Curry de mazare si telemea

Categorii: Retete cu branza, Bucataria indiana, Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete simple

 

Curry de mazare si telemea
Pinterest

Pregatind cele doua retete de azi, nu va veti simti vinovati, sunt mancaruri sanatoase, pline de vitamine.

Prima este reteta zilei, un curry usor si delicat. Contine mazare plina de vitamina C, K, magneziu, complexul de B-uri, fier si fibre. A doua este un sufleu de broccoli. Broccoli folosit aici va furnizeaza aproape de doua ori doza zilnica de vitamina C, iar folosirea branzei de vaci, nu numai ca face sufleul usor, dar reprezinta o sursa importanta de calciu. La fel si telemeaua folosita in curry.

Ingrediente
Curry de mazare si telemea

300 gr mazare (congelata am folosit)
300 gr telemea slab sarata
100 gr passata (sau 2 rosii din conserva mixate in robot cu putin suc de pe ele)
2-3 linguri iaurt
3 linguri ulei
sare

Pasta

2 cepe
3 catei de usturoi
1 bucata ghimbir de 2 cm
1 foaie de dafin
1/2 lingurita chimion macinat (cumin)
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita turmeric
1/4 linguirta boabe de piper negru
1/4 linguirta kasmiri chili (sau chili dupa gust; sau puteti adauga putin ardei iute )
1 pastaie cardamom verde
3 cuisoare
1 priza buna de scortisoara macinata

Portii: 3

Preparare
Curry de mazare si telemea

  1. In robot se pune ceapa taiata bucati mari, usturoiul curatat, ghimbirul taiat bucati, foaia de dafin rupta bucatele si condimentele. Se mixeaza bine timp de 1 minut, pana obtineti o pasta fina. Daca robotul nu reuseste sa amestec ca lumea, adaugati 2 linguri de apa si continuati sa mixati.
  2. Adaugati pasta in uleiul incins si caliti-o la foc mic, amestecand din cand in cand, pana arata uscata (dureaza aproape 10 minute).
  3. Adaugati passata si mai caliti 3 minute, veti vedea uleiul separandu-se pe margini.
  4. Adaugati 250 ml apa si aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac timp de 5 minute.
  5. Adaugati telemeaua taiata cubulete si mazarea congelata, amestecati si mai fierbeti cu capac, la foc mic inca 15 minute. Ridicati capacul, dregeti de sare daca e cazul si continuati sa fierbeti inca 5 minute, sa scada putin sosul.
  6. Adaugati iaurtul, amestecati bine si fierbeti inca 2-3 minute, fara a lasa sa clocoteasca.
 
Curry de mazare si telemea - Mazare congelata

1. Mazare congelata

Curry de mazare si telemea - Calim pasta de ceapa

2. Calim pasta de ceapa

Curry de mazare si telemea - Pasta e gata

3. Pasta e gata

Curry de mazare si telemea - Adaugam passata

4. Adaugam passata

Curry de mazare si telemea - Curry fierbe fara capac

5. Curry fierbe fara capac

Curry de mazare si telemea - Adaugam iaurtul

6. Adaugam iaurtul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 

Curry de naut

28 Octombrie 2016

Curry de naut

Bharta de vinete

10 Iulie 2015

Bharta de vinete

Curry de pui cu unt

13 Septembrie 2012

Curry de pui cu unt

Curry de pui

6 Iunie 2011

Curry de pui

 

 

Cristina  acum 2 ani - 1 Aprilie 2014 13:54  

Re: Curry de mazare si telemea

Interesanta !
 

Omul Lava  acum 2 ani - 16 Iunie 2014 10:05  

Re: Curry de mazare si telemea

Oare daca folosesc mazare din conserva ar trebui sa o pun mai tarziu pe foc? Sa fiarba mai putin? Merci!
 

Ioana  acum 2 ani - 16 Iunie 2014 10:29  

Re: Curry de mazare si telemea

in acest caz, poti fierbe doar 5-10 minute dupa ce ai adaugat telemeaua si mazarea din conserva. atunci poti adauga mai putina apa, fiindca nu mai e nevoie de atata lichid la fierbere, mazarea din conserva fiind practic fiarta.
 

Omul Lava  acum 2 ani - 16 Iunie 2014 12:37  

Re: Curry de mazare si telemea

Multumesc!
 

Alexandra  acum 2 ani - 1 Noiembrie 2014 18:32  

Re: Curry de mazare si telemea

A iesit ff bun dar mi s-a destramat telemeaua cu toate ca nu am amestecat-o si am taiat-o cuburi mari trist
 

Ioana  acum 2 ani - 1 Noiembrie 2014 18:44  

Re: Curry de mazare si telemea

adica s-a sfaramat? daca da, data viitoare alege o telemea care arata putin cauciucata, adica nu e foarte faramicioasa. de obicei cele la vrac sunt asa, fiindca stau in apa mai mult timp. stii de care vorbesc? aceea nu se sfarma asa usor.
 

Alexandra  acum 2 ani - 2 Noiembrie 2014 22:59  

Re: Curry de mazare si telemea

De data asta am pus telemea huedin de bivolita pentru ca asta aveam in frigider :D. Data viitoare voi lua din piata. Multumesc pentru raspuns si reteta. O seara frumoasa!
 

Ioana  acum 2 ani - 3 Noiembrie 2014 11:26  

Re: Curry de mazare si telemea

daca doresti sa-si pastreze forma in sos, telemeaua cea usor cauciucata e mai buna. cred e singura data cand acest fel de telemea e preferabila celei faramicioase vesel
 

Alex  acum 10 ore - 30 Ianuarie 2017 23:51  

Re: Curry de mazare si telemea

Deci ceea mai proasta mancare , am respectat toata reteta absolut cuvant cu cuvant , asta ii a patra oara cand iese mancarea ca dracu si arunc retete de pe acest site si pireu olandez si multe altele . Esti jalnica asa ceva nu am mai patit, am zis prima oara hai ca am gresit eu cu ceva insa repet am respectat toata reteta si a doua si atreia etc. poi las-o dracu , lasa-te de meserie si ea lecti !!!!!!!! JALNIC !!!! Cel mai prost site
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus