Fursecuri de post

Retete desert Retete de post Retete rapide Retete simple

Reteta Fursecuri de post

Cu cereale, miere si alune. Fara lapte, unt sau oua. Bun pentru post, vegetarieni si cei cu alergii la produsele enumerate.

Reteta este de la Leonor care m-a incantat si cu biscuitii spritati. Am adaugat doar arome in plus si am redus cantitatea de ulei fiindca am pus faina alba, nu de secara.

Ingrediente

100 gr fulgi de ovaz
90 gr migdale (sau orice alune; eu am folosit caju)
80 gr zahar brun
50 gr faina de secara
40 ml ulei de masline extravirgin
40 gr miere
2 linguri suc de lamaie
50 ml suc de portocale
1 priza nucsoara macinata
1 priza scortisoara

Bucati: 25

  1. Macinati fulgii de ovaz in masina de cafea pana devin ca o faina. Macinati si alunele dar putin mai mare, cat sa se mai vada bucatele.
  2. Amestecati toate ingredinetel uscate: ovazul, alunele, faina si zaharul.
    * eu am folosit faina alba, de aceea am redus cantitatea de ulei, am pus doar 20 ml
  3. Adaugati restul ingredientelor si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul va fi putin lipicios.
  4. Formati bile micute din aluat si asezati-le pe tava cu hartie de copt. Daca se lipesc putin de mana umeziti-va mainile tot la 3-4 bile. Aplatizati bilele cu fundul unui pahar. Umeziti-l si pe acesta daca se lipeste.
  5. Coaceti fursecurile la 180C pentru 14 minute. Fursecurile vor fi moi acum, dar dupa ce se racesc complet vor fi numai bune.
    * in reteta originala temp. era de 200C dar la acea temp dupa 10 minute mie mi s-au ars un pic si cand s-au racit erau putin cam tari; asa ca la tura doi am redus temp. la 180C si au iesit ok

Formam bile

Formam bile

Le turtim

Le turtim

Comentarii (25)

 

Ultimele comentarii

LT  acum 12 ani - 31 Decembrie 2011 03:00  

Am vazut ca ai zis sa nu inlocuim mierea, dar mierea incalzita devine toxica...nu stiu ce sa fac ca par asa bune, o sa incerc si fara miere sa vad ce iese. Cu sirop de agave sau de artar nu merge?
 

Andreea  acum 12 ani - 15 Martie 2012 12:42  

Nu ma asteptam sa fie atat de gustoase niste fursecuri de post! In mod categoric mai fac, mai ales ca noi nu mancam faina de grau, iar zaharul l-am inlocuit cu fructoza. Mierea a dat o aroma fantastica aluatului.
Singura mea rugaminte si sugestie ar fi daca se poate sa ne ajuti si pe noi, cele care nu au cantar de bucatarie, cu alt fel de a masura ingredientele, de ex.: 1 masura migdale, 2 masuri fulgi de ovaz, etc., deoarece cred ca aluatul meu a fost cam umed si cam cu multa nuca, tocmai pt ca nu am cum masura fulgii de ovaz si nucile.

Multumesc anticipat!
O reteta minunata!
 

Ioana  acum 12 ani - 15 Martie 2012 12:52  

andreea, e cam complicat in masuri. de exemplu daca eu pun 100 gr faina si acestea reprezinta 1/4 cup+2 linguri , ar trebui sa stau sa verific cu masurile la fiecare ingredient, ceea ce e un pic neproductiv pentru mine.
exista cantare de bucatarie ieftine: [link] de la 30 lei in sus. eu il am pe acesta:[link] si de multa vreme functioneaza bine, doar i-am schimbat luni bateria.
 

Andreea  acum 12 ani - 15 Martie 2012 13:04  

Multumesc frumos pentru raspunsul prompt! M-ai surprins in mod placut. :)

E putin mai complicata achizitia unui cantar pt mine momentan, stau undeva in zona rurala intr-o tara straina si e mai greu cu gasirea unui cantar pe la bacaniile locale. :)
Insa mi-au placut atat de mult prima oara incat nu mai am rabdare sa fac si a doua transa, de aceea m-am gandit ca poate ai pe undeva si alte masuri! ;) Singura problema pe care am avut-o prima oara a fost ca au iesit cam moi si cam cu multa nuca. Dar ma voi descurca cumva, "where there's a will, there's a way" ;)
Mult succes pe viitor si multumim foarte mult pentru retete! Aceasta de fursecuri pe mine m-a topit si cucerit definitiv!
 

Solomon Roxana  acum 12 ani - 28 Martie 2012 11:56  

In loc de fulgii de ovaz si faina de secara pot sa pun faina alba ...:D?
 

Xenia  acum 11 ani - 4 Octombrie 2012 15:31  

soooper tare reteta azi o voi incerca si eu, vreau sa-mi surprind placut IUBITELUL pe maine cand vine de la serv. ;) :) :) :p :p =P~ =P~ =P~
 

Mirela  acum 10 ani - 10 Martie 2014 15:18  

Le-am facut cu ce am avut prin casa, adica niste cereale cu musli varianta Montignac, (in loc de fulgi de ovaz si alune) si cu iaurt in loc de sucul de lamaie/portocale. Cu ingredientele astea si cuptorul meu care oricum coace foarte puternic au nevoie de maxim 10 minute. Ca aspect sunt foarte apropiate de cele din fotografie si sunt si foarte foarte gustoase.
 

Rodica  acum 8 ani - 22 Martie 2016 17:15  

Eu am pus nuca si au iesit dementiale! Au gust de pricomigdale! Multumesc pt reteta minunata! ???
 

Ioana  acum 8 ani - 23 Martie 2016 10:45  

cu mare drag, Rodica!
 

Ana  acum 6 ani - 13 Decembrie 2017 15:45  

Fursecurile astea sunt extraordinare. Sunt satioase si usor de facut. Le-am facut de foarte, foarte multe ori si sunt prima optiune cand vreau sa fac ceva de rontait si care sa fie si nutritiv.
Multumesc pentru inca o reteta de succes!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...