Tiramisu

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete din Italia, Retete cu ou, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Tiramisu
Pinterest

Buna dimineata! Sper ca de Sf. Nicolae, Mosul v-a adus multe multe cadouri, tot ce v-ati dorit. A venit si la mine si v-a lasat un tiramisu. Se pare ca ati fost cuminti, nu oricine primeste asa un desert fin vesel A fost foarte grijuliu si nu l-a lasat in ghetutele de la usa, ci l-a pus direct in frigider ca sa fie numai bun de mancat a doua zi dimineata.

Pentru un rezultat perfect, folositi Mascarpone produs in Italia, nu din cel romanesc, gusturile difera mult. La fel si piscoturile, tot de la o firma italiana daca se poate, sunt mai de calitate. Asta daca doriti sa va iasa un tiramisu de nota 10.

Din crema si piscoturile care au ramas de la prepararea acestui tiramisu, maine va arat varianta mea de tiramisu, o varianta pe care o propun pentru masa de Revelion. Dar asta maine... acum savurati o bucatica de tiramisu clasic.

Ingrediente
Tiramisu

200 gr piscoturi
500 gr branza Mascarpone
80 gr zahar
5 galbenusuri de ou (la temperatura camerei)
3 albusuri de ou (la temperatura camerei)
1 esenta vanilie (sau 2 lingurite esenta de vanilie, productie proprie)
3 linguri rom
4 linguri Bailey's (sau amaretto, bourbon)
1 cana cafea expresso tare (neindulcita)
1 lingura cacao
1 felie lamaie

Preparare
Tiramisu

  1. Incepeti prin a prepara expresso, pe care il lasati la racit complet. Cand e rece, puneti-l intr-un vas adanc si adaugati romul si optional 2 linguri Bailey's.
  2. Apoi cu felia de lamaie degresati vasul in care veti face crema si vasul in care veti bate albusurile.
  3. Frecati galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat complet. Adaugati apoi branza Mascarpone si omogenizati bine pana obtineti o crema fina. Adaugati restul de Bailey's si vanilia si omogenizati.
  4. Bateti albusurile spuma tare. Adagati-le peste crema in 3 transe, amestecand incet, de sus in jos, preferabil cu un tel para.
  5. Intr-o tava de chec (12cm x 30cm) puneti un strat subtire de crema, doar cat sa acopere fundul.
  6. Apoi asezati un strat de piscoturi trecute prin cafea. Atentie, piscoturile doar se scufunda rapid in cafea si se scot imediat, nu se lasa nicio secunda in cafea fiindca se inmoaie prea tare.
  7. Asezati apoi un strat de crema peste piscoturi, cam de 1 cm grosime.
  8. Asezati iar un strat de piscoturi si terminati cu unul de crema.
    * daca folositi o tava ca a mea, nu veti folosi toata crema si toate piscoturile; eu am folosit doar 15 piscoturi din cele 24 care erau in pachetul de 200 gr si mi-au mai ramas cam 5 linguri bune de crema
  9. Pudrati crema cu un strat fin de cacao, folosind o sita fin de ceai.
  10. Acoperiti tava cu folie si dati la frigider minim 4-5 ore sau si mai bine peste noapte.
 
Tiramisu - Galbenusuri cu zahar

1. Galbenusuri cu zahar

Tiramisu - Galbenusuri frecate cu zahar

2. Galbenusuri frecate cu zahar

Tiramisu - Branza Mascarpone

3. Branza Mascarpone

Tiramisu - Adaugam branza la galbenusuri si aromele

4. Adaugam branza la galbenusuri si aromele

Tiramisu - Albusuri batute spuma

5. Albusuri batute spuma

Tiramisu - Adaugam albusurile la crema

6. Adaugam albusurile la crema

Tiramisu - Strat crema

7. Strat crema

Tiramisu - Strat piscoturi

8. Strat piscoturi

Tiramisu - Pudram cu cacao

9. Pudram cu cacao

Tiramisu - Tiramisu

10. Tiramisu


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 82)  

 

Mascarpone preparata in casa

20 Noiembrie 2012

Mascarpone preparata in casa

Bomboane Tiramisu

15 Decembrie 2010

Bomboane Tiramisu

Tiramisu cu piure de castane

8 Decembrie 2009

Tiramisu cu piure de castane

 

 

didi  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 10:27  

Re: Tiramisu

Buna dimineata!

Sambata am facut prajitura cu mere. E buna!
 

Mara  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 10:53  

Re: Tiramisu

buna si multumim Mosului si pentru acest dar!!! sper ca nu s-a papat tot, vrem si la Bucuresti o feliuta!!!
 

Ioana  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 10:56  

Re: Tiramisu

hello Mara! normal ca nu s-a papat tot, o feliuta merge si la voi vesel
 

Cosette  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 11:10  

Re: Tiramisu

Si in bucataria mea s-a executat azi dimineata un tiramisu. Functioneaza telepatic pofta asta de tiramisu oare? vesel)
 

Edith  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 11:45  

Re: Tiramisu

Insfarsit,Ioana!!!stii de cand asteptam reteta de tiramisu dela tine??? vesel Am vreo 3 retete,dar park o asteptam pe a ta,pt.k sunt sigura k va iesi super,k toate retetele tale pe care le-am incercat! vesel Abia astept sa o fac,poate kiar sapt.asta!Multasanatate si spor in toate! vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 12:04  

Re: Tiramisu

Cosette, probabil mosu ti-a suflat ce se intampla in bucataria mea. vesel

edith, multumesc pentru increderea acordata si sper sa fie cel mai bun tiramisu pe care l-ai incercat.
 

ramisimion  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 12:55  

Re: Tiramisu

Ioana, ii multumim mosului ca s-a gandit si la noi. Cred ca este delicios, numai cand ma uit la ingrediente imi ploua in gura, cand privesc poza imi pare rau ca nu locuiesc mai aproape de tine. Multumim pt. reteta!
 

Ioana  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 13:09  

Re: Tiramisu

rami, ai venit din Israel in Ro, poate timpul te poarta si pe la Cluj, nu se stie niciodata vesel
 

ramisimion  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 15:32  

Re: Tiramisu

asa e Ioana,ai dreptate.
 

adriana  acum 5 ani - 7 Decembrie 2009 21:43  

Re: Tiramisu

Pt.cine nu bea cafea,am o reteta F.buna de tiramisu cu capsuni,te lingi pe bot!!!!!
vesel
 

Simona  acum 5 ani - 8 Decembrie 2009 10:13  

Re: Tiramisu

Zilele trecute l'am vazut pe "Baiatul dulce", cred ca-l stii, nu ? - facand Tiramisu, n-am prins reteta lui de la inceput, dar prajitura ta arata la fel de minunat ca a lui ! Bravo, felicitari !
 

Ioana  acum 5 ani - 8 Decembrie 2009 10:26  

Re: Tiramisu

Nu stiu cine e "Baiatul dulce" vesel suna haios, e chiar... dulce? e ceva emisiune la TV?
 

Simona  acum 5 ani - 8 Decembrie 2009 13:38  

Re: Tiramisu

Da, pe "TV Paprika" este o rubrica (cred ca zilnica, nu sunt sigura), in care un bucatar tinerel (ceh, pare-mi-se) gateste ceva dulce in 10-12 minute. Postul tv respectiv il prind doar pe UPC.
 

Ioana  acum 5 ani - 8 Decembrie 2009 14:02  

Re: Tiramisu

nu am paprika trist noi avem doar pachetul de baza de la UPC, acum de sarbatori voiam sa-l "updatam"
 

Mara  acum 5 ani - 9 Decembrie 2009 09:53  

Re: Tiramisu

Neata gospodinelor! Ioana, mi-a ramas gandul la Tiramisu, in week-end sigur execut! Cat mai pot, ca deja am inceput sa ma misc din ce in ce mai greu (creste bebelina!). Zi-mi te rog daca trucul cu lamaia se poate aplica de fiecare data cand bat albusuri, sau e vreo smecherie doar pt tiramisu.
multam, o zi faina!
 

Mara  acum 5 ani - 9 Decembrie 2009 10:02  

Re: Tiramisu

a, si inca ceva, ca uitasem. Cum scot minunatia din tava de chec fara sa o rup/stic? multu.
 

Ioana  acum 5 ani - 9 Decembrie 2009 10:25  

Re: Tiramisu

trucul cu lamaia merge ori de cate ori bati albusuri. ca sa se bata bine ouale sa fie la temp. camerei si vasul in care le bati sa fie curat si degresat si cu lamaie il degresez cel mai sigur. eu am degresat si dezinfectat si celalalt vas ca sa fiu sigura ca nu se intampla nimic, ouale folosindu-se crude in crema... doar asa de siguranta, ca tot aveam felia taiata.

tiramisu eu nu-l scot intreg din tava, doar feliile le scot. prima felie va iesi greu, nu va fi aspectuoasa, dar apoi se poate felia destul de bine.
 

Edith  acum 5 ani - 13 Decembrie 2009 13:58  

Re: Tiramisu

L-am facut,si asa cum am presupus a iesit divin!!! imi e pofta Si asta si datorita tie,Ioana!Ai un mod asa de simplu de a explica etapele,k imi da impresia k as putea gati orice!!Multumesc! vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 13 Decembrie 2009 14:46  

Re: Tiramisu

edith, sa-ti fie de bine!
poate un "secret" al explicatiilor mele este ca am fost profesoara 2 ani si chiar se pare ca aveam talent in directia asta, dar cum am terminat facultatea nu mi-am mai permis sa continui si am ales o slujba mai bine platita.
 

CARMEN DIACONESCU  acum 5 ani - 15 Decembrie 2009 07:09  

Re: Tiramisu

Arata super si eu fac tiramisu,dar imi place felul cum l-ati executat in acea forma de cozonac.Felicitari. imi e pofta
 

oana  acum 5 ani - 20 Decembrie 2009 00:06  

Re: Tiramisu

Arata nemaipomenit si sunt o fana a acestei delicatese. Nu am facut in casa pana acum si as vrea sa stiu cum as putea prepara expresso fara sa am dispozitivul necesar.
In rest felicitari si mii de multumiri pentru cat de clare sunt toate detaliile retetelor iar fotografiile ma fac sa inteleg totul mult mai bine si-mi dau curajul de a incerca. Cred ca orice incepator ca mine poate sa se descurce dupa retetele tale oricat ar fi ele de complicate si mai ales este tentat sa incerce cand arata asa de bine.
Sarbatori Fericite!
 

mkh.denimar  acum 5 ani - 21 Decembrie 2009 13:43  

Re: Tiramisu

super prajitura imi e pofta
 

VIORICA  acum 5 ani - 27 Decembrie 2009 12:11  

Re: Tiramisu

arata minunat!regret ca nu am incercat sa o fac dar nu am fost in localitate ,iar la tara nu am net.felicitari DULCETEI care a preparat-o!
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani - 11 Ianuarie 2010 15:34  

Re: Tiramisu

Foarte bun ! L-am facut de Rev si nu l-am pudrat cu cacao , i-am pus niste cifre din ciocolata ( facute de mine , ca si celelalte ornamente) 2010. Imi place mai mult decat cel rapid. Pe unde am cautat (supermarketuri) branza Mascarpone pretul/250gr. era de 12-15 lei, dar am gasit la Plus cu 5 lei o cutie de 250gr. Sigur il voi mai face. Mersi.
 

mihaela  acum 5 ani - 23 Ianuarie 2010 19:11  

Re: Tiramisu

este cea mai buna prajitura si cel mai usor de facut.eu in loc de cacao o pudrez cu ness.are un gust super.iar cateodata pun si fructe de padure in crema.
 

simona  acum 5 ani - 5 Februarie 2010 11:57  

Re: Tiramisu

am facut tiramisu prima data la Craciun, si de atunci a devenit prajitura noastra preferata...multumim pt. reteta vesel
 

clau  acum 5 ani - 6 Aprilie 2010 18:30  

Re: Tiramisu

Vi s-a intamplat sa vi se taie mascarponele??? Mie mi s-a taiat. De ce oare? Se mai poate "repara" ca sa zic asa.
 

Ioana  acum 5 ani - 7 Aprilie 2010 10:53  

Re: Tiramisu

mie nu mi s-a intamplat asa ceva. nici cu mascarpone romanesc nici cu cel italian.
 

clau  acum 5 ani - 10 Aprilie 2010 20:53  

Re: Tiramisu

se pare ca doar eu sunt putin ghinionista. trist
 

revalid  acum 4 ani - 17 Iulie 2010 16:44  

Re: Tiramisu

De-a dreptul delicios! imi e pofta L-am facut acum 2 zile, eu am mancat doar o portie mica din prajitura, dar restul familiei a devorat-o pur si simplu pe toata! Eu n-am pus rom sau Bailey's deloc, si am folosit doar esenta de rom, fara cea de vanilie. Dar si asa a iesit o minunatie! O s-o mai fac cat de curand posibil! Merita vesel
 

Ghidiu Sorina  acum 4 ani - 24 August 2010 09:38  

Re: Tiramisu

TIRAMISU 6 OUA,200 GR ZAHAR,500 ML FRISCA LICHIDA,UN PACHET MARE PISCOTURI DE SAMPANIE,200 ML CAFEA CONCENTRATA IN CARE SE ADAOGA O FIOLA DE ROM SE FOLOSESTE O TAVA JENA CU PERETI INNALTISAU O TAVA DE CHEC TAPETATA CU CELOFAN .SE BAT ALBUSURILE CU ZAHAR,SE ADAOGA GALBENUSURILE CATE UNUL,SEPARAT SE BATE FRISCA .INTR-O FARFURIE ADANCA SE PUNE CAFEAUA CU ROM,PISCOTURILE SE CUFUNDA PE JUMATATE IN CAFEA RAPID SI SE SCOT CATE UNU SI SE ASEAZA PE FUNDUL TAVII,SE PUNE UN STRAT DE CREMA( FRUSCA AMESTECATA CU ALBUSURILE),SE REPETA PANA LA TERMINAREA PISCOTURILOR ,PANA LA LIMITA DE SUS A TAVII,ULTIMUL STRAT FIIND DE CREMA PESTE CARE SE PUDREAZA DIN BELSUG CACAO.SE DA LA RECE SI SE SERVESTE DUPA O ORA CEL PUTIN.
 

julie  acum 4 ani - 26 Octombrie 2010 09:41  

Re: Tiramisu

a iesit foarte bun la gust..insa nu se intareste crema..are consistenta ca o smantana si nu poate fi taiat..ai idee de ce?
 

Ioana  acum 4 ani - 26 Octombrie 2010 09:58  

Re: Tiramisu

cand ai batut albusurile acestea stateau pe tel sau daca ai fi intors bolul cu spuma aceasta nu ar fi cazut pe jos. asta trebuie sa fie consistenta albusurilor, altfel iese prea moale crema. si trebuie sa ai grija cand le incorporezi - ca sa nu se lase - in trei transe - sa echilibrezi cele doua compozitii (crema si albusurile) - sa amesteci usor.
 

SOFI  acum 4 ani - 2 Decembrie 2010 17:49  

Re: Tiramisu

Draga Ioana,vreau sa-ti spun cum fac eu tiramisu poate iti dau o idee de prezentare:il asez intr-o forma de chec,nu il pudrez cu cacao il bag la frigi o noapte iar a doua zi il desprind cu cutitul de jur imprejur si il rastorn pe un platou.il pudrez cu cacao si il tai felii foarte usor.Sofi
 

Ioana  acum 4 ani - 2 Decembrie 2010 17:58  

Re: Tiramisu

merci sofi, o sa incerc data viitoare sa-l rastorn, chiar daca nu e perfect, la rasturnare cacaoa va acoperi totul si va arata impecabil... buna ideea. eu scoteam cu incetinitorul feliile cu o spatula pentru desert si miraculos reuseam sa nu le distrug si sa ajunga intregi pe farfurie.
 

Simona-Adina Hotea  acum 4 ani - 2 Februarie 2011 11:54  

Re: Tiramisu

Cred ca de ani de zile vreau sa-ncerc Tiramisu... adineaori, uitandu-ma pe sugestiile tale pt. Ziua indragostitilor, am citit reteta si m-am hotarat : in week-end. Stiu ca aproape toata lumea are cate o parere depre ce inseamna un "Tiramisu adevarat", asa ca... de-abia astept !
 

Ioana  acum 4 ani - 2 Februarie 2011 12:13  

Re: Tiramisu

simona, este o alegere excelenta pt ziua indragostitilor. are toate elementele ca sa faca seara reusita. si daca nu l-ai mai facut in casa niciodata va fi si o noutate pentru amandoi vesel
 

Laura  acum 4 ani - 3 Februarie 2011 14:23  

Re: Tiramisu

imi e pofta imi e pofta imi e pofta excelent!
 

Georgiana  acum 4 ani - 3 Februarie 2011 17:36  

Re: Tiramisu

Delicios! Am insa senzaţia ca s-a lăsat putin crema. Data viitoare sunt mai atenta când incorporez albuşurile. Si am sa încerc si cu frişcă in locul lor. vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 3 Februarie 2011 17:47  

Re: Tiramisu

se incorporeaza in 3 transe, amestecand cu ceva lat, gen paleta de jos in sus.
 

ciprian  acum 4 ani - 13 Februarie 2011 06:48  

Re: Tiramisu

E la frigider deja. Spuma de albushuri nu mi-a iesit ca si la tine dar oi vedea maine cand o scot de la frigi. Mersi tare mult Ioana.
 

Ioana  acum 4 ani - 14 Februarie 2011 14:30  

Re: Tiramisu

ciprian, ca sa se bata spuma bine trebuie sa respecti urmatoarele: albusurile la temp. camerei; sa nu scapi galbenus cand separi albusurile; vasul si telul foarte curate, pentru asta le speli si apoi le degresezi cu o felie de lamaie. apoi bati pana poti intoarce bolul cu fundul in sus si spuma sa nu curga.
 

geta  acum 3 ani - 20 Iulie 2011 21:27  

Re: Tiramisu

am facut si eu tiramisu si a iesit super. doar ca nu am cumparat mascarpone ci l-am preparat acasa. gasiti reteta pe net.
 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani - 18 Septembrie 2011 16:31  

Re: Tiramisu

Am facut Tiramisu dupa reteta ta, acum o saptamana. Am incercat mai multe variante de retete, dar de data asta am fost incantata, deoarece cantitatile din aceasta reteta sunt perfect proportionate, rezultatul fiind PER-FECT !
Pt.ca toata gasca a fost super-incantata, astazi repet figura ! Ca o mica observatie, e bine sa lasati 20 de minute crema Mascarpone la temperatura bucatariei, inainte de a o adauga la galbenusuri, pt.omogenizare perfecta.
Ioana, multumesc pt.reteta ! (ca de atatea ori...) vesel
 

catalina  acum 3 ani - 28 Octombrie 2011 19:30  

Re: Tiramisu

imi e pofta cat de bun poate sa fie tiramisu.... vesel
 

Alina Nicoleta  acum 3 ani - 31 Octombrie 2011 17:46  

Re: Tiramisu

Tocamai am mancat Tiramisu facut acum cateva ore dupa reteta ta! Superrrrrr! Multumesc ptr reteta vesel
 

Bizic Catrinel  acum 3 ani - 5 Noiembrie 2011 12:55  

Re: Tiramisu

Este cel mai bun tiramisu mancat de mine!! vesel
 

Angelica  acum 3 ani - 19 Decembrie 2011 15:42  

Re: Tiramisu

buna Ioana,vreau sa fac tiramisu pentru masa de Craciun si as vrea sa imi spui daca pot pune in loc de rom esenta de rom si in loc de acele lichioruri daca pot pune un alt lichior cu gust de ciocolata....ieses la fel de bun?nu as vrea sa stic gustul....iti multumesc anticipat i CRACIUN FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI!
 

Mia  acum 3 ani - 9 Februarie 2012 09:27  

Re: Tiramisu

Mi-a iesit o minunatie de prajitura!! vesel Felicitari Ioana pentru site, pentru pasiunea si rabdarea de care dai dovada!
Prima data am facut tiramisu respectand 100% reteta ta si a iesit excelent. Saptamana trecuta la rugamintile colegilor mei am facut din nou tiramisu, dar in loc de albusurile batute spuma am pus frisca facuta in casa din smantana 35% grasime care se gaseste la magazinele Petry. Frisca naturala i-a dat un gust nemaipomenit!!


O reteta pentru tort diplomat cand ne oferi? vesel
Multumim ca existi si ca ne inspiri! Toate cele bune din Targu Mures!!!
 

corovanca eliza  acum 3 ani - 12 Februarie 2012 18:52  

Re: Tiramisu

buna tuturor eu adaug in crema un pic de esenta de migdale si folosesc in loc de albus batut frisca dar nu vegetala uneori mai adaug in crema fructe de padure afine zmeura sau bucatele de piersica din compot e delicios si nu va mai spun ce bine rata va pup si stept retete minunate
 

geo  acum 3 ani - 4 Martie 2012 19:53  

Re: Tiramisu

Am incercat reteta ta si a iesit minunat!!!!e cel mai simplu si eficient desert!!!pupici
 

Gabriel  acum 2 ani - 3 August 2012 18:32  

Re: Tiramisu

Buna Ioana! Te rog sa ma ajuti. Pot inmuia piscoturile si in alt ceva inafara de cafea?
Multumesc anticipat.
 

Ioana  acum 2 ani - 6 August 2012 10:25  

Re: Tiramisu

am auzit ca unii le inmoaie, in varianta pentru copii, in suc de fructe (portocale mai ales), dar n-am incercat. ai putea folosi cacao cu lapte.
 

Hapi  acum 2 ani - 13 August 2012 00:24  

Re: Tiramisu

Buna seara vesel
Am fost indrumata aici si vad ca toata lumea e multumita vesel
Vreau sa te intreb daca ai idee cum ar fi varianta fara alcool pentru musulmani? Sa nu-mi spui de suc de fructe vesel
sa pun doar cafea si atat? Ma gandesc ca n-o sa aiba gustul acela specific......?

Si 2. Doar de curioasa . Exista o reteta fara galbensuri? Parca nu le-as prea manca crude....
 

Ioana  acum 2 ani - 13 August 2012 12:02  

Re: Tiramisu

da, Hapi, am si o reteta cu galbenusuri batute pe abur, deci nu vor mai fi crude, iar in loc de albusuri am pus frisca batuta: [link]

cat despre alcool, il poti omite, faci o cafea tare si buna si va iesi super.
 

Mirela  acum 2 ani - 8 Octombrie 2012 15:08  

Re: Tiramisu

imi e pofta Felicitari Ioana,sugerez sa pudrati tiramisu cu cacao doar inante de servire,deoarece aspectul va fi mai estetic.Pa
 

Monica  acum 2 ani - 21 Noiembrie 2012 10:12  

Re: Tiramisu

Tocmai am papat o felie in loc de mic dejunvesel) Am facut aseara si abia asteptam sa vad daca iese ceva (eu sunt zero la bucatarie, noroc cu retele tale Ioana). Este exact cum stiu eu ca este un tiramisu bun (sunt mare iubitoare de dulciuri) si de cate ori vom avea pofta voi folosi din nou reteta ta.
 

iulia  acum 2 ani - 29 Noiembrie 2012 09:16  

Re: Tiramisu

Buna,Ioana!am facut cateva retete de la tine si mi-au reusit(as vrea eu mai multe...sa incercvesel )...si multumesc pt complexitatea retetelor...azi m-am hotarat sa fac pt ziua de maine ,de Sf Andrei,TIRAMISU,pt prima data...nu pare complicat si sper sa-mi iasa si acesta...o intrebare...am o reteta asemanatoare ca a ta,data de o cunostinta...cu 400g piscoturi si 6oua,si spune sa folosesc toate cele 6 albusuri...la reteta ta am observat ca la 5oua ai folosit doar 3albusuri, Tu ce ma sfatuiesti?
 

Ioana  acum 2 ani - 29 Noiembrie 2012 09:29  

Re: Tiramisu

pai depinde de foarte multe... nu doar cantitatea de galbenusuri+albusuri influenteaza reteta. reteta prietenei tale foloseste galbenusurile crude sau batute pe abur? cat mascarpone foloseste? toate astea influenteaza rezultatul final si desi diferite retetele, pot duce la rezultate comparabil de bune. o recomand pe a mea doar fiindca e testata si garantez rezultatul vesel
 

iulia  acum 2 ani - 29 Noiembrie 2012 09:37  

Re: Tiramisu

...are aceeasi cantitate de mascarpone,doar piscoturi si oua mai multe...si nu scrie pe aburi...ma gandeam la a ei...doar pt ca erau mai multe piscoturi,,,si m-am gandit ca iese mai mult...(haplea de minevesel )...Multumesc pt raspuns!...
 

Ioana  acum 2 ani - 29 Noiembrie 2012 10:46  

Re: Tiramisu

cantitatea de piscoturi o mai poti si tu adapta, in sensul ca poti face straturile de crema mai subtiri si atunci iti va iesi cu un strat in plus... insa sa pui asa multe albusuri nu mi se pare necesar, va iesi prea pufoasa crema si se va pierde gustul de mascarpone.dupa gustul meu umplutura trebuie sa fie ca o crema usoara, nu ca un mousse extrem de aerat. poate daca se mergea pe varianta cu galbenusurile pe abur (care se ingroasa si se infoaie bine) atunci puteai merge cu mai multe albusuri.
 

laura  acum 2 ani - 31 Decembrie 2012 09:14  

Re: Tiramisu

Bifat. Reusit. Iti multumesc si pentru aceasta reteta. Vreau sa fie o surpriza pentru tatal meu de ziua lui. Deja ma gandesc la ce o sa gatesc...o noua reteta de la tine!!!
 

Andra  acum 2 ani - 14 Ianuarie 2013 19:36  

Delicios!

Draga Ioana, nu sunt mare fan Tiramisu! Adica inca nu am mancat la cineva Tiramisu original si am plecat multumita.

Prietenul meu, in schimb, ar manca in fiecare zi Tiramisu. Asa ca am hotarat sa caut o reteta noua, sa incerc sa il fac eu si sa imi iasa, speram eu, cat mai bun.

Trebuie sa iti spun, laudele alea chiar nu le-ai primit degeaba. M-am tinut de reteta ta (desi nu stiam cat inseamna "o cana" de Espresso, am folosit 300ml)...si a iesit un vis! Atat de delicios incat si eu l-am mancat cu mare placere!

Felicitarile mele! Este o reteta care va fi transcrisa in cartea mea de bucate speciale! :-)
 

Ioana  acum 2 ani - 15 Ianuarie 2013 09:20  

Re: Tiramisu

Andra, ma refeream la 250 ml. dar important e sa-ti ajunga sa insiropezi toate piscoturile.
 

andrada mota  acum 2 ani - 15 Februarie 2013 17:39  

Re: Tiramisu

Am incercat ptr prima data in viata mea sa fac tiramisu si a fost un esec.Am facut cantitatile pe jumatate si nu stiu de ce crema era practic lichida dupa ce am adaugat esentele....gustul e cat de cat acceptabil,dar parca se simte esenta de vanilie prea tare....asa ca am pus niste gelatina....ce era sa fac?!Dupa care,cand am inceput sa pun piscoturile,ele au inceput sa se ridice deasupra.....sa pluteasca prin crema..abia am reusit sa pun 2 straturi.....nu stiu cum o sa iasa...mi-e si groaza........oare ce am facut gresit....?

 

Ioana  acum 2 ani - 15 Februarie 2013 19:13  

Re: Tiramisu

ai mixat bine galbenusurile cu zahar, pana s-a dizolvat zaharul? este esential... galbenusurile se ingroasa astfel.
 

andrada mota  acum 2 ani - 18 Februarie 2013 12:05  

Re: Tiramisu

Eu as zice ca da.....dar uin fine.....gelatina a facut miracole....si pana la urma a iesit tare si bun!multumesc ptr reteta si raspuns.
 

ramona  acum 2 ani - 2 Martie 2013 10:26  

Re: Tiramisu

super !! mi-a iesit foarte bun si saitu acesta este de nota 10 . vesel vesel vesel
 

Cathy  acum 2 ani - 25 Martie 2013 15:02  

Re: Tiramisu

Buna! Am incercat aceasta reteta si imi e pofta mi-a iesit exact ca TIRAMISU pe care l-am mancat in Italia! Toata lumea a fost incantata de prajuturica !
Iti multumim pentru toate retetele delicioase pe care le postezi! vesel
 

stefan  acum un an - 17 Octombrie 2013 17:51  

Re: Tiramisu

Cate linguri de zahar
Nu stiu cat e 80 g vesel
 

Ioana  acum un an - 17 Octombrie 2013 17:58  

Re: Tiramisu

4 linguri cu varf
 

stefan  acum un an - 18 Octombrie 2013 16:46  

Re: Tiramisu

A iesit superrr vesel
Multumesc
Se poate servi si dupa 24 de ore de tinut la frigider??? ,
 

Ioana  acum un an - 18 Octombrie 2013 18:06  

Re: Tiramisu

sigur, stefan.
 

Iulia  acum un an - 8 Noiembrie 2013 09:43  

Re: Tiramisu

revin ...desi a trecut aproape un an de cand l-am facxutvesel...si mi-a reusit fffbine...pt a ti multumi din tot sufletul pt reteta...si reusita ,care este meritul retetei corecte...nu am mai intrat pt ca viata m-a pus la incercare...mai ales pe fiica mea care a avut o meningite urmata de un abces cerebral...dar acum doresc sa i fac din nou aceasta reteta...la care se gandea si din patul de spital...Multumesc Domnului ca mi-a dat ocazia sa-i fac iar aceasta prajitura...desi nu are voie...dar o data-n an mergevesel....si multumescv tie...tot ce-ti doresc este sanatate...si spor in toate..
 

tina  acum un an - 17 Mai 2014 16:37  

Re: Tiramisu

L-am pregatit si eu. Mmmm, delicios. Sunt o mofturoasa la mancare, insa de pe site-ul tau nu am reusit sa ,,gresesc” niciun fel de mancare. Toate mi-au iesit de nota 10. Te felicit pentru munca ta! Reusesti sa faci lumea mai buna prin gusturile sublime.
 

Valy  acum 10 luni - 24 Septembrie 2014 08:52  

Re: Tiramisu

sunt innebunita dupa reteta asta! E foarte usor de facut! Imi fac si mascarpone in casa si la cateva zile mai fac o tava de tiramisu. Sper sa nu ma ingras rau sau sa dau in diabet! imi e pofta vesel
 

Ioana  acum 10 luni - 24 Septembrie 2014 10:41  

Re: Tiramisu

da, "s" sunt secunde si "m" minute
 

olga  acum 8 luni - 23 Noiembrie 2014 12:44  

Re: Tiramisu

Am mancat prima data aceasta prajitura la o pizzerie din Cluj, din pacate nu-i retin numele, era in zona liceului CFR. Oricum, am fost fascinata si am tot incercat reteta. Pe cutiile de mascarpone era trecuta o reteta, dar nu reuseam sa obtin in totalitate acel gust.
Cu ajutorul tau am desavarsit aceasta prajitura- am facut eu blatul (tot dupa reteta ta) si am urmat toti pasii.
Am trait o adevarata bucurie.

Multumesc frumos, Ioana.
 

Ioana  acum 7 luni - 24 Noiembrie 2014 14:03  

Re: Tiramisu

cu placere, Olga.
 

Georgiana  acum 3 luni - 14 Martie 2015 21:56  

Re: Tiramisu

Sa va povestesc dragi mei cum am facut tiramisu vesel Am scapat galbenus in albus.... Apoi am respectat tot cum a scris Ioana si..... Surprizaaa vesel vad ca a iesit destul de faina crema.... Acum este in frigider.... Vedem maine cum va iesi.....eu zic ca a iesit .... vesel) Va pupic pe toti
 

nela  acum 4 ore - 11 Iunie 2015 08:50  

Re: Tiramisu

Ioana,iti urmaresc activitatea de vreo 3 ani si imi plac retetele tale.Daca tin bine minte,inainte nu aveai poze ''pas cu pas''la retete...sau poate ma insel.Pana la urma,cam ce dimensiuni trebuie sa aiba tava ca sa nu ramana crema ? vesel
 

Ioana  acum 26 minute - 11 Iunie 2015 12:31  

Re: Tiramisu

nela, aveam poze, tot asa jos doar ca erau mai mici.
foloseste ce tava ai, fiindca daca-ti ramane putina crema o poti aranja in pahare/cani/cupe [link] nimic nu se pierde vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus