Condiment toscan

Categorii: Retete condimente, Retete din Italia

 

Condiment toscan
Pinterest

Condiment bun la toate: pui, porc (ce ziceti de niste costite?), miel, cartofi, fasole...

Pentru a-l testa, fiindca acum este prima data cand l-am pregatit, am facut niste pulpe de pui cu cartofi in punga. Am preluat ideea de la puiul toscan (pollo alla diavola) si am adaugat 1 lingurita piper negru macinat + 4 lingurite condiment toscan + putin ulei. Am masat cartofii si puiul cu acest amestec, i-am bagat in punga si i-am copt timp de 40 minute la 220C (ultimele 10 minute am desfacut punga).

Ingrediente
Condiment toscan

30 gr salvie
30 gr rozmarin
1 catapana usturoi
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingura cu varf piper negru boabe
1 lingurita sare

Preparare
Condiment toscan

  1. Se rup frunzele de la salvie si rozmarin.
  2. Intr-un mojar se pun: coaja rasa de lamaie, cateii de usturoi si piperul. Se strivesc bine bine cu pistilul. Se pune pasta obtinuta peste verdeturi.
  3. Se adauga sarea si cu un cutit ascutit se toaca totul foarte marunt. Se pun verdeturile in strat subtire pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se usuce timp de 2 zile, intr-o zona cu soare. Daca in acest timp nu se usca complet, le bagati cateva ore in cuptorul incalzit putin si apoi stins.
  4. Se mixeaza verdeturile uscate in masina de cafea si se pastreaza intr-un borcan inchis.
 
Condiment toscan - Verdeturi

1. Verdeturi

Condiment toscan - Verdeturi tocate

2. Verdeturi tocate

Condiment toscan - La uscat

3. La uscat

Condiment toscan - Pui toscan cu cartofi in punga

4. Pui toscan cu cartofi in punga


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 7)  

 

Furikake

26 Mai 2015

Furikake

Piper cu lamaie

21 Decembrie 2010

Piper cu lamaie

Garam Masala

24 Septembrie 2010

Garam Masala

Pudra de rosii

17 Septembrie 2010

Pudra de rosii

 

 

Misu  acum 3 ani - 6 Ianuarie 2012 11:56  

Re: Condiment toscan

imi e pofta Pare sa fie foarte gustos , m-ar tenta sa il fac dar din pacate nu am salvie trist trist trist trist trist
 

victotia ciurescu  acum 3 ani - 21 Aprilie 2012 20:16  

Re: Condiment toscan

nu imi place
 

delia  acum 2 ani - 30 Martie 2013 21:09  

Re: Condiment toscan

In loc de salvie si rozmarin proaspat pot sa folosesc varianta uscata si maruntita din comert? se schimba cantitatile retetei?
 

teo  acum un an - 22 Aprilie 2014 09:22  

Re: Condiment toscan

Condimentele proaspete pot fi inlocuite cu cele uscate folosindu-se doar o treime din cantitatea ceruta.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus