Chutney de rosii

Categorii: Bucataria indiana, Retete de post, Retete de Sosuri si Salsa

 

Chutney de rosii
Pinterest

Ketchupindian.Primulmeuchutneyreusit. Aseara l-am servit cu cartofi dulci la cuptor. I-am taiat bastonase ca pe cartofii pai, i-am presarat cu sare si piper, i-am stropit cu putin ulei si i-am copt la 220C timp de 35 minute, pana s-au rumenit un pic.

Ingrediente
Chutney de rosii

1 conserva de rosii (de 400 gr)
1 lingurita rasa seminte de negrilica (nigella)
1 lingurita rasa semintede mustar
1 lingurita rasa ghimbir razuit
3 catei de usturoi
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita fenicul macinat
35 gr zahar
35 ml otet (5-6 grade)
2 linguri ulei
sare

Portii: 6 (cam 3/4 dintr-un borcan de 400 ml)

Preparare
Chutney de rosii

  1. In uleiul incins se adauga semintele de mustar si cele de negrilica. Se prajesc pana incep sa pocneasca, cca 30 secunde.
  2. Se adauga ghimbirul razuit, usturoiul strivit, ardeiul iute taiat cubulete mici, chimionul si feniculul pudra. Se mai calesc 1 minut.
  3. Se adauga otetul si zaharul si se fierbe la foc mic pana zaharul se dizolva complet.
  4. Se adauga rosiile din conserva mixate in robot cu tot cu sucul de pe ele. Se presara sare. Se fierbe totul, pana sosul scade si are consistenta unui ketchup (cca 15-20 minute).
  5. Se pastreaza la frigider.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 

Sos de vin rosu

16 Decembrie 2013

Sos de vin rosu

Sos dulce-iute

18 Februarie 2011

Sos dulce-iute

Sos piri-piri

15 Februarie 2011

Sos piri-piri

 

 

Maria  acum 4 zile - 8 Februarie 2017 10:14  

Re: Chutney de rosii

Bine te citim!!Bine ai revenit!Multumim!
 

Ama  acum 3 zile - 9 Februarie 2017 11:49  

Re: Chutney de rosii

Super, Ioana.
Unde am putea gasi seminte de nigella?
 

Ioana  acum 3 zile - 9 Februarie 2017 11:59  

Re: Chutney de rosii

Cei din Cluj le gasesc la magazinul de condimente din Polus (vis-a-vis de Carrefour).

Cei de la Bart au seminte de nigella. online le-am gasit aici: [link]
 

Hyrra  acum 2 zile - 9 Februarie 2017 20:47  

Re: Chutney de rosii

In uleiul incins se adauga... care ulei, cat ulei ? ...
 

Ioana  acum 2 zile - 10 Februarie 2017 11:41  

Re: Chutney de rosii

2 linguri, am completat si in reteta
 

florin  acum 16 ore - 11 Februarie 2017 21:06  

Re: Chutney de rosii

Sarut mana. Bine ati revenit. Chiar ma intrebam ce este cu Dvs.?Asteptam in continuare noutati. In Constanta nu am vazut seminte de nigella. Cu ce se pot inlocuii ?? Multumesc.
 

Ioana  acum 2 ore - 12 Februarie 2017 11:58  

Re: Chutney de rosii

sunt tot aici, doar ca sunt intr-o perioada preocupata cu imobiliarele (renovez biroul de la serviciu, ne cautam o casa noua - "mission impossible 4"vesel ) si ceva mai consumator de timp si nervi nu cred ca exista. dar cum trec astea cum revin la ritmul normal, mi-e si mie dor de mancarea de casa.

semintele nu se pot inlocui cu nimic, au un gust specific. dar poti adauga in loc putin praf de curry ca sa ai un gust mai complex. sau seminte de chimion.
 

florin  acum 19 minute - 12 Februarie 2017 13:39  

Re: Chutney de rosii

O K MULTUMESC si succes.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus