Retete Culinare : e-Retete

 

Supa de vita cu fidea

Categorii: Retete romanesti, Retete de supe si ciorbe, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Supa de vita cu fidea. Imagini pas cu pas pentru supa de vita cu fidea

Ce inspiratie pe capul meu! Alaltaieri seara am stat pana tarziu si am facut o supa de vita iar ieri a nins ca in povesti la Cluj. Am stat toata ziua pe afara la bulgarit si nimic nu putea fi mai potrivit cand ne-am intors acasa inghetati decat aceasta supa reconfortanta care ne-a incalzit pana in maduva oaselor.

Ingrediente pentru Supa de vita cu fidea

1 kg rasol de vita cu os (sau coada de vita)
4 morcovi
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1/3 radacina mai mica de telina
1 ceapa
1 lingura piper negru boabe
2 cuisoare
100 gr fidea
sare

Portii: 4-5

Supa de vita cu fidea - Preparare

  1. Se spala carnea si se aseaza intr-o tava. Se da la cuptor, la 250C pentru cca 45 minute.
    * daca coaceti carnea inainte, supa va avea un gust si o culoare mai intensa.
  2. Se pune carnea coapta intr-o oala si se acopera cu 14 cani de apa rece.
  3. Se aduce la fierbere, apoi se da focul la mic. E important sa fiarba usor, doar cat sa bolboroseasca usor. Se fierbe asa timp de 2 ore.
    * daca e cazul, supa se spumeaza in prima ora; fiindca carnea a fost coapta inainte nu va face atat de multa spuma ca si in cazul in care ati pune carnea cruda direct la fiert.; sa nu va surprinda lipsa spumei
  4. Se adauga zarzavaturile curatate si taiate bucati mari. Ceapa se pune intreaga, cu cuisoarele infipte in ea. Se adauga piperul boabe si 2 lingurite de sare.
  5. Se mai fierbe supa inca 1 ora, tot la foc mic.
  6. Se strecoara supa prin tifon. Daca doriti se pun la loc in supa o parte din zarzavaturi (eu am pus morcovii si cateva bucati de telina; restul zarzavaturilor le mananc separat, imediat ce am terminat supa, asta e partea mea si nu o impart cu nimeni ). Se drege de sare.
    * carnea se tine si ea in supa, dezosata daca doriti; carnea se poate servi in supa, sau separat, ca felul doi, insa in ambele cazuri o pastrez in supa ca sa nu se usuce.
  7. Se fierbe fideaua in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se adauga in supa in momentul servirii.
    * eu fierb fidea doar cat servesc la o masa; nu tin fideaua in supa ca sa nu se inmoaie si sa nu strice limpezimea supei
  8. La servire supa se presara cu piper negru macinat.

 
Click pe imagini pentru a mari

Rasol la cuptor
Rasol la cuptor
Supa e gata!
Supa e gata!

 

5 21

 

 

Retete similare 

Supa de rosii cu paine si tarhon Supa de pui cu legume si orez
Supa de rosii cu paine si tarhon Supa de pui cu legume si orez
Supa de cartofi si broccoli cu carnati Supa picanta de pui cu ciuperci
Supa de cartofi si broccoli cu carnati Supa picanta de pui cu ciuperci

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Supa de vita cu fidea"

 

Comentarii

vaniana  acum un an 26 Ianuarie 2012 10:35  

Re: Supa de vita cu fidea

super
 

MihaelaP  acum un an 26 Ianuarie 2012 11:30  

Re: Supa de vita cu fidea

Multumim pt minunata reteta, in weekend o fac si eu. A venit intr-un moment cand nu mai stiam ce sa gatesc ca sa satisfac nazurosii de acasa.
Si trickurile pe care le dai sunt de nota 10 (de ex. carnea coapta inainte de a o fierbe).
Felicitari si multumim!
 

Ioana  acum un an 26 Ianuarie 2012 11:55  

Re: Supa de vita cu fidea

da, trickurile de genul asta fac cea mai buna supa de vita. iese o supa foarte aromata si destul de concentata. sa stii ca nici cuisoarele nu sunt adaugate intamplator. adauga o nota de caldura supei care se potriveste de minune cu piperul pe care-l presari la final. na, ca mi-e pofta acum. imediat ma duc si eu la masa.
 

Simona-Adina Hotea  acum un an 26 Ianuarie 2012 14:17  

Re: Supa de vita cu fidea

Ioana draga, super-idee pt.zilele friguroase de-acum ! Si nu stiam pontul cu carnea coapta, de asemenea nici pe cel cu cuisoarele infipte-n ceapa. Neaparat voi face asa. Spune-mi numai daca rasolul se pune la copt fara apa, fara nimic. Multumesc.
 

Ioana  acum un an 26 Ianuarie 2012 14:20  

Re: Supa de vita cu fidea

rasolul merge la cuptor fara nimic, intr-o tava teflonata ca sa nu se prinda. pe la jumatatea timpului poti sa intorci carnea sa se faca pe ambele parti uniform, dar nu e musai.
 

Mari Ana  acum un an 26 Ianuarie 2012 16:45  

Re: Supa de vita cu fidea

Arata bine si cred ca este gustoasa. Nu stiu cum va fi gustul de la cuisoare, sunt putin sceptica, dar am sa incerc.
 

Ioana  acum un an 26 Ianuarie 2012 17:00  

Re: Supa de vita cu fidea

fiindca sunt doar 2 cuisoare nu o sa simti aroma clara a lor... adica nu cred ca cineva din famile o sa-ti zica: vai, ai pus cuisoare! daca se intampla asta acel cineva are gustul foarte dezvoltat si o sa fiu invidioasa rau
deci ai inteles, sunt foarte mare fan a cuisoarelor astora doua si incerc sa te conving ca va fi ok cand de fapt doar tu o sa poti decide asta. asa ca abia astept cuminte verdictul.
 

Mari Ana  acum un an 26 Ianuarie 2012 20:23  

Re: Supa de vita cu fidea

sigur fiica-mea o sa spuna ca are ceva nou, mi s-a mai intamplat. :-) vom vedea. poate reusesc in weekend sa gatesc, daca tot e zapada din ce in ce mai mare aici in Constanta si e de stat in casa. asa ca, mai devreme sau mai tarziu, va veni si verdictul.
 

Simona-Adina Hotea  acum un an 28 Ianuarie 2012 12:32  

Re: Supa de vita cu fidea

Supa mea bolboroseste usor, e o mireasma-n casa... ...cuisoarele combinate cu mirosul rasolului de vita... Multumim, din nou!
 

Ioana  acum un an 28 Ianuarie 2012 13:15  

Re: Supa de vita cu fidea

v-am spus eu! sunt indragostita de arome si imi place cand descopar gusturi "pereche". si ma bucur cand vad ca sunt si altii ca mine, care apreciaza toate astea (simona, acum dansez dansul bucuriei)
 

Simona-Adina Hotea  acum un an 28 Ianuarie 2012 13:20  

Re: Supa de vita cu fidea

Da-i bataie, face bine la siueta !
 

Mari Ana  acum un an 30 Ianuarie 2012 18:55  

Re: Supa de vita cu fidea

Sa stii ca ai avut dreptate, gustul este nemaipomenit si nu s-a prins nimeni de prezenta cuisoarelor. :-) Asa ca verdictul e unul pozitiv si apreciativ.
 

Ioana  acum un an 30 Ianuarie 2012 18:58  

Re: Supa de vita cu fidea

e timpul pentru inca un dans al bucuriei! ce ma bucur ca va place!
 

MihaelaP  acum un an 5 Februarie 2012 18:11  

Re: Supa de vita cu fidea

Draga Ioana, mai pune de un dans al bucuriei pt ca de la mine si ai mei primesti nota 20! Super supa, am respectat intocmai reteta si a fost de mare valoare! Nu s-au prins de cuisoare, dar gustul e minunat! MERSIIIII! Raman fidela retetelor tale!
 

Ioana  acum un an 6 Februarie 2012 10:36  

Re: Supa de vita cu fidea

mihaela, dansul bucuriei a fost executat! cat ma bucur ca va place supica asta!
 

Andreea  acum un an 24 Aprilie 2012 14:02  

Re: Supa de vita cu fidea

Weekendul acesta or sa vina parintii mei in vizita. sper ca o sa-i surprind cu ciorbica asta buna.
 

Ioana  acum un an 24 Aprilie 2012 17:04  

Re: Supa de vita cu fidea

o sa-i surprinzi cu siguranta. va iesi si arata foarte bine.
 

Ioan Elena  acum un an 20 Octombrie 2012 12:35  

Re: Supa de vita cu fidea

O intrebare eu nu am cuptor si o sa pun rasolul direct la fiert ) Nu o sa scada f mult apa in aproape 3 ore, si daca adaug apa nu o sa se piarda din gust?
Mersi!
 

Ioana  acum un an 22 Octombrie 2012 11:13  

Re: Supa de vita cu fidea

daca nu ai cuptor, poti praji carnea intr-o tigaie antiaderenta sau o tigaie grill pana se rumeneste pe ambele parti. ulei adaugi foarte putin, doar cat ungi tigaile.
apa scade un pic, dar daca fierbe incet (abia sa bolboroseasca usor in cateva locuri) nu se va pierde asa multa apa. in nicuin caz nu mai adaugi apa dupa aceea, ai dreptate, supa se va dilua.
 

fodor flavia  acum 10 luni 6 Ianuarie 2013 19:23  

Re: Supa de vita cu fidea

asta da
 

Serenna  acum 8 luni 6 Martie 2013 20:01  

Re: Supa de vita cu fidea

am incercat sa fac supa de vita cu fidea conform retetei dar, nu a iesit clara. am urmat toate etapele. care este secretul ?(daca se poate)
 

Ioana  acum 9 luni 7 Martie 2013 11:57  

Re: Supa de vita cu fidea

secretul e sa o fierbi la un foc foarte foarte mic. ai facut asta? daca o fierbi la foc mai mare, oricum risti sa ramai fara apa pe carne, deci fara supa plus, daca coci carnea inainte, scade riscul de a se tulbura. daca ai facut astea nu are cum sa nu-ti iasa
 

serenna  acum 8 luni 8 Martie 2013 13:01  

Re: Supa de vita cu fidea

Da, am fiert-o la foc mic nu f.f mic, dar si asa nu foarte clara, are un gust dementiallllllllllll. Data viitoare nu ma mai grabesc, promit. Multumesc!
 

Ioana  acum 8 luni 8 Martie 2013 13:54  

Re: Supa de vita cu fidea

serenna, la o supa limpede nu te poti grabi. cativa bulbuci mici ici-colo sa vezi in timpul fierberii si e ok, nu da mai tare focul. la inceput am facut si eu cateva supe tulburi pana am prins smecheria.
 

Serenna  acum 8 luni 8 Martie 2013 14:57  

Re: Supa de vita cu fidea

 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS