Condiment picant mexican

Retete condimente Retete din Mexic si Tex-Mex

Reteta Condiment picant mexican

E un fel de "condiment pentru pui" de la noi dar facut pe gustul matusii din Mexic :). Evident ca ei foloses ardei iuti uscati si nu chili din plic, dar dupa cum stim cu totii, suntem in Romania si ne adaptam la ce avem prin jurul casei ;).

Ingrediente

2 lingurite boia dulce
2 lingurite chili pudra
2 lingurite oregano uscat
2 lingurite usturoi granulat/pudra
1 lingurita chimen macinat (sau cumin)

  1. Se mixeaza toate ingredientele in masina de macinat cafea. Se pastreaza intr-un borcan inchis.
  2. Este condimentul de baza in mancarurile mexicane (fasole batuta, orez spaniol, enchiladas etc.)

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 12 ani - 18 Aprilie 2011 09:31  

cu placere :)
 

Raluca Dumitrescu  acum 12 ani - 5 Septembrie 2011 18:43  

Salut Ioana,


Se intampla ca am ajuns in Turcia, si la fiecare colt de strada sunt zeci si zeci de condimente(unul dintre ele fiind harissa, n-am habar cum sa-mi dau seama daca e de calitate, ca nu-mi prea miroase a nimic). Ma intreb daca stii condimentele de aici si ce m-ai sfatui sa achizitionez? Au ei niste "mici" imi scapa numele acum(sunt facuti din carne de miel tocata-sper sa ai idee despre ce vorbesc), stii ce condimente se folosesc pentru ei?

Multumesc anticipat :)
 

Ioana  acum 12 ani - 6 Septembrie 2011 11:37  

nu am fost in turcia niciodata. dar banuiesc ca sunt destul de calitative condimentele acolo. eu as lua harissa, fiindca am cumparat si eu harissa "du Cap Bon" (marocana) si intr-adevar nu avea gustul aromat al celei preparate de mine acasa, dar partea buna e ca mai poti adauga tu cumin si usturoi in ea daca doresti...
apoi mai poti lua sumac (condiment acrisor, il folosesc mai ales pentru dres salate, in loc de otet).
apoi mai este condimentul de Kofte Kebap=Shish Kofte ("micii" turcesti grillati pe un bat).
sa nu uiti cumin seminte (kimyon in turceste)

mai au ardei iute (chili) macinat pe care-l presara peste orice carne la gratar. si ceva pasta de ardei rosii dulci numita: Tatlı biber salçası (din ardei deshidratati la soare si apoi pasati). Iar "Acı biber salçası" este tot pasta de ardei, dar din ardei iute.

apoi cuminul negru (nigalla) si sofran (poate il gasesti la un pret mai bun decat la noi)
 

Raluca Dumitrescu  acum 12 ani - 10 Septembrie 2011 10:09  

Mersi frumos pentru raspuns :) am reusit sa le cumpar pe toate ;)


O zi buna.
 

Raluca Dumitrescu  acum 12 ani - 10 Septembrie 2011 11:36  

Nu imi dau seama daca s-a trimis ultimul comentariu(internetul aici merge foarte prost).

Vroiam sa-ti multumesc pentru raspuns. Am cumparat tot ce mi-ai recomandat, mai putin sofran. Ei vand defapt sofranel([link]) la 1E/gram. Este prima tara araba unde nu am gasit pe nimeni care sa vorbeasca engleza si sunt si destul de agresivi daca incerci sa-i contrazici, asa ca n-am mai contiunat povestea. Nu am cumparat niciodata sofran pana acum, tu la ce pret il iei?

Mersi inca odata,

Raluca.

ps: am gasit si un sofran indian, la ce se poate folosi?
 

Ioana  acum 12 ani - 10 Septembrie 2011 15:15  

sofranul indian e turmenicul. eu l-am folosit in multe retete de pe site.
 

Elena  acum 11 ani - 11 Iunie 2012 22:11  

Am nimerit din intamplare pe site-ul tau- cautam ce inseamna "dukkah"- si realmente imi place.
Am citit aproape toate retetele tale de condimente,sunt foarte bune si usor de pus in practica.
Ti-as face o mica observatie:'' harissa du Cap Bon''
este tunisiana 100%, Cap Bon este patria harissei tunisiene.Si ti-o spune cineva care a avut fericirea sa traiasca in Tunisia mai mult de 4 ani.
In rest numai de bine. Continua!
 

Ioana  acum 11 ani - 12 Iunie 2012 15:40  

merci, voi continua cu siguranta :)
 

Alex  acum 10 ani - 26 August 2013 16:56  

Ii boon ! :)
 

Laura  acum 10 ani - 13 Decembrie 2013 16:10  

Buna Ioana. Despre situatia asta iti spuneam intr-un mesaj anterior. Vreau sa dau un vot pt reteta asta dar butonul nu e activ. Nu am votat-o sigur, e prima oara cand citesc reteta. Oare e din cauza ca postarea e mai veche?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...