Ciorba de loboda

Categorii: Retete cu legume, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple, Retete romanesti

 

Ciorba de loboda
Pinterest

Ciorba rapida de sezon.

Ingrediente
Ciorba de loboda

1 ceapa
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 felie telina (cca 50 gr)
4 linguri cu varf orez
400 gr loboda (4-5 legaturi)
150 gr smantana
1 lingura rasa faina
1/2 lamaie
1 lingura tarhon tocat (sau leustean)
2 linguri ulei
sare

Preparare
Ciorba de loboda

  1. In uleiul incins se calesc ceapa tocata marunt, morcovul, telina si patrunjelul taiat cubulete. Cand ceapa s-a inmuiat bine se adauga 2.5 l apa si se aduce la fierbere. Se adauga sare. Se fierb zarzavaturile timp de 10 minute.
  2. Se adauga orezul si se lasa la fiert inca 5 minute.
  3. Loboda spalata se curata de codite. Daca frunzele sunt mari se taie fasii, altfel se lasa intregi. Se adauga loboda in ciorba si se fierbe in continuare timp de 5 minute.
  4. Smantana se freaca cu faina si se aduaga 4 polonice de supa fierbinte peste ea, amestecand tot timpul.
  5. Se da focul la mic sub ciorba, astfel incat sa nu mai clocoteasca. Smantana temperata se toarna in ciorba, in fir subtire, timp in care amestecati tot timpul in ciorba. Se lasa ciorba pe foc mic inca 5 minute. Mai amestecati in acest timp si fiti atenti sa nu inceapa sa clocoteasca.
  6. Se stinge focul sub ciorba. Se drege ciorba de sare. Se acreste cu suc de lamaie (am pus 4 linguri). Se adauga tarhonul tocat. Se acopera ciorba cu capac si se lasa sa stea 10 minute.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (4 puncte / total voturi: 10)  

 

Ciorba de pui cu legume

25 Februarie 2015

Ciorba de pui cu legume

Lucicos

6 Martie 2014

Lucicos

Ciorba de legume

22 Aprilie 2013

Ciorba de legume

Ciorba de macris

16 Aprilie 2013

Ciorba de macris

 

 

Andrei  acum un an - 10 Mai 2013 10:16  

Re: Ciorba de loboda

Se poate acri si foarte usor inlocuind smantana si lamaia cu lapte batut, iese foarte buna si asa. vesel
 

Mari Ana  acum un an - 10 Mai 2013 14:11  

Re: Ciorba de loboda

Da, gustoasa foc.. am facut deja de cateva ori, dar nu folosesc faina. vesel
 

Miha  acum un an - 10 Mai 2013 16:01  

Re: Ciorba de loboda

ca sa fie mai "usoara" nu se caleste zarzavatul in ulei se fierbe in apa si se pune f. putin ulei la final inainte de smantana (bineinteles fara faina)
 

Cristian  acum un an - 11 Mai 2013 14:28  

Re: Ciorba de loboda

Super racoroasa,buna si aromata,parca merge si un pic de leustean.
 

Aurora Voicu  acum un an - 3 Aprilie 2014 00:16  

Re: Ciorba de loboda

Imi plac ciorbele in mod deosebit .Ciorba de loboda e usor de facut si este foarte gustoasa .
 

Ioana  acum un an - 3 Aprilie 2014 09:04  

Re: Ciorba de loboda

aurora, ai incercat si ciorba de macris? [link]
 

nicolae  acum un an - 11 Aprilie 2014 13:52  

Re: Ciorba de loboda

imi plce foarte mult a iesit super gustoasa!!! vesel
 

Diana  acum 11 luni - 30 Mai 2014 15:42  

Ciorba de loboda

A iesit super buna, insa eu nu am pus faina, iar smantana am adaugat doar in farfurie cand am mancat si am acrit-o cu putin bors. vesel
 

Ancuta  acum 2 saptamani - 11 Aprilie 2015 19:10  

Re: Ciorba de loboda

A iesit foarte buna si gustoasa vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus