Legume umplute cu carne si orez

Categorii: Retete din Grecia, Retete cu legume, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu orez, Retete la cuptor, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Legume umplute cu carne si orez
Pinterest

Bucurati-va de toamna cu aceasta tava atractiva pentru toata familia. Umplutura e usoara fiind preparata cu carne de vita si mult orez. Sosul e delicios, fiindca am folosit deja cunoscutulsos de rosii in stil grecesc. Acest fel de mancare se numeste Gemista si face parte din categoria mancarurilorLathera (gatite in ulei).

Ingrediente
Legume umplute cu carne si orez

5 rosii de marime medie
5 ardei grasi verzi (aprox. de aceeasi marime cu rosiile)
4-5 cartofi
200 ml sos de rosii in stil grecesc
250 ml apa
50 ml ulei masline

Umplutura

400 gr carne tocata de vita
150 gr orez cu bob lung
1 ceapa mare
1 morcov mic
1/2 legaturica patrunjel
4 fire marar
3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 5

Preparare
Legume umplute cu carne si orez

  1. Se taie un capacel la rosii. Se scobeste pulpa rosiilor. Pulpa se mixeaza in robot pana devine piure.
  2. Se taie un capacel la ardei. Se curata ardeii de cotoare si nervuri.
  3. Intr-o tigaie se incinge uleiul pentru umplutura. Se adauga ceapa tocata fin si morcovul razuit. Se calesc pana ceapa este foarte moale.
  4. Se adauga carnea si se prajeste pana-si schimba culoarea si nu mai e deloc roz.
  5. Se adauga orezul si se mai prajeste 2 minute, amestecand des.
  6. Se adauga pulpa rosiilor, verdeata tocata fin, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza. Se aduce continutul la fierbere si se fierbe 2 minute.
  7. Se aseaza legumele intr-un vas care sa le cuprinda lejer. Se umplu legumele cu umplutura de carne si orez, lasand cativa mm liberi deasupra, sa aiba loc sa se umfle. Aveti grija sa distribuiti uniform in legume lichidul din umplutura. Se aseaza capacelele pe legume (vor tine umezeala inauntru).
  8. Cartofii se curata si se taie cuburi sau felii pe lungime. Se distribuie cartofii printre legume.
  9. Se toarna deasupra sosul de rosii, apa si uleiul de masline. Se presara sare si peste legume si peste cartofi.
  10. Se da tava la cuptor, la 200C, pentru 50-60 minute. Se verifica sa fie orezul si cartofii fierti dupa acest timp si apoi se scot din cuptor.

 
Legume umplute cu carne si orez - Umplutura

1. Umplutura

Legume umplute cu carne si orez - Legumele umplute si cartofii printre ele

2. Legumele umplute si cartofii printre ele

Legume umplute cu carne si orez - Adaugam sosul, apa si uleiul

3. Adaugam sosul, apa si uleiul

Legume umplute cu carne si orez - Legume umplute cu carne si orez

4. Legume umplute cu carne si orez


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 5)  

 

Rosii umplute cu orez

27 Iunie 2011

Rosii umplute cu orez

Dovlecei umpluti

20 Iunie 2011

Dovlecei umpluti

Ardei umpluti cu branza

22 Septembrie 2010

Ardei umpluti cu branza

 

 

Vali  acum un an - 27 Septembrie 2013 11:21  

Re: Legume umplute cu carne si orez

Arata absolut delicios imi e pofta
 

RAMONA  acum un an - 27 Septembrie 2013 13:33  

Re: Legume umplute cu carne si orez

Ii delicios, eu stiam ca se face fara carne si se pune vanata.
 

Ioana  acum un an - 27 Septembrie 2013 13:40  

Re: Legume umplute cu carne si orez

da, exista si varianta fara carne, doar cu orez si verdeturi, este varianta pentru vara. toamna merge putina carne slaba. varianta doar cu orez o gasesti aici:[link]
 

Cristina  acum un an - 28 Septembrie 2013 09:10  

Re: Legume umplute cu carne si orez

O bunatate, absolut delicios.
 

Anamaria  acum un an - 30 Septembrie 2013 23:03  

Re: Legume umplute cu carne si orez

Imi plac mult legumele umplute cu carne si orez. Umplu rosii, ardei si dovlecei si le prepar la cuptor.
Foarte gustoase. Se pot servi cu smantana sau iaurt, dar eu le prefer simple.
 

Rodica  acum 10 luni - 25 August 2014 20:29  

Re: Legume umplute cu carne si orez

Buna, Ioana! Crezi ca daca inlocuiesc orezul cu bulgur, la reteta aceasta, va iesi bine? ( sa fac o combinatie intre aceasta reteta si cea de ardei umpluti cu bulgur pt ca as prefera la cuptor nu fierti pe aragaz). Si, daca e ok sa adaug bulgur, cum sa procedez? Il adaug asemenea orezului? Il las la inmuiat inainte? Mersi mult!
 

Ioana  acum 11 luni - 26 August 2014 09:51  

Re: Legume umplute cu carne si orez

daca e bulgur fin (cel care-l prepari doar prin inmuirere in apa fierbinte), il poti adauga direct, fara alte pregatiri. daca e din cel mare, poti adauga putina apa la pasul 6 si sa fierbi cam 5 minute amestecul, pana bulgurul incepe sa se umfle un pic.
 

Dina maria duca  acum 47 minute - 28 Iunie 2015 13:27  

Re: Legume umplute cu carne si orez

Am sa le fac si ieu acuma
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus