Salata de boeuf

Retete aperitive Retete din Franta Retete cu carne de pui Retete de Craciun Retete simple Retete salate Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Salata de boeuf

Cum imi scria o vizitatoare acum cateva zile, nu este sarbatoare la romani fara salata de boeuf pe masa. Iar mie imi lipsea de pe site. Am reparat pe ultima suta de metri aceasta scapare.

Ingrediente

300 gr carne fiarta de pui sau vita
4 castraveciori murati (cca 150 gr)
2 morcovi (cca 200 gr)
4 cartofi normali
4 linguri mazare din conserva
maioneza din 2 galbenusuri
sare, piper

  1. Pentru salata de boeuf eu folosesc o parte din carnea de pui fiarta (pieptul) pentru supa de pui. Morcovii care ii pun in salata sunt tot cei din supa, doar ca ii adaug mai la sfasit la fiert, ca sa nu fie prea moi.
  2. Cat se face supa, fierb cartofii in coaja. Apoi ii curat de coaja.
  3. Apoi prepar maioneza, portie dubla dupa reteta de aici.
  4. Apoi tai toate ingredientele cubulete mici si pe cat posibil cat mai egale intre ele, asa va arata mai bine salata. Cubuletele de castraveciori ii strang intr-un tifon pentru a se scurge din apa. Mazarea se scurge bine de apa.
  5. Pe masura ce le toc, pun toate ingredientele intr-un bol si condimentez cu sare si vreo 3-4 prize de piper. Amestec totul usor si gust sa vad daca castraveciorii sunt suficienti, apoi adaug cam 5 linguri bune de maioneza, doar cat sa se lege un pic ingredientele.
  6. Pun salata intr-un bol frumos, apoi o glazurez cu maioneza care mi-a ramas.
  7. O decorez cu felii de castravete, frunze de patrunjel si ardei murati. O las la frigider pentru o zi. Este mult mai buna dupa ce sta la frigider decat imediat ce e gata, fiindca aromele ingredientelor se amesteca.

Ingredientele cubulete mici

Ingredientele cubulete mici

Amestecam si condimentam

Amestecam si condimentam

Adaugam maioneza

Adaugam maioneza

O asezam in bol

O asezam in bol

Salata de boeuf

Salata de boeuf

Comentarii (91)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 8 ani - 24 Decembrie 2015 09:10  

Ooo, dar sper ca pana la urma ai gasit reteta. Inca un motiv bun ca exista siteuri culinare, nu mai trebuie apelat la soacrele nascute invatate :)
 

Valy  acum 8 ani - 25 Decembrie 2015 21:28  

Ehei, au trecut 40 de ani de-atunci... si site-urile mele culinare au fost colegele de serviciu, inspiratia si imaginatia. Acum e simplu : timp, ceva bani si multa bunavointa daca ai,.. Va multumesc pentru ce faceti si va doresc sanatate, mult succes si SARBATORI FERICITE !
PS : Am facut salata. A iesit bestiala ! In timp ce fac maioneza, adaug din cand in cand zeama de lamaie in care am dizolvat niste sare. Mustarul - iute !- l-am amestecat in compozitie, nu l-am incorporat in maioneza, Mai pun in compozitie si masline taiate marunt. Si, pour la bonne bouche, am ras pe deasupra niste telina cruda si un mar. Am vazut asta candva la o prietena in vaaaarsta, evreica rusoaica. O minunatie , acrisoara si racoroasa !
 

MIHAELA  acum 7 ani - 14 Iulie 2016 21:15  

Buna ziua , IOANA ,
aceasta reteta se numaste "salata de boeuf "dar ea nu este deloc o reteta venita din FRANTA , aici nimeni nu cunoaste aceasta salata , de fapt este o reteta venita din RUSIA si adaptata la gustul romanilor , iar numele asta frantuzesc tot noi romanii l-am utilizat intr-o perioada cand la moda era " le chic a la francaise" si toata lumea gandea ca lucrurile bune vin din FRANTA(1800-1940) si pot sa-ti spun ca bucataria lor nu este asa de "RAFINATA" cum ne place sa credem dar are avantajul ca este foarte variata din cauza tuturor culturilor si strainilor care locuiesc aici(algerieni , marocani , libanezi , armeni , rusi , creoli , portughezi etc etc)

in tot cazul salata noastra " a la boeuf " este foarte buna.


MIHAELA DIN FRANTA
 

madalina elena   acum 7 ani - 22 Octombrie 2016 22:18  

Am reusit a fost gustoasa spar ca mai sunt retete culinare va dau 100?/? :)
 

Maria   acum 7 ani - 16 Decembrie 2016 15:12  

Salut, Ioana. Cam cate portii ies aici? As vrea sa mi mai si ramana. Mersi! =P~
 

Ioana  acum 7 ani - 16 Decembrie 2016 15:20  

cam 4 portii.
 

cezarvv  acum 7 ani - 24 Decembrie 2016 18:29  

e o reteta facuta de un bucatar francez pt tarul rusiei...bucatarul se numea de boeuf....peste tot in europa se numeste salata rusa doar noi ii spunem de boeuf...oricum reteta e f buna
 

bogdan  acum 7 ani - 15 Martie 2017 17:29  

bunica mai adauga masline taiate in cuburi mici si oua fierte tari taiate la fel
 

Cineva  acum 6 ani - 27 Septembrie 2017 02:21  

Adevarata salata boeuf se face cu carne vita. De unde si numele..M-am saturat sa tot vad pui in produse care nu ar trebui sa contina pui.De unde aceasta idee?Si exista si sarbatori fara salate boeuf..Prea multa traditie si mancare la romani.Ar trebui Mai multa educatie si Mai putina mancare. :(
 

Doinita  acum 6 ani - 10 Decembrie 2017 02:03  

Adevarata ensaladilla rusa Contine mortadela Sau atun nicidecum carne.E Buna si cu carne dar nu are traditionalul salatei.multumesc!O rusoaica prin casatorie
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...