Retete Culinare : e-Retete

 

Naut picant prajit

Categorii: Retete gustari (snack), Retete de post, Retete simple

 
Naut picant prajit. Imagini pas cu pas pentru naut picant prajit

Mi-a ramas putin naut fiert de la sandwichurile cu naut si ardei copti si l-am transformat intr-un snack crocant. Mie imi place mult porumbul prajit cumparat, iar nautul pregatit astfel e foarte asemanator, doar ca nu e chiar asa tare.

Ingrediente pentru Naut picant prajit

naut fiert
sare mare
piper
boia dulce
boia iute sau chili
turmenic
putin ulei masline

Naut picant prajit - Preparare

  1. Puneti nautul fiert intr-un bol. Stropiti cu foarte putin ulei. Amestecati bine sa fie acoperite boabele. Adaugati sare, piper, boia dulce, chili si putin turmenic pentru culoare. Amestecati bine cu mainile. Gustati si adaugati condimente daca mai doriti.
  2. Dati la cuptor, in tava acoperita cu hartie de copt, la 220C pentru aprox 30 minute (timpul depinde si de marimea boabelor), dupa 20 minute incepeti sa verificati daca boabele au devenit crocante. Din cand in cand scuturati tava.

 
Click pe imagini pentru a mari

Condimentam nautul
Condimentam nautul
Il punem la prajit in cuptor
Il punem la prajit in cuptor
Naut picant prajit
Naut picant prajit

 

5 11

 

 

Retete similare 

Supa de varza si naut Hummus
Supa de varza si naut Hummus
Pate de naut cu ton Sandwich cu naut si ardei copti
Pate de naut cu ton Sandwich cu naut si ardei copti

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Naut picant prajit"

 

Comentarii

marnie  acum 4 ani 4 Februarie 2009 23:02  

Re: Naut picant prajit

foarte apetisant!mai ales ca e crocant.
Multumesc pt astfel de retete.
Ma poti lamuri ce e turmenic?sau chili?daca se gasesc la noi?
 

Ioana  acum 4 ani 4 Februarie 2009 23:38  

Re: Naut picant prajit

turmenicul se mai numeste curcuma, este un condiment folosit mai ales in bucataria indiana; de cele mai multe ori e folosit pe post de colorant, da o culoare frumoasa galben-portocalie mancarii (orez, condiment pe pui, supe, bauturilor), foarte asemanator cu sofranul la culoare; gustul e neutru, nu-l simti aproape deloc in mancare; se gaseste la noi in magazinele naturiste

chili e praf/fulgi de ardei iute, mult mai iute decat boiaua iute, fiindca e facut din ardei foarte iuti gen Cayenne
il gasesti sub forma de fulgi, la Fuchs este o sticla-rasnita cu fulgi, e mai comod de folosit decat praful; chili se gaseste peste tot la raionul condimente, in pliculete sau rasnita de care spuneam
 

marnie  acum 4 ani 7 Februarie 2009 20:11  

Re: Naut picant prajit

Multumesc ca m-ai lamurit.Am gasit chili.Mai ramane turmenicul.
 

marnie  acum 4 ani 11 Februarie 2009 12:27  

Re: Naut picant prajit

De tinut minte ca e mai preferabil sa nu le rontai pe loc ci peste cateva zile cand vor fi f crocante.
 

Ioana  acum 4 ani 11 Februarie 2009 12:51  

Re: Naut picant prajit

asta depinde de cat le-ai lasat in cuptor, dar si asta e o metoda, daca le lasi cateva zile se mai intaresc, intr-adevar

am corectat in reteta timpul de prajire, fiindca depinde de marimea bobului de naut. prima data am facut cu naut marunt, si au fost suficiente 20 minute sa iasa super crocante, weekendul asta am avut naut de doua ori mai mare si au fost necesare cam 40 minute sa se faca bine...
 

cosmina  acum 4 ani 11 Februarie 2009 17:13  

Re: Naut picant prajit

nici n-am stiut ca exista naut in Romania si ca se numeste asa... e o reteta faina...eu folosesc aici naut si de multe ori cand il scot din apa e prea mult si il arunc...acum o sa-l gatesc asa si nu mai mancam atatea seminte)
 

roxana  acum 4 ani 17 Martie 2009 21:35  

Re: Naut picant prajit

foarte interesant.. ...eu as manca porumb prajit de dimineata pana seara, am sa incerc cu naut..asa ca sa mai schimb
 

Samy  acum 4 ani 21 Aprilie 2009 15:34  

Re: Naut picant prajit

Cam cat trebuie fiert nautul?
 

Ioana  acum 4 ani 21 Aprilie 2009 15:49  

Re: Naut picant prajit

cam 1 1/2 - 2 ore in functie de marimea bobului, eu itzi recomand sa cumperi naut cu bob cat mai mic.

aici gasesti mai multe detalii despre cum se fierbe nautul: [link]
 

Cristina Li  acum 4 ani 20 Mai 2009 15:52  

Re: Naut picant prajit

nautul fierbe mult mai repede daca il lasati la inmuiat cel putin 12 ore - in oala sub presiune fierbe apoi in cca 20 de minute si nici nu se sfarima, la fel ca si fasolea boabe (timp mare de inmuiere, timp mic de fierbere)
 

iko  acum 3 ani 8 Septembrie 2009 13:55  

Re: Naut picant prajit

super buna reteta
 

Aby  acum 3 ani 20 Septembrie 2009 15:44  

Re: Naut picant prajit

Eu las nautul la inmuiat in apa cu sare cca. 12 ore iar apoi il prajesc pur si simplu in tigaia de teflon (fara ulei) 15 min la foc mic si iese foarte bun
 

alina  acum 2 ani 15 Ianuarie 2011 18:47  

Re: Naut picant prajit

Se poate si praji in tigaie? Eu am un cuptor care nu prea coace, si as vrea mult sa fac reteta asta...astept raspuns!
 

Ioana  acum 2 ani 16 Ianuarie 2011 11:38  

Re: Naut picant prajit

o tigaie cu capac pe care sa o scuturi din cand in cand si cred ca o sa iasa bine.
 

giuscapaula  acum un an 12 Februarie 2012 10:37  

Re: Naut picant prajit

multumesc mult,chiar azi experimentez,caci am nautul muiat ,voi folosi tigaia caci pare mai simplu si mai sanatos
daca iese o dau mai departe si ne vom gandi la tine
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS