Retete Culinare : e-Retete

 

Carne de porc cu usturoi si rosii

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de porc, Retete simple

 
Carne de porc cu usturoi si rosii. Imagini pas cu pas pentru carne de porc cu usturoi si rosii

O reteta veche, postata in 2007, care avea insa nevoie de o resuscitare. Am pastrat aceleasi ingrediente simple - carne de porc, rosii, usturoi si cimbru - ca ingrediente principale, insa am mai adaugat cateva arome, cel mai important fiind vinul rosu. Pe post de garnitura un simplu dar foarte potrivit piure cu hrean.

Ingrediente pentru Carne de porc cu usturoi si rosii

700 gr carne de porc macra (pulpa am folosit)
3 catei de usturoi
1 conserva de rosii (de 400 gr)
100 ml vin rosu sec
1 lingurita zahar
1 lingurita cu varf crema de otet balsamic
1-2 fire cimbru (sau 5-6 fire cimbrisor)
1 lingura de unt
patrunjel verde
2 linguri ulei
sare, piper

Piure de cartofi cu hrean

1 kg cartofi fainosi
2 linguri unt
lapte fierbinte
1 lingurita cu varf hrean (preparat)
sare

Portii: 4

Carne de porc cu usturoi si rosii - Preparare

  1. Se taie carnea de porc cuburi de cca 2-3 cm. Se prajeste carnea in uleiul incins pana se rumeneste peste tot. Prajiti carnea in ture, ca sa nu fie inghesuita.
  2. Cand e prajita carnea, o puneti toata inapoi in oala si adaugati usturoiul. Caliti rapid cateva secunde, doar pana miroase frumos usturoiul si apoi adaugati rosiile mixate in blender (sau strivite cu furculita), vinul, otetul, zaharul si 50 ml apa.
  3. Aduceti continutul oalei la fierbere. Condimentati cu sare, piper negru si adaugati cimbrul intreg.
  4. Puneti capacul pe oala, dati focul la mic si fierbeti incet timp de 1 ora si 15 minute. Verificati carnea si daca nu se desface usor cand introduceti furculita in ea mai lasati 15 minute la fiert.
  5. Acum sosul ar trebui sa fie scazut destul de mult. Scoateti cimbrul din oala. Adaugati untul si amestecati pana e topit. Sosul va deveni mai cremos. Dregeti mancarea de sare.
  6. Piureul de cartofi: se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si se paseaza bine cu instrumentul pentru piure sau cu o presa. Se amesteca (folosind o furculita) cu unt pana se acesta se topeste, apoi se adauga lapte fierbinte pana devine spumos. Se condimenteaza la final cu sare si hreanul ras. Se tine la cald.
  7. Tocanita se serveste cu piure de cartofi cu hrean si presarata cu patrunjel tocat.
5 34

 

 

Retete similare 

Cap de porc in crusta crocanta Medalioane de porc cu sos Bearnaise
Cap de porc in crusta crocanta Medalioane de porc cu sos Bearnaise
Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor Porc Mu Shu
Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor Porc Mu Shu

O persoana a incarcat o fotografie cu "Carne de porc cu usturoi si rosii". Vezi fotografia

 

Comentarii

gessy  acum 5 ani 11 Decembrie 2008 12:55  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

nasol cine face astfel de mancare
 

Ioana  acum 5 ani 11 Decembrie 2008 13:03  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

e o tocana clasica de porc ... deci nu inteleg ce ti se pare asa rau... macar ai incercat-o sau ai scris doar asa? accept orice critici dar vreau sa aud si o motivare, ar fi dragut

si, da, eu fac aceasta mancare, vara cu rosii coapte e bestiala, sau asa mi se pare mie
 

angela  acum 5 ani 11 Decembrie 2008 19:04  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

eu am carne de porc ,am si rosii asa ca maine seara am sa o pregatesc pt. ai mei baieti! si sant sigura ca o sa le placa mofturosilor mei!
 

Ioana  acum 5 ani 11 Decembrie 2008 22:48  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

o sa le placa, a fost printre primele retete gatite de mine. poate faci si o poza daca ai vreme sa o punem la reteta

a, daca rosiile tale sunt mai fara gust, cum sunt iarna sa pui o lingurita pasta de rosii sau chiar putin bulion

cat despre gessy, cum banuiam, niciun raspuns de fapt sunt curioasa de fiecare data cand posteaza cineva un mesaj asa in doi peri care sunt motivele afirmatiilor, dar niciodata nu primesc un raspuns...
 

angela  acum 5 ani 12 Decembrie 2008 07:00  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

poza fac sigur! am sa pun putin concentrat de rosii!
nu pune la suflet anumite afirmatii ,cand gessy o sa revina si o sa vada si pozele acestei tocanite o sa inteleaga ca a pierdut o mare ocazie ca sa taca din gura(tastiera)
 

Ioana  acum 5 ani 12 Decembrie 2008 10:31  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

nu pun la suflet, dar in fiecare zi ne petrecem timpul liber pentru a incerca, poza si posta retete si unii nu sunt in stare sa scrie doua cuvinte in care sa explice ceea ce au de zis... e mai mult frustrant... citesc multe bloguri straine si intotdeauna review-rile proaste sunt sustinute macar de doua cuvinte explicative, ceea ce pe mine ma ajuta enorm

chiar ieri radeam de Radu, lui daca nu-i place ceva imi spune direct, e mai obiectiv decat mi-as dori deci ratez si eu unele retete, dar nu le postez aici
 

Mona   acum 5 ani 12 Decembrie 2008 12:39  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

carne de porc si usturoi....ce altceva si-ar mai putea dori un carnivor adevarat..cum e sotul meu de exemplu
 

Mona   acum 5 ani 12 Decembrie 2008 12:44  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

pooooooooooza...vrem poza
 

Ioana  acum 5 ani 12 Decembrie 2008 12:47  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

si al meu e carnivor, incerc sa-l mai fentez, dar nu merge, ma intreaba: dar unde e carnita? incerc sa reduc dezastrul gatind mult pui, dar de sarbatori nu ne dam inapoi nici de la porc

Ati auzit? In Cluj e plin de carne infestata cu dioxina din Irlanda noroc ca taiem porcul si nu trebuie sa cumpar acum de sarbatori
 

Adina Adi  acum 5 ani 16 Decembrie 2008 10:02  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Ioana, poate k gessy e vegetarian(a)... si atunci a gresit sectiunea retetelor...
Reteta ta suna super si sunt convinsa ca e si foarte gustoasa!!!Felicitari pt. blog!
 

Ioana  acum 5 ani 16 Decembrie 2008 10:26  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

la asta nu m-am gandit, dar daca e vegetariana va gasi retete bune, avem sectiuni speciale pentru ea

si adina, multumesc pentru aprecieri
 

angela  acum 5 ani 17 Decembrie 2008 07:00  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

nu dati cu rosii ,inca nu am avut timp sa o probez dar se pare ca pe maine seara ajunge in program!
 

Ioana  acum 5 ani 23 Decembrie 2008 11:09  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

au ajuns si pozele multumim angela, ma bucur ca le-a placut baietilor
 

angela  acum 5 ani 23 Decembrie 2008 15:14  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

stii bine cat sant de mofturosi ! Cezar a mancat ot dintr-o suflare iar Darius nu a comentat ca ,crede-ma e mai rau ca taica-su la comentat!
eu am gresit ca am folosit o tigaie asa de mare pt. portie mica ,e mai bine sa folositi o tigaita mai micuta daca faceti mai putin!
 

Ioana  acum 5 ani 23 Decembrie 2008 15:34  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

sa o refaci la vara cu rosii "adevarate" si lasi carnea sa fiarba in sosul care se formeaza cu cimbru proaspat, o sa vezi diferenta
 

angela  acum 5 ani 23 Decembrie 2008 17:34  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

pana la vara o mai fac decateva ori ,stii care e chestia ca la noi nici vara nu sant rosii adevarate !trebuie sa cumpar alt tip de rosii ,din alea pt. sos ca sa fie cu mai mult lichid!
gessy-ce sa-ti spun ,bine ca mi-ai atras atentia asupra acestei retete,nu cred ca esti vegetariana cred doar ca nu vrei sa gusti ceva nou ,ce nu ai mai vazut!
 

Gabi 4kds  acum 5 ani 24 August 2009 10:28  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Buna Ioana,
V-am descoperit acum 3 saptamani si de atunci intru zilnic sa ma inspir pentru retete rapide si, bineinteles, gustoase. Am 4 copii destul de mofturosi si cu preferinte diferite (unul nu vrea carne, unul nu vrea ciuperci, ...) si retetele tale imi sunt foarte folositoare. Am incercat reteta, cu putina carnita, si am avut surpriza sa nu fie de ajuns si sa o mai repet. I-a placut foarte mult si sotului. Felicitari !!!
 

vera  acum 5 ani 15 Septembrie 2009 17:34  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Crezi ca e ok daca inlocuiesc carnea de porc cu carne de pui? (Nu pt ca asa ceva impotriva porcului dar s-a inamplat sa cumpar mult prea mult pui in ultimul timp si chiar nu mai am idei )
 

Ioana  acum 5 ani 15 Septembrie 2009 19:37  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

iti recomand reteta aceasta, este mai buna pentru pui: [link]
poti folosi pulpe cu os sau dezosate
 

Ioana  acum 4 ani 19 Noiembrie 2009 00:43  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Intr-adevar savuroasa, multumesc pentru idee!
Imi place mult site-ul tau de retete si te felicit pentru munca ta, desi am impresia ca e mai mult o pasiune E o adevarata sursa de inspiratie pentru o incepatoare ca mine...
 

Ioana  acum 4 ani 19 Noiembrie 2009 10:03  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

ioana, e un hobby deocamdata. dar unul ambitios, cu planuri de viitor
 

miha  acum 4 ani 15 Aprilie 2010 13:49  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

salutare Ioana ma gandeam dk sosul tau kre dupa descriere o sa fie delicios ar merge k o mamaliguta?
sunt destul de tanara si nu ma prea pricep..ai putea sa ma ajuti? felicitari mergi inainte cu capul sus
 

Ioana  acum 4 ani 15 Aprilie 2010 13:55  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

miha, merge perfect.
pe vremea asta sa folosesti rosii din conserva, nu proaspete, fiindca nu vei gasi rosii gustoase astfel incat sa dea gust sosului
 

Ioana  acum 4 ani 15 Aprilie 2010 13:59  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

inca un sfat: dupa ce prajesti carnea si e rumena pe toate partile, adauga 1/2 cana apa peste ea si fierbe cu capac la foc mediu spre mic cam 15-20 minute, pana scade apa. apoi continua cu pasul 2 din reteta. ai nevoie cam de 1/2 lingurita cimbru uscat, dar cand ai proaspat e si mai bun.
 

claudia  acum 4 ani 24 Iulie 2010 10:27  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii


foarte gustoasa !
 

alina  acum 4 ani 14 August 2010 11:55  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

fff bun chear acum ma pun sa fac si eu reteta asta
 

alina  acum 4 ani 14 August 2010 13:46  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

am facut si a iesit super. felicitari!
 

IoanaP  acum 4 ani 31 August 2010 19:40  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Felicitari pentru cel mai frumos site cu retete culinare! smultimim pentru retele rapide si extrem de gustoase!!
 

gabriella  acum 3 ani 22 Noiembrie 2010 19:23  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

este foarte buna
 

Marina  acum 3 ani 28 Mai 2011 16:08  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Chiar acum o sa pun reteta in aplicare.bafta multa si la cat mai multe retete!te pup
 

roxy  acum 3 ani 18 Septembrie 2011 16:32  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

wowwwwww cum arata , maine asta o sa o fac , si as vrea sa fac si pireu si cu carnita deasta cu sos peste :X, ii prima data knd o fac sper ca viitorului meu sot sa ii placa , de regula orice mancare fac ii place la nebunie deci chear imi iasa gustos , se adauga si ceapa, ardei ?????? nu??????
 

ina   acum 2 ani 12 Decembrie 2011 14:42  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

foarte buna receta am facut-o si sotul meu la cit e de capricios a ramas foarte satisfacut merci mult pu blog
 

Alexansra  acum 2 ani 13 Ianuarie 2012 16:05  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

carnea se fierbe ?
 

Cristina Crisan  acum 2 ani 4 Mai 2012 20:51  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

nu am facut inca dar stiu suta la suta ca o sa imi iasa.eu stau in spania de 8 ani.la inceput mai faceam salam cu biscuiti dar o data imi iesea prea moale altadata prea tare.cind mi-am instalat internetul am inceput sa caut retete si am dat de retetele tale ioana si vreau sa zic ca am inceput sa fac din retetele tale si mi-au iesit toate pina acum.iti multumesc foarte mult si te felicit continua asa.in plus nu mai trebuie sa sun in romania ca sa o intrb pe maicamea de cite o reteta.te pup
 

Anamaria  acum 2 ani 30 Mai 2012 12:04  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

super reteta
eu locuiesc in spania dar meru vizionez saitul acesta imi plac enorm de mult retetele de aicia
 

nicoleta  acum un an 18 Martie 2013 13:03  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

deci reteta mi s pare super ok,chiar am pus semn si o sa o prepar si eu zilele astea.cui nu i comvine sa nu se uite si nici critici sa nu lase...ioana u ajuta-ne in continuare cu retete noi!mult respect pt ceea ce faci!
 

olga  acum 5 luni 6 Mai 2014 10:14  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Arata foarte bine.
Dar gessy n-a mai aparut? S-a intoxicat de rautate?
 

Cathy  acum 5 luni 6 Mai 2014 15:31  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

 

Simona-Adina Hotea  acum 5 luni 6 Mai 2014 17:36  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Un clasic mereu in voga. N-am incercat niciodata piure de cartofi cu hrean. La urechi imi suna foaaaarte bine !
 

Ioana  acum 5 luni 6 Mai 2014 17:51  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

trebuie, trebuie!!!! e cel mai bun piure si merge cu o gramada de fripturi sau tocanite.
 

Anamaria  acum 5 luni 6 Mai 2014 18:14  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

In familia mea, toata lumea iubeste acest fel de mancare. Noi ii spunem ostropel. Este si mai gustos daca se foloseste carne de vita sau vitel.
Unii, fara grija siluetei, asorteaza alaturi, in loc de piure bun si sanatos, cartofi prajiti.
E bun oricum acest gen de tocanita, cu o salata de sezon alaturi.
Iar ideea cu hreanul pus in piure mi se pare grozava.
 

Ioana  acum 5 luni 7 Mai 2014 09:45  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

chiar asa, ostropel se zice in unele zone. ma bucur ca ai gasit ceva nou in postul de azi si fiindca am vazut ca v-a placut hreanul in aceasta combinatie, pe maine va pregatesc o reteta cu aceste ingrediente.
 

Ema  acum 5 luni 7 Mai 2014 21:50  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

esti Sanda Marin a mea! de cel putin 2 ori pe saptamana caut ceva de mancare la Ioana pe e-retete . maine facem si piureul; presimt ca e demential (si eu nu ma omor dupa hrean...)
 

Anamaria  acum 5 luni 7 Mai 2014 23:47  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Asa este, in Bucuresti acest fel de mancare se numeste ostropel si este un fel comun si indragit. Il preparam din orice fel de carne, de pui, vita sau porc, alaturi de o garnitura buna - cartofi de regula. Ideea cu hreanul pus in piure am notat-o bine.
 

Ioana  acum 5 luni 8 Mai 2014 11:27  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

merci Ema!
legat de hrean, poate nu e preparat pe gustul tau pe cel care l-ai incercat. adica poate iti place mai putin iute sau poate era cu prea mult otet... eu asa am patit si acum am tot timpul hrean fara otet care imi place la nebunie. astept sa vad cum ti se pare in aceasta combinatie.
 

cezara  acum 5 luni 16 Mai 2014 15:20  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Buna Ioana!
Cei ce vorbesc din rautate pura ,daruiec ce au ei din belsug...asa ca nu merita sa iei in seama! Tu daruiesti din suflet, din experienta si munca ta si noi cei multi,apreciem!
Am facut si eu tocanita,excelenta!

te pup !
 

Gabriela  acum 2 luni 25 August 2014 14:52  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Buna Ioana,

Ai tot respectul si admiratia mea!

O sa-ti multumesc de fiecare data cand iti vorbesc!

Am o intrebare la acest fel de mancare...acel hrean, ce inseamna ca e preparat?

Numai bine!
 

Ioana  acum 2 luni 26 August 2014 09:45  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Gabriela, e hrean razuit din borcan.
 

mircea  acum 2 luni 26 August 2014 22:25  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Reteta e foarte buna pt familia mea. Multumesc mult! Astept si alte retete. Mult succes!
 

Daniela Grigorescu  acum 2 luni 30 August 2014 11:12  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Foarte bun a iesit si usor de preparat!

Noi am facut mamaliguta langa si s-a potrivit si asa
 

Oana  acum 9 minute 28 Octombrie 2014 09:29  

Re: Carne de porc cu usturoi si rosii

Am facut aseara si a iesit delicios. Nu mai stiam ce sa gatesc si am zis sa incerc ceva si cu porc. Recomand!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS