Retete Culinare : e-Retete

 

Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

Categorii: Retete din Franta, Retete de mancaruri cu carne, Retete de Craciun, Retete rapide, Retete de Sosuri si Salsa, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Muschi de vita cu piper si sos bordelaise. Imagini pas cu pas pentru muschi de vita cu piper si sos bordelaise

Haideti sa punem la treaba demi-glace-ul la care am lucrat asa mult Muschiuletul de vita l-am facut simplu, in tigaie, aromat doar cu piper negru din belsug si rozmarin. La servire l-am stropit cu sos bordelaise, un sos brun bogat, cu aroma intensa, preparat din vin rosu, demi-glace si unt. Per total am obtinut o mancare eleganta, demna de un restaurant bun. Desigur, totul a fost acompaniat de vinul pe care l-am folosit la prepararea sosului.

Ingrediente pentru Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

800 muschi vita
2 linguri piper negru boabe
sare de mare
2 fire rozmarin

Sos bordelaise

1/2 cana vin rosu sec (Pinot Noir, Merlot)
1 fir cimbru
1 foaie dafin
1 lingura ceapa rosie tocata
1/2 lingurita piper negru boabe
3 linguri cu varf demi-glace
1 lingurita rasa amidon (sau faina)
2 linguri unt rece (80% grasime)

Portii: 4
Timp de preparare: 40 minute

Muschi de vita cu piper si sos bordelaise - Preparare

  1. Intr-un mojar se striveste piperul negru cu sarea de mare. Se adauga rozmarinul tocat marunt. Se imprastie acest amestec pe masa de lucru.
  2. Se taie muschiul de vita felii de 3 cm grosime. Se trec feliile prin condimentele de pe masa.
  3. Se incing 3 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga feliile de vita (cate 2-3 o data, nu le inghesuiti in tigaie). Se prajesc pe prima parte 4 minute, apoi se intorc si se se prajesc 3 minute si pe a doua parte (carnea va fi mediu facuta, adica ramane roz in centru; adaptati acest timp daca doriti carnea in sange (2.5 minute/parte) sau bine facuta (5 minute/parte) ).
    * prajiti toata carnea
  4. Se scoate carnea pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu pana e gata sosul.
  5. Se pune vinul, ceapa, cimbrul, dafinul si piperul boabe intr-o craticioara la fiert. Se fierbe la foc mediu pana vinul scade aproape de tot (raman cam 2 linguri).
  6. Se adauga demi-glace si amidonul/faina dizolvata intr-o lingura de apa si se amesteca pana se dizolva complet si sosul ajunge la fierbere. Se fierbe 2 minute din acel moment.
    * cu o lingurita de amidon/faina sosul iese doar siropos, daca il doriti mai gros mai adaugati amidon/faina
  7. Se strecoara sosul si se pune pe foc mic. Se adauga in sos untul taiat cubulete, pe rand, fiecare transa adaugandu-se cand transa anterioara e dizolvata complet.
  8. Se gusta sosul de sare si se adauga daca e cazul.
  9. Se serveste muschiul cu piure de cartofi si stropit cu sosul bordelaise.

 
Click pe imagini pentru a mari

Amestecul de condimente pe masa de lucru
Amestecul de condimente pe masa de lucru
Feliile de carne date prin condimente
Feliile de carne date prin condimente
Prajim carnea
Prajim carnea
Vinul cu arome
Vinul cu arome
Vinul redus
Vinul redus
Sos bordelaise
Sos bordelaise
Muschi de vita cu piper si sos bordelaise
Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

 

5 15

 

 

Retete similare 

Muschi de vita cu sos de piper verde Steak bavette la grill
Muschi de vita cu sos de piper verde Steak bavette la grill
Vita caramelizata Friptura de vita
Vita caramelizata Friptura de vita

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Muschi de vita cu piper si sos bordelaise"

 

Comentarii

Simona-Adina Hotea  acum un an 16 Decembrie 2011 15:43  

Re: Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

Aoleu, nu mai stiu la ce sa ma uit : la feliile imbietoare de muschi ,sau la vinul ala cu mirodenii ( parca-mi si miroase)...
 

stefania  acum un an 30 Aprilie 2012 16:40  

Re: Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

bun bun !!!!
 

praslea cel voinic  acum 10 luni 10 Ianuarie 2013 13:24  

Re: Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

daca nu pun vin ii schimba mult gustul ? numai beau de 1 an de zile si nici nu vreau sa mai vad alcool nici in poze
 

Ioana  acum 10 luni 10 Ianuarie 2013 13:29  

Re: Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

ii schimba gustul tare. vinul e ingredientul principal intr-un sos bordelaise. sosul e de fapt o reductie de vin cu reductie de supa de vita. alcool nu o sa mai gasesti prin sos dupa ce-l fierbi asa mult. dar daca ai si alte motive sa nu folosesti bauturi alcoolice, poti incerca o varianta cu putin otet balsamic, cum am facut aici: [link]
 

Vlad  acum 35 minute 9 Octombrie 2013 17:20  

Re: Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

Cu ce ai reusit sa pui pierul asa frumos in cerc ?
 

Ioana  acum 8 minute 9 Octombrie 2013 17:47  

Re: Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

cu un inel de patiserie: [link]
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS