Retete Culinare : e-Retete

 

Fursecuri de post

Categorii: Retete desert, Retete de post, Retete rapide, Retete simple

 
Fursecuri de post. Imagini pas cu pas pentru fursecuri de post

Cu cereale, miere si alune. Fara lapte, unt sau oua. Bun pentru post, vegetarieni si cei cu alergii la produsele enumerate.

Reteta este de la Leonor care m-a incantat si cu biscuitii spritati. Am adaugat doar arome in plus si am redus cantitatea de ulei fiindca am pus faina alba, nu de secara.

Ingrediente pentru Fursecuri de post

100 gr fulgi de ovaz
90 gr migdale (sau orice alune; eu am folosit caju)
80 gr zahar brun
50 gr faina de secara
40 ml ulei de masline extravirgin
40 gr miere
2 linguri suc de lamaie
50 ml suc de portocale
1 priza nucsoara macinata
1 priza scortisoara

Bucati: 25

Fursecuri de post - Preparare

  1. Macinati fulgii de ovaz in masina de cafea pana devin ca o faina. Macinati si alunele dar putin mai mare, cat sa se mai vada bucatele.
  2. Amestecati toate ingredinetel uscate: ovazul, alunele, faina si zaharul.
    * eu am folosit faina alba, de aceea am redus cantitatea de ulei, am pus doar 20 ml
  3. Adaugati restul ingredientelor si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul va fi putin lipicios.
  4. Formati bile micute din aluat si asezati-le pe tava cu hartie de copt. Daca se lipesc putin de mana umeziti-va mainile tot la 3-4 bile. Aplatizati bilele cu fundul unui pahar. Umeziti-l si pe acesta daca se lipeste.
  5. Coaceti fursecurile la 180C pentru 14 minute. Fursecurile vor fi moi acum, dar dupa ce se racesc complet vor fi numai bune.
    * in reteta originala temp. era de 200C dar la acea temp dupa 10 minute mie mi s-au ars un pic si cand s-au racit erau putin cam tari; asa ca la tura doi am redus temp. la 180C si au iesit ok

 
Click pe imagini pentru a mari

Formam bile
Formam bile
Le turtim
Le turtim

 

5 21

 

 

Retete similare 

Fursecuri cu ciocolata Fursecuri vieneze
Fursecuri cu ciocolata Fursecuri vieneze
Fursecuri alb-negru Limbi de pisica
Fursecuri alb-negru Limbi de pisica

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Fursecuri de post"

 

Comentarii

ralu  acum 3 ani 11 Martie 2011 14:29  

Re: Fursecuri de post

Yammy, abea astept sa ajung acasa si sa ma delectez cu reteta ta . Daca fac mai multe sunt bune si peste 2 zile? As vrea sa am pentru tot weekendul. Btw, weekend placut si tie
 

Ioana  acum 3 ani 11 Martie 2011 14:32  

Re: Fursecuri de post

desigur, pastreaza-i intr-o cutie sau punga si rezista bine. eu dimineata am mancat cativa, erau mai buni ca aseara.
dintr-o tura mi-au iesit 25 bucati, o sa completez si in reteta.

a, si poti sa gusti aluatul cand le faci, sa vezi ce bun e si asa necopt! se simt aromele tuturor ingredientelor
 

cip  acum 3 ani 11 Martie 2011 15:26  

Re: Fursecuri de post

chiar reusite, chiar daca m-am abatut oleak de la reteta,fara zahar si in loc de suc de portocale am pus niste visinata, (deh barbat) chiar cautam o reteta de post....multumesc
 

Ioana  acum 2 ani 11 Martie 2011 15:41  

Re: Fursecuri de post

ce harnic ai fost! bravo!
 

Cristina  acum 2 ani 13 Martie 2011 09:46  

Re: Fursecuri de post

Buna Ioana. Am si eu o rugaminte...ma poti ajuta cu o reteta de halva? Pentru ca am ramas tare intrigata dupa ce am mancat o "presupusa halva" din comert si m-am gandit ca se poate face si de casa.
 

Darvenia Darvi  acum 2 ani 14 Martie 2011 16:13  

Re: Fursecuri de post

trebuie sa le incerc, de mult vroiam o reteta de ceva dulce fara oua si unt
 

Provinciala  acum 2 ani 16 Martie 2011 14:05  

Re: Fursecuri de post

am carbonizat ,evident, prima tava, pentru ca am ignorat fraza in care spuneai ca fursecurile se intaresc cand se racesc.

a doua tava a fost insa un real succes. pana si jumatatea mea cea mofturoasa a fost cucerita si a cerut un bis cu varietati pe tema.

multumesc de idee
 

Ioana  acum 2 ani 16 Martie 2011 14:17  

Re: Fursecuri de post

excelent!
sa stii ca faza cu fursecurile care se coc dar sa ramana moi este valabila cam la toate fursecurile. daca le coci pana ti se par tie facute, la racire se vor intari mult prea tare si chiar si cea mai buna reteta de fursecuri va esua in acest fel. daca le scoti cand inca sunt moi, dupa racire vor fi fragede.
 

Ana Maria  acum 2 ani 29 Martie 2011 15:18  

Re: Fursecuri de post

O reteta ingenioasa! Chiar acum o incerc, iar ce am gustat pot spune ca e foarte bun, si cand spun foarte bun, asa e, mai ales ca sunt foarte pretentioasa la mancare. Nu credeam sa iasa ceva, dar ma declar fan de acum si uit de batoanele de cereale din comert. Incerc sa mananc cat mai sanatos posibil, asa ca....yummy yummy!
P.S aseara mi-am surprins familia cu reteta de cartofi copti cu malai la care am facut un sos de iaurt cu usturoi, foarte bun, am mancat pe nerasuflate. E site-ul meu preferat in materie culinara!
 

Darvenia Darvi  acum 2 ani 29 Martie 2011 16:53  

Re: Fursecuri de post

cu ce as putea inlocui mierea ? cu 40 de grame de zahar ar fii ok?
 

Ioana  acum 2 ani 29 Martie 2011 17:09  

Re: Fursecuri de post

mai bine nu o inlocui, foloseste miere, fiindca ea leaga aluatul si face sa nu fie tari fursecurile dupa ce le coci.
 

Olga  acum 2 ani 2 Aprilie 2011 22:48  

Re: Fursecuri de post

Am incercat si eu azi piscoturile astea, si pe langa faptul ca sunt foarte bune, se fac usor si repede. Eu am facut niste modificari la reteta, in functie de ce am avut la indemana. De exemplu am folosit faina integrala de grau combinata cu faina alba de grau, ca asta am avut. Am folosit caju+nuci in loc de ce era recomandat, si n-am avut nucsoara si am pus doar scortisoara.
Ioana, de ce a trebuit sa micsorezi cantitatea de ulei in combinatie cu faina alba? Am facut si eu acelasi lucru, dar as vrea sa inteleg si motivatia Multumesc anticipat.
 

Ioana  acum 2 ani 3 Aprilie 2011 13:54  

Re: Fursecuri de post

faina de secara sau cea integrala absoarbe mai multa apa decat cea alba. cum eu am folosit faina alba a trebuit sa pun mai putin lichid. dar chiar si pentru faina de secara mi se pare cam mult lichid in reteta originala...
 

diana  acum 2 ani 9 Aprilie 2011 11:32  

Re: Fursecuri de post

Cum ar fi daca as pune in loc de ulei margarina sau unt topit (pe langa faptul ca in acest ultim caz nu ar mai fi de post)? Imi place ideea cu flugi de ovaz si faina de secara (tocmai le-am achizitionat)
 

Ioana  acum 2 ani 9 Aprilie 2011 11:39  

Re: Fursecuri de post

nu am incercat cu margarina sau unt, dar abia astept sa aud cum ti-au iesit tie.
 

LT  acum 2 ani 31 Decembrie 2011 03:00  

Re: Fursecuri de post

Am vazut ca ai zis sa nu inlocuim mierea, dar mierea incalzita devine toxica...nu stiu ce sa fac ca par asa bune, o sa incerc si fara miere sa vad ce iese. Cu sirop de agave sau de artar nu merge?
 

Andreea  acum un an 15 Martie 2012 12:42  

Re: Fursecuri de post

Nu ma asteptam sa fie atat de gustoase niste fursecuri de post! In mod categoric mai fac, mai ales ca noi nu mancam faina de grau, iar zaharul l-am inlocuit cu fructoza. Mierea a dat o aroma fantastica aluatului.
Singura mea rugaminte si sugestie ar fi daca se poate sa ne ajuti si pe noi, cele care nu au cantar de bucatarie, cu alt fel de a masura ingredientele, de ex.: 1 masura migdale, 2 masuri fulgi de ovaz, etc., deoarece cred ca aluatul meu a fost cam umed si cam cu multa nuca, tocmai pt ca nu am cum masura fulgii de ovaz si nucile.

Multumesc anticipat!
O reteta minunata!
 

Ioana  acum un an 15 Martie 2012 12:52  

Re: Fursecuri de post

andreea, e cam complicat in masuri. de exemplu daca eu pun 100 gr faina si acestea reprezinta 1/4 cup+2 linguri , ar trebui sa stau sa verific cu masurile la fiecare ingredient, ceea ce e un pic neproductiv pentru mine.
exista cantare de bucatarie ieftine: [link] de la 30 lei in sus. eu il am pe acesta:[link] si de multa vreme functioneaza bine, doar i-am schimbat luni bateria.
 

Andreea  acum un an 15 Martie 2012 13:04  

Re: Fursecuri de post

Multumesc frumos pentru raspunsul prompt! M-ai surprins in mod placut.

E putin mai complicata achizitia unui cantar pt mine momentan, stau undeva in zona rurala intr-o tara straina si e mai greu cu gasirea unui cantar pe la bacaniile locale.
Insa mi-au placut atat de mult prima oara incat nu mai am rabdare sa fac si a doua transa, de aceea m-am gandit ca poate ai pe undeva si alte masuri! Singura problema pe care am avut-o prima oara a fost ca au iesit cam moi si cam cu multa nuca. Dar ma voi descurca cumva, "where there's a will, there's a way"
Mult succes pe viitor si multumim foarte mult pentru retete! Aceasta de fursecuri pe mine m-a topit si cucerit definitiv!
 

Solomon Roxana  acum un an 28 Martie 2012 11:56  

Re: Fursecuri de post

In loc de fulgii de ovaz si faina de secara pot sa pun faina alba ...:D?
 

Xenia  acum un an 4 Octombrie 2012 15:31  

Re: Fursecuri de post

soooper tare reteta azi o voi incerca si eu, vreau sa-mi surprind placut IUBITELUL pe maine cand vine de la serv.
 

Mirela  acum 14 minute 10 Martie 2014 15:18  

Re: Fursecuri de post

Le-am facut cu ce am avut prin casa, adica niste cereale cu musli varianta Montignac, (in loc de fulgi de ovaz si alune) si cu iaurt in loc de sucul de lamaie/portocale. Cu ingredientele astea si cuptorul meu care oricum coace foarte puternic au nevoie de maxim 10 minute. Ca aspect sunt foarte apropiate de cele din fotografie si sunt si foarte foarte gustoase.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS