Retete Culinare : e-Retete

 

Oua umplute

Categorii: Retete aperitive, Retete cu ou, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete simple

 

Oua umplute. Imagini pas cu pas pentru oua umplute

Da, sunt cunoscutele oua umplute pe care le au romanii la pe masa de sarbatori. Pana acum n-am facut ca sa evit maioneza care aici e din abundenta, dar acum ca se apropie sarbatorile am zis ca nu trebuie sa lipseasca de pe site.

Sa nu-mi ziceti si voi ca nu sunt traditionale, doar pentru ca am inversat pozitia umpluturii , si Radu m-a "certat" pentru ca nu le-am rasturnat asa "ca la mama acasa".

Ingrediente pentru Oua umplute

12 oua
1 pate ficat (de 120 gr; eu am pus pate de ficat de pui)
2 lingurite mustar
maioneza (dintr-un ou cu 1 lingurita mustar si ulei)
2 linguri iaurt
sare, piper

Bucati: 24

Oua umplute - Preparare

  1. Incepem prin a fierbe ouale tari. Pentru cei care nu stiu cum se fierb ouale iata o metoda: se pun ouale in apa rece sa le acopere complet. Se pun pe foc la foc mediu si cand incepe sa fiarba apa se da focul la mic si se lasa sa fiarba asa (fara sa clocoteasca) 12 minute. Se scurg de apa fierbinte si se acopera cu apa rece, in care se lasa cam 15 minute, cat sa se raceasca complet. Apoi se decojesc. Este indicat sa folositi oua nu foarte proaspete, fiindca se vor decoji mai usor.
  2. Preparam maioneza in timp ce ouale fierb. Punem putina sare in ea.
  3. Ouale fierte se taie in jumatate pe lungime. Se scot galbenusurile si se pun intr-un bol. Se freaca bine cu o furculita pana se sfarma. Se adauga pateul, sare si piper si se freaca pana obtinem o pasta omogena. Se adauga apoi mustarul si 4 linguri de maioneza si frecam totul pana obtinem o pasta fina si spumoasa. Umplem spritul de pateiserie cu aceasta pasta.
  4. In restul de maioneza punem iaurtul si amestecam.
  5. Pe un platou se aseaza un strat de maioneza cu iaurt pe care punem albusurile cu taietura in sus.
  6. Cu spritul umplem golurile albusurilor. Presaram putin chili pudra (sau boia dulce daca nu doriti sa devina picante) peste oua folosind o sita foarte fina (cea de ceai). Putem presara si putin patrunjel tocat printre oua.
  7. Se pastreaza la frigider.

 
Click pe imagini pentru a mari

Oua fierte taiate in jumatate
Oua fierte taiate in jumatate
Umplutura
Umplutura
Oua umplute
Oua umplute

 

5 53

 

 

Retete similare 

Oua in sos de rosii si chorizo Oua ochiuri cu ansoa
Oua in sos de rosii si chorizo Oua ochiuri cu ansoa
Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan Jumari de oua cu dovlecei
Oua fierte cu ciuperci si sos parmezan Jumari de oua cu dovlecei

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Oua umplute"

 

Comentarii

ramisimion  acum 4 ani 28 Noiembrie 2009 10:34  

Re: Oua umplute

Ioana, ce oua frumoase ai pregatit! Incet, incet meniul pt. masa de Craciun. Nota 10 pentru prezentare. Felicitari!
 

ildi  acum 4 ani 28 Noiembrie 2009 11:04  

Re: Oua umplute

ioana sper ca nu te superi daca las cateva sfaturi, reteta este foarte buna, poate chiar maine am sa fac.
pt. ca sa se decojeasca frumos, cand sau fiert ouale si se pun in apa rece, e bine sa crapati un pic coaja, apa va intra sub coaja cat se racesc si vor fi mult mai usor de decojit frumos.
eu asa fac, nu da gres
in maioneza cu iaurt se poate adauga un pic de mustar, iese o bunatate si daca se decoreaza cu patrunjel verde, cand se mananca, patrunjel da un gust foarte bun la pateu si maioneza, plus ca e curativ.
mama a lucrat la avicola, e experta in toate mancarurile legate de produse provenite de la pui.
 

otilia  acum 4 ani 28 Noiembrie 2009 11:30  

Re: Oua umplute

Nici mamei mele nu-i place maioneza in exces. In consecinta eu am aflat la varsta de 20 de ani, mergand la colindat, ca ele se pregatesc traditional intr-o "baie" de maioneza. Pentru mine "ca la mama acasa" inseamna doar albusurile umplute cu pasta facuta din galbenusurile fierte si asezate, asa cum le-ai asezat si tu, cu motul in sus. In reteta mamei nu se pune pate, dar se face pasta acrisoara, cu putina zeama de la ardeiul gras murat sau cu lamaie. Sunt o bunatate, si eu una nu le-as schimba cu cele facute cu maioneza.

Multumim mult de retete, pentru ca am descoperit site-ul tau, sarbatorile de anul acesta vor avea un gust deosebit
 

adry  acum 4 ani 28 Noiembrie 2009 12:39  

Re: Oua umplute

Ioana, a trebuit sa stau putin sa ma gandesc cum sunt ouale "ca la mama acasa" ca si eu tot asa cu mot le fac
Sunt sigur mult mai prezentabile asa!
Imi place si varful, ciocul (nu-mi vine acum alt termen sa-l definescpe care l-ai folosit ))de la sacca poche
E deosebit si am vrut sa-ti spun asta si la crema de ciocolata de saptamana trecuta!
P.S eu uneori folosesc in loc de pate de ficat o cutiuta de ton (de acelasi gramaj) si garnisesc cu patrunjel si capere!
Este o idee in cazul in care meniul este pe baza de peste, asa esti in "ton"
 

Laura  acum 4 ani 28 Noiembrie 2009 23:42  

Re: Oua umplute

Super arata, facute cu spritul. Aici nu stiu ce pun in ele, maioneza nu folosesc, dar ale mamei intotdeauna aveau si eu le fac la fel. Vreau sa te rog sa-mi spui cum se face maioneza de casa, ca eu numai de cumparat am folosit. Nici macar teoretic nu stiu cum se procedeaza. Ma tenteaza pt ca tu ai pus iaurt in ea, si noua ne place mai acrisoara (eu pun smantana in cea de cumparat).
 

Ioana  acum 4 ani 29 Noiembrie 2009 10:50  

Re: Oua umplute

rami, mai am cateva reteta in plan pentru Craciun

ildi, super tare cu racitul oualor cu coaja crapata. stii cat ma chiniuam sa curat ouale frumos? chiar azi incerc tehnica ta, fac alt fel de oua umplute si tre anunt cum m-am descurcat.

adry, la mama mea (si la soacra) acasa ouale se umpleau cu lingurita si se puneau pe pat de maioneza cu taietura in jos si apoi se orna albusul cu un mot de pasta de ardei si o frunzulita de patrunjel. urmatoarea reteta e oua umplute cu ton! imi strici surpriza

laura, o sa postez la tehnici, cred ca marti, cum se face maioneza. e ok atunci? si eu mai puneam smantana dar ne place cu iaurt mai mult.
 

ildi  acum 4 ani 29 Noiembrie 2009 12:11  

Re: Oua umplute

eu chiar acu fac ouale umplute, miai facut o pofta nebuna, sa mai zic ca mai am si un pateut de romania
eu maioneza o fac doar din galbenus crud si ulei, azi am pus 2, si umplu doar 4 oua hi hi... am so combin cu smantana si mustar
 

Laura  acum 4 ani 29 Noiembrie 2009 18:19  

Re: Oua umplute

Da, Ioana, nu e nici o graba. Marti e ok. Te-as ruga sa scri in detaliu, tips, etc. Maioneza e un capitol total neexplorat (de mine).
 

Lucia  acum 4 ani 29 Noiembrie 2009 20:35  

Re: Oua umplute

Super ouale umplute ,si eu am facut saptamana trecuta la aperitiv de ziua mea si a sotului (20 respectiv 24 nov.) intotdeauna au succes ,eu pun numai 2 linguri de pate si sosul il fac jumate maioneza ,jumate iaurt sau smantana cu 12%grasime.Va pup si sa ne gaseasca pe toti sarbatorile cu bucurii si sanatate.
 

liviu  acum 4 ani 29 Noiembrie 2009 23:24  

Re: Oua umplute

ce atat mae lucru faceti din reteta asta???/ nu inteleg..????????
 

Ioana  acum 4 ani 30 Noiembrie 2009 12:43  

Re: Oua umplute

e simpu liviu, e o reteta care ne-a marcat copilaria si sarbatorile... si de aceea ouale umplute, ca si multe alte retete traditionale romanesti ne starnesc nostalgia mult mai mult decat alte retete. fiecare isi aminteste gustul oualor umplute facute de mama sau bunica si comentariile sunt de fapt legate de acele amintiri mai mult decat reteta in sine
 

feldiorean eva  acum 4 ani 14 Decembrie 2009 16:50  

Re: Oua umplute

Da si eu tot asa fac oua umplute dar in umplutura mai pun si ceapa taiata marunt.Este o delicatesa. Incercati si voi!!!
 

vika  acum 4 ani 6 Aprilie 2010 21:34  

Re: Oua umplute

interesant!!!
 

ioana  acum 4 ani 24 Aprilie 2010 19:13  

Re: Oua umplute

o sa fac si eu is delicioase
 

danutza  acum 4 ani 24 Aprilie 2010 23:32  

Re: Oua umplute

Nu stiam ce sa gatesc astazi si am dat peste reteta ta.Nota 10 intradevar.Mi-au iesit si bune si aspectuoase.Merci mult.
 

romanta din timisoara   acum 4 ani 30 Aprilie 2010 19:47  

Re: Oua umplute

f bun ! exact asa le-am facut cum ai scris reteta si sunt f bune . nu de sarbotori le-am facut le-am facut de ziua de nastere a sotului meu si s-a lins pe degete asa de mult i-au placut ouale umplute!
 

Flavia  acum 4 ani 17 Mai 2010 17:48  

Re: Oua umplute

Si eu fac destul de des oua umplute la cererea sotului si a fetitei noastre. Doar ca nu folosesc pate de ficat, ci carne de pui fiarta (in special piept). Iese foarte bun si e ceva mai sanatos. Si bineinteles, cat mai putina maioneza.
Felicitari pt. site!!!
 

Andrei  acum 3 ani 30 Noiembrie 2010 18:49  

Re: Oua umplute

Eu unu zic ca sunt o reteta foarte practica si delicioasa.Mama de mici ne-a facut oua umplute dar nu asa ...
 

anca  acum 3 ani 20 Decembrie 2010 17:23  

Re: Oua umplute

ft ft bune ouale umplute si am sa incerc si eu
 

beatrice  acum 3 ani 24 Decembrie 2010 15:41  

Re: Oua umplute

o sa fac si eu sunt ff delicioase
 

Alexandra Scuturici  acum 3 ani 11 Ianuarie 2011 13:02  

Re: Oua umplute

Buna Ioana! Eu fac oua umplute la fiecare Craciun. Nici mama mea nu mai facea de multa vreme exact din acelasi motiv:mult prea multa maioneza. Asa ca am facut niste experimente (in tandem cu ciupercile cu maioneza). Pt cam 10 oua am facut un sos in felul urmator: maioneza am batut-o doar pana s-a inchegat galbenusul(nu a inceput sa se umfle) apoi am pus cam 2 linguri bune de smantana si la final 2 pahare de iaurt NUMA BUN de la Napolact(nu e nici foarte gros nici prea subtire). Daca consideri ca mai e necesara putina smantana poti pune. Eu pun accentul pe iaurt si in felul acesta nimeni nu se plange ca nu poate manca ca e gretoasa maioneza. La ciuperci cu maioneza fac exact la fel doar ca in acest sos mai adaug usturoiul si patrunjelul verde.Sare si piper dupa pofta inimii.
 

flori  acum 3 ani 14 Februarie 2011 18:32  

Re: Oua umplute

o sa le incerc si eu sa fac duminica
 

Breaban Zina  acum 3 ani 4 Aprilie 2011 13:29  

Re: Oua umplute

Oua umplute cu pate.....Dar a-ti incercat macar o data sa le umpleti cu brinza topita ? Este foarte bun svaiterul cu smantana. Se pune branza in cantitate egala cu galbenusurile ,se amesteca bine, se sareaza pipereaza dupa gust .Se poate pune si putin ulei cala maioneza pentru cine doreste umplutura mai grasa sau putin iaurt cremos. Sunt foarte racoroase si au un gust deosebit. Galbenusurile si branza le puteti trece prin blender pentru o pasta foarte fina. Pofta buna!
 

rosca claudia  acum 3 ani 7 Mai 2011 11:27  

Re: Oua umplute

super ideea de a le face cu pate.nu am chef sa ies din casa sa iau ton .o reteta super
 

geanina  acum 2 ani 7 Iunie 2011 15:46  

Re: Oua umplute

Bravo Ioana!Reteta adevarata ii asta pe care ai postat-o u.Mai pune retete si mai da-mi si mie din cand in cand o idee de o mancare traditionala si copilareasca pt k eu dak traiesc in Italia nu mai am nici o idee.
 

Ioana  acum 2 ani 7 Iunie 2011 15:50  

Re: Oua umplute

geanina, aici gasesti toate retetele tradintionale romanesti: [link]
 

iulian  acum 2 ani 8 Decembrie 2011 16:16  

Re: Oua umplute

super bune ouale le ador
 

VIOBIO  acum 2 ani 12 Decembrie 2011 19:25  

Re: Oua umplute

Buna .De cateva luni urmaresc retetele si pot sa spun ca sunt foarte" aproape" de mine .
Ca sa revenim la subiect , cu adevarat salata mai sus numita si carnatii sunt emblematici pt Craciun .Fara ,nu se poate .Stand la rand intr-un supermarket ,o doamna in varsta mi-a suflat ca vrea o felie de sunca de Praga pentru oua umplute .Asa ca am incercat si eu : am taiat marunt ,marunt o felie de sunca si am adaugat-o la umplutura .A iesit fffff buna .
 

trascan cristina  acum 2 ani 22 Februarie 2012 13:26  

Re: Oua umplute

mda arata foarte bine si cred ca o sa fac si eu...
 

DIANA D.  acum 2 ani 1 Martie 2012 15:51  

Re: Oua umplute

Buna Ioana. Foarte buna reteta ta de oua umplute. Eu mai pun in plus in acel sos de maioneza si iaurt castraveti acri tocati marunt. O delicatesa....
Felicitari pentru site si pentru noua bucatarie.
 

Ioana  acum 2 ani 1 Martie 2012 18:21  

Re: Oua umplute

merci!
 

Violeta  acum 2 ani 3 Mai 2012 23:05  

Re: Oua umplute

Ador ouale umplute chiar in seara asta le-am facut si eu :D numai ca am folosit maioneza ,galbenusul ,0patrunjel si ceapa tocata ca umplutura neavand pate felicitari pt prezentare arata superb .... Dar pe deasupra ati pus paprik cumva?
 

Lia  acum 10 luni 1 August 2013 10:15  

Re: Oua umplute

Ieri am gatit si oua umplute pt musafiri. am citit aici ca le lasi la racit 15 minute.

Ca sa se decojeasca bine citisem mai demult intr-o revista ca tocmai invers, nu se lasa mai mullt de un minut mutandu-le in alt vas rece, nu acelasi cald de la care se incalzesc la loc imediat.

Pe maniacb... este la utile un topic numai despre acest subiect, am procedat ieri cum zicea cineva acolo sa fie puse in apa cu gheata si lasate putin asa cum stiam caci altfel, daca stau prea mult, se face ca un fel de vid si adera.
Si mai zicea cineva ca si pe-aici ca dupa fierbere sa se intepe la banut cu un ac ca sa intre apa sub coaja si apoi in apa rece evident.
 

Ioana  acum 10 luni 1 August 2013 10:57  

Re: Oua umplute

asa am reusit eu sa le curat cel mai bine. e bine sa incerci toate variantele si sa stabilesti care-ti functioneaza mai bine si apoi stii exact ce ai de facut.
 

Burdea Nimi Mihaela  acum 16 minute 20 Mai 2014 11:43  

Re: Oua umplute

Eu adaug in compozitie si marar tocat fin sau patrunjel dupa preferinte si /sau castravete murat .
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS