Clatite cu mac si visine
Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete din Ungaria
Nu puteam lasa sa treaca saptamana fara portia obisnuita de clatite. Weekend frumos sa aveti!
Ingrediente
Umlutura de mac
250 gr mac
150 gr zahar
150 ml lapte
1/4 lingurita scortisoara
1 lingura rom
visine (proaspete, din compot, in sirop etc)
Crema de vanilie
1 ou
150 ml lapte
2 linguri zahar (brun am folosit)
1/4 pastaie vanilie
un strop de sare
- Pentru crema de vanilie se bate bine oul cu zahar. Se adauga laptele, miezul de la vanilie si sarea. Se pune vasul pe abur si se fierbe pe abur pana sosul se ingroasa cat sa acopere dosul unei linguri cu o pelicula subtire (cca 20 minute dureaza). In acest timp amestecati non-stop cu telul in sos (la inceput mai rar, iar cand simtiti ca devine vascos cresteti ritmul).
- Pentru umplutura se macina macul cu zahar. Se retin 2-3 linguri, iar restul se amesteca cu lapte si scortisoara si se fierbe timp de 10 minute, la foc mic. La final se adauga romul.
- Visinele se toaca bucati mari.
- Se prepara clatitele urmand instructiunile de aici. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
- Fiecare clatita se unge cu un strat subtirel de mac, se presara visine din belsug, se ridica doua margini opuse si apoi se ruleaza. Se toarna sos de vanilie in farfurii, se aseaza clatitele umplute in el si se presara cu macul retinut. Se decoreaza cu jumatati de visine.
Comentarii (8)
Miha acum 11 ani - 18 Ianuarie 2013 09:41
Arata foarte bine si ma tenteza sa le fac si eu dar nu am o masina care mi-ar macina macul. Tu ce folosesti? M-am uitat la ustensilele folosite de tine dar pe asta nu am gasit-o.Ioana acum 11 ani - 18 Ianuarie 2013 22:41
miha, masina de macinat cafea o folosesc. cu ea macin si nuca, condimente uscate.Hapleablog acum 11 ani - 19 Ianuarie 2013 17:36
Arata extraordinar!Passion acum 11 ani - 20 Ianuarie 2013 11:58
Arata bine...trebuie incercata reteta!vio acum 11 ani - 7 Februarie 2013 19:04
sigur 250 g mac? umplutura e destul de multaDana acum 10 ani - 14 Februarie 2014 08:46
=P~Veronica acum un an - 22 Mai 2023 18:31
Mie mi s-a branzit sosul de vanilie! Oare nu trebuia sa fie doar galbenusul de ou?Ioana acum un an - 24 Mai 2023 11:20
E corect cu ou intreg, crema iese mai light si nu asa groasa decat cea doar cu galbenus. Daaaar , din cauza asta e mai sensibila la caldura, se taie usor si asta e si motivul pentru care o fac pe abur.Daca nu vrei sa mai risti o data cu ea, poti oricand sa o inlocuiesti cu un sos de vanilie cu galbenusuri, ca cel de aici (care e si mai rapid): [link]
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email