Retete Culinare : e-Retete

 

Cum pastram verdeturile proaspete

Categorie: Tehnici in bucatarie

 

Cum pastram verdeturile proaspete. Imagini pas cu pas pentru cum pastram verdeturile proaspete

Intotdeauna am avut probleme cu pastrarea verdeturilor, voi nu? Imi e mila de fiecare data cand arunc buchetele intregi fiindca se ofilesc mai repede decat apuc eu sa le folosesc. Cu aceasta metoda verdeturile se vor pastra mai mult timp proaspete, am verificat personal!

  1. Se taie din coditele verdeturilor exact cum taiati cozile florilor inainte de a le pune in apa.
  2. Umpleti borcane cu apa pana la jumatate. Asezati verdeturile in borcane si asigurati-va ca ajung coditele in apa.
  3. Trageti pungi de plastic peste verdeturi si asezati apoi borcanele in frigider.

 
Click pe imagini pentru a mari

Puneti verdeturile in apa
Puneti verdeturile in apa
Puneti pungi peste borcane
Puneti pungi peste borcane

 

5 9

 

 

Din aceeasi categorie 

Cum aleg un ananas Cum facem unt de casa
Cum aleg un ananas Cum facem unt de casa
O casa plina cu aromele Craciunului Cum preparam orezul pentru sushi
O casa plina cu aromele Craciunului Cum preparam orezul pentru sushi

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Cum pastram verdeturile proaspete"

 

Comentarii

angela  acum 4 ani 19 Octombrie 2008 13:08  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

simplu si util!grazie!
 

mihaela  acum 4 ani 5 Noiembrie 2008 23:37  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

eu stiti cum mai fac?tai verdeturile marunt si le pun in pungi la congelator.mai simplu spun eu...
 

Ioana  acum 4 ani 6 Noiembrie 2008 07:37  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

mihaela, ai dreptate, metoda ta e cea mai buna pentru a pastra verdeturile timp foarte indelungat peste iarna, asa fac si eu.

metoda mea e doar pentru a le prelungi viata cat sunt proaspete. in timpul verii nu congelez verdeturi ci le pastrez asa in borcane si cu pungi pe ele
 

angela  acum 4 ani 6 Noiembrie 2008 07:45  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

ciao mihaela si eu pastrez verdeturile congelate ,metoda Ioanei e buna cand avem nevoie de frunze proaspete pentru decorat.mai nou(ma laud un pic) cu ajutorul lui Cezar am reusit sa am cateva vase cu plante aromatice ,dat fiind ca rezista de mai bine de o luna (record absolut) sant tare mandra s incep sa am sperante pt. o mica gradinuta cu plante aromatice!
 

alina  acum 4 ani 2 Februarie 2009 15:24  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

eu le stropesc cu apa si le pun intr-o punga in frigider.
 

jeny  acum 4 ani 24 Februarie 2009 04:24  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

domnelor dulci metoda ioanei este grozava,in schimb pentru congelare tocati verdeata marunt [sau dupa preferinta fiecareia]si punetile in casolete [de la inghetata consumata vara ]sunt in comert tot felul de casolete .avantajele sunt destule ;verdeata nu se imprastie ,punga nu se rupe,usor de utilizat eu am un sertar de la congelator plin cu casolete cu eticheta pe ele [leustean,patrunjel ,marar, telina]
 

jeny  acum 4 ani 24 Februarie 2009 04:27  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

daca stai la bloc angela,e m-ai greu de infintat gradina despre care vb dar nu si imposibil eu am avut ardei iute in ghiveci iarna trecuta si a mers.
 

cornelia  acum 4 ani 24 Februarie 2009 12:02  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

Si eu congelez verdeturile tocate, dar le infasor in folie sub forma unor baghete (de grosimea unor carnati). Cand am nevoie, tai o bucata din bagheta congelata si...gata
* prefer totusi, cand nu am proaspete, verdeturile uscate (de mine)...Daca raman in pana, folosesc cu incredere condimentele de la FUCHS...sunt foarte bine uscate, au o culoare frumoasa si pastreaza destul de bine aromele...
 

Ioana  acum 4 ani 24 Februarie 2009 13:16  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

sunt unele verdeturi care sunt ok si uscate (patrunjel, marar), dar altele parca nici nu seamana la gust, de ex busuioc, salvie (care devine fff amara). eu inclin catre cele congelate daca nu le am proaspete la indemana... chiar daca se strica putin culoarea, isi pastreaza aroma mai bine.
 

cornelia  acum 4 ani 24 Februarie 2009 13:57  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

Un busuioc uscat, dar FOARTE aromat este cel uscat vara, acasa, insa trebuie folosit cel aflat in momentul de maxima inflorire.La fel si in cazul cimbrului! Cele doua plante, uscate astfel, pastreaza o aroma care o intrece chiar si pe cea a plantelor proaspete, dar care nu au ajuns la inflorire...
Eu le cumpar din piata, vara, si le pun la uscat la intuneric, in camara, chiar asa, buchete..Cand sunt bine uscate, doar le infasor in hartie, deci nu le sfaram, deoarece, prin maruntire plantele aromate isi pierd aproape complet aromele (uleiurile volatile)...Cand am nevoie sa le folosesc, doar rup din buchetul uscat o crenguta...La fel procedez si in cazul plantelor medicinale...
 

Mariana  acum 4 ani 24 Februarie 2009 15:30  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

Buna Cornelia!! ce faci?sper bine! eu pun la uscat busuiocul din gradina ,in buchete mari dar inainte de a da bruma e bine???sau sa-l pun vara????(eu is multumita de el!dar poate e mai bun de vara luat?ce zici?te pup!
 

Mariana  acum 4 ani 24 Februarie 2009 15:35  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

Eu,pun la congelat patrunjel,marar,si legume ,dar leusteanul uscat parca nu are gust uscat sau congelat!voi cum faceti cu leusteanul!!????
 

cornelia  acum 4 ani 24 Februarie 2009 21:31  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

Buna, Mariana! Sunt bine, atata doar ca scurta mea vacanta a luat sfarsit si ...am reinceput munca serioasa...Oricum, insa, caut sa fiu cu voi cat de mult pot...
Este foarte importanta pentru recoltare faza de vegetatie in care se afla plantele, ca de altfel si alte cateva conditii. De exemplu, cimbrul, busuiocul, menta, pentru a fi incarcate la maximum de uleiurile volatile si de principiile active care le confera proprietatile pentru care sunt cautate, in mod firesc trebuie recoltate in faza de maxima maturitate, adica in faza de inflorire. Asadar, este de preferat sa culegem/cumparam aceste plante cand varfurile le sunt pline de flori. Daca le culegem chiar noi, este bine, de asemenea, sa le culegem pe la vremea pranzului, adica in plin soare, deci nu dimineata pe roua sau dupa ploaie.
Coform acelorasi reguli de recoltare, si leusteanul si patrunjelul si mararul cele mai aromate si mai gustoase sunt cele culese cand sunt "batrane", cand au deja inflorescente pe varfuri.
Mama mea pastra leusteanul (ca si mararul si patrunjelul) tocate, amestecate cu multa sare grunjoasa (neiodata!) si indesate bine in borcalele de sticla. La suprafata fiecarui borcanel presara iar un strat de sare, apoi le acoperea cu celofan si le pastra in camara, la racoare si intuneric. Cred ca asa aveau cea mai bine conservata aroma si culoare, dar trebuia sa aiba mare grija sa nu se sareze prea mult mancarea cand le folosea...Eu folosesc deopotriva si leustean congelat si uscat.
Desigur ca plantele astea sunt minunate pentru mancare si atunci cand sunt tinere si fragede, regulile de recoltare de mai sus trebuind sa fie respectate doar atunci cand vrem sa le uscam si totusi sa nu-si piarda aromele.
 

Anca   acum 3 ani 25 Septembrie 2009 17:02  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

cate lucruri pot invata de la voi...sunteti minunate
 

lacra  acum un an 7 Mai 2012 10:25  

Re: Cum pastram verdeturile proaspete

multumesc pentru retete
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS