Retete Culinare : e-Retete

 

Branzoici

Categorii: Retete aluaturi, Retete cu branza, Retete desert, Retete de Pasti, Retete romanesti

 
Branzoici. Imagini pas cu pas pentru branzoici

Ca sa completez meniul de Pasti am ales sa fac branzoici ca la bunica. Branzoici se zice la noi la tara. Corect e branzoaice, insa imi veti ierta aceasta "greseala" lingvistica pentru ca am un bonus, o noua forma pentru aluat: morisca. Arata super si tehnica poate fi folosita la diferite aluaturi, cu diferite umpluturi. Uitati-va numai la poze si vedeti ce simpatice sunt!

Branzoicile sunt preparate din aluat ca de cozonac si au o umplutura aromata de branza.

Ingrediente pentru Branzoici

400 gr faina alba
80 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr un topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)

Umplutura

300 gr branza proaspata de vaca (branza dulce)
4-5 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou mare
30 gr stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)
putina coaja de lamaie razuita

Pentru uns

1 galbenus
1 lingurita cu varf iaurt
1 lingura apa

Bucati: 20

Branzoici - Preparare

  1. Se amesteca faina cu zaharul si sarea.
  2. Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
  3. In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat si dospit.
    * aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora.
  4. Pentru umplutura se freaca branza cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul batut si se omogenizeaza. Se adauga stafidele scurse.
  5. Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se intinde apoi foaie de cca 25 cm x 45 cm. Se taie marginile neregulate, astfel incat sa obtineti un dreptunghi.
  6. Foaia se taie patrate de 7 cm (se taie in 3 pe latime si in 6 pe lungime; veti obtine 18 patrate)
    * marginile taiate se intind si ele foaie la fel se subtie si se mai taie 2 patrate din ea.
  7. Fiecare patrat se intinde un pic cu mana. In mijloc se aseaza cate o lingurita de umplutura. Se lipesc colturile opuse ale patratului (se apasa bine ca sa nu se desfaca la copt; vezi pozele 3 si 4).
    * fiecare patrat se poate forma si sub forma de morisca (vezi pozele 6-10); dupa ce ati format moristile, largiti un pic centrul, adaugati umplutura acolo (cam1/2 lingurita) si lasati-le sa creasca; ungeti-le si coaceti-le timp de 15 minute la180C
  8. Se aseaza branzoicile formate in tava, la distanta unele de altele. Se baga tava intr-o punga si se lasa la crescut 30 minute.
  9. Se bate galbenusul cu iaurtul si apa. Amestecul se va folosi pentru uns branzoicile.
  10. Se ung branzoicile cu amestecul de galbenus si iaurt.
  11. Se coc la cuptor, la 180C pentru 15-20 minute, pana sunt aurii deasupra.
  12. Se lasa sa se raceasca.

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluatul taiat patrate
Aluatul taiat patrate
Punem umplutura pe fiecare patrat
Punem umplutura pe fiecare patrat
Unim colturile opuse
Unim colturile opuse
Unim colturile opuse
Unim colturile opuse
Branzoici unse, in tava
Branzoici unse, in tava
Patrat cu colturile taiate
Patrat cu colturile taiate
Varful in mijlocul triunghiului alatura
Varful in mijlocul triunghiului alatura
Urmatorul varf in mijlocul triunghiului alatura
Urmatorul varf in mijlocul triunghiului alatura
Urmatorul varf in mijlocul triunghiului alatura
Urmatorul varf in mijlocul triunghiului alatura
Urmatorul varf in mijlocul triunghiului alatura
Urmatorul varf in mijlocul triunghiului alatura
Moristi in tava, cu umplutura de branza
Moristi in tava, cu umplutura de branza

 

5 53

 

 

Retete similare 

Coronita cu mac Cozonac cu stafide
Coronita cu mac Cozonac cu stafide
Rulou cu nuca Pasca
Rulou cu nuca Pasca

3 persoane au incarcat fotografii cu "Branzoici". Vezi fotografiile »

 

Comentarii

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 9 Aprilie 2012 11:14  

Re: Branzoici

Ha ! Ce faine-s moristile tale !
 

Monica Mihaly  acum 2 ani 9 Aprilie 2012 11:32  

Re: Branzoici

Super arata
 

nela  acum 2 ani 9 Aprilie 2012 12:08  

Re: Branzoici

sunt haioase rau moristile
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 9 Aprilie 2012 13:27  

Re: Branzoici

NELA, de unde esti de loc, mai exact ? Aseara, bantuind pe-aici, am vazut cu mare-ntarziere, un comentariu de-al tau in care ziceai ca esti din Maramures.
 

Toncean Sidonia  acum 2 ani 9 Aprilie 2012 14:55  

Re: Branzoici

Da intr-adevar acestea sunt adevaratele branzoici....Minunat arata !
Sunt branzoicile copilariei mele....
 

Balanescu Elena Clementina  acum 2 ani 9 Aprilie 2012 20:47  

Re: Branzoici

arata la fel de bine ca placintele poale-n brau ale mamei mele.cu prima ocazie trebuie sa le incerc
 

Ulmamei Marian  acum 2 ani 9 Aprilie 2012 20:59  

Re: Branzoici

nu ,cumva, sunt branoaice ?
 

alina  acum 2 ani 10 Aprilie 2012 02:12  

Re: Branzoici

Corect romaneste este brinzoaica si nu brinzoica? Si respectiv pluralul brinzoaice nu brinzoici?
[link]
 

Ioana  acum 2 ani 10 Aprilie 2012 09:15  

Re: Branzoici

da, e corect branzoaice, dar branzoici este un regionalism din zona unde am crescut. asa le zicea si bunica-mea si fiindca am amintit-o in reteta, am pastrat denumirea.
 

Anca.S  acum 2 ani 11 Aprilie 2012 19:41  

Scuze pt off topic

Servus, Ioana, caut de inebunesc o reteta pentru sirop /miere din flori de portocal.
Cum stiu ca mereu incerci lucruri noi, ma gandeam ca poate ai incercat vreodata sau macar ai auzit undeva cum se prepara.
Eu pe paginile spaniole nu gasesc nimic bun, am incercat o reteta in care florile trebuiau fierte 20 de minute si apoi lasate in apa in care au fiert 12 ore, dupa care zeama se amesteca cu zahar si se fierbea pana ajunge la consistenta siropului.
Imposibil de preparat, pt ca florile odata fierte, sunt atat de amare incat pelinul pare dulce.

Daca ai idee , fie cu flori proaspete, fie uscate, mi-ar fi de mare folos.
In iunie cand fiica mea merge in vacanta la Cluj, am sa-ti trimit si tie o punguta de flori uscate, sunt bune in infuzie pentru diverse afectiuni.
Imi cer scuze pentru off-topic.
 

Ioana  acum 2 ani 12 Aprilie 2012 10:35  

Re: Branzoici

vai, Anca, de unde sa am flori de portocale in Cluj? Imi pare rau ca nu te pot ajuta...
Daca imi ies pasentele, poate ne vedem in vara in Spania
 

viorica  acum 2 ani 12 Aprilie 2012 11:23  

Re: Branzoici

Salut Ioana! Am incercat sa fac "brinzoicile" si nu mi au iesit din pacate... Dar cred ca fac eu ceva gresit ca mi iese aluatul prea greu si se intinde la fel de dificil. In cuptor creste frumos, dar dupa ce se raceste devine tare. Cum crezi, ce fac gresit?
 

Ioana  acum 2 ani 12 Aprilie 2012 11:29  

Re: Branzoici

framanti bine aluatul? si ce faina folosesti? ai mai folosit faina asta la alte retete de aluat cu drojdie?
aluatul este foarte pufos dupa ce creste si este o placere sa-l lucrezi. vezi aici poze mai clare cu aluatul (este acelasi aluat, incercat de multe vizitatoare cu succes): [link]
 

viorica  acum 2 ani 12 Aprilie 2012 12:03  

Re: Branzoici

Ioana, nu stiu daca am mai folosit acest fel de faina. Cit trebuie framintat aluatul? Cred ca l am framintat 10 minute sau ceva de genul. Este prea putin? Aluatul Este prea greu de framintat si e lipicios, mi se intimpla de fiecare data O singura data am facut cuiburi umplute dupa reteta ta si mi au oesit puhave.
 

Ioana  acum 2 ani 13 Aprilie 2012 14:25  

Re: Branzoici

deci ai patit asta si cu alte retete de aluat. ok, pai in primul rand trebuie sa-l famanti un pic mai mult, pana se desprinde de pe vas/maini. cel putin in cazul aluatului de fata nu trebuie sa fie lipicios. eu la cozonac framantam manual 30 minute. apoi recomand si schimbarea fainii, fiindca ea este de multe ori cauza esecurilor. eu folosesc faina BL55 pentru acest gen de aluaturi.
 

viorica  acum 2 ani 13 Aprilie 2012 17:27  

Re: Branzoici

Multumesc Ioana! Neaparat voi tine cont de sfaturile tale!
 

Crina L. Morari  acum 2 ani 14 Aprilie 2012 07:18  

Re: Branzoici

Le-am facut si mi-au iesit fff bune...intr-adevar daca framanti bine aluatul , iasa pufos si f usor de intins data viitoare voi incerca si cu alte umpluturi dulci
 

Ioana  acum 2 ani 16 Aprilie 2012 10:18  

Re: Branzoici

asa e, orice aluat trebuie framantat bine si cu rabdare... sau cu masina sa-mi spui ce umpluturi ai mai folosit.
 

Monica Mihaly  acum 2 ani 19 Aprilie 2012 17:13  

Re: Branzoici

ioana au iesit nemaipomenite, poroblema a fost ca unele dintre ele mi sau deschis putin, exista vreu truc ca sa ramana inchise?
Eu as vrea sa folosesc variant aceasta de aluat dar fara zahar, si sa il umplu cu varza, crezi ca ar merge?
 

Ioana  acum 2 ani 19 Aprilie 2012 17:26  

Re: Branzoici

doar sa apesi foarte bine la fiecare capat unit. eu imi bag un deget dedesubt si unul il tin deasupra si strang foarte tare.
o, dar, ar merge si cu varza...
 

Monica Mihaly  acum 2 ani 20 Aprilie 2012 09:17  

Re: Branzoici

Ioana am vrut sa incarc poza cu branzoici si nu reusesc, imi tot apare ca trebuie sa aleg poza, dar eu o aleg .... bine cred...
 

Ioana  acum 2 ani 20 Aprilie 2012 09:44  

Re: Branzoici

Monika, incearca te rog acum
 

BIANCA  acum 2 ani 17 Mai 2012 14:38  

Re: Branzoici

Este prima data cand scriu un comentariu, desi am facut mai multe retete de aici si mi-au iesit toate. Despre branzoici pot sa-ti spun ca sunt foarte bune, am scos o tava din cuptor, acum este a doua si deja am mancat 2 asa fierbinti. Iti multumesc pentru toate retetele.
 

Georgiana  acum 2 ani 17 August 2012 11:31  

Re: Branzoici

Buna Ioana,
De unde cumperi faina BL55?
 

Ioana  acum 2 ani 17 August 2012 11:38  

Re: Branzoici

de la magazinul de cartier de langa mine. acolo gasesc cel mai usor aceasta faina (ungureasca).
 

Janeta  acum un an 20 Noiembrie 2012 05:43  

Re: Branzoici

Buna Ioana
Am gasit site-ul tau ieri. Vreau sa te felicit pentru ce faci aici. Deja am ales cateva retete pe care vreau sa le incerc incepand de maine. Sper sa-mi iasa.
 

Adriana Lenuta Ion  acum un an 13 Februarie 2013 15:37  

Re: Branzoici

Buna... Draga mea Ioana vreu sati multumesc ptr minunatele tale retete in special ptr aceste brinzoaice...... tocmai leam facut astazi si au esit ff bune,mi sau ars putin ptr ca nu am stiut sa potrivesc aragazul...
 

mary  acum un an 15 Februarie 2013 14:38  

Re: Branzoici

buna ioana ,este prima oara cand iti scriu desi urmaresc f des site-ul tau.am incercat reteta de branzoici si au iesit ff bune si fragede ,ma uitam la ele si nu-mi venea a crede ca eu am reusit sa fac un aluat asa de fraged.iti multumesc.
 

Me&me  acum un an 8 Martie 2013 07:15  

Re: Branzoici

OMG au ieșit bestiale!!! O reteta ffff buna. Le-am facut duminica dar au trecut f repede (luni nu au mai fost...)si am repetat figura si azi, iar spre surprinderea mea au ieșit la fel de bune!
Țin sa precizez ca este pt prima data in viața mea când lucrez cu aluat ... Sunt incepatoare la capitolul bucătărie!
Multumesc frumos de reteta!
Sti si o reteta de aluat pizza facut in mașina de pâine? Tks
 

Erika  acum un an 23 Martie 2013 13:17  

Re: Branzoici

Draga Ioana, mi au iesit foarte bune branzoicile, desi e prima data cand le fac. Au un gust mai bun decat cele cumparate.Multzumim mult pentru retetele tale.As vrea sa te intreb: Cate zile se pot pastra si care ar fi modalitatea cea mai potrivita de a le pastra asa moi si gustoase?
Iti doresc toate cele bune si multa sanatate.
 

Ioana  acum un an 25 Martie 2013 09:16  

Re: Branzoici

eu le tin la loc racoros intr-o punga.
 

Flores  acum un an 23 Aprilie 2013 14:01  

Re: Branzoici

Am facut si am refacut branzoicile de mai multe ori. Aluatul imi iese perfect dupa indicatiile tale. Oare as putea sa fac o pascuta de pasti din aluatul asta pe care sa o umplu cu branza? Nu am mai facut pasca in casa asa ca vreau sa ma asigur ca o fac bine.
 

Ioana  acum un an 23 Aprilie 2013 14:29  

Re: Branzoici

da, aluatul acesta merge perfect pentru pasca
 

olga  acum un an 4 Iunie 2013 13:58  

Re: Branzoici

Multumesc frumos.
 

Laura Aioani  acum 13 luni 28 Septembrie 2013 15:36  

Re: Branzoici

Buna Ioana. Crezi ca aluatul asta s epreteaza la placinta cu dovleac? Sau imi recomanzi altceva? Multumesc mult
 

Laura Aioani  acum 13 luni 30 Septembrie 2013 15:42  

Re: Branzoici

Buna Ioana, revin cu intrebarea de mai sus. Ma gandesc ca aluatul de la placinta cu mere merge bine dar ar fi si alta varianta? Multumesc
 

Ioana  acum 13 luni 30 Septembrie 2013 18:04  

Re: Branzoici

Laura, pentru placinta, cel mai potrivit e aluatul de la placinta cu mere.
 

LUCIANA  acum 8 luni 1 Februarie 2014 01:48  

Re: Branzoici

EXCELENTE AZI AM CITIT RETETA SI TOT AZI LE_AM FACUT AU IESIT SUPER AM MAI FACUT O DATA DAR NU MI_AU IESIT ASA
 

Ali  acum 6 luni 20 Martie 2014 22:02  

Re: Branzoici

Buna,

In primul rand multumesc din suflet pentru tot ce faci prin site-ul acesta.

Am facut deja cateva retete si sunt foarte incantata de cum mi-au iesit.

Branzoicile le-am facut deja de doua ori si nu ma pot satura de ele.

Acum am o intrebare, de data asta am ramas fata iaurt, si nu am de unde sa cumpar la aceasta ora. Cu ce il pot inlocui?

Multumesc frumos.
 

Ioana  acum 7 luni 21 Martie 2014 08:53  

Re: Branzoici

lapte poti pune. cred ca raspunsul meu vine prea tarziu, dar iti va folosi data viitoare cand mai ramai fara iaurt
 

Adriana  acum 5 luni 17 Aprilie 2014 21:24  

Re: Branzoici

Sunt absolut MAGNIFICE! Sunt exact asa cum le facea bunica mea. Si reteta n-o mai aveam. Insa acum se pare ca am redescoperit-o. Saru'mana!
Sunt atat de pufoase! E un aluat pe care il iubesti. E minunat sa lucrezi cu el. Multumesc inca o data!
Iti doresc cu aceasta ocazie "Paste fericit" alaturi de cei dragi!
 

Ana-Maria  acum 5 luni 3 Mai 2014 09:11  

Re: Branzoici

Ioana, azi o sa fac si eu branzoaice, numai ca ma gandesc si la niste cornuri cu ciocolata (nutella mai exact).. Vroiam sa te intreb: din aluatul asta crezi ca pot modela niste cornuri? :D Oricum, incerc, daca raspunzi sau nu, asta e, te anunt rezultatul. Pup
 

Ioana  acum 5 luni 3 Mai 2014 10:07  

Re: Branzoici

sigur ca da, umplute cu nutella merg foarte bine
 

Ana-Maria  acum 5 luni 3 Mai 2014 13:14  

Re: Branzoici

Ioi!! E genial aluatul! Mi-au iesit niste branzoici minunate! Am facut si cornuri cu ciocolata, nutella a mancat-o sotul si am facut o crema de ciocolata sa le umplu. Data viitoare am sa fac cornuri cu gem, branzoaice nu cred ca o sa mai am ocazia sa mai fac curand. O prietena mi-a o punga de urda dulce, primita din tara. Pana invat sa fac branza dulce din lapte pasteurizat o sa mai dureze. Mutumesc pentru reteta!! Te pup
 

andreea  acum 2 luni 14 August 2014 06:26  

Re: Branzoici

buna,merge reteta si pt trandafirasii umpluti cu branza?
 

Ioana  acum 2 luni 14 August 2014 07:55  

Re: Branzoici

sigur ca da.
 

Olga  acum 3 ore 21 Septembrie 2014 14:53  

Re: Branzoici

Sunt asa de bune; imi amintesc de mama mea.

Multumesc frumos, Ioana!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS