Sardine marinate

Categorii: Retete aperitive, Retete din Croatia, Retete cu peste si fructe de mare, Retete cu putine calorii, Retete simple

 

Sardine marinate
Pinterest

Sunt usor de pregatit, dar la fel de usor si de mancat. Prima data am mancat sardine marinate in Croatia, mi-au placut la nebunie si daca stiam ca sunt asa usor de pregatit le faceam mai repede. Se servesc ca si aperitiv rece, cu paine prajita si ceapa rosie.

Ingrediente
Sardine marinate

500 gr sardine (sau ansoa)
1 lamaie
5 linguri otet
2 fire patrunjel
1 fir cimbru
1 ardei iute rosu
1 catel mare usturoi
sare de mare, piper
ulei de masline

Preparare
Sardine marinate

  1. Daca sardinele sunt congelate lasati-le sa se dezghete in lapte.
  2. Se curata sardinele:
    - se taie capul
    - se despica pe burta
    - se prinde coloana dinspre partea cu capul si se trage spre coada, se va desprinde usor, cu tot cu intestinele
    - se taie fileul de sardina in doua pe lung
  3. Se spala bine sardinele si se scurg. Se aseaza intr-un vas larg si se toarna peste ele sucul de la lamaie si otetul. Se amesteca usor cu mana ca sa fie acoperite bine si se lasa 1 ora la marinat. Dupa o ora veti vedea ca s-a schimbat culoarea carnii sardinelor, s-a albit.
  4. Taiati usturoiul si ardeiul iute felii subtiri. Tocati verdeturile.
  5. Scoateti sardinele din marinata cu otet si treceti-le jub un jet de apa. Absorbiti-le cu servetele de hartie.
  6. Intr-un bol asezati straturi de sardine, presarati sare si piper, apoi usturoi, verdeturi, felii de ardei... continuati pana terminati sardinele. Turnati ulei de masline cat sa le acopere. Acoperiti bolul cu capac sau folie.
  7. Dati la frigider pentru minim 1 zi. Se consuma rece, de la frigider, pe paine prajita si cu felii de ceapa rosie.
 
Sardine marinate - Taiem capul

1. Taiem capul

Sardine marinate - Despicam pe burta

2. Despicam pe burta

Sardine marinate - Scoatem coloana

3. Scoatem coloana

Sardine marinate - Taiem in doua

4. Taiem in doua

Sardine marinate - Cu otet si lamaie pentru 1 ora

5. Cu otet si lamaie pentru 1 ora

Sardine marinate - Asezam in straturi cu arome

6. Asezam in straturi cu arome

Sardine marinate - Acoperim cu ulei

7. Acoperim cu ulei

Sardine marinate - Servim cu paine prajita

8. Servim cu paine prajita

Sardine marinate - Servim cu paine prajita si ceapa rosie

9. Servim cu paine prajita si ceapa rosie


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 31)  

 

Sardine la tigaie

31 August 2012

Sardine la tigaie

Sardine la gratar

3 Mai 2010

Sardine la gratar

 

 

ramisimion  acum 5 ani - 9 Iulie 2009 21:49  

Re: Sardine marinate

cred ca sunt minunate sardinele. prezentarea este super, felicitari!
 

mariana  acum 5 ani - 27 August 2009 18:12  

Re: Sardine marinate

am salivat!!!!
 

Florina Butuliga  acum 5 ani - 28 August 2009 21:44  

Re: Sardine marinate

bunā seara reteta ta este foarte apetissantā mîine cumpār si eu sardine si le fac marinatā merci pentru retetā
 

Florina Butuliga  acum 5 ani - 2 Septembrie 2009 16:36  

Re: Sardine marinate

buna am fācut marinatā de sardine dupā reteta ta nu ti spun... a iesit foarte bunā am mîncat eu si copii mei de nu ne mai sāturam merci vreau sā fac marinatā de sardine la borcan pentru iarnā,, ai altā retetā ,,,, merci flory
 

Ioana  acum 5 ani - 2 Septembrie 2009 17:08  

Re: Sardine marinate

eu nu le-am pus pe iarna in borcan, prefer sa tin congelate sardinele si le marinez doar cand mi-e pofta... acum mi-am facut o portie din sardinele si ansoa aduse din croatia si restul le las congelate (le-am impartit cate 1/2 kg in pungulite ca sa-mi fie usor sa decongelez doar cat am nevoie).
 

Florina Butuliga  acum 5 ani - 2 Septembrie 2009 18:40  

Re: Sardine marinate

bunā ,,îi mai bine asa congelate si cînd vrei sā le prepari le decongelezi bunā ideie,,,,, merci si felicitāri pentru toate retetele tale .....adevārul cā bucātāria este o artā..... merci flory
 

Dan  acum 5 ani - 4 Septembrie 2009 13:14  

Re: Sardine marinate

La Tuzla in jud.Constanta am mancat hamsii marinate extraordinar de gustoase.
 

Claudia  acum 4 ani - 15 Noiembrie 2010 16:44  

Re: Sardine marinate

Pot sa fac marinata si cu hering ? imi e pofta
 

Ioana  acum 4 ani - 15 Noiembrie 2010 17:22  

Re: Sardine marinate

heringul e mai gras, nu prea merge facut asa. acest fel de marinare e pentru ansoa sau sardine. in tarile nordice heringul se mureaza, cu mult otet.
 

ramisimion  acum 3 ani - 30 August 2011 12:56  

Re: Sardine marinate

in loc de sardine am folosit ansoa. vreau sa-ti spun ca au iesit extraordinare. nu sunt asa grele ca cele cumparate din comert. ca de fiecare data reteta a fost usor de pregatit si foarte, foarte gustoasa. multam!
 

Ioana  acum 3 ani - 30 August 2011 17:48  

Re: Sardine marinate

nu am cumparat niciodata sardine sau alt peste marinat fiindca am impresia ca au prea mult otet. am mancat insa niste scoici marinate si erau la limita cu otetul.
 

ramisimion  acum 3 ani - 31 August 2011 08:40  

Re: Sardine marinate

eu am cumparat si mi se par grele, plus ca au mult otet.
 

Oana Manea  acum 3 ani - 19 Februarie 2012 18:07  

Re: Sardine marinate

as vrea sa stiu daca se simt oasele la sardine ca sa le fac si eu; ca am oroare de oase!
 

Tania  acum 2 ani - 2 August 2012 16:25  

Re: Sardine marinate

Am facut si reteta asta. Nu sunt chiar asa de usor de preparat (adica de curatat) , dar sunt extraordinar de "usor de mincat" .
Inca o data multumesc Ioana.
 

Daniela  acum 2 ani - 1 Decembrie 2012 00:28  

Re: Sardine marinate

Reteta este foarte interesanta, dar nu am facut-o inca din cauza unui mic amanunt:

Pestele asta nu se fierbe ?
Se mananca asa crud?
Stiti ca pestele crud poate fi periculos daca este infectat.

Multumesc anticipat.
 

Fani  acum un an - 22 Mai 2013 00:26  

Re: Sardine marinate

Foarte bune !!!!!!
 

Gaby  acum un an - 28 Iunie 2013 21:53  

Re: Sardine marinate

Reteta este exeptionala si f.bine explicata sardinele preparate in acest fel merg foarte bine imbracate in ardei copt pe care s-a picurat lamaie sau otet dupa preferinta Sau in salata de ardei copti Se mai pot prepara: dupa faza1 din reteta ( cu marinarea in otet cu lamaie si apoi spalate si uscate) se sareaza,condimenteaza cu putin usturoi si ardei iute apoi se pot inveli in frunze de vita de vie si prajite in ulei incins pana se rumeneste vita
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus