Fursecuri vieneze

Ingrediente

100 gr unt gras 80% (la temp. camerei)
40 gr zahar pudra vanilat
1 galbenus de ou
100 gr faina (tip bl55)
20 gr amidon
1/4 lingurita praf de copt

Pentru decorat

50 gr ciocolata (am folosit 25 gr ciocolata neagra + 25 gr ciocolata cu lapte)
fistic macinat (sau nuca macinata, cocos)

Bucati: 30

  1. Se freaca cu mixerul untul cu zaharul timp de 2 minute.
  2. Se adauga galbenusul si se mixeaza inca 30 secunde.
  3. Se adauga faina cu amidonul si praful de copt (cernute impreuna). Se amesteca pana aluatul e omogen.
  4. Se pune aluatul intr-un spritz de patiserie si se spritzeaza bastoane (cat de lungi doriti; ale mele au 8 cm) pe tava acoperita cu hartie de copt. Am folosit un varf cu diametrul de 8 mm pentru spritz, astfel fursecurile au iesit destul de subtiri.
  5. Se coc fursecurile la 170C timp de 7 minute, apoi se scade temperatura la 150C si se mai coc 3 minute (timpul de coacere este pentru fursecuri subtiri). Daca folositi un varf mai mare, coaceti fursecurile la 180C (la coaceti pana fursecurile devin usor rumene dedesubt).
  6. Scoateti fursecurile din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Nu le manevrati calde, sunt foarte fragile.
  7. Topiti ciocolata pe abur. Inmuiati capetele fursecurilor in ciocolata topita si apoi in fisticul macinat. Asezati fursecurile pe un gratar pana se intareste ciocolata. Pastrati fursecurile intr-o cutie cu capac.

Fursecuri la uscat pe gratar

Fursecuri la uscat pe gratar

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 16 Octombrie 2013 13:33  

Iolanda, multumesc. la o carte inca nu m-am gandit :)
 

MariAna  acum 10 ani - 16 Octombrie 2013 17:35  

Chiar, o carte!!!! As cumpara-o, cu siguranta.
 

MARIANA  acum 10 ani - 25 Octombrie 2013 06:57  

ce fel de faina este cea din reteta si unde se gaseste?
 

Ioana  acum 10 ani - 25 Octombrie 2013 09:57  

la CJ se gaseste peste tot (la Cora, Carrefour, magazinele de cartier ...)
 

ana  acum 10 ani - 20 Noiembrie 2013 11:48  

sunt super,si usor de facut,si f bune
multumesc
si chiar ar fii bine sa te gandesti si la o carte de bucate
 

jenny viena  acum 10 ani - 15 Decembrie 2013 12:17  

Excelente fursecurile vieneze, am facut si sunt super, specialitati, ce sa zic. Multumesc de reteta!!!
 

Adriana  acum 9 ani - 5 Ianuarie 2015 17:00  

Pe buna dreptate, "ireal de fragede"! Multumiri pentru aceasta reteta grozava! :)
 

Alex Bill Cipher  acum 9 ani - 5 Ianuarie 2015 17:21  

Poti sa faci mai multe retete fara cuptor finca eu nu am. :/
 

Ioana  acum 9 ani - 5 Ianuarie 2015 17:24  

da, dar nu fursecuri ;) fursecuri vine de la frantuzescul "four sec" adica uscat in cuptor.
pe site gasesti o gramada de reteta care nu implica cuptorul.
 

Rovena Tufina  acum 8 ani - 22 Mai 2015 11:09  

Facut! Nota 10! :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...