Lecso cu razalai

Categorii: Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete cu paste, Retete ieftine, Retete simple, Retete din Ungaria

 

Lecso cu razalai
Pinterest

E din nouvremea pentru un lecso.

Ingrediente
Lecso cu razalai

3 ardei de gradina (galbeni sau verde-deschis; cca 300 gr))
2 cepe medii (cca 200 gr)
1 rosie mare si foarte coapta (cca 300 gr)
2 ardei semi-iuti bulgaresti
1 lingurita boia dulce
150 gr razalai uscati
1 carnat polonez (cca 150 gr)
1/4 legatura patrunjel
3 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 3

Preparare
Lecso cu razalai

  1. In uleiul incins se adauga ceapa solzisori si ardeii curatati de cotoare si taiati patrate. Se soteaza 2 minute la foc mediu, apoi se pune capacul pe cratita si se inabusa legumele la foc mic, cam 15 minute, pana se inmoaie bine de tot. Cam la 5 minute, ridicati capacul si amestecati.
    * acest pas se poate face si mai repede, prin calirea la foc mediu, amestecand des in legume pana se inmoaie si incep sa prinda un pic de culoare.
  2. Se adauga razalaii si patrunjelul tocat si se calesc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca pana razalaii se coloreaza uniform. Se adauga 2 1/2 cani apa si se presara sare si piper negru.
  4. Se aduce la fierbere. Se da focul la mediu spre mic si se fierbe cu capac timp de 10 minute. Dupa acest timp razalaii sunt umflati dar nu fierti de tot.
  5. In acest timp se cresteaza rosia in X, se opareste 15 secunde si apoi se curata de coaja si zona unde a fost codita. Se toaca cubulete.
  6. Se adauga rosia in oala si se mai fierbe cu capac inca 5 minute.
  7. Se adauga carnatul taiat rondele (sau jumatati de rondele) si se mai fierbe inca 5 minute tot cu capac. Se drege de sare.
  8. Se serveste imediat.
 
Lecso cu razalai - Calim ceapa si ardeii

1. Calim ceapa si ardeii

Lecso cu razalai - Se adauga razalaii si patrunjelul

2. Se adauga razalaii si patrunjelul

Lecso cu razalai - Se fierbe pana razalaii se umfla

3. Se fierbe pana razalaii se umfla

Lecso cu razalai - Se adauga rosia si apoi carnatii

4. Se adauga rosia si apoi carnatii

Lecso cu razalai - Lecso cu razalai

5. Lecso cu razalai


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (4 puncte / total voturi: 3)  

 

 

 

Vaida Claudiu  acum 2 saptamani - 3 Septembrie 2016 02:55  

Re: Lecso cu razalai

Ce n-as da pentru o portie acum! vesel
 

Simona  acum 11 ore - 19 Septembrie 2016 23:04  

Re: Lecso cu razalai

Cand am vazut reteta asta, mi-am zis: cum de nu m-am gandit eu?!? vesel
 

Ioana  acum 5 minute - 20 Septembrie 2016 10:23  

Re: Lecso cu razalai

batranii nostri au fost mai rapizi vesel bunica-mea foloseste mult razalaii, la tocanite, ciorbe, supe, inclusiv la sarmale
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus