Curry de mazare si telemea

Retete cu branza Bucataria indiana Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Curry de mazare si telemea

Pregatind cele doua retete de azi, nu va veti simti vinovati, sunt mancaruri sanatoase, pline de vitamine.

Prima este reteta zilei, un curry usor si delicat. Contine mazare plina de vitamina C, K, magneziu, complexul de B-uri, fier si fibre. A doua este un sufleu de broccoli. Broccoli folosit aici va furnizeaza aproape de doua ori doza zilnica de vitamina C, iar folosirea branzei de vaci, nu numai ca face sufleul usor, dar reprezinta o sursa importanta de calciu. La fel si telemeaua folosita in curry.

Ingrediente

300 gr mazare (congelata am folosit)
300 gr telemea slab sarata
100 gr passata (sau 2 rosii din conserva mixate in robot cu putin suc de pe ele)
2-3 linguri iaurt
3 linguri ulei
sare

Pasta

2 cepe
3 catei de usturoi
1 bucata ghimbir de 2 cm
1 foaie de dafin
1/2 lingurita chimion macinat (cumin)
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita turmeric
1/4 linguirta boabe de piper negru
1/4 linguirta kasmiri chili  (sau chili dupa gust; sau puteti adauga putin ardei iute )
1 pastaie cardamom verde
3 cuisoare
1 priza buna de scortisoara macinata

Portii: 3

  1. In robot se pune ceapa taiata bucati mari, usturoiul curatat, ghimbirul taiat bucati, foaia de dafin rupta bucatele si condimentele. Se mixeaza bine timp de 1 minut, pana obtineti o pasta fina. Daca robotul nu reuseste sa amestec ca lumea, adaugati 2 linguri de apa si continuati sa mixati.
  2. Adaugati pasta in uleiul incins si caliti-o la foc mic, amestecand din cand in cand, pana arata uscata (dureaza aproape 10 minute).
  3. Adaugati passata si mai caliti 3 minute, veti vedea uleiul separandu-se pe margini.
  4. Adaugati 250 ml apa si aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac timp de 5 minute.
  5. Adaugati telemeaua taiata cubulete si mazarea congelata, amestecati si mai fierbeti cu capac, la foc mic inca 15 minute. Ridicati capacul, dregeti de sare daca e cazul si continuati sa fierbeti inca 5 minute, sa scada putin sosul.
  6. Adaugati iaurtul, amestecati bine si fierbeti inca 2-3 minute, fara a lasa sa clocoteasca.

Mazare congelata

Mazare congelata

Calim pasta de ceapa

Calim pasta de ceapa

Pasta e gata

Pasta e gata

Adaugam passata

Adaugam passata

Curry fierbe fara capac

Curry fierbe fara capac

Adaugam iaurtul

Adaugam iaurtul

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 16 Iunie 2014 10:29  

in acest caz, poti fierbe doar 5-10 minute dupa ce ai adaugat telemeaua si mazarea din conserva. atunci poti adauga mai putina apa, fiindca nu mai e nevoie de atata lichid la fierbere, mazarea din conserva fiind practic fiarta.
 

Omul Lava  acum 9 ani - 16 Iunie 2014 12:37  

Multumesc!
 

Alexandra  acum 9 ani - 1 Noiembrie 2014 18:32  

A iesit ff bun dar mi s-a destramat telemeaua cu toate ca nu am amestecat-o si am taiat-o cuburi mari :(
 

Ioana  acum 9 ani - 1 Noiembrie 2014 18:44  

adica s-a sfaramat? daca da, data viitoare alege o telemea care arata putin cauciucata, adica nu e foarte faramicioasa. de obicei cele la vrac sunt asa, fiindca stau in apa mai mult timp. stii de care vorbesc? aceea nu se sfarma asa usor.
 

Alexandra  acum 9 ani - 2 Noiembrie 2014 22:59  

De data asta am pus telemea huedin de bivolita pentru ca asta aveam in frigider :D. Data viitoare voi lua din piata. Multumesc pentru raspuns si reteta. O seara frumoasa!
 

Ioana  acum 9 ani - 3 Noiembrie 2014 11:26  

daca doresti sa-si pastreze forma in sos, telemeaua cea usor cauciucata e mai buna. cred e singura data cand acest fel de telemea e preferabila celei faramicioase :)
 

Alex  acum 7 ani - 30 Ianuarie 2017 23:51  

Deci ceea mai proasta mancare , am respectat toata reteta absolut cuvant cu cuvant , asta ii a patra oara cand iese mancarea ca dracu si arunc retete de pe acest site si pireu olandez si multe altele . Esti jalnica asa ceva nu am mai patit, am zis prima oara hai ca am gresit eu cu ceva insa repet am respectat toata reteta si a doua si atreia etc. poi las-o dracu , lasa-te de meserie si ea lecti !!!!!!!! JALNIC !!!! Cel mai prost site
 

Catalina Mihalcut   acum 6 ani - 12 Noiembrie 2017 21:31  

Foarte buna mancarea. Sotul a fost incantat, iar cel mic, care mereu e nemultumit cand primeste un fel nou de mancare, a ras tot din farfurie.
 

Laura  acum 3 luni - 10 Ianuarie 2024 14:44  

Delicioasa! De altfel, ca toate retetele pe care le-am incercat de la tine, Ioana! Multumesc!!!
 

Ioana  acum 3 luni - 10 Ianuarie 2024 16:25  

Cu drag, Laura!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...