Retete Culinare : e-Retete

 

Tarta rasturnata cu mere

Categorii: Retete desert, Retete cu fructe, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 
Tarta rasturnata cu mere. Imagini pas cu pas pentru tarta rasturnata cu mere

Ultima tarta rasturnata din anul asta. Promit!

Nouatatea este folosirea zaharului nerafinat din melasa, un zahar cu o aroma de caramel extrem de intensa si un gust usor amarui. Daca nu l-ati incercat deja, gustul va va surprinde. Si am mai adaugat arome pe care le regasim in turta dulce: scortisoara, cuisoare si ghimbir desigur.

Ingrediente pentru Tarta rasturnata cu mere

3 mere micute
3 oua la temperatura camerei
3 linguri de zahar nerafinat (din melasa)
3 linguri coniac (sau lapte sau apa)
3 linguri faina
1 varf lingurita nucsoara macinata
4 cuisoare macinate
1/2 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita rasa ghimbir pudra

Caramel

4 linguri zahar
1 lingura apa
1 lingura unt

Tarta rasturnata cu mere - Preparare

  1. Se pune zaharul cu apa la caramelizat pe foc mic, intr-un vas termorezistent care merge si la cuptor de 20 cm diametru. Amestecam din cand in cand ca sa nu se arda pe margini. Cand caramelul are o culoare aurie, adaugam untul, stingem focul si amestecam pana untul e complet topit. Caramelizam si marginile vasului. Lasam deoparte.
  2. Taiem merele in 8 folosind acest aparat. Eu nu am curatat merele de coaja, dar daca doriti se pot curata. Le asezam deasupra caramelului (vezi poza).
  3. Separam albusurile de galbenusuri.
  4. Frecam galbenusurile cu melasa pana zaharul e aproape topit. Melasa e un zahar mai lipicios, deci aveti rabdare la acest pas. Adaugati coniacul si aromele si omogenizati. La final incorporati faina.
  5. Bateti albusurile spuma tare si incorporati-le in aluat in 3 etape, amestecand cu telul usor, de sus in jos sa nu se lase spuma prea tare, altfel baza tartei nu va iesi pufoasa.
  6. Turnati compozitia peste mere si dati la cuptor la 180C pentru 15 minute si apoi la 200C pentru alte 15 minute.
  7. Treceti cu cutitul pe margine tartei, sa se desprinda de vas si rasturnati-o pe un platou. Serviti calduta sau rece.

 
Click pe imagini pentru a mari

Zahar nerafinat (din melasa)
Zahar nerafinat (din melasa)
Galbenusuri frecate cu zahar si coniac
Galbenusuri frecate cu zahar si coniac
Aluatul
Aluatul
Asezam merele
Asezam merele
Tarta rasturnata cu mere
Tarta rasturnata cu mere
Tarta de la Simona
Tarta de la Simona

 

5 52

 

 

Retete similare 

Tarta cu mere umplute Tarta Tatin
Tarta cu mere umplute Tarta Tatin
Tarta rasturnata cu prune Tarta cu capsuni
Tarta rasturnata cu prune Tarta cu capsuni

O persoana a incarcat o fotografie cu "Tarta rasturnata cu mere". Vezi fotografia »

 

Comentarii

ADELA  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 11:54  

Re: Tarta rasturnata cu mere

de unde ai cumparat zaharul din melasa?
 

Ioana  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 11:58  

Re: Tarta rasturnata cu mere

de la Cora. am fost surprinsa cand l-am gasit, cautam zahar brun de care folosesc in general si nu aveau, in schimb l-am gasit pe acesta.
 

dana  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 12:05  

Re: Tarta rasturnata cu mere

arata extraordinar de bine si cred ca si gustul e pe masura. nu stiu cand ai timp sa pregatesti toate aceste bunatati... nu pot sa spun decat jos palaria in fata ta ioana
 

Ioana  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 12:11  

Re: Tarta rasturnata cu mere

vai de mine, dar asta e floare la ureche! cea mai simpla prajitura a mea, doar i-am dat o aroma de sarbatori. ca Radu dupa tarta Tatin a zis ca vrea rasturnata cu mere (varianta simpla) ca ii place mai mult fiindca are blat pufos si a trebuit sa ma conformez.
 

dana  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 12:33  

Re: Tarta rasturnata cu mere

eu ziceam de toate retetele tale pe care le postezi in fiecare zi . toate arata superrrrrr. felicitari din nou!

eu fac un tort (gen diplomat) care imi place f mult si arata si f bine :blatul de ciocolata, crema alba iar in crema se pun si piersici. de fapt prima data l-am vazut intr-o revista si l-am facut numai pentru ca mi-a placut cum arata felia taiata....... dar si gustul a fost pe masura. daca crezi ca poate fi pe gustul tau iti pot scrie reteta
 

Ioana  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 12:40  

Re: Tarta rasturnata cu mere

pai acum asta e noua mea "meserie" si cat rezist nu am de gand sa ma opresc, postez zilnic, pe masura timpului liber pe care-l am. uneori doar amestec chestii fiindca nu am timp de altceva, alteori am timp sa fac si dulciuri din aluat dospit sau cate un gulas de-mi ia 3 ore... important e sa fie gustoase.
poti sa-mi scrii reteta, poti sa o scrii chiar aici, poate sunt interesati si altii... eu cu torturile sunt mai timida, dar am deja o lista cu cateva si cand ma apuca vreun curaj nemarginit o sa le fac. tin lista cu torturi pe cand "o sa ma fac mare"
 

didi  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 13:00  

Re: Tarta rasturnata cu mere

De mult ai cumparat melasa de la Cora? Eu nu am mai gasit melasa cam de o jumatate de an.
 

Ioana  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 13:07  

Re: Tarta rasturnata cu mere

prin 8 Iulie... am facut galustele astea prima data cu el: [link] de aceea stiu cu atat precizie
 

dana  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 13:42  

Re: Tarta rasturnata cu mere

acest tort nu e greu de facut. a fost primul tort pe care l-am incercat in viata mea si mi-a iesit din prima
TORT DE VIS
ingrediente blat:
3 oua, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 100 g faina, 50 g amidon, 1 lingura cacao, 2 lingurite rase praf de copt, 1 lingura fulgi de cocos
crema si ornat:
1 conserva jumatati de piersici (800g), 9 foi gelatina, 150 g iaurt natur, 100 ml lapte, 100 ml fulgi de cocos, 75 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 700 ml frisca, 1 plic praf intaritor de frisca
preparare:
*cuptorul se incinge la 180°.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort (26 cm diam). Pentru blat se bat ouale cu zahar tos, zahar vanilinat si 3 linguri de apa. Se amesteca faina cu amidon, cacao si praf de copt. Se inglobeaza in spuma de ou impreuna cu fulgii de cocos.
*compozitia se aseaza in forma de tort si se coace la cuptor25 min. Se scoate din forma si se lasa sa se racoreasca.
*pentru crema, se lasa sa se scurga piersicile din compot. Se inmoaie gelatina in apa rece dupa care se dizolva in lapte. In acest lapte se adauga iaurt, fulgi de cocos, zahar tos si zahar vanilinat. Se tine putin la frigider pana incepe sa se intareasca putin. Se bat 600 ml frisca si se inglobeaza in crema de iaurt.
*se taie blatul pe 2 niveluri. Se aseaza nivelul inferior pe un platou de tort si se aseaza de jur imprejur un inel pentru torturi. Se insiropeaza putin cu siropul din compot.Se aseaza pe blat jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza. Se aseaza deasupra jumatatile de piersici cu partea taiata in jos (se pun deoparte 3 pentru ornat) si se repartizeaza deasupra restul de crema. Se acopera cu blatul al doilea. se lasa sa se intareasca la frigider 3-4 ore. Se indeparteaza inelul pentru torturi.
*pentru ornat se bate restul de frisca impreuna cu praful intaritor. Se imbrca tortul cu frisca iar deasupra se fac rozete de frisca. deasupra se aseaza felii de piersica. Se decoreaza tortul cu fulgi de cocos.
succes celor care vor sa incerce aceasta reteta si va garantez ca nu o sa fiti dezamagiti. imi pare rau ca nu am nici o poza cu acest tort
 

didi  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 14:07  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Ati facut vreuna dintre voi martipan? As vrea sa fac de Craciun si sa il trag in ciocolata, dar nu stiu daca sa am sau nu incredere in retetele de martipan de pe net.
 

Ioana  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 14:50  

Re: Tarta rasturnata cu mere

eu nu am facut martipan niciodata. doar am mancat de cateva ori, la targul de Craciun din Viena.
 

didi  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 15:18  

Re: Tarta rasturnata cu mere

De mancat am mancat si noi, dar eu vreau sa fac acasa si nu stiu reteta.
 

ramisimion  acum 4 ani 5 Decembrie 2009 11:23  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Ioana, ce minunatie de tarta! La cat de bine arata cred ca are un gust . Felicitari!
 

Mara  acum 4 ani 7 Decembrie 2009 19:48  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Pai cu tarta asta, ce ma fac eu acum in post ca mor de pofta....
 

ildi  acum 4 ani 8 Decembrie 2009 05:07  

Re: Tarta rasturnata cu mere

deci dansa e pe lista de gatit
 

anca  acum 4 ani 21 Decembrie 2009 21:59  

Re: Tarta rasturnata cu mere

foarte faina mie nu imi iesea inainte caramelu dar acu mi_a iesit
 

Larisa  acum 4 ani 9 Februarie 2010 23:49  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Felicitari pentru intiativa blogului, pentru retete si pentru pricepere !!! Eu iau notite fiindca sunt incepatoare asa ca vreau sa te intreb , daca in loc de melasa folosesc zahab brun , pastrez neschimbata cantitatea? Crezi ca un vas de yena rotund e bun pentru a rezista la foc (pentru caramel) si la cuptor? Caramelul, din cate-mi pare, trebuie sa iasa ca la crema de zahar ars, nu-i asa?
Dupa ce am caramelizat marginile, trebuie lasat sa se raceasca tot ca la crema de zahar ars? Merci frumos , astept raspunsul tau cu interes si pofta sa incerc si eu reteta asta
 

Ioana  acum 4 ani 10 Februarie 2010 09:26  

Re: Tarta rasturnata cu mere

da, poti pune zahar brun, in aceeasi cantitate.
vas jena am folosit si eu (cel de 20 cm diametru). poti face caramelul in el si apoi il dai la cuptor. caramelul este ca si cel de la crema de zahar ars doar ca se mai pune unt la final. il lasi la racit doar pana tai merele felii, e suficient sa se intareasca
 

nico  acum 4 ani 21 Februarie 2010 13:47  

Re: Tarta rasturnata cu mere

asta nu mi-a iesit, nu s-au batut albusurile spuma etc.. Oricum, buna la gust, putin cam mult alcool
 

Andreea  acum 4 ani 26 Februarie 2010 13:14  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Buna Ioana!Vroiam sa te intreb daca in cazul in care folosesc un vas cu diametrul de 23 cm trebuie sa folosesc mai multe oua sau sunt suficiente tot 3???
 

Ioana  acum 4 ani 26 Februarie 2010 13:33  

Re: Tarta rasturnata cu mere

ajunge aluatul si pentru un vas de 23 cm, nu trebuie sa cresti cantitatea
 

Virginia  acum 3 ani 18 Septembrie 2010 15:30  

Re: Tarta rasturnata cu mere

acum acum e in cuptor parca e cam moale si am mai lasat-o. am facut in tava de 31 cm si am pus 5 oua 4 linguri de zahar ca mi-e frica s anu iasa prea dulce... 5 linguri de lapte si faina 6 linguri jumate pare foarte moale... mere am pus 4 maridar tot nu iese groasa cum arata la tyine in poza :-s
 

Ioana  acum 3 ani 20 Septembrie 2010 10:01  

Re: Tarta rasturnata cu mere

dupa socotelile mele, pentru tava de 31 cm trebuia sa pui cam 6-7 oua ca sa iasa la fel de groasa.
 

baciu  acum 3 ani 18 Octombrie 2010 21:32  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Super buna tarta ,acum am scos-o din cuptor ! Multumesc pentru reteta .
 

Cristina  acum 3 ani 25 Octombrie 2010 18:38  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Cum pot carameliza forma dacå eu am aragaz electric ? Multumesc anticipat !
 

Ioana  acum 3 ani 25 Octombrie 2010 18:41  

Re: Tarta rasturnata cu mere

cum te limiteaza plita electrica in aceasta operatiune?
 

Cristina  acum 3 ani 25 Octombrie 2010 19:10  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Nu stiu dacå as reusi si eu pe aragazul meu electric. Sora mea a incercat si nu a reusit. Dar atunci cand locuiam in Ro , ea fåcea acest lucru cu succes la aragazul cu gaz. Credeam cå ai vreun "secret "...
 

Cristina  acum 3 ani 26 Octombrie 2010 11:07  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Si ar mai fi vasul in care se caramelizeazå. Eu nu am o cratitå emailatå, am doar formå påtratå de pråjituri sau de cozonac sau o formå de portelan in care fac diferite mancåruri sau pråjituri. Crezi cå ar fi bunå forma rotundå de tort cu pereti detasabili ?
 

Ioana  acum 3 ani 26 Octombrie 2010 11:22  

Re: Tarta rasturnata cu mere

logic eu nu vad niciun impediment sa caramelizezi zaharul si pe electric, doar sa fie "focul" la mic ca sa nu arzi zaharul si atat... dar poate ma insel, fiindca nu am gatit niciodata e plita electrica.

eu l-am caramelizat direct in vasul de sticla si intr-adevar se topeste mai greu zaharul decat intr-o oala, dar asta e, nu aveam chef sa curat doua vase la final.

in niciun caz nu folosi tava cu pereti detasabili decat daca esti sigura ca NU curge pe margini. eu am doua tavi si ambele curg, deci nu as risca sa fac asa ceva in ele.
insa poti sa caramelizezi zaharul intr-o oala oricare (de inox sau teflonata) si sa torni apoi rapid caramelul in vasul de portelan si sa-l intinzi pe fund si margini. sau poti incerca sa caramelizezi zaharul direct in vasul de portelan (care banuiesc ca e termorezistent) si cred ca vei obtine aceleasi rezultate ca si mine in vasul Jena.
 

irina  acum 3 ani 3 Februarie 2011 20:41  

Re: Tarta rasturnata cu mere

ioana, da-mi te rog o idee pt o "turta". trebuie sa luam motul la finutza noastra si la ei in zona se "rupe" o turta la fetite. as putea desigur sa cumpar un colacel dar nu prea imi surade ideea. as vrea sa fac ceva in genul asta, ceva gen panettone, nu stiu da-mi o ideea te rog, cu fructe confiate, fructe proaspete, si care sa fie si usor de transportat
merci mult
 

irina  acum 3 ani 4 Februarie 2011 01:24  

Re: Tarta rasturnata cu mere

daca o fac asa cum fac pasca de paste?
ai vreo reteta pt pasca?
 

Brita  acum 2 ani 11 Iulie 2011 15:27  

Re: Tarta rasturnata cu mere

inca n-am incercat tarta asta, dar stiu ca maica-mii ii reusea formidabil una similara, insa: cu mere intregi si cu visine din visinata in gaura lasata dupa indepartarea cotorului merelor. deosebit de gustoasa, iar ca aspect putea foarte bine sa treaca drept un tort mediu
 

alis  acum 2 ani 3 Noiembrie 2011 13:39  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Buna Ioana! Am facut si eu tarta cu mere si desi avea un gust tare placut era f. arsa! N-am gasit melasa si am folosit zahar brun atat in compozitie cat si in caramel, aluatul a iesit puhav(ca de chec sau paine)dar toata prajitura era intr-o crusta neagra. Mentionez ca am cuptor electric si dupa primele 15 min la 180C deja avea un usor miros de ars; tot vas yena am folosit si eu si toti pasii i-am urmat intocmai. Oare nu trebuia sa fac caramelul cu zahar brun...De ce s-a ars totusi? Oricum e delicioasa! thx
 

Ioana  acum 2 ani 3 Noiembrie 2011 13:44  

Re: Tarta rasturnata cu mere

de la zaharul brun nu avea cum sa se arda decat daca te-a bulversat culoarea lui inchisa si l-ai caramelizat prea mult.

cuptorul avea pornit ventilatorul?
 

alis  acum 2 ani 4 Noiembrie 2011 15:46  

Re: Tarta rasturnata cu mere

cred ca era pornit...ai sa razi de mine, dar cuptorul e relativ nou si chiar nu m-am gacdit la ventilator daca e on sau off (am sa citesc si in cartea tehnica), stiu ca in primele 10 min. se simte un aer iesind din cuptor daca stai pe langa el, apoi tiuie si se opreste aerul...asta sa fie?...si totusi caramelul e bine sa fie facut din zahar alb sau brun/melasa? cu siguranta o voi repeta insa intr-un vas mai mare ca sa ne saturam cu totii!
 

Ioana  acum 2 ani 4 Noiembrie 2011 15:54  

Re: Tarta rasturnata cu mere

sunetele nu vin neaparat de la ventilatorul de aer ci pot veni si de la ventilatorul de racire (cel care raceste usa si manerul cuptorului) asa ca mai bine verifica manualul. cand coci cu ventilator in general e bine sa scazi temp. data de retetele clasice cu 20C (ex. daca cere 200C tu pui la 180C).

caramelul il poti face si din zahar brun si din zahar alb. din melasa nu am incercat, are deja gustul acela intens de caramel si nu prea avea sens sa-l caramelizez. data viitoare incearca cu zahar alb ca sa nu te induca in eroare culoarea zaharului si spune-mi cum ti-a iesit

a, nu ai uitat sa pui untul in zaharul caramelizat, nu?
 

alis  acum 2 ani 5 Noiembrie 2011 00:45  

Re: Tarta rasturnata cu mere

am verificat in manual si are o setare "pre-heating mode" de 15 min pt oricare dintre programe ce nu poate fi modificata; probabil, trebuie sa pun la gatit dupa cele 15 min de preincalzire si sa fac si ce-ai spus tu (sa reduc temp cu 20C). N-am uitat de unt, singurele diferente au fost zaharul, lapte in loc de coniac(sa poata manca si fetitele mele), si fara cuisoare (n-am gasit). Si apropo de zahar, zaharul brut e acelasi lucru cu melasa? pe el scrie ca e din melasa din trestia de zahar. Iti multumesc din suflet! sa stii ca tu ai devenit cartea mea de bucate! Felicitari pt tot ce faci!
 

angi  acum 2 ani 10 Februarie 2012 14:27  

Re: Tarta rasturnata cu mere

am facut tarta de 2 ori insa de fiecare data dupa ce am scos-o de la cuptor mi s-a lasat. crescuse f frums insa...dupa cateva minute, a scazut f tare. unde gresesc? care este secretul sa ramana asa frumoasa? multam frumos.
 

Ioana  acum 2 ani 10 Februarie 2012 14:36  

Re: Tarta rasturnata cu mere

tarta se lasa un pic fata de cat e la cuptor, nu va ramane chiar asa umflata. dar cand o tai trebuie sa fie pufoasa.
ce diametru are vasul in care coci tarta?
cand ai scos-o din cuptor era rumena deasupra?
 

angi  acum 2 ani 10 Februarie 2012 14:40  

Re: Tarta rasturnata cu mere

am folosit un vas ca al tau da du diametrul de cm. poate ar trebui sa o las la foc mai mic? sa se faca mai incet?
 

Ioana  acum 2 ani 10 Februarie 2012 14:44  

Re: Tarta rasturnata cu mere

nu mai incet, dar sa se faca sigur, cand o scoti sa fie facuta bine, rumena desupra.
 

angi  acum 2 ani 10 Februarie 2012 14:54  

Re: Tarta rasturnata cu mere

ma scuzi acum am vazut ca nu s-a scris diametrul. are diametrul de 22 cm. asa am facut la a doua, am lasat-o cam prea rumena de nu mai era pic de zeama de la mere . oricum sotului ii place f mult asa ca mai inerc pana cand imi va reusi perfect. si inca un lucru, caramelul nu prea mi.a ajuns pt peretii vasului. dc fac cu catitatile x2 crezi ca e prea mult? ms frumos pt raspunsuri.
 

iuliana  acum 2 ani 10 Februarie 2012 17:16  

Re: Tarta rasturnata cu mere

iti multumesc pt aceasta reteta.am facut/o si e foarte buna,foarte rapida si foarte frumoasa,nu a rezistat mai mult de jumatate de ora. .iar diseara o fac din nou alaturi de cea tatin.
 

laura  acum un an 3 Octombrie 2012 20:51  

Re: Tarta rasturnata cu mere

De cand am descoperit blogul tau ma rasfat cu retete minunate. Multumesc pentru reteta. Am facut tarta dar cu piersici si a iesit fff buna.
 

Cathy  acum un an 3 Ianuarie 2013 13:22  

Re: Tarta rasturnata cu mere

La multi ani!
Foarte buna si usor de preparat tarta, am pregatit-o pentru prima vizita de anul acesta (pentru ca era inchis la cofetarie ).
 

Mihaela  acum un an 13 Ianuarie 2013 20:59  

Re: Tarta rasturnata cu mere

La multi ani!
Azi am pregatit tarta si a iesit super. Aromele ii dau un gust aparte.
Tarta trebuie rasturnata imediat cum o scoti din cuptor?
 

Ioana  acum un an 14 Ianuarie 2013 11:11  

Re: Tarta rasturnata cu mere

se rastoarna imediat ce o scoti de la cuptor
 

Anca  acum un an 26 Ianuarie 2013 19:58  

Re: Tarta rasturnata cu mere

draga ioana acuma am facut tarta cu mere si mia iesit foarte buna. eu am plita electrica si pe ea am topit caramelul direct in vasul de iena pe nivelul 4 [un ochi la plita mea are 9 viteze de incalzire]. mi-a iesit foarte bun si eu am folosit zahar de trestie ce se gaseste la peni la 500g cu vreo 5 lei. multumim pentru reteta.
 

Claudia  acum 2 luni 14 Aprilie 2014 17:12  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Putem inlocui zaharul nerafinat cu zahar normal?:D
 

Ioana  acum 2 luni 14 Aprilie 2014 18:00  

Re: Tarta rasturnata cu mere

da, aici gasesti reteta cu zahar normal, doar ca e facuta cu prune: [link]
 

Madalina  acum 15 ore 16 Iunie 2014 17:57  

Re: Tarta rasturnata cu mere

Am facut si tarta asta, doar ca fara alcool. Arata superb. N-am gustat-o inca abia am scos-o din cuptor, dar, de vreme ce are scortisoara, nu are cum sa nu fie buna

Ioana, o idee: daca as face doua tarte din astea - eventual ceva mai subtiri - si le-as suprapune, punand la mijloc o crema - de vanilie, cred... nu stiu, tu te pricepi cel mai bine la amestecarea aromelor - iese un tort nemaipomenit. Ma gandesc ca daca as folosi cateva forme de diametre diferite, ar putea iesi chiar un tort etajat. Ce zici, sa te anunt cum a iesit? Ca ma incanta rau ideea
 

Ioana  acum 24 minute 17 Iunie 2014 09:16  

Re: Tarta rasturnata cu mere

desigur, vrem si poze! eventual sa-l imbraci doar pe mariginele exterioare si sa lasi partea de deasupra expusa, sa se vada merele.
crema de vanilie sau migdale merge la mere. sau o crema mascarpone.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS