Ceafa de porc la gratar

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de porc, Retete ieftine, Retete pentru gratar, Retete rapide

 

Ceafa de porc la gratar. Imagini pas cu pas pentru ceafa de porc la gratar
Pinterest

Imi place sa pregatesc gratarele pentru pranz. Marinez carnea de seara si in pauza de masa dau o fuga pana acasa si in 10 minute pregatesc masa. Pun gratarele la fript si pana sunt gata fac o salata asortata sau, mai nou, folosesc legume marinate.

Ingrediente
Ceafa de porc la gratar

4 felii ceafa de porc (de cca 2 cm grosime; de 160 gr fiecare)
1/4 lime

Marinata

2 linguri condiment adobo
1 lingura boia dulce
1-2 ardei iuti uscati (optional)
3 catei usturoi
4 linguri ulei
50 ml apa
1 lingura otet

Portii: 4

Preparare
Ceafa de porc la gratar

  1. Preparam marinata: daca ati optata pentru o marinata picanta si vreti sa puneti ardeiul iute (cu sau fara samburi) trebuie sa-l prajiti intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se prajeste pana coaja incepe sa se rumeneasca si vedeti ca iese fum din tigaie.
  2. Puneti adobo, boiaua si ardeiul iute prajit in masina de cafea si macinati bine.
  3. Adaugati peste condiment, usturoiul strivit, uleiul, apa, otetul si amestecati.
  4. Puneti carnea in marinata, avand grija ca fiecare felie sa fie acoperita si lasati la marinat intre 4 ore si 1 zi, la frigider.
  5. Incingeti tigaia grill (fara adaos de grasime) la foc mare timp de 3-5 minute. Trebuie sa fie super incinsa!
  6. Puneti carnea pe gratar si prajiti cate 3 minute pe fiecare parte.
  7. Scoateti-o pe o farfurie si lasati sa stea 3 minute.
  8. Serviti si amintiti-va sa turnati deasupra sucul lasata de carne in farfurie in care amestecati 1 lingurita suc de lime. Ca si garnitura: o salata asortata simpla.
 
Ceafa de porc la gratar - Ceafa in marinata

1. Ceafa in marinata

Ceafa de porc la gratar - Prajim pe o parte 3 minute

2. Prajim pe o parte 3 minute

Ceafa de porc la gratar - Prajim si pe a doua parte 3 minute

3. Prajim si pe a doua parte 3 minute

Ceafa de porc la gratar - Ceafa de porc la gratar

4. Ceafa de porc la gratar

Ceafa de porc la gratar - Ceafa de porc la gratar

5. Ceafa de porc la gratar


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 

Cotlet de porc la gratar

6 Ianuarie 2011

Cotlet de porc la gratar

Piept de pui la gratar

17 August 2010

Piept de pui la gratar

Piept de porc la gratar

5 Februarie 2010

Piept de porc la gratar

Pui la gratar

20 Iunie 2009

Pui la gratar

 

 

Roxana  acum 4 ani - 24 Februarie 2011 10:53  

Re: Ceafa de porc la gratar

Noi astia mai putin norocosi care fac 1 ora pana la munca si-napoi, putem tine carnea la marinat pana a doua zi la cina? vesel Arata MINUNAT!
 

Ioana  acum 4 ani - 24 Februarie 2011 10:59  

Re: Ceafa de porc la gratar

categoric, se poate tine pana a doua zi seara la marinat.
eu, din fericire, lucrez la 10 minute de casa.
 

Darvenia Darvi  acum 4 ani - 24 Februarie 2011 20:56  

Re: Ceafa de porc la gratar

eu as pune vin sec in loc de apa si otet in marinata vesel oricum am sa incerc si iti spun cum a iesit.
 

Catalin  acum 4 ani - 25 Februarie 2011 09:48  

Re: Ceafa de porc la gratar

Carnea in contact cu metalul incins isi schimba compozitia chimica, dand nastere substantelor cancerigene.Ma refer la zonele arse.Alternativele mult mai sanatoase ale gratarului sunt: cuptorul la foc f mic sau prepararea la abur.Ar mai fi varianta slow cooker, o oala speciala de gatit la temperaturi foarte mici.Carne poate fi pregatita in marinada si garantez ca gustul e mult peste cel al "gratarului".Bon apetit vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 25 Februarie 2011 11:29  

Re: Ceafa de porc la gratar

darvenia, am folosit otet din doua motive: pentru ca e un fragezitor mai puternic decat vinul, deci cei care vor lasa carnea doar cateva ore la marinat vor beneficia de acest lucru. de fapt, pot sa lase carnea si doar 2 ore (dar la temperatura camerei, nu la frigider!) si tot va fi eficienta.
fiindca am folosit un condiment sud-american, am zis sa le respect tipul de marinata (ei folosesc otet).
insa vinul este o foarte buna alegere, mai ales daca tii carnea in el 1 zi. va aduce un plus gustului.

catalin, fiecare cu fricile lui. Am pe site o gramada de retete la cuptor sau tocanite, sper sa-ti fie de folos.
 

Catalin  acum 4 ani - 25 Februarie 2011 12:21  

Re: Ceafa de porc la gratar

Iar daca vreti sa folositi cel mai eficient "fragezitor" natural disponibil, incercati zeama de ananas.Contine o enzima proteolitica foarte eficienta in descompunerea proteinelor, bromelainul.Bromelainul determina atenuarea hipertensiunii, intareste digestia, reduce reziduurile proteice, intareste sistemul imunitar.

Ioana, nu e vorba de frici, ci de informare si alegere in cunostinta de cauza.Fiecare e liber sa decida ce e bun pentru el.Am ales sa comentez pe blogul tau tocmai pt ca imi place, deci voi consulta cu incredere retetele tale.
 

Ioana  acum 4 ani - 25 Februarie 2011 12:25  

Re: Ceafa de porc la gratar

cel mai tare e pulpa de papaya verde, contine papaina. apoi urmeaza ananasul si kiwiul. cu astea sunt in teste acum pentru fragezirea bucatilor mai ieftine de carne. deja am marinat cu papaya un fazan care nu a fost tinut la fezandat si a iesit super moale.

m-am uitat in jurul meu si am constata ca bolile nu sunt legate de alimentatie... are si ea un rol important si e bine sa pastram un echilibru, dar nu cred ca e principala cauza. dar asta doar din ceea ce am "analizat" eu pe subiecti pe care ii cunosc... o concluzie personala.
 

Ioana  acum 4 ani - 25 Februarie 2011 12:36  

Re: Ceafa de porc la gratar

catalin sa stii ca nu am vrut sa fiu rautacioasa la faza cu fricile, dar chiar cred ca frica e mai periculoasa decat cateva arsuri pe o bucata de carne. si imi displace abordarea oricarei probleme (nu doar de alimentatie) bazata pe frica. cred ca e mai avantajos sa vorbim de lucrurile care aduc beneficii in viata noastra.
 

carolina  acum 4 ani - 27 Februarie 2011 15:48  

Re: Ceafa de porc la gratar

multam' si pt aceasta reteta!!!
si la mine a aratat MINUNAT cateva minute...pana ne-am asezat la masa si am devorat tot!si cu sosul de avocado...mama-mama ce-a mers!
...acum arata minunat burtile noastre vesel
apropos',sustin si eu parerea ta la "faza cu fricile".singura frica a mea este de Dumnezeu...in rest ..sa ma ierte EL daca gresesc indraznind, chiar si atunci cand pap un gratarel...
 

Alexandra  acum 4 ani - 27 Februarie 2011 21:01  

Re: Ceafa de porc la gratar

delicioasa reteta! vesel
 

florica  acum 4 ani - 22 Aprilie 2011 21:28  

Re: Ceafa de porc la gratar

imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta arata gustos deabea astept sa gust
 

danut  acum 3 ani - 25 August 2011 20:21  

Re: Ceafa de porc la gratar

vesel vesel foarte bun si gustos de numa,numavesel)
 

ramisimion  acum 3 ani - 20 Septembrie 2011 15:03  

Re: Ceafa de porc la gratar

am facut ceafa dupa reteta ta si ne-a placut tare mult. imi place ca e foarte frageda si suculenta. urmeaza sa pregatesc curand cotletele.
 

duna ramona  acum 3 ani - 19 Octombrie 2011 21:16  

Re: Ceafa de porc la gratar

foarte buna imi e pofta
 

DANA  acum 2 ani - 5 Iunie 2012 10:41  

Re: Ceafa de porc la gratar

IONA ALIMENTATIA JOACA UN ROL ESENTIAL IN MENTINEREA SANATATII SI TREBUIE SA FIM FOARTE ATENTI CE SI CUM MANCAM!IN CEEA CE PRIVESTE FRICILE,CRED CA NU EXISTA OM SA NU AIBA TEMERI,FRICA DE DUMNEZEU E BENEFICA SUFLETULUI SI E MINUNAT SA TRAIESTI CU ACEASTA FRICA;DAR CRED CA AVEM FRICA SI DE SEF,CRED CA AVEM FRICA SI SA NU CREASCA PREA MULT EURO CA NE AFECTEAZA DACA AVEM BANI IMPRUMUTATI DIN BANCA SI PUTEM CONTINUA LA NESFARSIT........O CEAFA DE PORC PRAJITA IN 6 MINUTE MIE IMI DA CEVA DE GANDIT..!ATAT DE REPEDE SI TOT ATAT DE SANATOS E CU NEPUTINTA,ASTA A VRUT SA SUGEREZE CATALIN.DAR ORICUM DETINEM LIBERUL ARBITRU SI DECIDEM CE VREM PENTRU VIATA NOASTRA.BAFTA IN CONTINUARE!
 

Ioana  acum 2 ani - 5 Iunie 2012 14:04  

Re: Ceafa de porc la gratar

Dana, in credinte (mai ales cele religioase) nu ma bag, sunt prea personale. dar fac o singura observatie. de dumnezeu nu trebuie sa-ti fie frica, e suficient doar sa-l iubesti. e ca si cum ai spune ca nu furi doar fiinca ti-e frica de d-zeu, nu din cauza ca iubesti si respecti oamenii din jurul tau. frica nu ar trebui sa fie la baza nici uneia dintre actiunile noastre, decat daca suntem in pericol, timp de 10 secunde, cand se activeaza reactia lupta sau fugi. in rest nu vei obtine nimic bun din ea.
spre exemplu de ce sa-ti fie frica de cresterea euro cand ai rata daca tu cu manutza ta ai semnat acordul de imprumut, semn ca ai accepta acest fapt cu toate avantajele si dezavantajele lui.
sa nu intelegi ca eu nu am frici, dar le-am luat pe rand si incerc sa le rezolv. inclusiv in avion m-am urcat desi spuneam ca nu o sa fac asta niciodata. e greu sa aplici un astfel de mod de gandire, trebuie antrenament, dar beneficiile sunt mari.
si aici ajung si la alimentatia sanatoasa. principiul meu e ca echilibrul e calea cea mai buna. Am observat ca daca eu sunt linistita, fara stres/frici etc corpul meu va cere singur ce are nevoie. Am perioade cand numai lamaie visez in toate mancarurile (semn ca am nevoie de vit. C), apoi sunt saptamani cand nu pot sa vad carne in fata ochilor (deci postesc cu saptamanile, fara sa fie post religios).... corpul se regleaza dupa suflet si nu invers, asa e la mine.

asa ca, daca o data pe an mancam o ceafa la gratar, un mic sau o gogoasa fiindca ne amintim de copilarie nu cred ca ne afecteaza santatea.

reteta asta e aici nu ca sa mancam toata ziua ceafa de porc, ci ca atunci cand avem pofta de ea sa mancam o ceafa buna si suculenta, nu fripta pana devine talpa.
 

DANA  acum 2 ani - 5 Iunie 2012 18:05  

Re: Ceafa de porc la gratar

IONA CREDINTA RELIGIOASA IN MOD NORMAL NU TREBUIE SA FIE PERSONALA CI COMUNA,DAR TREBUIE SA STUDIEM ACELE SCRIERI PE CARE LE-AU FACUT PENTRU NOI CEI CE MAI APOI AU DEVENIT SFINTI SI NU NUMAI SI NU NUMAI.TOATE SCRIERILE SPUN CA TREBUIE SA NE TEMEM DE DUMNEZEU ASA CUM UN COPIL SE TEME DE PARINTI CA VA FI PEDEPSIT DACA VA FACE CEVA RAU,E FOARTE ADEVARAT CA TREBUIE SA-L IUBIM PE DUMNEZEU DIN TOT SUFLETUL ,DE ASEMENEA PE TOTI CEI DIN JURUL NOSTRU.DIN FERICIRE NU AM BANI IMPRUMUTATI,A FOST DOAR UN EXEMPLU SI AI PERFECTA DREPTATE CA ATUNCI CAND LUAM O DECIZIE TREBUIE SA NE ASUMAM SI RISCURILE.MA BUCUR SA AUD CA AI REUSIT SA CREEZI UN ECHILIBRU IN VIATA TA SI CA AI INVINS STRESUL,E MARE LUCRU ASTA;POT SPUNE CU BUCURIE CA SI EU AM REUSIT ASTA SI ITI VOI IMPARTASI IN CE FEL:O FRAZA MI-A SCHIMBAT VIATA: ''NIMIC NU SE INTAMPLA FARA VOIA LUI DUMNEZEU'',ORICE MI S-AR INTAMPLA CU SIGURANTA AM MERITAT ,IMI ZIC,DAR ASTA NU INSEAMNA CA NU MA STRADUIESC SA DUC O VIATA ORDONATA.REFERITOR LA CEAFA DE PORC ASTFEL PREPARATA,FAPTUL CA O CONSUMI RAR ,MI SE PARE CHIAR OK.MI-A FACUT PLACERE.
 

daniel  acum 2 ani - 19 Iunie 2012 22:52  

Re: Ceafa de porc la gratar

Fiecare are dreptul la o parere, nu este cazul sa va contraziceti in stilul asta .. grow up!
@DANA, poti sa scrii si fara caps.
 

tibi  acum 2 ani - 14 Martie 2013 04:58  

Re: Ceafa de porc la gratar

ceafa lasata pe gratiar 3 minute? dar ce suntem caini? mancam crud?vesel))
 

Ioana  acum 2 ani - 14 Martie 2013 07:35  

Re: Ceafa de porc la gratar

la grosimea asta e suficient, altfel mananci talpa.
 

Maria  acum 2 luni - 14 Martie 2015 21:12  

Re: Ceafa de porc la gratar

Merci pentru reteta super buna si pentru sfaturi. Nu am stiut ca otetul fragezeste carnea. Am incercat cu vin dar nu m-a convins. Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca osteneala .
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus