Ciorba de loboda

Ingrediente

1 ceapa
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 felie telina (cca 50 gr)
4 linguri cu varf orez
400 gr loboda (4-5 legaturi)
150 gr smantana
1 lingura rasa faina
1/2 lamaie
1 lingura tarhon tocat (sau leustean)
2 linguri ulei
sare

  1. In uleiul incins se calesc ceapa tocata marunt, morcovul, telina si patrunjelul taiat cubulete. Cand ceapa s-a inmuiat bine se adauga 2.5 l apa si se aduce la fierbere. Se adauga sare. Se fierb zarzavaturile timp de 10 minute.
  2. Se adauga orezul si se lasa la fiert inca 5 minute.
  3. Loboda spalata se curata de codite. Daca frunzele sunt mari se taie fasii, altfel se lasa intregi. Se adauga loboda in ciorba si se fierbe in continuare timp de 5 minute.
  4. Smantana se freaca cu faina si se aduaga 4 polonice de supa fierbinte peste ea, amestecand tot timpul.
  5. Se da focul la mic sub ciorba, astfel incat sa nu mai clocoteasca. Smantana temperata se toarna in ciorba, in fir subtire, timp in care amestecati tot timpul in ciorba. Se lasa ciorba pe foc mic inca 5 minute. Mai amestecati in acest timp si fiti atenti sa nu inceapa sa clocoteasca.
  6. Se stinge focul sub ciorba. Se drege ciorba de sare. Se acreste cu suc de lamaie (am pus 4 linguri). Se adauga tarhonul tocat. Se acopera ciorba cu capac si se lasa sa stea 10 minute.

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

Aurora Voicu  acum 10 ani - 3 Aprilie 2014 00:16  

Imi plac ciorbele in mod deosebit .Ciorba de loboda e usor de facut si este foarte gustoasa .
 

Ioana  acum 10 ani - 3 Aprilie 2014 09:04  

aurora, ai incercat si ciorba de macris? [link]
 

nicolae  acum 10 ani - 11 Aprilie 2014 13:52  

imi plce foarte mult a iesit super gustoasa!!! ;)
 

Diana  acum 9 ani - 30 Mai 2014 15:42  

A iesit super buna, insa eu nu am pus faina, iar smantana am adaugat doar in farfurie cand am mancat si am acrit-o cu putin bors. :)
 

Ancuta  acum 9 ani - 11 Aprilie 2015 19:10  

A iesit foarte buna si gustoasa ;)
 

Mirela  acum 8 ani - 29 Februarie 2016 13:11  

Cu ce as putea inlocui smantana pentru varianta de post ca sa se lege ciorba? Merge sa pun cartofi sau in combinatie cu orezul nu e cea mai fericita idee? Multumesc :)
 

Ioana  acum 8 ani - 1 Martie 2016 09:34  

nu stiu ce sa-ti spun sa adaugi ca sa lege ciorba, ca numai lactate imi vin in minte. dar poti sa o faci acrisoara, sa adaugi putin bulion/rosii strivite si leustean la final.... ca la ciorba/borsul de legume.
 

Simona  acum 7 ani - 14 Aprilie 2016 15:46  

Scuze ca ma bag in seama... Pentru perioada postului eu folosesc la nevoie smantana vegetala. Se gaseste prin toate hipermarketurile. Este 100 % vegetala si ok la gust. Practic nu influenteaza gustul mancarii.
 

Ioana  acum 7 ani - 15 Aprilie 2016 09:44  

da, am vazut si eu aceste produse dar nu am folosit niciodata ca sa stiu cum se comporta. merci de ajutor!
 

Mirela   acum 4 ani - 6 Aprilie 2020 18:05  

In ritmul meu de melc, am incercat si eu in sfarsit ciorba de loboda, evident tot in post, deci fara smantana, totusi absolut DELICIOASA!! :p
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...