Pui la gratar

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete portugheze, Retete cu carne de pui, Retete cu putine calorii, Retete pentru gratar, Retete simple

 

Pui la gratar
Pinterest

Ceea ce vedeti in poza a fost pranzul nostru de ieri, pe care i-l datoram Ancutzei, ea mi-a trimis reteta. Multumim frumos Ancutza, ieri ai facut fericit un grup de mancaciosi. Acest pui portughez la gratar mi-a starnit papilele gustative inca de cand am citit reteta, iar cand l-am pregatit gustul nu a fost mai prejos decat ceea ce-mi imaginasem ca va iesi.

Ingrediente
Pui la gratar

1 pui intreg pentru grill
5 catei usturoi
sucul de la 2 lamai
150 ml coniac (sau vin sau wiskey)
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita boia iute
1/2 lingurita piper
5 foi de dafin +1 lingurita oregano uscat macinate (in masina de cafea)
2 lingurite unt moale
sare de mare

Preparare
Pui la gratar

  1. Cu o zi inainte de a pregati gratarul am spalat puiul, l-am uscat cu servetele si apoi l-am sarat normal cu sare de mare. L-am lasat pana a doua zi la frigider.
  2. Am pregatit marinata: am strivit usturoiul si l-am amestecat intr-un borcanel cu sucul de lamaie, coniacul, untul, boiaua, piperul si amestecul de dafin si oregano. Am scuturat bine borcanul.
  3. Am pus puiul cu pipetul in sus si l-am taiat de-a lungul pieptului. L-am intors cu interiorul in jos si am apasat puiul pana s-a aplatizat bine. L-am intepat cu un cutit ascutit pe toata suprafata, pentru a intra aroma marinatei in carne.
  4. L-am asezat in gratarul special care se vede in poza pentru a-l intoarce mai usor, dintr-o singura miscare.
  5. Folosind o pensula de silicon am uns bine puiul cu marinata pe ambele parti. Am mai presarat putina sare de mare.
  6. Am incins gratarul electric si l-am pus la prajit. Dupa 10 minute l-am intors. Apoi am continuat sa-l intorc tot la 5 minute, ungandu-l de fiecare data cu marinata. Dupa cca 45 minute puiul era gata. Il puteti testa cu scobitoarea pe care o introduceti in diferite zone si daca tasneste suc clar (transparent) din pui insemna ca e facut.
  7. Se serveste imediat.
 
Pui la gratar - Asezam puiul cu pieptul in sus

1. Asezam puiul cu pieptul in sus

Pui la gratar - Il taiem pe mijlocul pieptului

2. Il taiem pe mijlocul pieptului

Pui la gratar - Il intoarcem si apasam pana se aplatizeaza

3. Il intoarcem si apasam pana se aplatizeaza

Pui la gratar - Il asezam pe gratarul special si il ungem cu marinata

4. Il asezam pe gratarul special si il ungem cu marinata

Pui la gratar - Inchidem gratarul si prajim

5. Inchidem gratarul si prajim

Pui la gratar - La 10 minute intoarcem

6. La 10 minute intoarcem

Pui la gratar - Pana arata cam asa

7. Pana arata cam asa

Pui la gratar - Pui la gratar

8. Pui la gratar


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 18)  

 

Ceafa de porc la gratar

24 Februarie 2011

Ceafa de porc la gratar

Cotlet de porc la gratar

6 Ianuarie 2011

Cotlet de porc la gratar

Piept de pui la gratar

17 August 2010

Piept de pui la gratar

Piept de porc la gratar

5 Februarie 2010

Piept de porc la gratar

 

 

adry  acum 5 ani - 20 Iunie 2009 15:53  

Re: Pui la gratar

Aspectul e imi e pofta imi e pofta imi e pofta !!!! Cine n-are un gratar asa meserias ca al tau ( de ex. eu am doar cel de fonta de folosit pe aragaz trist ) ar trebui sa renunte la asa o bunatate sau ar trebuii sa-l cumpere?

P.S nu l-ai lasat deloc in marinata din cate am inteles? Ai folosito doar la uns puiul in timp ce era la grill?
 

Ioana  acum 5 ani - 20 Iunie 2009 16:22  

Re: Pui la gratar

poti face pe gratarul cu carbuni, daca iesiti candva la iarba verde. o sa dureze mai mult dar merita.
doar l-am uns in timp ce se facea dar cred ca poti sa-l pui linistita in marinata daca vrei, mirosea foarte bine marinata imi e pofta
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani - 21 Iunie 2009 13:00  

Re: Pui la gratar

Ce rapida si harnica ai fost ! Te invidiez pentru gratarul pe care il ai la indemana...Ma bucur ca va placut si ca a iesit delicios .
 

Ioana  acum 5 ani - 22 Iunie 2009 12:11  

Re: Pui la gratar

dupa ce am citit reteta, intr-o ora puiul era cu sare la frigider si a doua zi pe la 13 era gata prajit.
sa-mi mai trimiti reteta asa bune, mai ales daca sunt cu pui, preferatul nostru
 

Mara Manole  acum 5 ani - 17 Iulie 2009 01:08  

Re: Pui la gratar

ioana, poate ne arati si noua la ustensile, cum arata gratarul tau.... vesel poate ne luam si noi vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Iulie 2009 12:03  

Re: Pui la gratar

sigur, e unul electric ieftin, sub 100 lei, dar isi face datoria, are putere mare si prajeste bine
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani - 26 Octombrie 2009 15:15  

Re: Pui la gratar

A trecut vara si nu am reusit sa fac puiul pe gratar trist . Sa astept vara viitoare ca sa il fac si eu ? In nici un caz...asa ca am folosit marinata si am pus puiul pe sticla la cuptor , a fost delicios , inca mai sunt niste resturi pe care le vom savura azi imi e pofta
 

Ioana  acum 5 ani - 26 Octombrie 2009 15:59  

Re: Pui la gratar

chiar e foarte inspirata ideea, asa mai schimbi aromele, si cred ca a iesit o crusta faina deasupra.
 

cami  acum 4 ani - 6 Iunie 2010 21:10  

Re: Pui la gratar

ioana vroiam doar sa iti multumesc frumos pt aceasta reteta minunata....nu d mult am terminat d mancat si vreau sa iti spun k a iesit delicios puiutzul meuvesel
la cat mai multe retete delicioase inainte vesel
 

ramona  acum 4 ani - 21 Iulie 2010 21:56  

Re: Pui la gratar

am stat un an in portugalia... deci stiu ce bun e!!!! daca iese ca acolo iti multumesc mult pt reteta! e o delicatese !!! e printre multe alte lucru de care imi era ffff dor!! si ei il mananca cu niste cipsuri speciale de cartofi!!! daca ajungeti la ei o sa vedeti !! oricum lisabona si oceanul e superb !!!!!!!!! vesel
 

Andrei Florea  acum 4 ani - 30 August 2010 16:05  

Re: Pui la gratar

E o reteta grozava demna de a fi savurata in gashca . Pe langa marinata cu care se unge puiul in timpul prajirii faceti obligatoriu un sos ce se cheama " PIRI -PIRI " . Este un sos puternic condimentat cu ardei iute ft picant , usturoi , zeama de lamaie si miere ( influenta araba ...) Sigur ca exista sansa sa ti vezi " gashca " transpirand dar cu siguranta toti vor incerca si vor vrea sa repete experienta acestui sos . O salata verde este binevenita iar garnitura potrivita sant cartofii copti in coaja . Eu fac deasemenea langa si un sote de morcov .
 

adibla80  acum 4 ani - 16 Septembrie 2010 14:45  

Re: Pui la gratar

imi e pofta imi e pofta iti lasa gura apa
 

constantina  acum 4 ani - 1 Martie 2011 11:13  

Re: Pui la gratar

bun
 

L3  acum 2 ani - 19 Decembrie 2012 15:53  

Re: Pui la gratar

Ce marca e gratarul ala din poza? De unde se poate cumpara? Tnx!
 

Ioana  acum 2 ani - 19 Decembrie 2012 15:57  

Re: Pui la gratar

nu e o marca cunoscuta. de la Baumax l-am luat.
 

Mihaela-Silvia  acum un an - 29 Mai 2013 01:06  

Re: Pui la gratar

Preparat,savurat,devorat.Nota zece cu ++++++
 

gina  acum un an - 29 Mai 2013 10:16  

Re: Pui la gratar

Buna Ioana,
De ceva timp m-am "abonat" la adresa ta pentru a beneficia si eu de cunostintele tale atat de vaste in ale bucatarelii. Nu are rost sa-ti aduc elogii, ar fi de prisos, atata vreme cat nr. de logari la acest e-mail este destul de zdravan. Retelele pe care le-am incercat au reusit, mai putin sosul de la clatitele cu marcarpone(cred ca s-a taiat cand am tinut in baia de aburi galbenusul), in rest celelalte au fost OK. Am o problema, insa, de ceva timp nu mai primesc noutatile pe e-mail si nu stiu ce problema ar putea fi. Iti multumesc anticipat si iti doresc numai bine si multa sanatate
 

Ioana  acum un an - 29 Mai 2013 10:57  

Re: Pui la gratar

gina, la abur, vasul de sus sa nu atinga apa fierbinte de dedesubt. si dupa ce incepe sa fiarba apa, dai focul la mic. Apoi te apuci de batut sosul si bati non-stop, astfel nu se va taia si nu va face cocoloase. acel sos este mai delicat fiindca foloseste un ou intreg (deci si albusul), nu doar galbenusurile. am vrut sa-l fac mai eficient din punct de vedere al costului.
 

Mihai  acum 11 luni - 16 Mai 2014 23:56  

Re: Pui la gratar

Vom incerca si noi maine reteta. Am pregatit marinata si voi lasa puiul in ea peste noapte. Miroase super, sper sa fie ceva bun, abia asteptam :D
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus