Ceafa de porc la gratar

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete ieftine Retete pentru gratar Retete rapide

Reteta Ceafa de porc la gratar

Imi place sa pregatesc gratarele pentru pranz. Marinez carnea de seara si in pauza de masa dau o fuga pana acasa si in 10 minute pregatesc masa. Pun gratarele la fript si pana sunt gata fac o salata asortata sau, mai nou, folosesc legume marinate.

Ingrediente

4 felii ceafa de porc (de cca 2 cm grosime; de 160 gr fiecare)
1/4 lime

Marinata

2 linguri condiment adobo
1 lingura boia dulce
1-2 ardei iuti uscati (optional)
3 catei usturoi
4 linguri ulei
50 ml apa
1 lingura otet

Portii: 4

  1. Preparam marinata: daca ati optata pentru o marinata picanta si vreti sa puneti ardeiul iute (cu sau fara samburi) trebuie sa-l prajiti intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se prajeste pana coaja incepe sa se rumeneasca si vedeti ca iese fum din tigaie.
  2. Puneti adobo, boiaua si ardeiul iute prajit in masina de cafea si macinati bine.
  3. Adaugati peste condiment, usturoiul strivit, uleiul, apa, otetul si amestecati.
  4. Puneti carnea in marinata, avand grija ca fiecare felie sa fie acoperita si lasati la marinat intre 4 ore si 1 zi, la frigider.
  5. Incingeti tigaia grill (fara adaos de grasime) la foc mare timp de 3-5 minute. Trebuie sa fie super incinsa!
  6. Puneti carnea pe gratar si prajiti cate 3 minute pe fiecare parte.
  7. Scoateti-o pe o farfurie si lasati sa stea 3 minute.
  8. Serviti si amintiti-va sa turnati deasupra sucul lasata de carne in farfurie in care amestecati 1 lingurita suc de lime. Ca si garnitura: o salata asortata simpla.

Ceafa in marinata

Ceafa in marinata

Prajim pe o parte 3 minute

Prajim pe o parte 3 minute

Prajim si pe a doua parte 3 minute

Prajim si pe a doua parte 3 minute

Ceafa de porc la gratar

Ceafa de porc la gratar

Ceafa de porc la gratar

Ceafa de porc la gratar

Comentarii (24)

 

Ultimele comentarii

DANA  acum 11 ani - 5 Iunie 2012 10:41  

IONA ALIMENTATIA JOACA UN ROL ESENTIAL IN MENTINEREA SANATATII SI TREBUIE SA FIM FOARTE ATENTI CE SI CUM MANCAM!IN CEEA CE PRIVESTE FRICILE,CRED CA NU EXISTA OM SA NU AIBA TEMERI,FRICA DE DUMNEZEU E BENEFICA SUFLETULUI SI E MINUNAT SA TRAIESTI CU ACEASTA FRICA;DAR CRED CA AVEM FRICA SI DE SEF,CRED CA AVEM FRICA SI SA NU CREASCA PREA MULT EURO CA NE AFECTEAZA DACA AVEM BANI IMPRUMUTATI DIN BANCA SI PUTEM CONTINUA LA NESFARSIT........O CEAFA DE PORC PRAJITA IN 6 MINUTE MIE IMI DA CEVA DE GANDIT..!ATAT DE REPEDE SI TOT ATAT DE SANATOS E CU NEPUTINTA,ASTA A VRUT SA SUGEREZE CATALIN.DAR ORICUM DETINEM LIBERUL ARBITRU SI DECIDEM CE VREM PENTRU VIATA NOASTRA.BAFTA IN CONTINUARE!
 

Ioana  acum 11 ani - 5 Iunie 2012 14:04  

Dana, in credinte (mai ales cele religioase) nu ma bag, sunt prea personale. dar fac o singura observatie. de dumnezeu nu trebuie sa-ti fie frica, e suficient doar sa-l iubesti. e ca si cum ai spune ca nu furi doar fiinca ti-e frica de d-zeu, nu din cauza ca iubesti si respecti oamenii din jurul tau. frica nu ar trebui sa fie la baza nici uneia dintre actiunile noastre, decat daca suntem in pericol, timp de 10 secunde, cand se activeaza reactia lupta sau fugi. in rest nu vei obtine nimic bun din ea.
spre exemplu de ce sa-ti fie frica de cresterea euro cand ai rata daca tu cu manutza ta ai semnat acordul de imprumut, semn ca ai accepta acest fapt cu toate avantajele si dezavantajele lui.
sa nu intelegi ca eu nu am frici, dar le-am luat pe rand si incerc sa le rezolv. inclusiv in avion m-am urcat desi spuneam ca nu o sa fac asta niciodata. e greu sa aplici un astfel de mod de gandire, trebuie antrenament, dar beneficiile sunt mari.
si aici ajung si la alimentatia sanatoasa. principiul meu e ca echilibrul e calea cea mai buna. Am observat ca daca eu sunt linistita, fara stres/frici etc corpul meu va cere singur ce are nevoie. Am perioade cand numai lamaie visez in toate mancarurile (semn ca am nevoie de vit. C), apoi sunt saptamani cand nu pot sa vad carne in fata ochilor (deci postesc cu saptamanile, fara sa fie post religios).... corpul se regleaza dupa suflet si nu invers, asa e la mine.

asa ca, daca o data pe an mancam o ceafa la gratar, un mic sau o gogoasa fiindca ne amintim de copilarie nu cred ca ne afecteaza santatea.

reteta asta e aici nu ca sa mancam toata ziua ceafa de porc, ci ca atunci cand avem pofta de ea sa mancam o ceafa buna si suculenta, nu fripta pana devine talpa.
 

DANA  acum 11 ani - 5 Iunie 2012 18:05  

IONA CREDINTA RELIGIOASA IN MOD NORMAL NU TREBUIE SA FIE PERSONALA CI COMUNA,DAR TREBUIE SA STUDIEM ACELE SCRIERI PE CARE LE-AU FACUT PENTRU NOI CEI CE MAI APOI AU DEVENIT SFINTI SI NU NUMAI SI NU NUMAI.TOATE SCRIERILE SPUN CA TREBUIE SA NE TEMEM DE DUMNEZEU ASA CUM UN COPIL SE TEME DE PARINTI CA VA FI PEDEPSIT DACA VA FACE CEVA RAU,E FOARTE ADEVARAT CA TREBUIE SA-L IUBIM PE DUMNEZEU DIN TOT SUFLETUL ,DE ASEMENEA PE TOTI CEI DIN JURUL NOSTRU.DIN FERICIRE NU AM BANI IMPRUMUTATI,A FOST DOAR UN EXEMPLU SI AI PERFECTA DREPTATE CA ATUNCI CAND LUAM O DECIZIE TREBUIE SA NE ASUMAM SI RISCURILE.MA BUCUR SA AUD CA AI REUSIT SA CREEZI UN ECHILIBRU IN VIATA TA SI CA AI INVINS STRESUL,E MARE LUCRU ASTA;POT SPUNE CU BUCURIE CA SI EU AM REUSIT ASTA SI ITI VOI IMPARTASI IN CE FEL:O FRAZA MI-A SCHIMBAT VIATA: ''NIMIC NU SE INTAMPLA FARA VOIA LUI DUMNEZEU'',ORICE MI S-AR INTAMPLA CU SIGURANTA AM MERITAT ,IMI ZIC,DAR ASTA NU INSEAMNA CA NU MA STRADUIESC SA DUC O VIATA ORDONATA.REFERITOR LA CEAFA DE PORC ASTFEL PREPARATA,FAPTUL CA O CONSUMI RAR ,MI SE PARE CHIAR OK.MI-A FACUT PLACERE.
 

daniel  acum 11 ani - 19 Iunie 2012 22:52  

Fiecare are dreptul la o parere, nu este cazul sa va contraziceti in stilul asta .. grow up!
@DANA, poti sa scrii si fara caps.
 

tibi  acum 11 ani - 14 Martie 2013 04:58  

ceafa lasata pe gratiar 3 minute? dar ce suntem caini? mancam crud?:)))
 

Ioana  acum 11 ani - 14 Martie 2013 07:35  

la grosimea asta e suficient, altfel mananci talpa.
 

Maria  acum 9 ani - 14 Martie 2015 21:12  

Merci pentru reteta super buna si pentru sfaturi. Nu am stiut ca otetul fragezeste carnea. Am incercat cu vin dar nu m-a convins. Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca osteneala .
 

Mirela  acum 7 ani - 16 Mai 2016 11:46  

Usturoiul uscat de la condimentul adobo (ce simpatic suna :p ) e usturoi granulat?
Am facut cotletele la gratar, buuune, repede si fara fum, acum poate ma incumet si cu asta ;)
 

Ioana  acum 7 ani - 16 Mai 2016 11:55  

usturoiul fulgi arata asa: [link] sunt de fapt felii deshidratate de usturoi. prefer sa cumpar pe cat posibil condimente intregi sau felii, iar daca le doresc granulate, le macin in masina de cafea. dar merge si usturoi granulat, doar sa reduci cantitatea la jumatate.
 

Mirela   acum 3 ani - 2 Mai 2020 17:54  

Exceptionala!! :p Acum am reusit sa o incerc. Acum nu mai stiu daca prefer reteta asta sau cotletele la gratar :)))
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...