Retete Culinare : e-Retete

 

Maioneza cu usturoi

Categorii: Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru gratar, Retete rapide, Retete simple, Retete de Sosuri si Salsa, Retete din Spania

 
Maioneza cu usturoi. Imagini pas cu pas pentru maioneza cu usturoi

Este alba, pufoasa si dupa ce sta la frigider devine ca un mousse de ciocolata alba. Aceasta varianta spaniola de aioli este perfecta cu aripioarele KFC, peste cartofii prajiti, cu crochete de peste etc. Va puteti juca cu gustul ei folosind diferite tipuri de ulei (de floarea soarelui, de masline) sau adaugand diferite verdeturi.

Reteta am primit-o cadou de sarbatori de la matusa Marioara, cea care ne-a ajutata si cu reteta de salata de icre.

Ingrediente pentru Maioneza cu usturoi

2-3 catei mari usturoi
100 ml lapte gras (rece)
200 ml ulei
6 fire patrunjel
sare

Maioneza cu usturoi - Preparare

  1. Intr-un mojar striviti cateii de usturoi cu putina sare mare. Adaugati incet, ca la maioneza, 4 linguri de ulei pana obtineti o pasta de usturoi.
    * puteti sari peste acest pas si sa adaugati usturoiul strivit direct in blender, doar ca atunci gustul de usturoi va fi mai intepator
  2. Puneti pasta in vasul blenderului vertical. Adaugati laptele si restul de ulei.
  3. Mixati cu blenderul vertical, miscandu-l usor de sus in jos, cca 3 minute, pana obtineti un sos cu o consistenta asemanatoare unei smantani groase.
  4. Adaugati patrunjelul tocat si dregeti de sare daca e cazul. Mai mixati un pic cu blendrul sa se distribuie patrunjelul.
  5. Turnati maioneza obtinuta intr-un borcan si dati la frigider peste noapte. Maioneza se va mai ingrosa cat sta la rece.

 
Click pe imagini pentru a mari

Maioneza cu usturoi
Maioneza cu usturoi

 

5 14

 

 

Retete similare 

Maioneza fina cu usturoi
Maioneza fina cu usturoi  

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Maioneza cu usturoi"

 

Comentarii

Dana Onofrei  acum 2 ani 23 Ianuarie 2012 10:38  

Re: Maioneza cu usturoi

super idee..e si mai usoara din punct de vedere nutritional neavand galbenus..am sa o fac azi ca mai am niste aripioare facute la cuptor..multam fain
 

Iris  acum 2 ani 23 Ianuarie 2012 10:57  

Re: Maioneza cu usturoi

delicios. Abia astept sa il incerc. Multumim
 

Ela  acum 2 ani 23 Ianuarie 2012 14:02  

Re: Maioneza cu usturoi

Cam cat rezista la frigider maioneza cu usturoi?
 

Ioana  acum 2 ani 23 Ianuarie 2012 14:04  

Re: Maioneza cu usturoi

o saptamana rezista sigur, eu atata am tinut-o maxim.
sa te uiti si la termenul de expirare al laptelui, sa nu expire foarte repede, cred ca si asta e important.
 

Ofelia  acum 2 ani 23 Ianuarie 2012 18:35  

Re: Maioneza cu usturoi

reteta de aioli ,la francezi (ei pretind ca aceasta este originala) se face cu usturoiul fiert 8-10 minute in lapte, zdrobit si amestecat doar cu ulei de masline, sare si un pic de lamaie. Pentru cine nu suporta usturoiul crud, aceasta reteta este recomandata.
 

Ardelean Ancutza  acum 2 ani 24 Ianuarie 2012 14:51  

Re: Maioneza cu usturoi

Ciao Ioana, eu pana acum am facut doar cu smantana si fara patrunjel si il consumam in aceeasi zi . Cu siguranta incerc si varianta ta daca spui ca nu e asa de intepator gustul la usturoi. Te pup
 

Ioana  acum 2 ani 24 Ianuarie 2012 15:07  

Re: Maioneza cu usturoi

in varianta asta capata consistenta mai tare deca cea cu smantana, dar e important sa pastrezi proportia de 1:2 intre lapte si ulei. dupa ce o pui la frigider poti sa intorci borcanul si nu curge. daca freci usturoiul cu ulei ii scade intensitatea. matusa Marioara l-a facut direct cu usturoi strivit, dar era un pic cam intepator usturoiul.
 

Alexandra  acum 2 ani 25 Ianuarie 2012 03:08  

Re: Maioneza cu usturoi

Ioana, eu evit uleiul...folosesc numai ulei de masline extravirgin. O fii potrivit pt. maioneza asta?
 

Ioana  acum 2 ani 25 Ianuarie 2012 09:38  

Re: Maioneza cu usturoi

iese cu orice ulei.
 

Ioana Maria  acum 2 ani 5 Februarie 2012 09:26  

Re: Maioneza cu usturoi

Buna Ioana. Ce fel de lapte gras ai folosit? Laptele de 1,5 ar fi prea slab ?
 

Ioana  acum 2 ani 5 Februarie 2012 09:39  

Re: Maioneza cu usturoi

prima data am folosit lapte de la tara, a doua oara cumparat de 3.5%. cu 1.5 % chiar nu am incercat, deci nu pot spune sigur ca nu iese.
 

yo  acum 2 ani 27 Februarie 2012 15:20  

Re: Maioneza cu usturoi

Buna

O intrebare daca nu am blender vertical merge si in robotul de bucatarie?
 

Ioana  acum 2 ani 28 Februarie 2012 10:31  

Re: Maioneza cu usturoi

depinde cat e de mare. daca e mare si pui cantitatea asta de ingrediente nu se va centrifuga ca lumea si nu se va forma emulsia.
 

yo  acum 2 ani 28 Februarie 2012 10:56  

Re: Maioneza cu usturoi

Multumesc
 

Evelina Janina Spiridon  acum 2 ani 6 Aprilie 2012 23:52  

Re: Maioneza cu usturoi- maioneza BATOASA

eu am procedat astfel am pus uleiul dupa care am turnat laptele si apoi usturoiul si vreu sa va spun ca am facut asta de 3 ori si de fiecare data a iesit o maioneza ff tare in 30 secunde, de asemenea folosesc aceasta pasta pt a o amesteca cu fasolea batura, multumesc Ioana pt reteta, am cautat-o de ff mult timp..mergeam la o piterie special ca sa mananc cu sosul asta..nu mai e cazul
 

ALEXANDRA  acum 2 ani 9 Aprilie 2012 15:43  

Re: Maioneza cu usturoi

se numeste ALLIOLI :D
 

Andra  acum 2 ani 16 Aprilie 2012 16:08  

Re: Maioneza cu usturoi

Foarte buna si foarte alba.E un sos minunat care merge cu aproape orice.Eu l-am pus pe ciuperci pane!Am incercat odata o maioneza din pufuleti dar nu a iesit atit de buna.Mai astept si altele!
 

Ioana  acum 2 ani 16 Aprilie 2012 18:43  

Re: Maioneza cu usturoi

ai dreptate, e minunata! poate fi folosita in orice vrei sa dai un gust fin de usturoi
 

Cris Mocan  acum 10 ore 30 Mai 2014 22:09  

Re: Maioneza cu usturoi

super idee
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS