Mini quiche cu spanac

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu legume Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Mini quiche cu spanac

Usor de preparat, usor de mancat. Bune si reci si calde. Potrivite si langa un vin alb si langa o bere rece. Aveti toate motivele sa le includeti in meniul vostru de Pasti sau in cosul pentru picnicul de 1 Mai. Toata lumea va fi fericita!

Ingrediente

3 oua mari
250 gr smantana acra (fermentata)
100 gr parmezan (sau alta branza tare, maturata)
100 gr spanac congelat
2 linguri ulei
1 lingura pesmet
1 lingura cu varf faina alba
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper negru
ulei (pentru uns formele)

  1. Spanacul se decongeleaza din timp si se scurge bine de tot intr-un tifon. Se amesteca cu uleiul si pesmetul.
  2. Se bat bine ouale cu telul. Se adauga smantana si parmezanul ras fin. Se bate bine amestecul.
  3. Se adauga sarea, piperul, praful de copt si faina. Se amesteca iar.
  4. La final adaugati spanacul si amestecati pana la omogenizare. Va rezulta o compozitie similara cu cea pentru clatite.
  5. Se ung bine cu ulei 9 forme de muffins. Se toarna compozitia in forme, umpland 3/4 din ele, fiindca vor creste la copt.
  6. Se coc la 180C pentru 20-25 minute (pana incep sa se rumeneasca usor deasupra). La copt, quiche-urile vor creste, insa la 1-2 minute dupa ce le scoateti din cuptor se vor lasa usor.
  7. Sunt bune caldute sau reci.

Compozitia in forme

Compozitia in forme

Coapte

Coapte

Mini quiche cu spanac

Mini quiche cu spanac

Comentarii (25)

 

Ultimele comentarii

Elena  acum 9 ani - 17 Aprilie 2014 14:39  

Pot sa folosesc si spanac proaspat tocat marunt sau dat intr-un clocot?
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Aprilie 2014 14:41  

sigur ca da, sotezi/oparesti rapid spanacul si cum se "ofileste" il scoti, il storci bine de apa si-l toci.
 

Dudu  acum 8 ani - 28 Februarie 2016 15:45  

Merg facute si cu spanac proaspat? Si in loc de parmezan se poate pune altceva sau chiar deloc, in familie nu prea este indragit acest ingredient. Multumesc pentru celelalte retete, tot ce am facut a iesit super fain, bafta in continuare!
 

Sandra  acum 7 ani - 5 Decembrie 2016 09:48  

Hmm, oare ar merge si cu feta in loc de spanac ? am luat cam mult spanac si nu as arunca restul :)).
 

Sandra  acum 7 ani - 5 Decembrie 2016 15:53  

*in loc de parmezan am vrut sa scriu :))
 

Camelia  acum 6 ani - 13 Aprilie 2017 16:28  

De facut si refacut. Pastele e in curand, deci sunt pe lista. Le fac intr-o forma de Silicon trandafir. Efectul vizual este pe masura gustului. Fetitele mele sunt f incantate.:):)
 

Rocsana  acum 6 ani - 30 Septembrie 2017 18:33  

Buna Ioana, referitor la spanac, calculam 100gr dupa scurgere sau inainte? Multumesc! Rocsana
 

Ioana  acum 6 ani - 2 Octombrie 2017 10:00  

cantarit inainte de scurgere
 

Gabi  acum un an - 15 Februarie 2023 18:57  

Grozave au iesit, chiar daca am pus mai mult spanac. Si ce-mi place cel mai mult este ca au putina faina. :-) Ioana, as incerca si o combinatie cu ton sau cu ciuperci. Cum as putea sa le adaptez? Multumesc!
 

Ioana  acum un an - 17 Februarie 2023 12:49  

Gabriela, cred ca ies si cu ciuperci felii calite prima data si apoi tocate si mai mic sa se distribuie usor in aluat.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...