Marshmallow

Categorii: Retete din America, Retete desert, Retete cu ou, Retete pentru copii

 

Marshmallow
Pinterest

Bomboane pufoase din spuma de ou, se topesc in gura.
Reteta in sine este simpla, trebuie doar un pic de exercitiu pentru siropul de zahar pe care nu trebuie sa-l lasati prea mult sa se ingroase pe foc.

Ingrediente
Marshmallow

3 albusuri la temperatura camerei
250 gr zahar
100 ml apa
1 plic gelatina incolora (10 gr)
1 esenta vanilie
1 varf cutit sare
50 gr amidon
50 gr zahar pudra vanilat

Preparare
Marshmallow

  1. Puneti albusurile in mixer si le bateti pana se face o spuma tare, cca 8 minute.
  2. Cat timp se bat albusurile puneti la fiert 80 ml apa cu zaharul si fierbeti cca 6-8 minute, pana se face un sirop legat. Daca treceti cu o lingura rece prin sirop si dati cu degetul pe dosul lingurii trebuie sa va ramana urma curata si sa simtiti siropul lipicios.
  3. Cu mixerul mergand, adaugati in spuma esenta de vanilie, sarea si gelatina dizolvata rapid in restul de apa.
  4. Lasati mixerul sa mearga in continuare si adaugati siropul fierbinte incet. Lasati sa se mixeze totul pana spuma se raceste, cca 15 minute. Va rezulta o spuma densa si lucioasa.
  5. Amestecati zaharul pudra cu amidonul.
  6. Pregatiti o tava cu hartie de copt pe fund si presarati un strat generos (cca 2 linguri) din zaharul cu amidon.
  7. Turnati spuma obtinuta in tava, scuturati tava sa se niveleze si lasati la temperatura camerei cca 12 ore (peste noapte).
  8. A doua zi puneti pe masa o bucata mare de hartie de copt. Presarati 2 linguri din amestecul de zahar cu amidon. Rasturnati spuma din tava pe ea si usor dezlipiti hartia de copt de pe ea.
  9. Cu un cutit foarte bine ascutit inmuiat permanent in apa taiati felii din spuma si apoi fiecare felie o taiati cuburi.
  10. Puneti cuburile intr-un bol cu restul de zahar amestecat cu amidon, scuturati bine bolul sa se acopere toate bomboanele.
  11. Puneti bomboanele intr-o sita si scuturati excesul de zahar de pe ele.
  12. Pastrati intr-o cutie inchisa la frigider. Seviti simple sau cu sirop de ciocolata.
 
Marshmallow - Pregatim tava

1. Pregatim tava

Marshmallow - Batem albusurile spuma

2. Batem albusurile spuma

Marshmallow - Siropul

3. Siropul

Marshmallow - Spuma batuta cu sirop

4. Spuma batuta cu sirop

Marshmallow - Spuma in tava

5. Spuma in tava

Marshmallow - Rasturnam spuma

6. Rasturnam spuma

Marshmallow - Taiem

7. Taiem

Marshmallow - Le dam prin zahar cu amidon

8. Le dam prin zahar cu amidon

Marshmallow - Marshmallow

9. Marshmallow

Marshmallow - Marshmallow de la Laura A.

10. Marshmallow de la Laura A.


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 47)  

 

Spumos

31 Ianuarie 2013

Spumos

Crema de ciocolata cu bezea

23 Decembrie 2009

Crema de ciocolata cu bezea

 

 

Mariana  acum 5 ani - 14 Mai 2009 15:28  

Re: Marshmallow

Interesant si nu am mai miincat asa bombonele!trebuiesc facute!
 

Ioana  acum 5 ani - 14 Mai 2009 15:38  

Re: Marshmallow

sigur le-ai vazut in magazine, bomboanele acelea pentru copii in forma de fructe (de ex cele in forma de capsuna au gust de capsuna) si colorate in functie de aroma. asa simple, fara aroma se gasesc mai rar, doar prin supermarketuri.
cele aromate de cumparat nu sunt foarte bune, sunt exagerat de dulci si se simte aroma sintetica.
 

raluca  acum 5 ani - 15 Mai 2009 12:07  

Re: Marshmallow

imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

ina  acum 5 ani - 19 Mai 2009 10:10  

Re: Marshmallow

Wow! Super! pot inlocui gelatina cu agar agar?

Ina
 

Ioana  acum 5 ani - 19 Mai 2009 10:26  

Re: Marshmallow

se poate, daca e un substitut al gelatinei cum am citit, doar ca eu nu l-am folosit ca sa-mi dau seama daca gradul de
"gelatinizare" e identic. oricum, daca ai lucrat cu el stii cam cum functioneza cele doua si adaptezi cantitatea folosita.
 

lucica   acum 5 ani - 29 Mai 2009 15:25  

Re: Marshmallow

le pot face fara amidon?
 

Ioana  acum 5 ani - 29 Mai 2009 15:56  

Re: Marshmallow

amidonul se pune ca sa nu se lipeasca bomboanele de tava si intre ele. eventual pune amidon doar in zaharul cu care pudrezi hartia. si apoi pentru pudrat bomboanele foloseste doar zahar pudra vanilat care contine deja amidon
 

irina  acum 5 ani - 11 Iunie 2009 18:35  

Re: Marshmallow

arata foarte bine!
cat anume se pot pastra??
si cum? in frigider sau nu?
multumesc!!
 

Ioana  acum 5 ani - 11 Iunie 2009 18:47  

Re: Marshmallow

se pastreaza la frigider intr-o cutie inchisa, 1 saptamana sigur rezista bine
 

roxy  acum 5 ani - 3 August 2009 22:40  

Re: Marshmallow

imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta vesel imi e pofta vesel vesel imi e pofta vesel vesel vesel
 

MARIA  acum 5 ani - 5 Octombrie 2009 09:41  

Re: Marshmallow

SUPER TARE.CAND AM FOST IN AUSTRIA A LUAT BAIATUL NASILOR MEI SI NE CERTAM PE ELE.AVETI GRIJA!NU MANCATI MULTE!O SA VA VINA RAU! vesel vesel vesel imi e pofta trist nu imi place
 

manuel11g  acum 5 ani - 13 Octombrie 2009 16:19  

Re: Marshmallow

Buna,

Felicitari pentru site si multumesc pentru reteta. Au iesit geniale.
 

Anca Askutzyk@  acum 5 ani - 10 Noiembrie 2009 20:54  

Re: Marshmallow

Arata bine pana acum am mancat numai de la magazin dar le voi incerca si pe acestea.. vesel imi e pofta
 

alexa  acum 5 ani - 29 Noiembrie 2009 14:17  

Re: Marshmallow

buna...as vrea sa stiu dak sunt bune si pt o cioco fierbinte pt o consistenta cremoasa(ciocolata fierbinte a la jamie).cu multumiri
 

Ioana  acum 5 ani - 30 Noiembrie 2009 12:45  

Re: Marshmallow

alexa, sunt bune si pentru ciocolata. nu sunt chiar asa dense ca si cele cumparate, dar vor face ciocolata cremoasa, mai ales ca au si putin amidon pe deasupra vesel
 

ioana  acum 5 ani - 7 Ianuarie 2010 05:20  

Re: Marshmallow

daca pui 2 biscuiti la cuptor pentru 1 minut (pe unul cateva bucati de marshmallows si pe celalalt cateva de ciocolata) si apoi le lipesti, obtii o noua reteta: S'mores.
 

Monica Mihaly  acum 5 ani - 5 Februarie 2010 20:11  

Re: Marshmallow

ioana am vazut in poze robotelul tau cu care ai batut spuma , eu caut de ceva vreme ceva in genul asta cu sistemul acesta de tel ai putea sa i spui ce marca e?
sau nu ai voie sa faci reclama?
 

Ioana  acum 5 ani - 8 Februarie 2010 11:58  

Re: Marshmallow

e un philips, ca si cel de aici: [link]

cred ca al meu e o versiune mai veche, il am de cativa ani buni.
 

Monica Mihaly  acum 5 ani - 8 Februarie 2010 12:36  

Re: Marshmallow

mersi ioana esti o draguta vesel
 

Cristina  acum 5 ani - 29 Martie 2010 22:15  

Re: Marshmallow

eu am o intrebare!! daca se poate vesel daca vreau sa fac fondant din marshmallow, merge si cu marshmallow facut in casa sau doar cumparat?? :D multumesc
 

Mariam AllAssi  acum 4 ani - 20 Mai 2010 22:06  

Re: Marshmallow

Buna am gasit reteta ta si am incercat-o de vreo doua ori, dar din pacate nu s-a intarit.
Sa fie din cauza ca am pus gelatina rosie in loc de alba?
In speranta ca imi vei raspunde astept cu nerabdare.
Mersi si la retete cat mai multe.
 

Ioana  acum 4 ani - 21 Mai 2010 13:39  

Re: Marshmallow

nici un pic nu s-a intarit spuma?ca si cand n-ai fi pus gelatina deloc?
 

Mariam AllAssi  acum 4 ani - 24 Mai 2010 13:30  

Re: Marshmallow

BA DA S-A INTARIT DOAR UN PIC CAND O MIXAM CU MIXERUL.ATAT.
DAR DUPA ACEEA CAND AM PUS-O IN TAVA NU S-A INTARIT. MERSI DE RASPUNS,EST O DULCE. vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 24 Mai 2010 14:40  

Re: Marshmallow

s-a intarit cand ai batut-o cu mixerul de la siropul de zahar. de la gelatina se intareste doar dupa ce sta o vreme. se pare ca gelatina a fost de vina, n-a actionat defel. ar trebui sa schimbi gelatina cu alta marca. faptul ca e rosie nu are importanta.
 

Mariam AllAssi  acum 4 ani - 24 Mai 2010 15:10  

Re: Marshmallow

AM FOLOSIT DE LA DR. OETKER, TU CE GELATINA AI FOLOSIT? MS PT. RASPAUNS.PUPICI
 

Mariam AllAssi  acum 4 ani - 25 Mai 2010 09:47  

Re: Marshmallow

Am rugamintea daca stii cum se face martipanulsi pasta de zahar din marshmallow.
Ms vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 25 Mai 2010 10:13  

Re: Marshmallow

si eu tot Dr Oetker folosesc... ciudat atunci ca nu ti s-a intarit defel. gelatina ai dizolvat-o in restul de apa rece?

nu stiu nicio reteta de martipan fiindca din pacate nu fac torturi si altele asemenea care au nevoie de decor. Chiar nu am incercat niciodata sa fac.
 

Mariam AllAssi  acum 4 ani - 25 Mai 2010 13:16  

Re: Marshmallow

MERSI, O SA MAI INCERC INCA O DATA. vesel
 

Andreea  acum 4 ani - 3 Iunie 2010 10:50  

Re: Marshmallow

Am incercat si am respectat pasii tai dar nu s-a intarit(am folosit gelatina Tort-Gelee de la Dr. Oetker)In loc sa fie pufoasa si usor de taiat s-a facut moale ,f lipicioasa,dar f tare pe margini si cu o usoara culoare galbuie. Nu inteleg de ce nu mi-a iesit si daca ai putea sa-mi dai vr-un sfat ti-as fi recunoscatoare! trist
 

Ioana  acum 4 ani - 3 Iunie 2010 12:30  

Re: Marshmallow

Tort gelee este gelatina? se comporta si se prepara la fel cu gelatina simpla?
 

Ella  acum 4 ani - 3 Iunie 2010 17:34  

Re: Marshmallow

Tort gelle e pentru tarte, tb gelatina de minumum 160 bloom( unitatea de masura a tariei gelatinei).
 

Nadina Dragomir  acum 4 ani - 23 August 2010 08:50  

Re: Marshmallow

super felicitari arata grozav de bine,nota 5 de la mine cu felicitarile de rigoare vesel
 

Ana  acum 4 ani - 24 Decembrie 2010 11:21  

Re: Marshmallow

vesel Oau :D Arata foarte bine si foarte gustos ,abea astept sa o incerc !!! Felicitari !!!
 

Diana  acum 4 ani - 4 Ianuarie 2011 20:26  

Re: Marshmallow

arata deliciooosss imi e pofta imi e pofta imi e pofta
cum ar trebui sa iasa la sf?moi si pufoase,sau putin cleioase si lipicioase??si dureaza mult sa le prepari?
 

Ioana  acum 4 ani - 5 Ianuarie 2011 11:58  

Re: Marshmallow

ies pufoase, nu sunt deloc cleioase. dureaza putin peste 30 minute sa le prepari si apoi o noapte sa stepti sa se "lege", ca sa le poti taia.
 

patiserik  acum 4 ani - 24 Februarie 2011 11:15  

Re: Marshmallow

am sa o incerc si eu vesel
 

marina  acum 4 ani - 27 Februarie 2011 20:46  

Re: Marshmallow

As vrea sa stiu daca merge si la decoratiuni pt tort e ceva mai moale decat cele din comert gumate ?Sunt unele in comert foarte moi si glazurate cu ciocolata asta mar interesa .
 

Ioana  acum 4 ani - 28 Februarie 2011 11:28  

Re: Marshmallow

sunt mai moi decat cele din comert. practic se topesc in gura
 

Irina  acum 4 ani - 22 Martie 2011 23:58  

Re: Marshmallow

Buna, Am si eu o intrebare(daca stii cumva): Acestea sunt bezelelepe care le coc americanii la gratar?
 

Ioana  acum 4 ani - 23 Martie 2011 11:21  

Re: Marshmallow

da, acestea sunt, dar eu n-am incercat sa le coc
 

Adria  acum 4 ani - 28 Martie 2011 12:13  

Re: Marshmallow

Buna Ioana,

Tava se unge cu ulei, unt sau nu se unge deloc ?

merci!
 

Ioana  acum 4 ani - 28 Martie 2011 12:25  

Re: Marshmallow

tava nu se unge. pui doar hartie de copt si presari din belsug zahar cu amidon pe fund ca sa nu se lipeasca.
 

sveta  acum 3 ani - 15 Noiembrie 2011 13:18  

Re: Marshmallow

mi sa primit din prima ..sint pur si simplu delicioase vesel vesel
 

Tina  acum 3 ani - 22 Noiembrie 2011 19:02  

Re: Marshmallow

Am si eu o intrebare ce amidon folosesti?
Arata delicios, deabia astept sa le incerc si eu...
 

Ioana  acum 3 ani - 22 Noiembrie 2011 19:17  

Re: Marshmallow

Gustin de la Dr. Oetker sau amidon produs in franta (Maizena scrie pe cutie), se gaseste la carrefour.
 

Iuliana  acum 3 ani - 7 Martie 2012 19:23  

Re: Marshmallow

Cind dublam portia, dublam si gelatina sau pastram cantitatea? Va rog mult sa-mi raspundeti. vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 7 Martie 2012 20:39  

Re: Marshmallow

dublezi tot
 

Kimi  acum 3 ani - 8 Martie 2012 00:18  

Re: Marshmallow

Tort-Gellee nu este gelatina pentru preparat, ci pentru ornat. Cauta acel pliculet pe care scrie "Gelatina fin maruntita alba", tot de la Dr Oetker.
 

claudia  acum 3 ani - 12 Aprilie 2012 13:30  

Re: Marshmallow

cat arata de bine, problema e ca nu prea reusesc niciodata sa bat albusurile spuma tare...dar o sa mai exersez !
 

Lucia  acum 2 ani - 8 Februarie 2013 12:56  

Re: Marshmallow

Sunt delicioase, multumim pentru reteta, cand facem gratar le punem in varful unui bat si le prajim putin la jar, nu credeam ca o sa mi le pot face si singura, te pup
Lucia
 

Laura Aioani  acum 2 ani - 27 Martie 2013 23:43  

Re: Marshmallow

Ioana nu gasesc gelatina maruntita..doar foi de gelatina. Se potrivesc la reteta asta? Este dr oetker, 10 gr. Multumesc
 

Ioana  acum 2 ani - 28 Martie 2013 08:03  

Re: Marshmallow

e foarte buna si cea sub form de foi. un plic (parca 6 foi are) e bun pentru reteta asta.
 

anto  acum 2 ani - 15 Aprilie 2013 19:08  

Re: Marshmallow

Au iesit foarte bune cu exceptia faptului ca se cam simte gustul de amidon (si nu am pus decat 20 gr). Nu este o alta modalitate de a nu se lipi intre ele?
 

Admiratoare de deserturi  acum 2 ani - 21 Aprilie 2013 17:51  

Re: Marshmallow

De ce nu mergi la Masterchef? Cred ca ai ajunge cel putin in semifinala
 

luiza  acum un an - 18 Septembrie 2013 13:37  

Re: Marshmallow

Sunt excelente ! Ioana, ai idee ce fac americanii cu aceste bombonele? Le infig pe bete de frigarui, le trec prin zahar tos si le coc foarte putin timp pe flacara deschisa (de preferat afara, la foc de tabara .... ) pana se caramelizeaza zaharul de deasupra . Iamiiiii !!!!!!!!! Incercati si nu veti regreta
 

Ioana  acum un an - 18 Septembrie 2013 14:58  

Re: Marshmallow

luiza, mai poti face ciocolata fierbinte cu ele:[link] sau lapte de pasare in varianta rapida: [link]
 

Efremescu Georgeta  acum un an - 8 Noiembrie 2013 18:15  

Re: Marshmallow

sunt o fana a dulciurilor (prajituri, torturi) cu ciocolata, Marshmallow se poate face si in varianta cu ciocolata=cacao ? cum s-ar putea face?
 

teo  acum 4 luni - 5 Decembrie 2014 22:09  

Re: Marshmallow

foarte bune..
eu le-am pus la frigi vreo 2 ore, au iesit perfecte.. data viitoare voi face foi mai subtiri si le voi decupa cu forme de stelute si inimioare. am vrut sa le imbrac in ciocolata dar am avut o ciocolata naspa de la carrefour, am crezut ca poate am noroc cu ea, dar n-a vrut nici cum sa se topeasca
am pus putin colorant si au iesit frumoase
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus