Pastai cu carne tocata

Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete ieftine

Reteta Pastai cu carne tocata

Cina simpla de luni. Cu reteta asta va reamintesc de condimentul turcesc care este foarte bun in astfel de tocanite (incearca neaparat tocanita de pui cu legume).

Ingrediente

200 gr carne tocata (de porc am folosit)
500 gr pastai galbene (rotunde sau late)
1 rosie mare coapta
1 lingura pasta de rosii
1 ceapa mare
1/2 lingurita condiment turcesc
1/2 legatura patrunjel
sare, piper negru
2 linguri ulei

Portii: 3

  1. Pastailor li se rup capetele si apoi se rup in bucati.
  2. In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute). Se adauga carnea tocata si se soteaza pana-si schimba culoarea si sucul lasat de ea se evapora. Se condimenteaza sarea cu sare si piper in timp ce o caliti.
  3. Se adauga pasta de rosii si se mai soteaza totul 2 minute. Se adauga condimentul turcesc si se amesteca bine.
  4. Se adauga pastaile, rosia data pe razatoare, patrunjelul tocat si 1 cana de apa (nu trebuie sa acopere de tot pastaile; vezi poza de jos). Se mai presara sare si piper.
  5. Se aduce la fierbere, se pune capacul, se da focul la mediu spre mic. Se fierbe totul cam 40 minute (verificati sa fie fierte pastaile si daca nu sunt fierte le mai lasati cu capac; amestecati de 2 ori in acest timp.). Dupa acest timp sosul trebuie sa fie scazut. Daca totusi e foarte lichid, luati capacul si lasati sa scada (cam 10 minute).

Vasul cu mancare inainte de fierbere

Vasul cu mancare inainte de fierbere

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 8 ani - 9 Iunie 2015 08:59  

da, merg si pastaile verzi. dar am o reteta de fasole verde cu carne tocata aici: [link]
 

alina  acum 8 ani - 9 Iunie 2015 09:22  

Stiu reteta cu fasole verde ,este delicioasa dar as vrea sa incerc si aceasta varianta.multumesc!
 

Ioana  acum 8 ani - 9 Iunie 2015 09:42  

ok :) atunci poti sa le folosesti in aceasta reteta. nu sunt chiar asa "untoase" pastaile verzi, dar le lasi sa fiarba mai mult decat atunci cand le pui in salata, sa se inmoaie.
 

Daniela Ratcu  acum 8 ani - 9 Iunie 2015 15:16  

Se poate si cu pastai din borcan sau numai proaspete.
 

Ioana  acum 8 ani - 9 Iunie 2015 15:39  

se poate si cu fasole din borcan, doar ca se reduce timpul de fierbere si apa dupa cat de fiarta e fasolea ta.
 

Daniela Ratcu  acum 8 ani - 9 Iunie 2015 16:48  

Multumesc.
 

Anamaria  acum 8 ani - 9 Iunie 2015 21:35  

Imi place mancarica de fasole verde, o idee buna cu carnea tocata. Sigur o voi pregati si eu. O cina usoara si gustoasa. Doar ca as fi tentata sa pun niste boia iute sau un ardei iute, fiind iubitoare de mancaruri picante. Ar trebui sa folosesc alte condimente, nu ?
 

Ioana  acum 8 ani - 10 Iunie 2015 08:31  

poti adauga boia iute cand faci condimentul turcesc sau ardei iute direct in oala. condimentul e usor picant de la piper.
 

Mams  acum 7 ani - 15 August 2016 20:52  

Foarte aiuria hahaha
 

Alexandra  acum 6 ani - 8 Decembrie 2017 17:56  

Buna Ioana, am facut reteta asta si a iesit MINUNAT.
O reteta foarte gustoasa. Multumim pentru retetele tale.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...