Tartine cu avocado si creveti

Ingrediente

5 felii paine integrala
ceapa verde mica (chives)

Creveti la gratar

15 creveti
2 linguri ulei masline
1 lingura suc de lamaie/lime
1/4 lingurita fulgi de chili
sare

Guacamole

1 avocado
1 lingura ceapa tocata
1 lingura ulei masline
1 lingura suc de lime
1 lingura apa
6 fire patrunjel
sare

Bucati: 5

  1. Se curata crevetii. Se presara cu sare si chili. Se adauga sucul de lamaie si uleiul. Se amesteca bine. Se lasa la marinat 10-15 minute.
  2. In acest timp incingeti foarte bine tigaia grill.
  3. Se pun crevetii pe grill, la distanta unii de altii, si se prajesc 2 minute / parte. Se scot intr-un bol.
  4. Marinata care a ramas de la creveti se pune intr-o tigaie mica si se da un clocot. Se toarna peste creveti si se amesteca. Se lasa sa se racoreasca. Se taie crevetii rondele.
  5. Painea se prajeste in cuptor, in tigaia grill sau in prajitorul de paine. Se lasa si ea sa se racoreasca.
  6. Pentru guacamole amestecati in robot toate ingredientele pana devin o pasta fina si cremoasa.
  7. Se unge fiecare felie de paine cu crema de avocado. Se presara rondele de creveti si apoi se presara ceapa verde tocata.

Creveti la gratar

Creveti la gratar

Guacamole

Guacamole

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 31 Iulie 2013 16:30  

josephinnejose, painea e panemar.
 

Ioana  acum 10 ani - 31 Iulie 2013 18:43  

este aluat foietaj, ala care se infoaie la copt? la ce temperatura il coci, ce indica pe pachet?
 

Maria  acum 10 ani - 31 Iulie 2013 22:15  

Este un aluat foietaj,care se infoaie.
Eu il folosesc la placinta cu branza sau mere
mai acopar supa de ceapa etc...
Pe pachet este indicat cuptorul incins la 22o si
se coace la 200.Respect aceste indicatii numai
ca pe pachet scrie ca se foloseste pentru pateuri
iar eu intind o foaie,iar deasupra o alta.
Cea de deasupra este bine cea de jos este cu
problema.
Iti multumesc....
Ca opinie este foietajul cel mai gustos pe care
l-am gasit pana acum.Pe ambalaj este scris
Belbake.
 

Ana  acum 10 ani - 7 August 2013 13:22  

Maria, eu cred ca prin intinderea aluatului foietaj se distrug straturile care determina "infoierea". Daca mai pui ceva peste el (umplutura, alta foaie) el nu mai are putere sa creasca si ramane crud.
 

Ioana  acum 10 ani - 7 August 2013 13:42  

Ana, cred ca ai dreptate. si cred ca de fapt aluatul nu ramane in realitate crud, dar grasimea care se impregneaza in aluat da impresia asta. dar intrebarea e de ce se intampla asta la acest aluat. eu fac tartele astea cu vanilie care au si umplutura mai moale si se coc foarte bine in partea de jos: [link]
 

olga  acum 10 ani - 26 Ianuarie 2014 14:31  

Maraton culinar:

midii cu vin si usturoi
tartine cu avocado si creveti
dorada cu curry
tocanita de porc cu cartofi piure
prajitura cu branza si cacao
ananas cu spuma caramel,
Cred ca nu am uitat nimic, doar miiii de multumiri. E o adevarata placere sa gatesc.
Sper ca toata recunostinta mea sa se rasfranga in viata ta, sa ai rauri de fericire si implinire, bunastare, sanatate si de fapt tot ce iti doresti.
Iti multumesc din toata inima.
 

Ioana  acum 10 ani - 26 Ianuarie 2014 15:41  

chiar e maraton. daca nu sunt indiscreta, ati sarbatorit ceva?
 

olga  acum 10 ani - 26 Ianuarie 2014 15:56  

De cand sunt pe site-ul tau, nu mai trebuie sa fie neaparat o zi speciala.
Viata pur si simplu, bucuria de a pregati o masa imbelsugata, pe toate gusturile. La mine in familie fiecare are preferinte, eu sunt cea mai fericita daca toata lumea mananca ce-i place.
Stiu ca ma repet, dar esti intr-adevar extraordinara.
Faptul ca aloci atata timp sa explici in detaliu pasii acestui proces culinar, ingredientele; este mai mult decat pasiune, este generozitate.
Eu , ce-l putin, am invatat foarte multe, sunt foarte multe ingrediente, pe care le-am testat pentru prima data,retete la care nici n-am visat; sunt foarte recunoscatoare. Multumesc
 

Ioana  acum 10 ani - 26 Ianuarie 2014 16:05  

Olga, deci esti "de-a mea" :) si noi am descoperit cu ceva timp in urma ca nu trebuie ocazii speciale ca sa te rasfeti, poti oricand face asta si depinde numai de tine sa-ti imbunatatesti viata, nu trebuie asteptate ocazii sau concedii pentru asta.
 

Olga  acum 4 ani - 28 Iunie 2019 21:31  

Cand dau ,,like'' ,iar si iar, mai vad si ce-am scris. Doamne iarta-ma, dar nu stiu cum am putut srie ,cel' cu liniuta:(((( si mai am, dar le las asa :)
Gustul e tot senzational!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...