Retete Culinare : e-Retete

 

Garam Masala

Categorii: Retete condimente, Bucataria indiana

 
Garam Masala. Imagini pas cu pas pentru garam masala

Garama Masala, unul dintre cele mai folosite si cunoscute amestecuri de condimente indiene. Masala insemana "amestec de condimente", iar garam insemna "fierbinte", referindu-se la aroma puternica cu efect incalzitor asupra corpului pe care o are acest condiment. Pe site, pana acum, am postat doua retete prin care puteti testa condimentul: curry de peste si tocanita de linte.

Ingrediente pentru Garam Masala

2 linguri coriandru boabe (sau 2 lingurite coriandru macinat)
2 linguri chimion/cumin boabe (sau 2 lingurite chimion macinat)
2 lingurite piper negru boabe (sau 1 lingurita rasa piper negru macinat)
2 lingurite mustar boabe (1 lingurita rasa mustar macinat sau puteti pune 1 lingurita seminte de fenicul)
1/2 lingurita cuisoare
1/4 lingurita nucsoara macinata
1 baton scortisoara de 5 cm
boabele de la 5 pastai de cardamom
2 foi dafin

Garam Masala - Preparare

  1. Toate ingredientele pe care le aveti nemacinate le puneti intr-o tigaie si la prajiti cam 2 minute pana incep sa miroasa puternic.
  2. Se pun in masina de cafea impreuna cu restul ingredientelor macinate si se mixeaza bine, pana obtineti o pudra. Se lasa sa se raceasca.
  3. Se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic.
5 6

 

 

Retete similare 

Condiment toscan Piper cu lamaie
Condiment toscan Piper cu lamaie
Pudra de rosii Condiment Gyros
Pudra de rosii Condiment Gyros

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Garam Masala"

 

Comentarii

Daiana Butuza  acum 3 ani 24 Septembrie 2010 11:32  

Re: Garam Masala

Recomanzi cardamomul negru sau pe cel verde pentru acest amestec?
 

Ioana  acum 3 ani 24 Septembrie 2010 11:41  

Re: Garam Masala

cardamom negru, are o aroma de afumat parca, dar poti substitui cu 2 verzi (din cele 5) daca-ti place aroma celui verde.
 

lira  acum 3 ani 24 Septembrie 2010 23:03  

Re: Garam Masala

ioana garam masala la mine e pe lista de asteptare d eceva vreme pentru ca am gasit in apropiere o alimenbtara mica unde sunt o gramada de condimente din pakistan, printre care si chat masala. Asa ca am zis ca sa il termin acela si pe urma "fabric" acasa.
 

Raluca  acum 3 ani 25 Septembrie 2010 20:35  

Re: Garam Masala

lira, te rog, unde este aceasta alimentara micuta? multumesc
 

mamasiiubita.blogspot.com  acum 3 ani 26 Septembrie 2010 17:12  

Re: Garam Masala

Interesanta combinatie. Am sa incerc daca reusesc sa gasesc ingredientele.
 

Ioana  acum 3 ani 27 Septembrie 2010 10:46  

Re: Garam Masala

lira, e vorba de alimentara de pe marinescu? de acolo imi iau si eu cuminul si alte ingrediente mai exotice.
 

lira  acum 2 ani 4 Octombrie 2010 21:13  

Re: Garam Masala

da, draga mea alimentara aia e... 100 m mai sus de mine , dar eu cum nu prea merg pe jos, in sus pe deal :d am descoperit-o cam de curand
 

catalin  acum 2 ani 8 Octombrie 2010 12:49  

Re: Garam Masala

pare gustoasa cred ca o sa o incerc si yo
 

Anna  acum 2 ani 21 Aprilie 2011 16:01  

Re: Garam Masala

Buna la toata lumea
Din cate am inteles si am citit chimion(Cuminum cyminum originar din asia) si chimen(Carum carvi) nu e acelasi lucru.Se poate folosi in loc de chimion ,chimen romanesc sau se poate cumpara de undeva chimion???
Iar boabele de cardamom de unde se pot cumpara??
multumesc frumos
 

Ioana  acum 2 ani 21 Aprilie 2011 16:10  

Re: Garam Masala

nu poti inlocui cuminul cu chimen in aceasta retete. cumin gasesti fie la magazinele naturiste, fie la cele arabesti sau specializate in mirodenii. boabe de cardamom la fel, insa macinat gasesti la supermarket, de la Fuchs.
 

Anna  acum 2 ani 9 Iulie 2011 11:55  

Re: Garam Masala

Buna.am preparat reteta mi-a iesit foarte buna.(si fara cumin)
"Cumin" nu am gasit nicaieri
cel putin la magazinele naturiste de cate ori ceream cumin imi aduceau ditamai pungoiul de chimen si mi se spunea ca nu exista asa ceva
 

Lucian  acum 8 luni 1 Februarie 2013 17:13  

Re: Garam Masala

Buna seara Ioana!
Felicitari pentru site-ul tau culinar!
Uite am si eu o intrebare:
Scortisoara, cuisoarele si foile de dafin se macina de asemenea sau se pun ca atare in borcanul inchis ermetic?
Multumesc anticipat!
 

naturalys  acum 3 minute 30 Septembrie 2013 21:05  

Re: Garam Masala

Din reteta voastra liseste curry sau turmeric,se pune o ligurita dintr-unu din ele.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS