Retete Culinare : e-Retete

 

Ciorba de loboda

Categorii: Retete cu legume, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple, Retete romanesti

 

Ciorba de loboda. Imagini pas cu pas pentru ciorba de loboda

Ciorba rapida de sezon.

Ingrediente pentru Ciorba de loboda

1 ceapa
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 felie telina (cca 50 gr)
4 linguri cu varf orez
400 gr loboda (4-5 legaturi)
150 gr smantana
1 lingura rasa faina
1/2 lamaie
1 lingura tarhon tocat (sau leustean)
2 linguri ulei
sare

Ciorba de loboda - Preparare

  1. In uleiul incins se calesc ceapa tocata marunt, morcovul, telina si patrunjelul taiat cubulete. Cand ceapa s-a inmuiat bine se adauga 2.5 l apa si se aduce la fierbere. Se adauga sare. Se fierb zarzavaturile timp de 10 minute.
  2. Se adauga orezul si se lasa la fiert inca 5 minute.
  3. Loboda spalata se curata de codite. Daca frunzele sunt mari se taie fasii, altfel se lasa intregi. Se adauga loboda in ciorba si se fierbe in continuare timp de 5 minute.
  4. Smantana se freaca cu faina si se aduaga 4 polonice de supa fierbinte peste ea, amestecand tot timpul.
  5. Se da focul la mic sub ciorba, astfel incat sa nu mai clocoteasca. Smantana temperata se toarna in ciorba, in fir subtire, timp in care amestecati tot timpul in ciorba. Se lasa ciorba pe foc mic inca 5 minute. Mai amestecati in acest timp si fiti atenti sa nu inceapa sa clocoteasca.
  6. Se stinge focul sub ciorba. Se drege ciorba de sare. Se acreste cu suc de lamaie (am pus 4 linguri). Se adauga tarhonul tocat. Se acopera ciorba cu capac si se lasa sa stea 10 minute.
4 10

 

 

Retete similare 

Lucicos Ciorba de legume
Lucicos Ciorba de legume
Ciorba de macris Ciorba de vacuta
Ciorba de macris Ciorba de vacuta

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Ciorba de loboda"

 

Comentarii

Andrei  acum un an 10 Mai 2013 10:16  

Re: Ciorba de loboda

Se poate acri si foarte usor inlocuind smantana si lamaia cu lapte batut, iese foarte buna si asa.
 

Mari Ana  acum un an 10 Mai 2013 14:11  

Re: Ciorba de loboda

Da, gustoasa foc.. am facut deja de cateva ori, dar nu folosesc faina.
 

Miha  acum un an 10 Mai 2013 16:01  

Re: Ciorba de loboda

ca sa fie mai "usoara" nu se caleste zarzavatul in ulei se fierbe in apa si se pune f. putin ulei la final inainte de smantana (bineinteles fara faina)
 

Cristian  acum un an 11 Mai 2013 14:28  

Re: Ciorba de loboda

Super racoroasa,buna si aromata,parca merge si un pic de leustean.
 

Aurora Voicu  acum 2 luni 3 Aprilie 2014 00:16  

Re: Ciorba de loboda

Imi plac ciorbele in mod deosebit .Ciorba de loboda e usor de facut si este foarte gustoasa .
 

Ioana  acum 2 luni 3 Aprilie 2014 09:04  

Re: Ciorba de loboda

aurora, ai incercat si ciorba de macris? [link]
 

nicolae  acum 2 luni 11 Aprilie 2014 13:52  

Re: Ciorba de loboda

imi plce foarte mult a iesit super gustoasa!!!
 

Diana  acum 16 secunde 30 Mai 2014 15:42  

Ciorba de loboda

A iesit super buna, insa eu nu am pus faina, iar smantana am adaugat doar in farfurie cand am mancat si am acrit-o cu putin bors.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS