Orez prajit

Categorii: Retete asiatice, Retete garnituri, Retete cu orez, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Orez prajit
Pinterest

In sfarsit! Colecistul meu a binevoit sa revina la indatoririle lui zilnice vesel Va spun doar ca in weekend am sarbatorit ziua mamei mele, dezmatul culinar vi-l puteti imagina usor.

Reteta aceasta este ideala pentru a folosi resturile de orez fiert. Adaugati legume, oua, sos de soia si ati obtinut o garnitura buna.

Ingrediente
Orez prajit

150 gr orez lung (basmati)
2 morcovi
2 pumni de mazare (congelata)
1 ceapa medie
4 catei usturoi
2 oua
50 ml sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
2 fire ceapa verde (optional)
4 linguri ulei

Preparare
Orez prajit

  1. Orezul se fierbe cu sare, se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pune apoi la frigider pana a doua zi. Se infoaie un pic cu o furculita.
  2. Se taie morcovul cubulete mici, mici. Se taia ceapa si usturoiul felii nu foarte subtiri.
  3. Se bat ouale cu un strop de sare.
  4. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele, inclusiv mazarea. Se prajesc la foc mare pentru cca 3 minute, nu trebuie sa se inmoaie prea tare.
  5. Se adauga ouale peste legume si se amesteca rapid sa se faca jumari si sa se desfaca bucatele mici.
  6. Se adauga orezul si se amesteca rapid, cam 1 minut, pana se incalzeste.
  7. Stingem focul.
  8. Se adauga sosul de soia si uleiul de susan si se amesteca bine pana orezul capata o culoare maronie uniforma. Se gusta de sare, dar sosul de soia e destul de sarat, probabil nu va fi nevoie de sare in plus.
  9. Se adauga ceapa verde tocata rondele.
 
Orez prajit - Legume la calit in wok

1. Legume la calit in wok

Orez prajit - Adaugam ouale

2. Adaugam ouale

Orez prajit - Adaugam orezul

3. Adaugam orezul

Orez prajit - Orez prajit

4. Orez prajit


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 31)  

 

Orez indian

20 Februarie 2013

Orez indian

Pilaf de orez

15 Iulie 2010

Pilaf de orez

 

 

Raluca Dumitrescu  acum 4 ani - 3 Iunie 2010 20:31  

Re: Orez prajit

Ioana, nu inteleg de ce ai pus orezul la congelator?!

Eu fierb orezul cu sare(dar il las aldente), dupa care il spal, si-mi iese perfect. vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 4 Iunie 2010 10:30  

Re: Orez prajit

la frigider se tine pentru 1 zi, nu la congelator.
cat timp sta la frigider apa din boabele de orez se evapora si devin mai tari astfel incat atunci cand le prajesti in wok se separa frumos unele de altele si nu exista riscul sa se simta lipicios.
 

clau  acum 4 ani - 7 Iunie 2010 21:07  

Re: Orez prajit

pot sa imi spui cu ce marca de orez faci? multumesc
 

Andra  acum 4 ani - 8 Iunie 2010 09:34  

Re: Orez prajit

Hey, hey. Cand printez retele tale (si printez multe, chiar daca nu las comentarii vesel ), nu-mi printeaza toata reteta. De exemplu, la reteta de orez prajit, mi-a printat pana la punctul 6, inclusiv, si atat.
Nu este mare lucru, doar ca prefer sa scot retele la imprimanta, sa le tin in bucatarie, langa mine, cand gatesc. vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 8 Iunie 2010 15:06  

Re: Orez prajit

andra o sa verific azi sa vad de unde vine problema.
 

Ioana  acum 4 ani - 8 Iunie 2010 15:52  

Re: Orez prajit

clau, folosesc basmati de la uncle ben's
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Iunie 2010 13:53  

Re: Orez prajit

andra, am verificat si mi s-a printat tot continutul. pana la punctul 6 pe prima pagina si restul pe a doua pagina. verifici te rog, sa nu-ti fie bifata optiunea de printare doar a primei pagini... unde scrie Page Range
 

Alexandra Ciobota  acum 4 ani - 15 Iunie 2010 10:18  

Re: Orez prajit

Am incercat si tot asa (la Print Range este bifat "all"). Daca tie iti iese complet pe a doua pagina, inseamna ca problema e la mine. vesel Pe pagina 2, imi printeaza copyright-ul si atat.
Am sa-i dau in continuare cu copy/paste in Word.
Multumesc ca ai verificat. ^_^
 

Monica Mihaly  acum 4 ani - 19 Iunie 2010 17:55  

Re: Orez prajit

ma tenteaza pentru maine reteta asta de orez, dar am o problema, nu am wok, merge si facut in tigaie?
 

Ioana  acum 4 ani - 20 Iunie 2010 09:54  

Re: Orez prajit

poti folosi o tigaie cat mai larga in loc.
 

Monica Mihaly  acum 4 ani - 23 Iunie 2010 16:21  

Re: Orez prajit

delicis a iesit , nu stiu daca un wok face diferenta dar a iesit super si in tigaie
merci ioana vesel
 

Clary  acum 4 ani - 17 August 2010 14:45  

Re: Orez prajit

Salut.ador reteta asta si as dori sa o incerc vesel

vroiam doar sa te intreb daca orezul care lai folosit in reteta este prefiert?

multumes vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 17 August 2010 14:55  

Re: Orez prajit

orezul nu era prefiert
 

alexxandra  acum 4 ani - 29 Octombrie 2010 21:41  

Re: Orez prajit

e super delicios.......am facut o cina minunata socrilor mei,bine folosind si o alta reteta de a ta cu carne!a fost super!ce m-asi face fara retetele tale.oricum o mica rugaminte daca mai ai in repertoriul tau bogat de retete culinre fantastice cu orez........te rog pune-le pe siteeeeee! imi e pofta vesel vesel
 

naty  acum 4 ani - 19 Noiembrie 2010 17:30  

Re: Orez prajit

foaret bun orezul, am facut si eu si sunt incantata de rezultat
 

Valerica  acum 4 ani - 30 Noiembrie 2010 17:27  

Re: Orez prajit

cautam o reteta pt cina, iar aceasta mi se pare perfecta. o voi face azi si voi lasa un feed-back.
 

Aura  acum 4 ani - 19 Ianuarie 2011 16:47  

Re: Orez prajit

imi e pofta cred ca este ca si cel chinezesc...nu?
Am sa-l incerc si eu
 

Dana  acum 4 ani - 10 Februarie 2011 22:49  

Re: Orez prajit

Tocmai l-am facut. Am pus si bucatele de piept de pui pe care in prealabil l-am prajit separat in cateva picaturi de ulei (pentru barbatul din casa), si mazarea am inlocuit-o cu ciuperci, ca asta aveam in casa. A iesit bestial. Uleiul de susan ii da o aroma aparte. Multumesc si pentru reteta astavesel
 

Denii :)  acum 4 ani - 18 Februarie 2011 08:51  

Re: Orez prajit

In cat timp ia sa il preparam ? vesel vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 18 Februarie 2011 08:56  

Re: Orez prajit

vreo 10 minute, daca ai orezul gata fiert
 

eli  acum 4 ani - 22 Martie 2011 11:27  

Re: Orez prajit

Ai spus ca orezul tb scurs....pai apa nu mai e! Ce se scurge?!
 

Ioana  acum 4 ani - 22 Martie 2011 11:32  

Re: Orez prajit

la pasul 1? se fierbe orezul (in apa evident) doar cu sare. cand e fiert (dar nu moale) se scurge si dupa ce se racoreste se lasa la frigider pana a doua zi.
evident daca folosesti metoda chinezeasca de fiert orezul se poate ca la final sa nu mai ai apa pe orez si atunci nu se scurge.
 

eli  acum 4 ani - 22 Martie 2011 12:53  

Re: Orez prajit

exact, metoda asta o folosesc si nu mai ramane apa. ok,m-am lamurit,vesel
merci
 

Ioana  acum 4 ani - 22 Martie 2011 12:55  

Re: Orez prajit

cu placere vesel
 

eli  acum 4 ani - 24 Martie 2011 19:53  

Re: Orez prajit

Tocmai ce am facut aceasta reteta. Super buna!! vesel
 

Maryus  acum 4 ani - 29 Martie 2011 20:59  

Re: Orez prajit

am incercat reteta este foarte bun
vesel vesel vesel vesel vesel
 

Lucica  acum 3 ani - 28 Aprilie 2011 16:20  

Re: Orez prajit

E super bun, am gatit si eu de cateva ori. Nu am luat basmati, am luat orez simplu cu bob lung si dupa ce l-am fiert l-am pus la uscat in cuptorul electric, asta pentru ca nefiind exact orezul din reteta a iesit lipicios chiar si lasat la frigider. In rest, e delicios! Felicitari!
 

diana  acum 3 ani - 15 Mai 2011 20:18  

Re: Orez prajit

Este excelent ca si garnitura pentru un pastrav la gratar! O bunatate! vesel
 

Gabriela  acum 2 ani - 20 Iunie 2012 20:38  

Re: Orez prajit

buna.. asi dori sa prepar aceasta reteta! mi se pare delicioasa! am o nelamurire... fara mazare iese la fel de buna? nu prea imi place asa tare mazarea vesel
 

Felicia  acum 2 ani - 2 Decembrie 2012 14:02  

Re: Orez prajit

Sunt fan bucatarie asiatica,asadar ma bucur ca am descoperit site-ul tau.De regula,cand comand mancare chinezeasca imi place sa aleg orezul lor prajit si picant(orezul acela fara legume,foarte picat,cu o culoare maronie),am incercat sa-l reproduc in bucataria mea dar nu mi-a iesit.Ai idee cum se face?
 

Anca-Teodora  acum 2 ani - 10 Februarie 2013 12:45  

Re: Orez prajit

Chiar daca am descoperit aceasta reteta abia recent, am facut-o deja de 2 ori; de fiecare data a iesit la fel de delicos ! vesel
 

Andra  acum 2 ani - 19 Martie 2013 20:48  

Re: Orez prajit

Am incercat si eu aceasta reteta si a iesit super ok
10+ vesel
 

filip  acum un an - 27 Mai 2013 16:01  

Re: Orez prajit

trebuie lasta neaparat o zi la frigider?
 

Maya  acum un an - 7 Februarie 2014 13:23  

Re: Orez prajit

Cate portii ies?
 

Ioana  acum un an - 7 Februarie 2014 13:25  

Re: Orez prajit

vreo 3 portii
 

cerchia constantin  acum 11 luni - 7 Iunie 2014 13:37  

Re: Orez prajit

Nu merge si cu crne taiata marunt si calita
 

Alexandra  acum 10 luni - 14 Iulie 2014 11:30  

Re: Orez prajit

Nu este nici o problema daca nu folosesc ulei de susan? La mine in zona nu gasesc si chiar vreau sa fac reteta asta vesel
 

Ioana  acum 10 luni - 28 Iulie 2014 13:21  

Re: Orez prajit

Alexandra, uleiul de susan da un gust specific foarte bun. il poti faca fara, dar sa-ti cumperi o sticluta cand ai ocazia.
 

Elis  acum 9 luni - 18 August 2014 17:31  

Re: Orez prajit

Super gustoasa !! Am facut reteta de cateva ori si sunt super incantata, la fel au fost si cei carora le-am share-uit-o. Foarte, foarte buna !!

 

Andreea   acum 3 saptamani - 30 Martie 2015 22:07  

Re: Orez prajit

Hei, este vreo problema daca nu folosesc sos de soia si doar adaug sare cat sa aiba gust ok? nu de alta, da momentan n-am de unde sa fac rost... trist
 

Ioana  acum 3 saptamani - 31 Martie 2015 08:59  

Re: Orez prajit

merge, macar pune uleiul de susan si ceapa verde.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus