Tocanita de cartofi cu chorizo si leustean

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete simple Retete din Spania

Reteta Tocanita de cartofi cu chorizo si leustean

Tocanita de inspiratie spaniola cu putina savoare autohtona, leusteanul. Oare spaniolii stiu ce bine merge chorizoul lor cu leusteanul?

Ingrediente

1 kg cartofi albi fainosi
1 ardei kapia mediu
1 ardei mic verde deschis
1 ceapa medie
1 lingura pasta de ardei
1 foaie de dafin
100 gr carnati chorizo (pot fi picanti)
75 ml vin alb sec
4 fire patrunjel
1 fir leustean
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 3-4

  1. Cartofii se curata si se taie cuburi sau se rup bucati (luati fiecare cartof si introduceti varful cutitului in mijlocul lor.; faceti o incizie, apoi cu mana rupeti cartoful prin acel loc; repetati cu bucatile rupte pana aveti bucati de dimensiunea potrivita in tocanite).
  2. Se toaca cubulete ardeii si ceapa. Se calesc in uleiul incins pana se inmoaie (cca 5 minute).
  3. Se adauga chorizo taiati felii si se mai caleste totul 5 minute, amestecand din cand in cand.
  4. Se adauga pasta de ardei si foaia de dafin si se mai caleste 2 minute.
  5. Se stinge totul cu vin si se lasa sa dea doar cateva clocote, sa se evapore din alcool.
  6. Se adauga cartofii, se presara sare si se rasneste piper negru. Se adauga apa doar cat aproape sa fie acoperiti cartofii (cam 500 ml).
  7. Se aduce tocanita la fierbere, se da focul la mic si se fierbe pana cartofii sunt facuti complet (cca 20-25 minute). Se adauga verdeturile tocate, se stinge focul si se acopera cu capac. Tocanita e mai buna daca sta o vreme si in plus se va ingrosa. E buna reincalzita.

Comentarii (5)

 

Mirela  acum 5 ani - 3 Mai 2018 10:45  

=P~
 

Ioana  acum 5 ani - 3 Mai 2018 11:16  

daaaa, pofta de leustean. asa pofta mi-a fost in ultimele zile de el!
 

Mirela  acum 5 ani - 3 Mai 2018 15:31  

Eu am facut o ciorba de legume dupa reteta ta (cu mici modificari in functie de ce am avut, ca de obicei, adica guile in loc de mazare si fasole :p ) si-aici vroiam sa ajung- am pus o legatura imeeensa de leustean ;)
 

Flori vld  acum 5 ani - 25 Iunie 2018 21:37  

Am facut asta-seara reteta,foarte buna -numai ca am pus chorizo picant si mancarea mi-a iesit foarte picanta, plus ca pasta mea de ardei era si ea picanta..data viitoare nu voi mai folosi atata picanterie :) insa s-a mancat:)
 

Tanca teo  acum 4 ani - 25 Ianuarie 2020 15:50  

Este bunn
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...