Pulpe umplute

Categorii: Retete aperitive, Retete cu ciuperci, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete de Pasti

 

Pulpe umplute
Pinterest

In mijloc avem ciuperci, ficatei si fistic. Plus un strop de sherry, fiindca se stie ca sherry-ul iubeste ficateii. Iar in exterior un strat crocant de bacon. Pana la urma pulpele sunt... doar de umplutura?!?

Ingrediente
Pulpe umplute

5-6 pulpe dezosate de pui (fara piele)
20-24 felii de bacon (subtiri si lungi)
sare mare, piper
1-2 linguri ulei sau 1 lingura untura de rata (pentru prajit)

Umplutura

4 ficatei de pui
150 gr ciuperci
1 ceapa medie
1 lingura cu varf fistic (prajit si sarat)
3 linguri sherry Tio Pepe Fino (sau vin alb sec)
1 catel usturoi
2 linguri ulei
lapte (optional)

Bucati: 5-6

Preparare
Pulpe umplute

  1. Ficateii se acopera cu lapte si se lasa macar 30 minute sa se fragezeasca si sa-si elimine mirosul.
  2. Preparam umplutura: se taie ceapa feliute subtiri. Se incinge uleiul si se caleste ceapa scurt, cca 30 secunde. Se adauga ficatul scurs de lapte si ciupercile taiate felii mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se caleste totul la foc mediu, cca 3 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ficateii si-au schimbat culoarea pe ambele parti. Nu vor fi facuti in centru, dar e ok asa. Se stinge cu sherry sau vin si se mai lasa 1 minut pe foc, pana sherry-ul e evaporat.
  3. Se lasa umplutura sa se racoreasca. Apoi, fie tocati umplutura cu cutitul, fie o macinati scurt in robotel. Nu trebuie sa faceti pasta umplutura, doar sa fie maruntita.
  4. Scoateti fisticul din coaja (daca e cazul) si frecati-l intre degete pentru a elimina pielita. Pisati intr-un mojar tot fisticul. Adaugati-l la umplutura impreuna cu usturoiul strivit. Omogenizati. Dregeti umplutura de sare si piper.
  5. Asamblam rulourile: pentru fiecare rulou puneti pe masa de lucru o bucata mai marisoara de folie de aluminiu. Ungeti folia in centru cu un strop de ulei. Presarati sare si piper in acea zona. Asezati in centrul foliei cate 4 felii de bacon, suprapunandu-le usor.
  6. Asezati deasupra cate o pulpa dezosata. Asezati peste pulpa 1 lingura de umplutura careia ii dati forma de rulou. Rulati pulpa peste umplutura. Asezati pulpa la un capat al baconului si rulati, ajutandu-va de folia de dedesubt. Rulati folia strans in jurul ruloului si invartiti-o la capete cand e gata.
    * vezi poze pentru a fi mai clar cum formam rulourile
  7. Puneti la fiert multa apa intr-o oala mai larga. Cand fierbe, puneti rulourile infoliate in apa, dati focul la mediu si lasati la fiert cca 30 minute.
  8. Scoateti rulourile pe un platou si dupa ce se racesc, dati-le la frigider, macar cateva ore. Ideal ar fi peste noapte, ca sa aiba timp baconul sa se fixeze in jurul pulpei.
  9. Cand doriti sa le serviti, scoateti rulourile din folie. Prajiti-le intr-o tigaie cu un pic de ulei sau untura de rata (eu asta am folosit). Prajiti-le pe toate partile ca sa se rumeneasca frumos baconul.
  10. Lasati rulourile sa se odihneasca 5 minute, apoi le puteti taia felii si servi. Se pot servi si reci, pe post de aperitiv. Feliati-le doar cu putin timp inainte de servire ca sa nu se usuce.
 
Pulpe umplute - Prajim ficateii si ciupericle

1. Prajim ficateii si ciupericle

Pulpe umplute - Umplutura cu fistic

2. Umplutura cu fistic

Pulpe umplute - Formam rulourile

3. Formam rulourile

Pulpe umplute - Rulam pulpa in jurul umpluturii

4. Rulam pulpa in jurul umpluturii

Pulpe umplute - Rulam baconul in jurul pulpei

5. Rulam baconul in jurul pulpei

Pulpe umplute - Invartim totul in folie de aluminiu

6. Invartim totul in folie de aluminiu

Pulpe umplute - Fierbem rulourile

7. Fierbem rulourile

Pulpe umplute - Ruloul racit

8. Ruloul racit

Pulpe umplute - Prajim rulourile

9. Prajim rulourile


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 29)  

 

 

 

elena  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 10:53  

Re: Pulpe umplute

Minunata idee.Multumesc!
Tocmai eram in cautare de "noutati" care s-ar potrivi cu masa festiva de Paste.Cred ca voi folosi reteta pentru aperitiv.Mmmm o si vad pe pasa!!
 

Ioana  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 11:03  

Re: Pulpe umplute

doar sa ai rabdare cand le impachetezi si apoi folosesti un cutit super ascutiti cand le feliezi si vor iesi in evidenta pe platoul cu aperitive. vesel poti reincalzi feliile in microunde/cuptor daca le vrei caldute. daca nu, doar le lasi sa revina la temp. camerei.
 

elena  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 11:03  

Re: Pulpe umplute

scuze ...... pe masa ....
 

elena  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 11:04  

Re: Pulpe umplute

alaturi de minunatul pate de ficatei cu fistic...
pe care l-am gasit tot aici pe site.Pur si simplu: UN DELICIU!
 

Ioana  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 11:05  

Re: Pulpe umplute

ficateii si fisticul sunt o combinatie castigatoare dupa gustul meu. asa ca o folosesc de cate ori am ocazia
 

Monica Mihaly  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 12:11  

Re: Pulpe umplute

arata delicios , eu o sa le pun alaturi de crochete mai ales ca toti cei care au gustat au ramas impresionatiasa ca e o combinatie buna pentru platoul cu aperitive vesel
 

Roxana  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 12:33  

Re: Pulpe umplute

Vai de mine ce minunatie!!!! Daca ma cere de sotie dupa ce-i gatesc pulpele astea umplute, te chem la nunta, Ioana vesel) SIGUR or sa fie pe masa mea de Pasti vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 13:27  

Re: Pulpe umplute

monika, incet incet se contureaza platoul de Pasti...

roxana, serveste-le alaturi de un pahar de sherry (ca tot e bautura aperitiv) sau din vinul alb pe care l-ai pus in umplutura (un riesling sec si bun de exemplu) si sigur se va intampla vesel
 

Bella  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 13:43  

Re: Pulpe umplute

Yummy imi e pofta Abia astept sa le fac...Ioana, inca o data multumesc pentru aceste retete delicioase...pentru felul in care le prezinti, pentru modul in care explici totul... vesel
 

Diana  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 16:29  

Re: Pulpe umplute

Hehe...desi nu-mi plac ficateii, cu siguranta e delicios imi e pofta ...cred ca am vazut o varianta cu carne tocata in loc de ficatei, facut de Gordon Ramsay. Ce zici, ce ar merge in loc de ficatei pt cei mai cu nazuri ca mine? vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 16:58  

Re: Pulpe umplute

bella, cu placere vesel

diana, poti face si cu carne tocata sau doar cu ciuperci. dar ficateii fac umplutura mai cremoasa, mai moale si mai legata... o sa incerc sa te convertesc sa manaci ficatei. si argumentul meu e urmatorul: Radu, sotul meu, uraste ficateii, exceptand cei facuti de mine. intotdeauna gandesc retetele pentru el, asa ca la final nu se simte gustul acela de ficatel care stiu ca e neplacut pentru unii. asa ca iti recomand sa incerci aceasta reteta sau una din urmatoarele: pate de ficat cu fistic [link] sau ficateii cu ceapa [link] si daca nici una nu-ti place ma dau batuta. atunci CHIAR urasti ficateii vesel sa stii ca fisticul transforma tare gustul ficatului.
 

Simona-Adina Hotea  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 17:20  

Re: Pulpe umplute

Mmmm... am lipsit cateva zile de pe-aici si... ce-mi vad ochii ? vesel Eu prepar ceva asemanator cu muschiulet de porc si doar la cuptor, nu fierte in prealabil, dar varianta asta mi se pare grozava, mai intai pt.ca e cu pulpe de pui si nu cu porc, si apoi e preparat fiert , ceea ce e mai mult decat OK pt.perioada sarbatorilor. Bravo, Ioana si - daca mai era nevoie - calde multumiri!

Maaaama mia si ce de paste ieri, alaltaier... imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

Ioana  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 17:44  

Re: Pulpe umplute

simona, credeam ca ai plecat iar in concediu!
sa stii ca am liber la paste de saptamana asta, fiindca mi-am reluat alergarile in parc de cand e vreme buna vesel
 

catalina  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 18:13  

Re: Pulpe umplute

trebuie incercate neaparat
vesel
 

camionagiu  acum 4 ani - 2 Aprilie 2011 19:21  

Re: Pulpe umplute

nu sunteti normali ce pofta mi-ati facut in post vesel)))
 

Monica Mihaly  acum 4 ani - 5 Aprilie 2011 14:31  

Re: Pulpe umplute

ioana pulpele le cumperi dezosate de undeva?pentru ca daca nu as vrea sa mi spui care e cea mai simpla varianta de a le scoate osul
merci vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 5 Aprilie 2011 14:36  

Re: Pulpe umplute

folosesc pulpe gata dezosate de la Fragedo. sa te uiti prin folie sa arate mai marisoare pulpele, ca sa le poti rula usor daca pui 1 lingura de umplutura.
 

Adriana  acum 4 ani - 7 Aprilie 2011 00:26  

Re: Pulpe umplute

Buna Ioana! Ma gindeam la ceva: oare daca pun rulourile in hirtie de copt nu e mai sanatos? Poate ca nu vor sta asa de strins dar cred ca ar fi ok.Si am putea sa le legam-impachetate fiind- cu ata alimentara. Este o parere... De citeva ori am patit-o cu folia de aluminiu( mi s-a lipit de friptura si acolo a ramas...) Voi incerca cu siguranta SI aceasta reteta apetisanta.Si voi lua tot nota 10 vesel Seara buna si spor la toate, Adriana vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 7 Aprilie 2011 09:42  

Re: Pulpe umplute

la fiert hartia de copt se va inmuia foarte tare. eventual sa le rulezi in pungi pentru copt si apoi in folie de aluminiu, daca ti-e teama ca aluminiul nu e asa sanatos. asa, el nu va veni in contact cu ruloul.
insa daca optezi doar pentru folia de aluminiu, sigur nu se va lipi pentru ca baconul va lasa grasime si o vei scoate cu usurinta la final.
 

Crina Morari  acum 3 ani - 29 Aprilie 2011 17:25  

Re: Pulpe umplute

Am facut si eu reteta de Pasti vesel Ce sa mai zic un deliciu vesel mai ales ca mie imi plac ficatieii vesel nota 10 vesel ma intreb ce alta umplutura ar mai merge la ele?
 

Adria  acum 3 ani - 3 Mai 2011 16:00  

Re: Pulpe umplute

Buna Ioana si Hristos a Inviat!

Am facut reteta de Paste ( pe langa multe altele ), ce sa mai zic s-a lasat cu bis vesel. Au fost excelente.

Merci mult!
 

cosmin  acum 3 ani - 28 Mai 2011 11:23  

Re: Pulpe umplute

imi e pofta e ceva bestial
 

Andreea  acum 3 ani - 5 Iunie 2011 23:52  

Re: Pulpe umplute

Minunata idee! Desi sunt incepatoare in bucatarie o sa incerc aceasta reteta. O sa incerc cu piept de pui...mi se pare mai simplu de facut rulourile. Merci pentru reteta si pentru modul in care explici totul.
 

Andrea  acum 3 ani - 13 Iunie 2011 21:37  

Re: Pulpe umplute

Am venit doar sa dau raportul ca mi-a iesit mancarea super. Dar nu am asteptat sa se raceasca de tot si n-am pus-o in frigider, deh, nerabdarea asta, dar tot au iesit foarte lipite, nicio problema, desi n-am gasit numa' bacon ceva mai scurt.
Alaturi de cartofii la cuptor, aia cu malai, pur si simplu nici nu-mi vine sa cred ca io am putut gati asa o bunatate.

Ieri si alaltaieri am facut pogacelele, prea bune si ele.
Multam pentru site, is novice in de-ale gatitului da' am impresia ca dupa ce o sa mai belesc ochii pe aci altfel va sta treaba.

 

Gio  acum 3 ani - 19 Noiembrie 2011 16:39  

Re: Pulpe umplute

Se spune: "Multumesc Gordon Ramsay pentru reteta!"
 

gabriela  acum 3 ani - 21 Ianuarie 2012 00:56  

Re: Pulpe umplute

wooooow super deliciu cand citesc retete imi vine sa intru in bucatarie dar cand am citi-o pe a ta imi venea sa mananc calculatorul...super esti foarte migaloasa.
 

Dorin  acum 3 ani - 8 Martie 2012 15:59  

gustos

foarte frumoasa reteta si gustoas imi e pofta o voi folosi la pasti vesel
 

Maria  acum 2 ani - 31 August 2012 09:44  

Re: Pulpe umplute

salut Ioana,

incredibil site, te felicit! am mai gatit dupa retetele tale, sunt foarte incantata de rezultat.
in legatura cu rulourile dupa ce au fost fierte: pot fi pastrate la frigider in folia de aluminiu si, sa zic, maxim 3 zile? as dori sa stiu asta pt ca nu intentionez sa le prajesc pe toate 6 in aceeasi zi.
iti multumesc. vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 31 August 2012 10:18  

Re: Pulpe umplute

cu siguranta pot fi pastrate 2-3 zile si prajite doar cand le servesti.
 

Bocsan Annamaria  acum 2 ani - 23 Octombrie 2012 20:51  

Re: Pulpe umplute

Am sa incerc si eu sa prepar acest aperitiv, dar fara ciuperci pentru ca prietenului meu nu ii plac ciupercile. Am incercat mai multe dintre retetele tale si mi-au iesit bune, bune ... desi sunt incepatoare, datorita explicatiilor si pozelor. Site-ul tau imi este de mare ajutor. Iti multumesc! vesel
 

Adriana Stirbu  acum 2 ani - 18 Februarie 2013 15:00  

adry...

sunt superbe...delicios vesel vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus