Ghiveci de legume cu branza

Retete cu branza Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Ghiveci de legume cu branza

Ghiveci rustic, foarte ieftin. Am calculat si m-a costat 12 lei toata oala, asta ar veni 4 lei/portie. Ca si pont pentru reducerea costurilor, va sfatuiesc sa alegeti rosiile extra-coapte, mai moi, cele care se vand in piata la pret redus din cauza ca nu mai sunt bune pentru salata. Insa pentru ghiveci sunt perfecte. ;)

Ingrediente

200 gr branza Danish White (sau feta, telemea)
5 ardei verzi si/sau galbeni
3 ardei iuti verzi
1 vanata foarte mica
2 cepe mari
4 rosii coapte bine, mai marisoare
1 lingurita oregano (sau ierburi Provence)
2 linguri ulei
3 linguri ulei extravirgin de masline
sare, piper

Portii: 3

  1. Se pun 3 ardei pe tava cuptorului, impreuna cu ardeii iuti si feliile de vanata date cu sare si stropite cu putin ulei. Se coc la 220C pentru 20 minute. La jumatatea timpului de coacere se intorc vinetele si se mai ung deasupra cu un strop de ulei, ca sa nu se usuce.
  2. In acest timp punem o oala cu apa la fiert si cand fierbe adaugam rosiile crestate in X si le lasam sa se opareasca cca 10 secunde. Le scoateti cu o paleta, apoi le curatati de coaja.
  3. Taiati cei doi ardei ramasi pe lung, ii curatati de cotoare, apoi ii taiati felii subtirele pe lat. Taiati si ceapa felii.
  4. In 2 linguri de ulei caliti pentru cateva minute ardeiul. Adaugati apoi ceapa, presarati putina sare si caliti pana legumele se inmoaie.
  5. Adaugati rosiile mixate in robotel, adaugati sare si piper dupa gust si oregano. Fierbeti ghiveciul timp de 15 minute, la foc mediu.
  6. In acest timp, faceti cate o taietura in ardeii copti, scoateti pe acolo cotorul si semintele. Umpleti ardeii cu branza.
  7. Cand ghiveciul a scazut, adaugati uleiul de masline, amestecati, apoi asezati in sos feliile de vinete, ardeii iuti si ardeii umpluti. Stropiti ardeii umpluti cu sos. Puneti capacul pe oala si lasati sa fiarba impreuna inca 10 minute, la foc mic.
  8. Pe fiecare farfurie asezati ghiveci de legume, iar deasupra cate un ardei iute si unul umplut. Serviti cald, cu paine taraneasca.

Legumele coapte in cuptor

Legumele coapte in cuptor

Prajim ardeii si ceapa

Prajim ardeii si ceapa

Adaugam rosiile si fierbem

Adaugam rosiile si fierbem

Umplem ardeii cu branza

Umplem ardeii cu branza

Ghiveci de legume cu branza

Ghiveci de legume cu branza

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

Simona  acum 12 ani - 4 Iulie 2011 10:20  

Draga Ioana, am "efectuat" reteta sambata seara, prietenii nostri au adus o paine de casa calda (care continea bucatele de nuca), am "intins" in reteta ta pana ne-au durut mainile :p
Am folosit ca umplutura pentru ardei "Danish White" amestecata cu putina urda de-a noastra.
Iar vinetele (ca am pus doua mai mici) si ardeii (6 buc) le-am copt pe grill-gas.
Te pupam de 4 ori, ca am fost patru ! :) :) :) :)
 

Alecsandra  acum 12 ani - 16 Iulie 2011 01:45  

Ioana,in primul rand felicitari pt retetele tale,care ne scot din impas si din monotonie,iar apoi,super reteta!Am facut-o deja de doua ori si a "prins"foarte bine...cu adevarat delicioasa...multumim...
 

artemis  acum 12 ani - 22 Iulie 2011 10:05  

foarte bun ghiveciul si deosebit cu ardeii umpluti, ma gandeam ca nu o sa iasa ca in reteta dar a fost super bun!!
 

nadea  acum 12 ani - 29 Iulie 2011 17:04  

;) ;) ;) ;) ;) foarte bun
 

rsimona  acum 12 ani - 10 Septembrie 2011 21:51  

Maine o sa-i fac si eu sa vedem cum iese. Azi am facut papanasi. Super buni
 

rsimona  acum 12 ani - 11 Septembrie 2011 19:18  

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ! Acum inting in sos =P~
 

Ana Lazar  acum 11 ani - 26 Iulie 2012 09:38  

Am preparat acest fel de mancare si a iesit...delicios.In Grecia am mai mancat ardei umplut cu feta la gratar dar mancarica asta e foare buna si i-am uimit pe prietenii mei.Eu am mai fript si niste feliute de dovlecel si chiar nu am simtit nevoia sa mai frig ceva carnita, este foarte satioasa si cu o salata de ardei copti.Multumesc.
 

sanda  acum 8 ani - 6 Iulie 2015 12:39  

Ardeii copti ,si cel iute Nu se curata?
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Iulie 2015 13:09  

cei galbeni i-am curatat, cei iuti nu, ca sa lase coaja aroma de fript in sos.
 

sanda  acum 8 ani - 18 Iulie 2015 18:09  

Interesanta reteta si f. buna. Multumesc.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...