Shakshouka cu carne de miel

Retete pentru Mic Dejun Retete cu carne de miel Retete cu ou Retete fara gluten Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Shakshouka cu carne de miel

Brunch oriental fara efort. Totul se face intr-o singura tigaie: se incepe cu un sos rapid din rosii proaspete, adaugam carnea condimentata si la final ouale. Ne mai ramane doar sa pregatim painea de intins in sos!

Ingrediente

100-125 gr carne tocata de miel (sau vita)
1 ceapa mica
3 catei de usturoi
1 rosie coapta (cca 350 gr)
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita boia dulce (sau iute)
1 lingura patrunjel tocat fin
5 frunze mari de menta tocate fin
3 oua
2 linguri ulei de masline
sare, piepr negru

Portii: 2
Calorii: 800 cal (in total)
Proteina:
47 gr in total
Pret:
15 RON in total

Cum se prepara shakshouka cu carne de miel

  1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mai larga (de cca 22 cm diametru). Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste la foc mic pana se inmoaie bine de tot fara a se rumeni (intre 5 - 10 minute).
  2. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  3. Se adauga rosia taiata cuburi ca pentru salata. Se presara putina sare si se lasa la calit timp de 10 minute, amestecand de vreo 2-3 ori in acest timp. Sosul trebuie sa scada si rosia sa fie moale, sa se rupa bucatele cand amestecati.
  4. Cat se face sosul, faramitati carnea tocata cu degetele, sa obtineti bucatele. Rasniti mult piper negru, presarati putina sare si adaugati si restul condimenteleor (coriandru, chimion, boia) si verdeturile tocate. Amestecati cu mana, continuand sa faramitati carnea, neaparat sa nu o framantati ca la chiftele.
  5. Cand sosul e gata, asezati carnea pe toata suprafata tigaii in moviilite. Dati focul la mic, puneti capacul si lasati sa se faca 2.5 minute.
  6. Dupa acest timp ridicati capacul, asigurati-va ca sosul nu fierbe violent, doar bolboroseste foarte usor in tigaie (daca e cazul chiar trageti tigaia de pe foc pentru asta) si cu o lingura faceti loc in sos pentru oua. Spargeti ouale in spatiile create. Puneti iar capacul pe tigaie si lasati la foc mic, doar sa bolboroseasca suor timp de 5 minute. Ouale se vor face in acest timp, dar galbenusul va ramane destul de moale.
  7. Serviti imediat cu paine taraneasca sau paine prajita.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...