Retete Culinare : e-Retete

 

Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Categorii: Retete cu carne de porc, Retete romanesti, Retete de supe si ciorbe

 
Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon. Imagini pas cu pas pentru ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Desi nu sunt mare fan ciorba de perisoare, aceasta varianta (cu smantana si tarhon) devenise preferata mea acum muuuulta vreme, cand faceam delegatii saptamanale la Targu-Mures si mancam la o cantina recomandata de colegi. Asadar, daca nu ati incercat-o sub aceasta forma, v-o recomand cu drag.

Ingrediente pentru Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

5-6 costite porc
1 morcov mare
1 radacina patrunjel mica (cca 50 gr)
1 pastarnac (cca 50 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
1 ceapa medie
200 gr smantana
1 lingura rasa faina
1/2 lamaie
1 lingura buna tarhon tocat

Amestec perisoare

300 gr carne tocata (de porc sau mixta porc+vita; data de 2 ori prin masina de tocat)
1 ceapa mica (cca 30 gr)
1 lingura pesmet
4 fire patrunjel
20 gr orez
1 ou
sare, piper negru

Portii: 5

Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon - Preparare

  1. Se pun costitele la fiert in 2 l apa rece. Se fierb, la foc mediu, cu capac, pentru 45 minute.
  2. In acest timp se dau zarzavaturile pe razatoarea mare (sau se taie cubulete) si se soteaza in 2 linguri ulei, pana se inmoaie.
  3. Se adauga zarzavaturile in supa si se mai lasa la fiert, tot cu capac, timp de 15-20 minute (pana sunt fierte).
  4. In acest timp se pregatesc perisoarele: se da carnea de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa (daca carnea e gata tocata, dati ceapa pe razatoare). Se adauga orezul (uscat), pesmetul, patrunjelul tocat fin si oul. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper negru.
  5. Cu mainile umede se formeaza bile de dimensiunea unei nuci (mi-au iesti 21 perisoare).
  6. Se da focul sub supa la mediu spre mic si se pun perisoarele in supa, pe toata suprafata oalei. Se lasa la fiert 10 minute, timp in care se spumeaza supa.
  7. Se da focul la mic sub supa.
  8. Smantana se freaca cu faina si apoi se dizolva cu 5 polonice supa fierbinte, adaugate pe rand. Apoi se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi.
  9. Se adauga tarhonul tocat si suc de lamaie dupa gust (am pus 2 linguri suc de lamaie) si se mai lasa 10 minute pe foc foarte mic (supa sa nu mai clocoteasca!). Se gusta de sare.

 
Click pe imagini pentru a mari

Costitele si zarzavatul fierte
Costitele si zarzavatul fierte
Perisoarele
Perisoarele
Perisoarele fierte in supa
Perisoarele fierte in supa
Adaugam smantana
Adaugam smantana

 

5 32

 

 

Retete similare 

Ciorba de perisoare Ciorba de porc ardeleneasca
Ciorba de perisoare Ciorba de porc ardeleneasca
Pui cu tarhon Lucicos
Pui cu tarhon Lucicos

2 persoane au incarcat fotografii cu "Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon". Vezi fotografiile

 

Comentarii

Monica Mihaly  acum 2 ani 14 Mai 2012 10:03  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

 

viorica  acum 2 ani 14 Mai 2012 10:24  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Iarasi imi faci pofta Ioana! Sunt la serviciu acum, dar cred ca stiu ce voi gati diseara!
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 14 Mai 2012 10:38  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Number one in topul nostru ! Preferata preferatelor! Cred ca o poti savura oricand, fie ti-e foame, fie nu ...
 

gabi  acum 2 ani 14 Mai 2012 14:39  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

arata foarte bine
 

VIORICA  acum 2 ani 14 Mai 2012 14:45  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Daca ati sti ce buna este...?Incercati si nu veti regreta!
 

Laura  acum 2 ani 14 Mai 2012 16:15  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

La mare cinste la noi in casa. Nu am facut-o niciodata cu tarhon, doar cu leustean. Nici cu smantana cu faina, doar cu ou. Dar musai sa incerc si varianta asta.
 

Ioana  acum 2 ani 14 Mai 2012 16:28  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Vad ca nu sunt singura fana a acestei ciorbe! Inseamna ca am gusturi bune

Laura, poti sa o ingrosi si cu ou in loc de faina daca va place mai mult. fiecare cum e obisnuit si din ce zona se trage. eu folosesc ambele metode, dar la noi in familie se folosea doar faina.
 

Darvenia Darvi  acum 2 ani 14 Mai 2012 19:23  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

buna dar fara tarhon pt mine
 

Ioana  acum 2 ani 14 Mai 2012 19:24  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

nu-ti place tarhonul? cu leustean atunci.
 

Darvenia Darvi  acum 2 ani 14 Mai 2012 19:34  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

asa da
as dori sa te intreb ce parere ai despre tigaile in ceramica? as vrea sa cumpar una dar nu stiu prea multe despre ele
am gasit ceva la un pret bun zic eu
[link],p-1274.html
 

Ana-Maria  acum 2 ani 14 Mai 2012 20:55  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Ieri am facut una exact la fel. e foarte buna!
 

Darvenia Darvi  acum 2 ani 14 Mai 2012 21:19  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

nu prefer leusteanul as dori sa te intreb ce parere ai despre tigaile in ceramica? as vrea sa cumpar una dar inca ma mai gandesc.
 

Ioana  acum 2 ani 15 Mai 2012 09:02  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

inca nu am incercat una, dar saptamana asta urmeaza sa vad cum sunt cele de la Pyroflam: [link] si te tin la curent cum se comporta.
 

Mari Ana  acum 2 ani 15 Mai 2012 22:19  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Arata excelent. Nu prea folosesc tarhonul, are o aroma puternica, dar voi incerca, cred totusi ca va da un gust altfel. :-)
 

Ioana  acum 2 ani 16 Mai 2012 09:24  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

MariAna, daca ti se pare puternic nu pune toata lingura o data, adauga cate putin tarhon tocat si gusta supa pana ai aroma dorita.
 

Andrei  acum 2 ani 16 Mai 2012 19:30  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Am incercat si varianta cu tarhon si e suuuppeerr buna are o aroma intensa puternica si placuta m as fi lins pe degete (dar cirba se mananca cu linfura)) Ioana esti ce mai tare!!!!Tine o tot asa
 

georgiana  acum 2 ani 16 Octombrie 2012 19:14  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Trebuie sa o incerc si eu, neaparat. Sigur e gustoasa. Dar am si eu o intrebare.. la dresatura aceea de smantana cu faina, eu doresc in loc de faina sa folosesc ou.. se pune oul intreg sau doar galbenusul??
 

ana  acum 2 ani 1 Noiembrie 2012 12:56  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

este o ciorba minunata acuma am terminato de fc eu o fc cu leustean dar este super
 

siriteanu mirela  acum un an 5 Ianuarie 2013 10:36  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

fffffffffffff buna
 

anna   acum un an 7 Ianuarie 2013 17:54  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Am facut acesta ciorbita de anul nou, un deliciu !!! Eu am folosit tarhon conservat si a fost un succes !
 

cristina  acum un an 13 Iulie 2013 15:39  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

La mine a iesit supa pentru ca am uitat sa pun lamaia dar s-a mancat tot din farfurie, oricum. Si am folosit tarhon din pliculete ca nu am gasit proaspat.
 

carmen gheorghe  acum un an 20 Septembrie 2013 11:08  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

abia astept sa o fac si eu
 

Nica Bianca  acum 7 luni 8 Aprilie 2014 14:41  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

Super buna...in sfarsit nu mi s-au imprastiat perisoarele )), n-am mai pus pana acum faina si ceapa in perisoare dar, de acum incolo, asa voi face , Carmen Gheorghe apuca-te cu incredere
 

Ionela  acum o luna 10 Octombrie 2014 15:30  

Re: Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon

De unde as putea lua si eu un rasad de tarhon, imi doresc asa mult sa-l am si eu proaspat in casa! Minunata ciorba!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS