Supa de rosii

Categorii: Retete cu legume, Retete cu putine calorii, Retete de post, Retete ieftine, Retete simple, Retete de supe si ciorbe

 

Supa de rosii
Pinterest

Simpla, aromata si plina de vitamine. Acum e momentul sa o pregatitit, au inceput sa apara rosiile de gradina, bune si dulci.

Ingrediente
Supa de rosii

1.5 kg rosii foarte bine coapte
1 ceapa
4 catei usturoi
1 cartof
2 fire cimbru proaspat
4 frunze busuioc proaspat
2 prize ierburi provence
putin chili (optional)
1 lingurita zahar
sare, piper
3 linguri ulei

Portii: 4

Preparare
Supa de rosii

  1. Puneti rosiile in cuptorul incins la maxim si lasati sa se coaca cam 15-20 minute. Lasati-le apoi sa se racoreasca si decojiti-le intr-un bol in care veti retine pulpa si sucul lor. Maruntiti totul folosind robotul de bucatarie.
  2. In uleiul incins caliti ceapa tocata marunt la foc mic, cca 10 min. Adaugati usturoiul taiat mare si mai caliti cateva minute.
  3. Turnati rosiile maruntite peste ceapa si adaugati 1/2 cana apa, cartoful taiat cuburi si condimentele (sare, piper, zaharul, busuiocul, firele de cimbru intregi si ierburile provence; adaugati si chili daca doriti sa fie picanta). Fierbeti totul pe foc mediu cam 30 minute.
    * spre final gustati supa; zaharul se pune pentru a taia din aciditatea rosiilor; daca inca e acida, fie mai puneti putin zahar sau adaugati putin lapte.
  4. Scoateti cimbrul din oala si restul turnati intr-un blender, mixand bine.
  5. Serviti supa calda sau rece. La servire puteti adauga in supa orez fiert sau fidea, daca o doriti mai consistenta. Mai puteti servi cu smantana sau simpla, doar cu putin ulei de masline si presarata cu parmezan. Sau daca o serviti calda puteti adauga cubulete de cascaval/mozzarella pe post de "crutoane".
 
Supa de rosii - Fierbem totul

1. Fierbem totul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 17)  

 

 

 

Oana  acum 5 ani - 8 August 2009 17:08  

Re: Supa de rosii

Extraordidar de buna supa!!!!! Pe bune! Cea mai buna supa de rosii pe care am mancat-o vreodata!

Azi dimineatza nu stiam ce sa fac de papa. Am intrat pe site-ul tau pt inspiratie vesel si mi-a atras atentia supika asta. Rosiile facute la cuptor au o savoare aparte.... Si mi-a plakut ca nu are morcov, telina si alte legume care, zic eu, strica gustul rosiilor. Am renuntat doar la cimbru. Excelent, ce pot sa zic! MULTUMESC! vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 9 August 2009 11:47  

Re: Supa de rosii

cu mare placere oana vesel
 

Iulia&Caroline  acum 5 ani - 10 August 2009 12:41  

Re: Supa de rosii

Buna,
Am dat peste acest site din intamplare si in disperare de a gasi ceva retete simple pentru bebelusha mea Caroline care are 1 an si 1 luna. Pentru astazi m-am oprit la supa de pui, dar maine cu siguranta o voi face pe cea de rosii.
Ma abonez la retetele tale, eu sunt incepatoare intr-ale bucatariei, nici sa toc bine o ceapa nu stiu trist
Multumesc.
 

Ioana  acum 5 ani - 10 August 2009 13:40  

Re: Supa de rosii

salut Iulia, sa-ti traisca fetita! sigur vei gasi aici si retete simple pentru ea si pentru tine vesel
 

diana h  acum 5 ani - 12 August 2009 14:01  

Re: Supa de rosii

multumesc din suflet pentru ideea cu rosiile puse in cuptor! se decojesc usor, pasta iese groasa si dulce si poate fi folosita si la sosuri.
multumesc!
 

cajban simona oana  acum 4 ani - 6 Iulie 2010 17:23  

Re: Supa de rosii

Super buna supa!!!! Felicitari!!!! imi e pofta
 

olga  acum 4 ani - 11 Martie 2011 00:02  

Re: Supa de rosii

iubesc retetele tale... sunt si eu din ardeal si stiu ce e bun... vesel oricum, site-ul tau ma ajuta foarte mult, cu unele lucruri pe care nu am apucat sa le invat de pe acasa.. vesel mama facea o supa crema de rosii si punea in ea galuscute mici de faina. este un rosu un pic mai intens decat a ta si un pic dulce la gust, si nu sunt sigura daca e aceeasi reteta. vreo idee despre cum as putea adapta supica ta? cred ca pentru tine suna usor dar pt mine ar fii provocarea maxima, avand in vedere ca nu sunt o experta...
 

Ioana  acum 4 ani - 11 Martie 2011 10:57  

Re: Supa de rosii

olga, culoarea rosie vine din soiul rosiilor si din cat sunt de coapte. eu am facut supa cu rosii cretze care nu au culoarea rosie intensa si de aceea poate nu e rosul mamei tale. orice rosii cumperi, sa fie de la tarani si sa fie in sezon si sa fie extra coapte (chiar usor moi). acum in supermarket rosiile nu sunt bune pentru supa. de acolo vine si dulceata supei. daca sunt coapte bine, nu trebuie sa adaugi decat putin zahar.
eu zic ca poti respecta reteta, sa omiti busuiocul (care nu se pune pe la noi, dar care e super in combinatie cu rosiile) si sa pui in ea galuscutele de aici: [link]
 

Mari Ana  acum 3 ani - 15 Iulie 2011 10:19  

Re: Supa de rosii

Cea mai buna reteta de supa de rosii! Chiar si cu rosii de la Selgros a iesit buna, e supa care se mananca imediat, niciodata nu a ramas o picatura. Eu mai pun putina passata atunci cand rosiile nu sunt coapte bine si sosul are o culoare deschisa.
Nu stiu de unde te inspiri tu, Ioana, dar rezultatul e nemaipomenit.
 

Ioana  acum 2 ani - 23 Iulie 2012 20:42  

Re: Supa de rosii

Multumesc pentru o reteta excelenta vesel Acum am terminat supa, e delicioasa! Am inlocuit cimbrul cu tarhon si am pus cateva frunze de busuioc in plus si e minunata vesel
 

Monalisa  acum 2 ani - 1 August 2012 17:37  

Re: Supa de rosii

super, retete pt. bucatarese...tocmai am pe foc supica de rosii,cred ca sa fie gustoasa....desi am mai gatit-o si in alt mod,acum incerc si asa...mutumesc de indrumari....oricum cimbru nu am sa pun...nu la supa de rosii...pofta buna tuturor... vesel vesel
 

Claudia Salageanu  acum un an - 24 Septembrie 2013 14:23  

Re: Supa de rosii

Super delicioasa supa de rosii ! Fetita mea de 5 ani i-a dat supei nota 10 .... milioane ! Multumesc Ioana pentru toate retetele minunate , mi-a placut absolut tot ce am incercat pana acum
! vesel
 

Ioana  acum un an - 24 Septembrie 2013 17:42  

Re: Supa de rosii

Claudia, fetita ta a ridicat serios stacheta cu nota data. felicitari!
 

Iulia Metzinger  acum 11 luni - 28 Iunie 2014 15:26  

Re: Supa de rosii

Super ideea cu rosiile in cuptor. Eu pana acum le dadeam in clocot pana se desprindea coaja... dar in cuptor sunt mult mai bune... si dulci.
Am facut supa "aproape" dupa reteta si a iesit foooooarte bunavesel
Multumim pentru idei Ioana.
 

maria  acum 2 luni - 23 Martie 2015 10:32  

Re: Supa de rosii

Plina de vitamine!rosiile contin o substanta numita licopen care previn cancerul si incetineste imbatranire.O masa satioasa ,fresh si GUSTOASA.Pofta buna!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus