Cartofi fondanti la cuptor

Categorii: Retete cu cartofi, Retete garnituri, Retete fara gluten, Retete la cuptor

 

Cartofi fondanti la cuptor
Pinterest

Cartofi cesetopescingura, preparati la cuptor. Aceasta varianta e mai comoda si poate fi scalata cantitativ foarte usor.

Ingrediente
Cartofi fondanti la cuptor

4cartofimari (sau5-6cartofi medii; soi fainos)
1/4 lingurita cimbru uscat sfaramat
1 foaie de dafin
1/2 cana supa de pui
1 lingura unt
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 2

Preparare
Cartofi fondanti la cuptor

  1. Ideal ar fi sa alegeti cartofi mari si mai lunguieti, acestia sunt mai uniformi in grosime, iar rondelele vor arata mai bine. Se curatacartofii apoi se taieun pic din varfurile subtiri. Ideea e sa obtineti un cartof sub forma unui butoias cu grosime cat de cat egala pe toata lungimea. Se taie apoi cartofii rondele groase de aprox. 3 cm (cartofii mari in 4 rondele, iar cei medii in 3 rondele). Rondelele pot fi lasate asa, dar daca doriti le puteti rotunji marginile cu aparatul de curatat legume (vezi poza 1).
  2. Se presara cartofii cu sare, piper negru macinat si cimbru. Se adauga uleiul si se amesteca bine.
  3. Se aseaza rondelele intr-o tava termorezistenta care sa-i cuprinda pe un singur strat.
  4. Se da tava la cuptor, la 220C, cam 30 minute, pana cartofii sunt rumeni. Dupa 15 minute ii verificati si daca pe o parte sunt mai rumeni decat pe cealalta parte ii intorceti. La finalul celor 30 de minute ii verificati iar si ii intoarceti cu partea cea mai rumena deasupra.
  5. Turnati supa in tava (adaugati atata supa cat sa ajunga putin sub jumatatea cartofilor), adaugati foaia de dafin rupta bucati si dati iar la cuptor inca 15 minute. In acest timp cartofii se vor rumeni si mai tare deasupra, iar supa va scadea destu de mult.
  6. Scoateti tava din cuptor si adaugati untul. Scuturati usor tava pana untul e topit si se amesteca cu supa formand un sos cu care stropiti cartofii.
  7. Se servesc imediat.

 
Cartofi fondanti la cuptor - Taiem cartofii ronele

1. Taiem cartofii ronele

Cartofi fondanti la cuptor - Dupa 30 minute s-au rumenit si adaugam supa

2. Dupa 30 minute s-au rumenit si adaugam supa

Cartofi fondanti la cuptor - La final adaugam untul

3. La final adaugam untul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 15)  

 

 

 

Roxana  acum 3 saptamani - 25 Noiembrie 2016 12:51  

Re: Cartofi fondanti la cuptor

Mamaaaa, sunt super deliciosi!!! Multumesc mult de reteta!?
 

D  acum 3 saptamani - 26 Noiembrie 2016 19:41  

Re: Cartofi fondanti la cuptor

Excelenti! Cei mai buni cartofi pe care i-am mancat in ultima vreme... iar eu mananc foarte multi cartofi imi e pofta Multumesc pentru reteta!
 

Ioana  acum 3 saptamani - 28 Noiembrie 2016 10:53  

Re: Cartofi fondanti la cuptor

sa-ti fie de bine, D!
 

Jana  acum 20 ore - 20 Decembrie 2016 15:15  

Re: Cartofi fondanti la cuptor

Cartofii au fost deliciosi. Chiar se topesc in gura. Multumesc pentru inspiratie, Ioana. Acum flanul cu prune e la cuptor vesel
 

Ioana  acum 2 minute - 21 Decembrie 2016 11:41  

Re: Cartofi fondanti la cuptor

ma bucur, Jana!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus