Limbi de pisica

Retete desert Retete din Franta Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Limbi de pisica

Dau dependenta! Le-am asezat langa mine la calculator si pana sa ma dezmeticesc le-am rontzait pe toate. A trebuit sa mai fac o tura sa guste si Radu.

Ingrediente

60 gr unt (80%; la temp. camerei)
60 gr zahar pudra (poate fi vanilat)
1 albusu de ou (la temp. camerei)
1 priza sare
60 gr faina

Bucati: 40
Timp de preparare: 20 minute

  1. Se freaca cu mixerul untul si zaharul pudra timp de 2 minute. Se adauga albusul si se mai mixeaza 1 minut.
    * daca nu ati folosit zahar pudra vanilat adaugati putina esenta de vanilie; in loc de vanilie puteti adauga coaja de portocala/lamaie sau esente cu alte arome
  2. Se adauga faina cernuta cu sare si se incorporeaza usor folosind o paleta (eu am amestecat usor cu mana, mi-e mai comod si simt mai bine aluatul). Ideea e sa nu amestecati vartos in aluat. Va rezulta un aluat foarte lipicios.
  3. Se pune aluatul intr-o punga la care taiati un colt de cca 5 mm (sau folositi un sprit de patiserie cu varf simplu de 5 mm).
  4. Spritati aluatul in bastonase de cca 7 cm lungime pompand mai mult aluat in capete (vezi poza 4).
  5. Dati la cuptor, la 200C pentru 5-6 minute, pana fursecurile sunt rumene de jur imprejur. Scoateti-le pe o farfurie (vor fi inca moi si pliabile, dar se vor intari dupa racire) si lasati-le sa se raceasca.

Untul frecat cu zahar si albus

Untul frecat cu zahar si albus

Aluatul

Aluatul

Formam in tava

Formam in tava

Limbi de pisica

Limbi de pisica

Limbi de pisica

Limbi de pisica

Comentarii (19)

 

Ultimele comentarii

Alexandra  acum 11 ani - 31 Decembrie 2012 19:17  

Eu am facut .! Sunrt super bune ... :) delicioaseeee =P~
 

crissy  acum 10 ani - 21 Mai 2013 22:45  

Si ale mele s-au lipit intre ele dar le-am taiat si nu conteaza cum arata daca sunt bune :D
 

veronica  acum 10 ani - 20 Septembrie 2013 16:46  

ciao ioana cred ca piscoturile tale sunt delicioase ,acum le fac si eu.ciao. ;) ;) ;) ;)
 

alinuca  acum 10 ani - 8 Decembrie 2013 16:05  

Sunt deliciosi! Multumesc!
 

andreea  acum 8 ani - 16 Noiembrie 2015 14:45  

imi dai un exemplu pt ornare? :)
 

andreea  acum 8 ani - 16 Noiembrie 2015 16:40  

imi spui sum sa ornez te rog? ;)
 

Ioana  acum 8 ani - 17 Noiembrie 2015 16:31  

Am facut la rugamintea unui prieten, excelente. S-au topit, doua portii nu au fost suficiente.
 

Ioana  acum 8 ani - 17 Noiembrie 2015 17:02  

sa va fie de bine!
 

Denisa  acum 6 ani - 9 Septembrie 2017 21:57  

Salut, Ioana! Am facut si eu azi dupa reteta ta, portie dubla din start, doar ca eu nu sunt fan prajituri prea dulci si am pus un pic mai putin zahar. La cantitate mare si cuptor incins, trebuie doar abut grija la timpul de coacere, chiar se fac repede. Foarte bune, si super si pt musafiri neanuntati sa ai in casa. Multumim!
 

Ioana  acum 6 ani - 11 Septembrie 2017 13:58  

cu placere, Denisa!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...