Naut picant prajit

Categorii: Retete gustari (snack), Retete de post, Retete simple

 

Naut picant prajit
Pinterest

Mi-a ramas putin naut fiert de la sandwichurile cu naut si ardei copti si l-am transformat intr-un snack crocant. Mie imi place mult porumbul prajit cumparat, iar nautul pregatit astfel e foarte asemanator, doar ca nu e chiar asa tare.

Ingrediente
Naut picant prajit

naut fiert
sare mare
piper
boia dulce
boia iute sau chili
turmenic
putin ulei masline

Preparare
Naut picant prajit

  1. Puneti nautul fiert intr-un bol. Stropiti cu foarte putin ulei. Amestecati bine sa fie acoperite boabele. Adaugati sare, piper, boia dulce, chili si putin turmenic pentru culoare. Amestecati bine cu mainile. Gustati si adaugati condimente daca mai doriti.
  2. Dati la cuptor, in tava acoperita cu hartie de copt, la 220C pentru aprox 30 minute (timpul depinde si de marimea boabelor), dupa 20 minute incepeti sa verificati daca boabele au devenit crocante. Din cand in cand scuturati tava.
 
Naut picant prajit - Condimentam nautul

1. Condimentam nautul

Naut picant prajit - Il punem la prajit in cuptor

2. Il punem la prajit in cuptor

Naut picant prajit - Naut picant prajit

3. Naut picant prajit


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 12)  

 

Supa de varza si naut

15 Ianuarie 2010

Supa de varza si naut

Hummus

30 Martie 2009

Hummus

Pate de naut cu ton

16 Februarie 2009

Pate de naut cu ton

 

 

marnie  acum 6 ani - 4 Februarie 2009 23:02  

Re: Naut picant prajit

imi e pofta foarte apetisant!mai ales ca e crocant.
Multumesc pt astfel de retete.
Ma poti lamuri ce e turmenic?sau chili?daca se gasesc la noi?
 

Ioana  acum 6 ani - 4 Februarie 2009 23:38  

Re: Naut picant prajit

turmenicul se mai numeste curcuma, este un condiment folosit mai ales in bucataria indiana; de cele mai multe ori e folosit pe post de colorant, da o culoare frumoasa galben-portocalie mancarii (orez, condiment pe pui, supe, bauturilor), foarte asemanator cu sofranul la culoare; gustul e neutru, nu-l simti aproape deloc in mancare; se gaseste la noi in magazinele naturiste

chili e praf/fulgi de ardei iute, mult mai iute decat boiaua iute, fiindca e facut din ardei foarte iuti gen Cayenne
il gasesti sub forma de fulgi, la Fuchs este o sticla-rasnita cu fulgi, e mai comod de folosit decat praful; chili se gaseste peste tot la raionul condimente, in pliculete sau rasnita de care spuneam
 

marnie  acum 6 ani - 7 Februarie 2009 20:11  

Re: Naut picant prajit

Multumesc ca m-ai lamurit.Am gasit chili.Mai ramane turmenicul. vesel
 

marnie  acum 6 ani - 11 Februarie 2009 12:27  

Re: Naut picant prajit

De tinut minte ca e mai preferabil sa nu le rontai pe loc ci peste cateva zile cand vor fi f crocante.
 

Ioana  acum 6 ani - 11 Februarie 2009 12:51  

Re: Naut picant prajit

asta depinde de cat le-ai lasat in cuptor, dar si asta e o metoda, daca le lasi cateva zile se mai intaresc, intr-adevar

am corectat in reteta timpul de prajire, fiindca depinde de marimea bobului de naut. prima data am facut cu naut marunt, si au fost suficiente 20 minute sa iasa super crocante, weekendul asta am avut naut de doua ori mai mare si au fost necesare cam 40 minute sa se faca bine...
 

cosmina  acum 6 ani - 11 Februarie 2009 17:13  

Re: Naut picant prajit

nici n-am stiut ca exista naut in Romania si ca se numeste asa... e o reteta faina...eu folosesc aici naut si de multe ori cand il scot din apa e prea mult si il arunc...acum o sa-l gatesc asa si nu mai mancam atatea semintevesel)
 

roxana  acum 6 ani - 17 Martie 2009 21:35  

Re: Naut picant prajit

foarte interesant.. imi e pofta ...eu as manca porumb prajit de dimineata pana seara, am sa incerc cu naut..asa ca sa mai schimb vesel
 

Samy  acum 6 ani - 21 Aprilie 2009 15:34  

Re: Naut picant prajit

Cam cat trebuie fiert nautul?
 

Ioana  acum 6 ani - 21 Aprilie 2009 15:49  

Re: Naut picant prajit

cam 1 1/2 - 2 ore in functie de marimea bobului, eu itzi recomand sa cumperi naut cu bob cat mai mic.

aici gasesti mai multe detalii despre cum se fierbe nautul: [link]
 

Cristina Li  acum 5 ani - 20 Mai 2009 15:52  

Re: Naut picant prajit

nautul fierbe mult mai repede daca il lasati la inmuiat cel putin 12 ore - in oala sub presiune fierbe apoi in cca 20 de minute si nici nu se sfarima, la fel ca si fasolea boabe (timp mare de inmuiere, timp mic de fierbere)
 

iko  acum 5 ani - 8 Septembrie 2009 13:55  

Re: Naut picant prajit

imi e pofta super buna reteta
 

Aby  acum 5 ani - 20 Septembrie 2009 15:44  

Re: Naut picant prajit

Eu las nautul la inmuiat in apa cu sare cca. 12 ore iar apoi il prajesc pur si simplu in tigaia de teflon (fara ulei) 15 min la foc mic si iese foarte bun vesel
 

alina  acum 4 ani - 15 Ianuarie 2011 18:47  

Re: Naut picant prajit

Se poate si praji in tigaie? Eu am un cuptor care nu prea coace, si as vrea mult sa fac reteta asta...astept raspuns!vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 16 Ianuarie 2011 11:38  

Re: Naut picant prajit

o tigaie cu capac pe care sa o scuturi din cand in cand si cred ca o sa iasa bine.
 

giuscapaula  acum 3 ani - 12 Februarie 2012 10:37  

Re: Naut picant prajit

multumesc mult,chiar azi experimentez,caci am nautul muiat ,voi folosi tigaia caci pare mai simplu si mai sanatos
daca iese o dau mai departe si ne vom gandi la tine
vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus