Carne de porc cu usturoi si rosii

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete simple

Reteta Carne de porc cu usturoi si rosii

O reteta veche, postata in 2007,  care avea insa nevoie de o resuscitare. Am pastrat aceleasi ingrediente simple -  carne de porc, rosii, usturoi si cimbru - ca ingrediente principale, insa am mai adaugat cateva arome, cel mai important fiind vinul rosu. Pe post de garnitura un simplu dar foarte potrivit piure cu hrean.

Ingrediente

700 gr carne de porc macra (pulpa am folosit)
3 catei de usturoi
1 conserva de rosii (de 400 gr)
100 ml vin rosu sec
1 lingurita zahar
1 lingurita cu varf crema de otet balsamic
1-2 fire cimbru (sau 5-6 fire cimbrisor)
1 lingura de unt
patrunjel verde
2 linguri ulei
sare, piper

Piure de cartofi cu hrean

1 kg cartofi fainosi
2 linguri unt
lapte fierbinte
1 lingurita cu varf hrean (preparat)
sare

Portii: 4

  1. Se taie carnea de porc cuburi de cca 2-3 cm. Se prajeste carnea in uleiul incins pana se rumeneste peste tot. Prajiti carnea in ture, ca sa nu fie inghesuita.
  2. Cand e prajita carnea, o puneti toata inapoi in oala si adaugati usturoiul. Caliti rapid cateva secunde, doar pana miroase frumos usturoiul si apoi adaugati rosiile mixate in blender (sau strivite cu furculita), vinul, otetul, zaharul si 50 ml apa.
  3. Aduceti continutul oalei la fierbere. Condimentati cu sare, piper negru si adaugati cimbrul intreg.
  4. Puneti capacul pe oala, dati focul la mic si fierbeti incet timp de 1 ora si 15 minute. Verificati carnea si daca nu se desface usor cand introduceti furculita in ea mai lasati 15 minute la fiert.
  5. Acum sosul ar trebui sa fie scazut destul de mult. Scoateti cimbrul din oala. Adaugati untul si amestecati pana e topit. Sosul va deveni mai cremos. Dregeti mancarea de sare.
  6. Piureul de cartofi: se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si se paseaza bine cu instrumentul pentru piure sau cu o presa. Se amesteca (folosind o furculita) cu unt pana se acesta se topeste, apoi se adauga lapte fierbinte pana devine spumos. Se condimenteaza la final cu sare si hreanul ras. Se tine la cald.
  7. Tocanita se serveste cu piure de cartofi cu hrean si presarata cu patrunjel tocat.

Comentarii (54)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 8 Mai 2014 11:27  

merci Ema!
legat de hrean, poate nu e preparat pe gustul tau pe cel care l-ai incercat. adica poate iti place mai putin iute sau poate era cu prea mult otet... eu asa am patit si acum am tot timpul hrean fara otet care imi place la nebunie. astept sa vad cum ti se pare in aceasta combinatie.
 

cezara  acum 9 ani - 16 Mai 2014 15:20  

Buna Ioana!
Cei ce vorbesc din rautate pura ,daruiec ce au ei din belsug...asa ca nu merita sa iei in seama! Tu daruiesti din suflet, din experienta si munca ta si noi cei multi,apreciem!
Am facut si eu tocanita,excelenta!

te pup !
 

Gabriela  acum 9 ani - 25 August 2014 14:52  

Buna Ioana,

Ai tot respectul si admiratia mea!

O sa-ti multumesc de fiecare data cand iti vorbesc!

Am o intrebare la acest fel de mancare...acel hrean, ce inseamna ca e preparat?

Numai bine!
 

Ioana  acum 9 ani - 26 August 2014 09:45  

Gabriela, e hrean razuit din borcan.
 

mircea  acum 9 ani - 26 August 2014 22:25  

Reteta e foarte buna pt familia mea. Multumesc mult! Astept si alte retete. Mult succes!
 

Daniela Grigorescu  acum 9 ani - 30 August 2014 11:12  

Foarte bun a iesit si usor de preparat!

Noi am facut mamaliguta langa si s-a potrivit si asa ;)
 

Oana  acum 9 ani - 28 Octombrie 2014 09:29  

Am facut aseara si a iesit delicios. Nu mai stiam ce sa gatesc si am zis sa incerc ceva si cu porc. Recomand!
 

bucatareasa  acum 8 ani - 23 Martie 2015 17:42  

mea esit super reteta nici nu ma asteptam ..........te iubesc mult sa postezi in continuare sa nu te lasi =P~ =P~ =P~ ;) ;) :) :) :) :) :p :p
 

Mirela  acum 5 ani - 25 Iulie 2018 12:42  

=P~ A fost delicios. Am pregatit ostropelul aseara urmand intocmai reteta (doar cimbru am pus din plic, m-am gandit ca merge de vreme ce nu deranjeaza sa se simta in mancare, cu porc de tara, poate si asta a contribuit la reusita), dar fara piure; a fost insa exceptional si cu paine proaspata si vin :p
 

Ioana  acum 5 ani - 25 Iulie 2018 16:18  

carnea de porc de la tara sigur face diferenta. cimbrul uscat imi place si mie ca varianta pt cel proaspat.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...