

Re: Gogosari in sos de mustar

Crenvustila sau Mustarila imi place ca nu e puternic.
 

Ioana  acum 2 ani 18 Septembrie 2012 16:27  

Re: Gogosari in sos de mustar

da simona, am comparat culoarea cu o tura fara turmenic si era mai palidut sosul.
 

sotul adrianei muresan  acum 2 ani 19 Septembrie 2012 19:57  

Re: Gogosari in sos de mustar

Ioana apreciez foarte mult ca ai mentionat-o si pe Adriana. Dar sa gusti pulpele de pui in sos cu masline si gogosari. Te pupam.
 

mariana  acum 2 ani 20 Septembrie 2012 16:11  

Re: Gogosari in sos de mustar

si eu am facut anul trecut prima data, mai am si acum cateva borcane, e delicios.Eu nu am pus tumernic si e ok la culoare.Daca vreti sa fie mai dulceag si un gust mult mai fin puneti ardei capia, nu gogosari.Azi am dat la blender un borcan de 800 gr si am mancat cu friptura de porc si vinete pane, e superb.
 

Alice C.  acum 2 ani 4 Octombrie 2012 14:06  

Re: Gogosari in sos de mustar

i-am facut si eu azi! mersi!
 

Andrei Elena  acum 2 ani 8 Octombrie 2012 15:57  

Re: Gogosari in sos de mustar

 

Amalia Marinescu  acum un an 3 Decembrie 2012 18:09  

Re: Gogosari in sos de mustar

ma bucur ca am descoperit acest site, am pregatit acesti gogosari si mi-era asa frica ca nu imi va iesi pentru ca nu am mai pregatit conserve pana acum

sunt fff buni, sosul e cremos si gogosarii dulci
 

Amalia Marinescu  acum un an 7 Ianuarie 2013 22:41  

Re: Gogosari in sos de mustar

buna Ioana

tocmai ce am terminat un bprcan din acesti gogosari deliciosi si mi-a ramas ceva sos, vroiam sa te intreb cum il pot intrebuinta , nu as vrea sa il arunc , multumesc
 

Ioana  acum un an 8 Ianuarie 2013 10:37  

Re: Gogosari in sos de mustar

pai il poti fierbe cu cateva rosii din conserva si apoi pui chiftelute in el, deci faci un fel de chiftelute marinate. poti taia felii de pulpa de porc pe care le dai prin faina si le prajesti in putin ulei pe ambele parti. cand sunt rumene le stingi cu sosul de pe gogosari si fierbi pana sunt facute (eventual adaugi putina apa daca dureaza prea mult si ai sos putin).
 

Amalia Marinescu  acum un an 8 Ianuarie 2013 13:39  

Re: Gogosari in sos de mustar

super.. imi place a doua varianta cu pulpa de porc , mercic
 

Senni  acum un an 18 Septembrie 2013 19:33  

Re: Gogosari in sos de mustar

Astazi ne-am harnicit amandoi, dupa dulceata de prune cu nuci si stafide ne-am pus pe ardei. E o adevarata descoperire reteta aceasta. Sosul e incredibil!! Merci Ioana!
 

Amalia Marinescu  acum o luna 13 Septembrie 2014 17:53  

Re: Gogosari in sos de mustar

reteta e minunata o fac in fiecare an de cand sunt aici in olanda dar cu ardei gras rosu, aici nu gasesc gogosari, dar iese super , eu folosesc din acesti ardei si pentru salata de boeuf

Ioana, daca nu am sare pentru muraturi pot folosi din cea marina grunjoasa?

asta e trebuie sa ne adaptam la ce gasim aici , pana acum am avut trimisa de mama dar vroiam sa stiu in caz ca mai fac o sarja anul acesta

mercic si numai bine ,
 

Ioana  acum o luna 13 Septembrie 2014 18:33  

Re: Gogosari in sos de mustar

da, poti pune si sare marina mare
 

LiviuS  acum o luna 13 Septembrie 2014 20:06  

Re: Gogosari in sos de mustar

Deocamdata nu am pus la conserva, dar urmeaza. Am facut sosul cu mai putin otet si l-am fiert un pic mai mult (adaugand si apa necesara) pentru a-l folosi langa friptura. Invitatii mi s-au lins pe degete pana la coate! Multumesc, Ioana!
 

Ioana  acum 2 luni 15 Septembrie 2014 09:03  

Re: Gogosari in sos de mustar

cu drag, Liviu.
 

irina  acum o luna 15 Septembrie 2014 12:31  

Re: Gogosari in sos de mustar

Am facut reteta aceasta anul trecut si vreau sa o fac si anul acesta. E foarte bine sa ai in camara asa ceva . Te salveaza imediat atunci cand nu ai garnitura la o friptura.
 

Dana  acum 4 saptamani 17 Septembrie 2014 10:40  

Re: Gogosari in sos de mustar

Draga Ioana,
am facut ieri reteta si a iesit EXACT cum ai spus(aceeasi cantitate, aceeasi consistenta, tot...); iti multumesc pentru reteta, e delicioasa...mai am o lista de retete de toamna pe care le voi face saptamana aceasta si voi reveni! Multumesc mult!
 

Ioana  acum 4 saptamani 17 Septembrie 2014 10:58  

Re: Gogosari in sos de mustar

excelent, o sa ai o camara fericita iarna asta
 

simona  acum o saptamana 6 Octombrie 2014 08:57  

Re: Gogosari in sos de mustar

pot folosi ardei gras,?
 

Ioana  acum o saptamana 7 Octombrie 2014 12:54  

Re: Gogosari in sos de mustar

sigur ca da, se poate folosi si ardei gras
 

nicodin  acum 15 minute 16 Octombrie 2014 10:31  

Re: Gogosari in sos de mustar

Excelenta reteta !!!
I-am cucerit pe toti cu reteta aceasta : parinti, socrii, prieteni. Este bestiala !
Multumesc, Nico
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS