Clatite cu ricotta si sos de zmeura si mure

Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Clatite cu ricotta si sos de zmeura si mure

Luna aceasta sta sub semnul clatitelor. Astazi avem clatite pistruiate, umplute cu branza ricotta si inecate intr-un sos proaspat de zmeura si mure.

Ingrediente

1 portie de clatite
1 lingurita mac

Umplutura

400 gr branza ricotta
6 linguri zahar
2 prize scortisoara

Sos de zmeura su mure

350 gr zmeura (proaspata sau congelata)
200 gr mure (proaspete sau congelate)
1 plic zahar vanilat
3 linguri cu varf zahar
1 lingurita amidon
1 lingura suc de lamaie

Bucati: 5

  1. Pentru sos: se pune zmeura cu zaharul la fiert, doar pana zaharul e topit, cca 2 minute. Se mixeaza zmeura in blender, apoi se trece printr-o sita fina. Piureul obtinut se pune inapoi pe foc impreuna cu amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Se mai fierbe 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si se lasa sa se racoreasca. Cand a ajuns la temp. camerei se adauga murele (se lasa cateva mure pentru decor).
    * daca il pregatiti dinainte, sosul se poate pastra la frigider
  2. Se prepara clatitele urmand instructiunile de aici. La final adaugati macul. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
  3. Pentru umplutura se freaca ricotta cu zaharul si scortisoara. Puteti indulci umplutura dupa gust.
  4. Pe fiecare farfurie se pune sos de zmeura si mure. Deasupra se aseaza cate o clatita unsa cu umplutura de ricotta si pliata in patru. Se presara cateva mure deasupra.

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

Simona  acum 11 ani - 8 Ianuarie 2013 15:44  

Yeeee ! Sa ne spui cum a fost. Have a wonderfull time !
 

CRISTINA   acum 11 ani - 8 Ianuarie 2013 16:40  

La multi ani Ioana si tot ce iti doresti tu pentru tine si cei dragi!
 

Ioana  acum 11 ani - 8 Ianuarie 2013 17:21  

multumesc tare mult!
 

Anca  acum 11 ani - 10 Ianuarie 2013 20:41  

La multi ani! Un an binecuvantat si felicitari pentru tot ce faci ! Multumesc!
 

ana  acum 11 ani - 19 Ianuarie 2013 20:55  

foarte bune,si desi este cu intarziere La multi ani
 

olga  acum 10 ani - 20 Mai 2013 15:40  

Delicios. Multumesc Ioana.
 

Lizica  acum 10 ani - 20 Septembrie 2013 14:21  

Buna ,de ce nu scri tot titlul în italiana ,sau tot titlu în romana ? Scri doar rocotta ...
 

Ioana  acum 10 ani - 20 Septembrie 2013 15:19  

buna, cand va exista un nume in romana pentru ricotta asa il voi scrie. dar macar poti aprecia ca am scris corect in ambele limbi ;)
 

Lizica  acum 10 ani - 20 Septembrie 2013 20:45  

Apreciez ca ai scris corect ,eu am gresit o litera ,ricotta e urda dulce ,a aparut în comert ,dar poate cautam varianta bio ,de aceea e bine sa traduci . Felicitari pentru retete ! Voi încerca si eu .
 

Ioana  acum 10 ani - 21 Septembrie 2013 12:43  

ricotta si urda sunt similare si de multe ori pot fi folosite in aceeasi reteta, insa nu sunt chiar la fel. urda noastra este mai uscata decat ricotta. in aceasta reteta poate fi folosita urda, dar mai trebuie sa adaugi putina smantana dulce ca sa o faci cremoasa. reteta, asa cum este data, este pentru produsul ricotta, de aceea l-am si folosit ca atare in titlu, ca sa nu existe confuzii si sa evitam rezultatele nesatisfacatoare.

sa stii ca nu era o aluzie la "rocotta", care era evident o greseala de tastare.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...