Retete Culinare : e-Retete

 

Spanac ardelenesc

Categorii: Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete simple, Retete romanesti

 

Spanac ardelenesc. Imagini pas cu pas pentru spanac ardelenesc

Mi-au trebuit 27 de ani ca sa manac spanac si acum nu ma pot opri. De obicei il prepar dupa aceasta reteta, fiindca e cea mai buna, dar nu neaparat si cea mai sanatoasa.

Ingrediente pentru Spanac ardelenesc

500 gr spanac
50 gr unt (sau ulei)
1 lingura cu varf faina alba
300 ml lapte
2-3 catei usturoi
2-3 linguri smantana
sare

Spanac ardelenesc - Preparare

  1. Se pune spanacul la fiert cand apa clocoteste. Cand se inmoaie putin scurgeti-l bine si tocati-l (de mana sau cu robotul de bucatarie).
  2. Pregatiti un sos bechamel din unt, faina si lapte, folosind tehnica de aici.
  3. Adaugati spanacul in tigaia cu sosul, sarati, si zdrobiti cateii de usturoi.
  4. Adaugati 2-3 linguri de smantana si mai lasati 1 minut pe foc.
  5. Se serveste cu oua ochiuri sau cu carnat prajit
5 71

 

 

Retete similare 

Spanac cu iaurt Tarta cu spanac
Spanac cu iaurt Tarta cu spanac
Iaurt cu spanac Spanac si anghinare gratinate
Iaurt cu spanac Spanac si anghinare gratinate

O persoana a incarcat o fotografie cu "Spanac ardelenesc". Vezi fotografia

 

Comentarii

mihai  acum 5 ani 16 Iulie 2008 17:24  

Re: Spanac ardelenesc

mie mi-au trebuit 22 de ani ca sa ajung sa vad spanacul ca pe ceva bun multam fain de reteta... a fost prima data cand am gatit ceva in afara de spaghete sau cartofi prajiti si .. cu toate emotiile a iesit bine chiar mult prea bine fata de ce asteptam.
 

catalina  acum 5 ani 16 Iulie 2008 20:41  

Re: Spanac ardelenesc

Mie imi place mult spanacul dar si urzicile. mama si bunica mea fac mereu urzici gatite primavara.numai bine
 

Ioana  acum 5 ani 16 Iulie 2008 20:42  

Re: Spanac ardelenesc

Excelent Mihai! Esti pe drumul cel bun. Acum cativa ani si eu gatem doar cartofi piure si macaroane prajite (o sa pun reteta in curand) si piesa de rezistenta era painea cu smantana
 

mihai  acum 5 ani 30 Iulie 2008 14:53  

Re: Spanac ardelenesc

baga!!! baga tot ce ai ca abia ma incalzesc
 

mihai  acum 5 ani 30 Iulie 2008 14:55  

Re: Spanac ardelenesc

btw.. azi gatesc din nou deliciosul spanac
 

camelia  acum 5 ani 3 Decembrie 2008 14:19  

Re: Spanac ardelenesc

 

roxana  acum 5 ani 13 Ianuarie 2009 22:25  

Re: Spanac ardelenesc

e reteta mea de spanac preferata! mama mi-l facea mereu asa sau cu lapte, altfel nu-l mancam... doar ca mama nu e ardeleanca, e olteanca, tata e ardelean iar eu cu frate-meu ne-am nascut in Banat....nu stiam ca e o reteta ardeleneasca, eu cred ca e pur si simplu o reteta "traditional romaneasca"!
 

Ioana  acum 5 ani 14 Ianuarie 2009 10:36  

Re: Spanac ardelenesc

i-am zis ardelenesc fiindca la noi se face cu rantas si smantana sau lapte, iar in restul zonelor tarii am observat ca se face cu sos de rosii...
 

Ciprian  acum 5 ani 25 Ianuarie 2009 22:58  

Re: Spanac ardelenesc

Acuma incerc reteta asta de spanac ardelenesc.


Am o rugaminte si in acelasi timp o sugestie :

Va rog tare mult cand publicati aceste minunate retete sa puneti la sfarsit pentru cate portii sunt ingredientele. (cu aproximatie)

Sper sa nu va suparati pentru sugestia mea.

Multumesc!
 

Ciprian  acum 5 ani 27 Ianuarie 2009 06:08  

Re: Spanac ardelenesc

Nu mi-a iesit buna reteta.

Are gust de faina. Trebuie sa recunosc ca nu stiu sa fac "ingroshala" pentru ca nu stiu cat trebuie lasata faina in tigaie.

Imi pare rau
 

Ioana  acum 5 ani 27 Ianuarie 2009 09:36  

Re: Spanac ardelenesc

nu are legatura gustul de faina al sosului cu cat trebuie lasata faina in tigaie, cu cat o lasi mai mult cu atat va fi mai grea la stomac, caci faina se prajeste. desi gustul poate va fi putin mai bun in acest caz, e cam nesanatos

eu recomand ca dupa ce ai adaugat faina sa invarti rapid pana uleiul absoarbe faina, trebuie sa fie ca o crema, si gata, apoi incepi sa pui laptele

poate ai pus cele 2-3 linguri de faina cu varf (trebuiau rase) de aceea a iesit cu acel gust. sau ti-a iesit ingroseala cu cocoloase?

oricum daca mai vrei sa incerci o data aici [link] am scris exact cantitatile in grame pentru unt, lapte si doar o lingura cu varf faina si sosuletul iese perfect. poti inlocui untul cu ulei, normal. si acolo am descris exact cum faci sosul: folosesti un tel si laptele trebuie sa fie fierbinte ca sa eviti cocoloasele.

multa lume are probleme la sosul bechamel asa ca nu te ingrijora, ii dai tu de cap daca ai reusit sa faci baghete, ceea ce m-a impresionat
 

Ioana  acum 5 ani 27 Ianuarie 2009 10:18  

Re: Spanac ardelenesc

am uitat sa-ti raspund si la celalalt mesaj: ne straduim sa trecem si portiile la retetele noi, dar la multe din ele depinde foarte mult de cum le servesti: cu garnitura, fara garnitura... retetele vechi, cum e aceasta, o sa trebuiasca sa le revizuim si sa le completam
 

Ciprian  acum 5 ani 28 Ianuarie 2009 14:50  

Re: Spanac ardelenesc

Multumesc din suflet Ioana. Promit ca am sa incerc cealalta "ingrosala" la care mi-ai facut trimitere.

Cat despre faina pe care am pus-o, intr-adevar ai dreptate. am pus mai multa faina plus ca am lasat-o mult la prajit.

Vina mea.

Cand termin spanacul asta am sa inerc cealalta reteta Ioana.

Mersi inca o data!
 

Ioana  acum 5 ani 28 Ianuarie 2009 15:21  

Re: Spanac ardelenesc

cu placere
 

andreea   acum 5 ani 23 Martie 2009 15:23  

Re: Spanac ardelenesc

mi-a iesit un spanas fffffffoarte bun.este prima oara can fac.multumesc celui care a facut aceasata reteta public.nota 10!
 

Ioana  acum 5 ani 23 Martie 2009 15:33  

Re: Spanac ardelenesc

andreea, jumatate e meritul tau, deci felicitari pentru reusita. te mai asteptam la noi
 

flora  acum 5 ani 27 Martie 2009 20:10  

Re: Spanac ardelenesc

o sa fac si eu mersi de reteta!!!!!!!!!!!
 

gyarmati  acum 5 ani 13 Aprilie 2009 13:31  

Re: Spanac ardelenesc

super reteta!!!multumesc,,,,,,...
 

Ioana  acum 5 ani 13 Aprilie 2009 13:33  

Re: Spanac ardelenesc

cu mare placere
 

Darvenia Darvi  acum 4 ani 22 Mai 2009 17:08  

Re: Spanac ardelenesc

eu spanacul nu il mai fierb de mult in apa il spal bine si il pun intr-o cratita de teflon cu sare pe el si un strop de ulei de masline si il las sa fiarba in suc propriu ,cand pui sare isi lasa el apa si il fierb in apa in care si-o lasa el este mult mai gustos
 

Ioana  acum 4 ani 22 Mai 2009 17:45  

Re: Spanac ardelenesc

folosesc si tehnica asta, cand il fac cu rosii [link]
 

Darvenia Darvi  acum 4 ani 22 Mai 2009 18:27  

Re: Spanac ardelenesc

scuze nu am vazut mie nu-mi place spanacul cu rosii cand eram mica mama il facea dar nu eram prea incantati niciunul
 

Ioana  acum 4 ani 22 Mai 2009 18:53  

Re: Spanac ardelenesc

incerca cu putin curry cum am facut eu, e super, poate itzi place mai mult
 

diana h  acum 4 ani 17 Iunie 2009 14:27  

Re: Spanac ardelenesc

pot incerca si cu spanac congelat?
 

Ioana  acum 4 ani 17 Iunie 2009 14:31  

Re: Spanac ardelenesc

merge, iarna spanac congelat folosesc si e aproape la fel de bun
 

Druantia  acum 4 ani 5 August 2009 18:24  

Re: Spanac ardelenesc

daca am luat spanac congelat de la supermarket mai trebuie fiert sau il pun direct in sosul bechamel?
 

Ioana  acum 4 ani 6 August 2009 09:59  

Re: Spanac ardelenesc

nu trebuie fiert, il pui intr-o tigaie pe foc mic cu 2 linguri de apa si amesteci pana se decongeleaza, apoi il scurgi bine de apa si il pui in sosul bechamel
 

Druantia  acum 4 ani 6 August 2009 18:19  

Re: Spanac ardelenesc

multumes frumos. aseara am facut ciulama de ciuperci si au fost tot congelate si au lasat multa apa si le-am calit/fiert vreo 45 de minute sa scada...nu m-am gandit sa fi scurs apa...dar numai bine...s-au fiert suficient ca oricum erau cam mari...
 

andrei  acum 4 ani 21 Octombrie 2009 21:03  

Re: Spanac ardelenesc

kiar daca am 18ani asta nu inseamna ca nu mi-e foame si nu imi place sa mananc ceva bun...asa ca o sa incerc retzeta asta intr-o zi :D am mai mancat tot ceva de genu...dar...vreau sa incerc si eu mai nou fetele nu prea gatesc asa ca...dekt sa merg la restaurant sa dau N zeci de lei pe un meniu...mai bine cu N zeci de lei imi fac poate 10meniuri acasa si mananc ca printzu :D
 

ida  acum 4 ani 22 Octombrie 2009 16:55  

Re: Spanac ardelenesc

am facut spanac ardelenesc si e bun rau eu sant buc si parinti mei sant nascuti an pitesti asa spanac da
 

adela  acum 4 ani 10 Noiembrie 2009 23:36  

Re: Spanac ardelenesc

servus !multumesc de reteta.foarte bun!E pentru prima oara cand incerc varianta asta,eu fiind din sud ,acolo se face altfel.
Foarte multumesc!Si prezentarea e faina.
 

flo  acum 4 ani 25 Noiembrie 2009 14:01  

Re: Spanac ardelenesc

A iesit excelent. Sper sa fac cat de curand si reteta de ciocolata de casa
 

Ale  acum 4 ani 7 Decembrie 2009 15:04  

Re: Spanac ardelenesc

Mie nu-mi place spanacul...da il mananc ca sa nu zica mama ceva...
 

carmenuta  acum 4 ani 9 Decembrie 2009 15:53  

Re: Spanac ardelenesc

Excelent! Multumesc pentru reteta. Mai vin la tine pentru sfaturi!
 

Ioana  acum 4 ani 9 Decembrie 2009 15:55  

Re: Spanac ardelenesc

oricand, esti binevenita
 

ober  acum 4 ani 11 Martie 2010 16:45  

Re: Spanac ardelenesc

1 punga spanac
2-3 cepe taiate marunt
3-5 catei de usturoi
20-30 de grame de bulion
100-200 gr.iaurt degresat
Mod de pregatire:
Intro tava de teflon se pune spanacul(care a fost decongelat),se pun cepele+usturoiul taiat f.marunt,se amesteca 1o minute.
La sfarsit se adauga bullionul si iaurtul si se mai amesteca 5 minute.
Se serveste pe felii de paine prajita.Daca doriti puteti pune si ciuperci,alune sau orez decorticat(fiert). Este o mancare usoara.Pofta buna!
 

Iri  acum 4 ani 21 Aprilie 2010 11:15  

Re: Spanac ardelenesc

Alta reteta cu spanac mai ai ? :D
 

Anonim  acum 4 ani 23 Aprilie 2010 17:46  

Re: Spanac ardelenesc

nu se pune ingrosala . . . e mai bun fara
 

stefania  acum 4 ani 23 Aprilie 2010 19:48  

Re: Spanac ardelenesc

o sa incerc si eu azi reteta... sper sa ma descurc
 

cristina  acum 3 ani 10 Mai 2010 15:55  

Re: Spanac ardelenesc

ffffoarte bun...mie imi place la nebunie spanacul
 

lidia  acum 3 ani 23 Mai 2010 00:34  

Re: Spanac ardelenesc

si eu firb ultima portie de spanac din 6 ture.... ; eu il pregatesc pentru lada.
pentru mine nu e noua reteta, e foarte buna si cea mai sanatoasa
 

miutza  acum 3 ani 28 Mai 2010 16:36  

Re: Spanac ardelenesc

mama face aproape la fel si pot sa zic k e una dintre cele mai gustoase mancaruri
 

deea  acum 3 ani 9 Iunie 2010 13:33  

Re: Spanac ardelenesc

Azi am facut pt prima ora spanac.. si l-am facut fara rantas. Doar calit in unt, cu un pic de lapte, piper, sare si usturoi. Cred ca e un pic mai sanatos asa

A iesit foarte bun!
 

ioan  acum 3 ani 16 Iunie 2010 14:43  

Re: Spanac ardelenesc

n am facut niciodata spanac dar o sa incerc sa vad daca imi place .am vazut multe retete.
 

gabi  acum 3 ani 16 Iulie 2010 21:12  

Re: Spanac ardelenesc

La noi in Baia Mare asa se face spanacul si e delicios.Nu conteaza daca spanacul e proaspat sau congelat la fel de bun iese. Daca pui si un ou prajit ,in farfurie, la fiecare portie este si mai bun.
 

daniela  acum 3 ani 2 Septembrie 2010 15:08  

Re: Spanac ardelenesc

fffffffffffffffffffbun l-am incercat
eu il pregateam de obicei cu bulion si cu carne este f bun si asa.succes
 

Tea  acum 3 ani 23 Septembrie 2010 18:01  

Re: Spanac ardelenesc

Super buna reteta!!! de 2 minute am terminat spanacul, e un deliciu!
 

Kistruiata  acum 3 ani 7 Octombrie 2010 12:45  

Re: Spanac ardelenesc

Eu am incercat o varianta mai usoara pentru stomac...am lasat spanacul sa se dezghete, l-am pus la fiert cand a clocotit apa, l-am lasat 2-3 minute, ca el se zdrobeste repede si si fierbe, am adaugat usturoiul simplu pisat, si apoi 2 linguri de suc de rosii + o lingura mare de unt si sare. Voila! A iesit foarte bun. Desi spanacul in sine nu are un gust deosebit, daca se pune suficienta sare si se serveste cu ceva pe langa, atunci e perfect.

Dar nu merita facut cu faina...scapati de ingroshala din asta, faina nu e ok, mai ales prajita...
 

vio  acum 3 ani 21 Noiembrie 2010 13:12  

Re: Spanac ardelenesc

naspa a cazut foarte greu
 

rubia  acum 3 ani 16 Decembrie 2010 12:41  

Re: Spanac ardelenesc

buna Ioana vroiam sa te intreb ceva dar ceapa nu se pune?
 

Ioana  acum 3 ani 16 Decembrie 2010 14:34  

Re: Spanac ardelenesc

nu, eu nu pun.
 

Irina  acum 3 ani 1 Februarie 2011 20:22  

Re: Spanac ardelenesc

Buna ... cum sa fac sa nu pun faina si sa nu iasa "lung" spanacul? Nu-mi surade deloc ideeea de ingrosala cu faina, de-aia as vrea sa gasesc un inlocuitor, sau ceva. Ador spanacul i orice forma, si reteta asta suna delicios e bine
 

Ioana  acum 3 ani 2 Februarie 2011 11:19  

Re: Spanac ardelenesc

nu prea ai cu ce ingrosa sosul asta, asa e el cu faina sau amidon. dar am o varianta de spanac cu sos de rosii: [link]
o sa mai fac o varianta de spanac indian in curand, si acela cu sos fara faina.
 

Claudiu  acum 3 ani 27 Martie 2011 21:21  

Re: Spanac ardelenesc

Am ramas baiat singur acasa si reteta asta m-a salvat de cartofii prajiti cu ochi de ou) dupa reteta asta( aceeasi cu a mamei) m-am descurcat foarte bine si a iesit perfect ... Multumesc pentru reteta
 

ana  acum 3 ani 6 Aprilie 2011 13:15  

Re: Spanac ardelenesc

domane fereste urzici sa mananci...oare cum o fi alea...ca la saraci...nah nu comm prea mult despre urzici nu am mancat si nush cum is nici nu am de gand sper sa nu ajung sa mananc urzici))niciodata)
 

Ioana  acum 3 ani 6 Aprilie 2011 13:57  

Re: Spanac ardelenesc

urzicile sunt pline de vitamine. acum primavara, cand sunt crude, e pacat sa nu profiti de ele. doar pentru ca le putem culege singuri si nu dam banii pe ele nu insemna ca sunt mai putin valoroase. am mancat urzici, mai ales in ciorba (ca si cea de salata) si sunt foarte bune.
 

anna  acum 2 ani 3 Iunie 2011 19:02  

Re: Spanac ardelenesc

nu am fost foarte increzatoare in ce va iesi, dar m-am inselat. Acum l-am facut, am mancat cu ou, exact cum as fi mancat urzici. A fost delicios! Nu am folosit spanac proaspat, am folosit spanac congelat si a fost si mai rapid.Cel congelat era deja tocat, doar l-am dat intr-un clocot, iar gustul a fost minunat. Ca si cel proaspat! super reteta
 

Maltesers  acum 2 ani 21 Iunie 2011 01:10  

Re: Spanac ardelenesc

De departe cea mai gustoasa reteta de spanac pe care am incercat-o! Am facut-o prima data pentru sot dar dupa ce am gustat-o de sare la sfarsit...brusc a disparut multisor din oala in farfuria mea
 

Munteanu Adelina  acum 2 ani 24 Septembrie 2011 19:18  

Re: Spanac ardelenesc

incerc sa fac si eu spanac in seara asta.sa vedem ce o iesi.
 

gaby  acum 2 ani 16 Octombrie 2011 14:04  

Re: Spanac ardelenesc

vaii....sa mai faci si cu produse lapte,faina..etc..ce nu ingrasa...mananci pana te tragi pe mainii super buun
 

cristina  acum 2 ani 4 Noiembrie 2011 01:19  

Re: Spanac ardelenesc

buna e super reteta..am intart pe google sa caut si din multitudinea de retete am aleso pe aceasta eu fiind ardeleanca si e exact kum mi-l facea si mami...doar ca sosu bechamel eu nu il fac asa,la mine e mult mai rapid...pun intr-o oala putin unt si apoi laptele (rece din frigider) si o lingura de faina si amestec repede iese exact la fel ca rantas doar ca la rantas trebiue sa pui prea mult ulei si sa amesteci cu faina,eu amestec direct faian ku laptele si asa sigur iese o crema...si in final gustul e acceleasi sincer nici nu stiu de ce trebiue sa te complici sa amesteci faina ku uleiul cand orikum toate cele trei incrediente(ulei faina lapte) se amesteca impreuna intr-un final...deabia astept sa incerc si alte retete delicioase facute de tine
 

Ioana  acum 2 ani 4 Noiembrie 2011 10:38  

Re: Spanac ardelenesc

merge facut si asa sosul bechamel, dar exista riscul sa se simta gustul de faina (cruda) sau - cum mi s-a intamplat de multe ori la restaurante - sa fie lipicios sosul.
 

Roxanna Mika  acum 2 ani 26 Noiembrie 2011 22:46  

Re: Spanac ardelenesc

ana, trebuie sa cumpar 1kg de spanac, ca sa mi ramana 500 g nu??ma gandesc ca trebuie curatat de codite.. am vazut astazi in piata, as vrea sa ma duc maine sa cumpar sa fac si eu ca tot n am gatit niciodata asa ceva... o noua provocare ptr mine
 

Ioana  acum 2 ani 27 Noiembrie 2011 13:26  

Re: Spanac ardelenesc

nu ai asemenea pierdere la curatare. dar poti sa iei 1 kg, mai mult spanac nu strica.
 

Roxanna Mika  acum 2 ani 28 Noiembrie 2011 17:18  

Re: Spanac ardelenesc

:-o am avut un shok.
1 kg spanac = 10 ron :-o
e un pret normal sau mi am luat cea mai mare teapa din acest an??
ioana, lamureste ma te rog, lumineaza ma, sa stiu daca mi sta sau nu in gat )
 

Ioana  acum 2 ani 28 Noiembrie 2011 17:54  

Re: Spanac ardelenesc

eu cand am luat ultima data spanac era tot 10 lei /kg in piata, in timp ce in aprozar era doar 6 lei /kg. si pe mine m-a socat nu numai pretul dar si diferenta dintre piata si aprozar. credeam ca piata e mai ieftina.
 

Roxanna Mika  acum 2 ani 28 Noiembrie 2011 17:58  

Re: Spanac ardelenesc

da si eu eram de aceeashi parere, nurmal era sa vanda taranii la piata si sa aibe preturi mai mici.. cel putin m am linistit ca asta e pretul, acum o sa plec de la munca, o sa ma duk la mama sa l fac
multumesc mult pt raspuns
 

alina  acum 2 ani 30 Noiembrie 2011 15:20  

Re: Spanac ardelenesc

este super gustos spanacul. nici nu ma asteptam sa iasa crema asa buna ca la inceput cand am pus laptele am vazut cum se facuse aveam impresia ca se taie precum maioneza si tot dadeam in credinta ca o sa iasa o bunaciune de sos.bravo esti super abia astept sa-i dau si la baiat sa pape.
 

Ioana  acum 2 ani 30 Noiembrie 2011 15:44  

Re: Spanac ardelenesc

alina, daca ai numit-o "crema"inseamna ca ti-a iesit un sos bechamel ca la carte felicitari!
 

Roxanna Mika  acum 2 ani 30 Noiembrie 2011 16:41  

Re: Spanac ardelenesc

si eu l am facut
inca mai am din el, cred ca in seara asta o sa l mancam cu un ou prajit, e foarte gustos.
mie mi e dor de urzici, abia astept sa vina primavara..pana atunci imi alin pofta cu delicatesea asta
 

Alina  acum 2 ani 22 Martie 2012 16:07  

Felicitari Ioana

vreau sa spun ca azi am sa fac si eu deliciosul spanac pana acum nam mai facut niciodata Sper sa iese foarte bun sotul meu e ardelean si e cam pretentios la mancare... Ioana in al doilea rand tin sa iti spun ca Cu tine am invatat sa gatesc adica cu retele tale delicioase sper sa postezi cat mai multe retete Multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani 23 Martie 2012 10:35  

Re: Spanac ardelenesc

cum a iesit spanacul?
 

Alina  acum 2 ani 24 Martie 2012 17:07  

Re: Spanac ardelenesc

A iesit foarte bun nu ma asteptam sa iese asa din prima multumesc de intrebare
 

silviu  acum 2 ani 1 Aprilie 2012 20:05  

raspuns;spanac ardenelesc

spanacul este bun


 

Ioana  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 12:49  

Re: Spanac ardelenesc

La Brasov punem lapte in loc de smantana. Se mananca cu mamaliga, cartofi prajiti si oua ochiuri.
 

Alex.  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 14:34  

Re: Spanac ardelenesc

Faina se pune cind uleiul e fierbinte???
 

Ioana  acum 2 ani 2 Aprilie 2012 14:41  

Re: Spanac ardelenesc

categoric, si se amesteca rapid pana faina se absoarbe de tot in ulei/unt. apoi daca doresti, o mai poti praji un pic pana devine putin rumena (e mai gustos sosul, dar mai greu la stomac) sau continui cu reteta fara sa mai prajesti.
 

Alex.  acum 2 ani 3 Aprilie 2012 12:17  

Re: Spanac ardelenesc

multumesc foarte mult .am reusit este foarte bun .o sa te mai caut pa
 

teodora simeria  acum un an 4 Mai 2012 18:55  

Re: Spanac ardelenesc

Fetelor ! Se poate pune 1 lingura de faina dizolvata cu 2 linguri smantana si continuati cu 200 lapte,amestecati bine,strecurati si puneti peste spanac .Nu vor mai fi probleme cu rantasul si se va lega la fel.
 

ana  acum un an 9 Octombrie 2012 11:00  

Re: Spanac ardelenesc

Am incercat si eu reteta de spanac ardelenesc, si a iesit mult mai gustos decat cel pe care obisnuiam eu sa-l pregatesc, adica rantas si usturoi prajit. Asa n-am mai prajit usturoiul, l-am pus direct crud, sosul a iesit supr-gustos, iar mancarica de exceptie. Eu iubesc spanacul, e preferatul meu
 

Petronela  acum un an 11 Decembrie 2012 17:36  

Re: Spanac ardelenesc

Excelent spanacul! Probabil cel Mai gustos din cate am incercat. Am gatit cateva din retetele tale Ioana si trebuie sa mentionez ca Toate Au fost delicioase si Toate Au iesit exact Asa cum descrii pe site. Te-Am recomandat prietenilor si familiei si deja Au inceput sa foloseasca si sa laude retetele tale.Iti Multumim pentru acuratetea detaliilor si pentru retetele super delicioase.
 

Mihai Borz  acum un an 5 Ianuarie 2013 21:08  

Re: Spanac ardelenesc

exceleta rete... nu am mancat de mult asa de bine. Multumesc pentru reteta.
 

Cristina  acum un an 8 Februarie 2013 19:40  

Re: Spanac ardelenesc

M-ai salvat iarasi. Am gustat astazi la cineva urzici , dar de unde urzici daca nu ai la congelator. Asa ca m-am gandit la spanac si la cine ar putea sa-mi dea o reteta buna si ghici la cine am apelat? Merci mult. Sper sa iasa asa cum l-ai prezentat tu
 

dia  acum un an 4 Martie 2013 16:55  

Re: Spanac ardelenesc

ii delicios si eu il fac aproximativ asa doar ca in tigaie pun si smantana si il face demential
 

ana  acum un an 9 Aprilie 2013 22:48  

Re: Spanac ardelenesc

Irina se poate folosi in loc de faina ,,,corn starch ,,adica ,,amidon de porumb alimentar ,, eu sint alergica la faina si totul pregatesc cu ,,corn starch,, unde se cere faina ,este foarte usor la digestie ( si eu asa fac spanacul acesta dar nu il fierb separat deoarece isi pierde calitatile in apa si ramine fara fier ca o iarba simpla) si fierb cu un pic de orez si se ingroase .
2 linguri faina =1 lingura corn starch
dizolvat in putina apa rece ( lapte )se pune la ultimile clocote amestecind continuu.
 

gabriela  acum un an 19 Aprilie 2013 23:42  

Pentru tot ceea ce faci

Iti multumesc din suflet pentru ajutorul, inspiratia si daruirea ta in a face si intretine acest site. Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine, pe toti cei dragi tie si pe toti oaspetii site-ul tau care te citesc! Numai bine si inspiratii de succes!
 

mariana toth  acum un an 28 Aprilie 2013 14:46  

Spanacul ca salata!

Sunt ardeleanca si intotdeauna am gatit spanacul asa, dar cu lapte; dar am incercat pe propria-mi piele o salata de spanac crud. pe care copilul mau o adora: spanacul spalat si taiat fideluta, un pic de ulei si otet( balsamic daca se poate) apoi boabe de porumb, masline gata taiate, branza telemea bucatele de ardei rosu crud sau gogosar in conserva, ciuperci taiate transversal cu codita cu tot si calite separat in tigaie; am incercat sa pun legume de toate culorile; o sa fiti surprinsi de ceea ce obtineti; si am inteles ca spanacul crud e foarte recomandat.
SANATATE SI FOLOSITI-VA IMAGINATIA!
 

Mirela  acum 2 luni 4 Martie 2014 12:34  

Re: Spanac ardelenesc

Oare se poate adapta reteta asta ca sa fie de post? Exclus lapte sau orice din soia, imi face rau. Multumesc
 

Ioana  acum 2 luni 4 Martie 2014 13:29  

Re: Spanac ardelenesc

o poti face in varianta cu rosii: [link]
 

olga  acum 2 saptamani 12 Aprilie 2014 12:30  

Re: Spanac ardelenesc

Deasupra e cascaval?

Multumesc

PS: muffins cu branza de capra sunt in cuptor.
Multumesc
 

Ioana  acum 2 saptamani 12 Aprilie 2014 14:12  

Re: Spanac ardelenesc

da, olga am pus pe cateva cascaval sa vad diferenta. dar in afara ca erau un pic mai rumene altceva nu s-a vazut sau simtit. asa ca in reteta nu am trecut cascavalul.
 

cristian k  acum 4 zile 25 Aprilie 2014 17:51  

Re: Spanac ardelenesc

Incercati sa puneti si o lingura buna de zahar,ii schimba gustul de buruiana si este mullllt mai delicios.se potriveste mai bine cu ochiul de ou sau carnatul bine sarat asta e un truc,sa faceti copii sa pape spanac Pofta buna!
 

Alina  acum 4 minute 30 Aprilie 2014 15:54  

Re: Spanac ardelenesc

Icercati asa si nu da-ti gres..spanacul putin fiert se pune in tigaie cu o lingura de ulei si 2 catei de usturoi pisati...lasa-ti 10 min,stingeti focul si taiati peste o mozzarella... ..Rapid,usor si super gustos...
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS