Supa picanta de vita

Retete asiatice Retete de supe si ciorbe Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Supa picanta de vita

A venit vremea pentru o supa picanta cu efect de incalzire. Bucatile de vita sunt fierte molcom intr-o supa atat de bogata in arome incat iti va incalzi si sufletul in aceste luni de iarna.

Ingrediente

800 gr ceafa de vita
1 ceapa mare
8 catei de usturoi
1 rosie mare si coapta (sau 3 rosii din conserva)
50 gr ghimbir (bucata intreaga, necuratata de coaja)
1 lingura generoasa chili oil (cu bucatele de ceapa crocanta am avut eu; sau puteti folosi 1 lingura rasa pasta de ardei iute amestecata cu 1 lingura ulei)
sare

Arome

1 lingura cu varf boabe de coriandru
1 lingurita boabe de piper negru
2 frunze mari de dafin
10 cuisoare
1 steluta anason

Pentru servire: taietei de orez (cca 30gr / portie), patrunjel si ceapa verde tocate

Portii: 5-6

  1. Ceafa se taie cuburi de aprox 3 cm. Se imprastie intr-o tava larga, sa intre pe un singur strat. Alaturi se pune ceapa (intreaga si necuratata), cateii de usturoi (intregi dar curatati), rosia intreaga, ghimbirul intreg.
  2. Se introduce tava la cuptor, la 220C, timp de 20 minute. Verificati usturoiul dupa 10 minute si daca e rumen il scoateti in oala in care veti prepara supa.
  3. Mutati apoi si bucatile de carne in oala de supa. Decojiti rosia, o striviti cu o furculita si o adaugati si pe ea peste carne. Taiati ceapa in doua si o puneti in oala. Taiati ghimbirul felii si il adaugati si pe el.
  4. Daca in tava in care ati copt carnea si legumele aveti suc lasat de carne, il turnati in oala printr-o strecuratoare.
  5. Intr-o tigaie mica prajiti aromele intregi cateva minute, pana incep sa miroasa placut, doar ca sa le resuscitati aroma.
  6. Adaugati chili oil si aromele in oala cu carne si amestecati totul bine. Adaugati 8 cani pline cu apa si 1 lingurita de sare.
    * chili oil se gaseste in magazinele asiatice, aici vedeti ce am folosit eu.
  7. Aduceti continutul oalei la fierbere. Dati focul la mic, supa doar sa bolboroseasca usor. Puneti capacul usor intredeschis peste oala si lasati sa fiarba 1 ora.
  8. Dupa o ora verificati carnea, sa fie fiarta. Daca nu e, o mai lasati jumatate de ora. Dupa acest timp ar trebui sa fie moale daca ati folosit ceafa de vita.
  9. Catre final verificati supa sa fie sarata si picanta si mai adaugati sare sau chili oil daca doriti.
  10. Opriti focul si lasati supa sa stea cu capac inca 30-60 minute, sa se mai omogenizeze aromele.
  11. Strecurati supa printr-o sita deasa. Mutati doar bucatile de carne din sita in supa. Presati solidele din sita ca se extrageti cat mai multa aroma. Aruncati ce ramane in sita.
  12. Servire: puneti taieteii fierti intr-un bol, adaugati deasupra cate bucati de carne doriti, adaugati 3 polonice de supa calda si apoi presarati patrunjel si ceapa verde.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...