Ciuperci umplute cu branza

Categorii: Retete aperitive, Retete cu branza, Retete cu ciuperci, Retete garnituri, Retete cu legume, Retete la cuptor, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Ciuperci umplute cu branza
Pinterest

Ciupercutele umplute cu branza sunt usor de facut si sunt un aperitiv cald sau o garnitura grozava.

Ingrediente
Ciuperci umplute cu branza

20 ciuperci champignon (nici foarte mari, nici foarte mici)
150 gr crema de branza (cu verdeturi sau ceapa; tip Almette)
100 gr branza Danish White
2 fire marar
125 gr cascaval (sau mozzarella; eu folosesc cascaval afumat si recomand sa-l folositi si voi)
piper
chili fulgi (sau boia dulce/iute)
1 lingura suc de lamaie (optional)

Portii: 3-4

Preparare
Ciuperci umplute cu branza

  1. Se amesteca crema de branza cu danish white si mararul tocat. Se da pe razatoarea mica cascavalul.
  2. Se curata ciupercile de picioruse. Se spala foarte rapid cu apa in care am pus sucul de lamaie (ca sa nu se innegreasca la copt).
    * in prima poza, chiar in dreapta jos, apare o ciuperca gri, este o ciuperca pe care am spalat-o doar cu apa (fara lamaie) ca sa se vada diferenta fata de restul date cu suc de lamaie.
  3. Se pun ciupercile cu fata (zona in care a fost piciorusul) in jos, intr-o tava cu hartie de copt.
  4. Se dau la cuptor la 220C pentru 15 minute. In acest fel, mare parte din sucul din ciuperci se va scurge inainte de a pune umplutura si la final ciupercile umplute vor avea un aspect mai frumos.
  5. Se scoate tava din cuptor si se pun ciupercile pe o farfurie. Se curata tava de sucul lasat de ciuperci si se inlocuieste hartia de copt. Daca in palaria ciupercilor s-a adunat suc, absorbiti-l cu servetele de bucatarie.
  6. Se aseaza ciupercile la loc pe tava, de data asta cu fata in sus. Se umple fiecare ciuperca cu 1/2 lingurita crema de branza.
  7. Se aseaza deasupra cascaval razuit, astfel incat crema sa nu mai fie vizibila. Acoperiti cu cascaval doar zona cu crema de branza, nu si marginile ciupercilor. In acest fel cascavalul nu se va scurge prea tare in tava.
  8. Se presara cu piper si fulgi de chili (sau boia).
  9. Se dau la cuptor, tot la 220C, pentru 15 minute. In ultimele 5 minute comutati cuptorul pe grill (caldura sa vina de sus) pentru a se gratina frumos cascavalul. Lasati pana sunt rumene desupra si supravegheati-le cat stau sub grill.
  10. Sunt mai bune calde dar si reci sunt ok.
 
Ciuperci umplute cu branza - Ciupercile coapte cu fata in jos

1. Ciupercile coapte cu fata in jos

Ciuperci umplute cu branza - Le umplem cu crema de branza

2. Le umplem cu crema de branza

Ciuperci umplute cu branza - Le acoperim cu cascaval razuit

3. Le acoperim cu cascaval razuit

Ciuperci umplute cu branza - Ciuperci umplute cu branza

4. Ciuperci umplute cu branza


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 49)  

 

Taietei cu ciuperci

3 Octombrie 2013

Taietei cu ciuperci

Ciuperci gratinate

1 Noiembrie 2012

Ciuperci gratinate

 

 

diana n  acum 4 ani - 9 Martie 2011 09:26  

Re: Ciuperci umplute cu branza

mama, cum arata...imi pare bine ca mai ratacesti si pe cai vegetariene
 

alex  acum 4 ani - 9 Martie 2011 10:03  

Re: Ciuperci umplute cu branza

nu imi place e nu imi place
 

viorica  acum 4 ani - 9 Martie 2011 10:03  

Re: Ciuperci umplute cu branza

chiar ieri ma gindeam ca ciupercile sunt mincarea mea preferata (in orice forma). Dar asa arata extraordinar! Am sa le gatesc neaparat!
 

Simona-Adina Hotea  acum 4 ani - 9 Martie 2011 10:03  

Re: Ciuperci umplute cu branza

Din nou pe gustul meu ! Mersi, Ioana ! Eu le-am facut o data sarind peste pasii 3-4, e drept ca erau micute, si am scapat si niste bucatele de bacon in umplutura. Au iesit foarte gustoase, dar s-au cam "strans" ciupercutele...
 

Laura  acum 4 ani - 9 Martie 2011 11:01  

Re: Ciuperci umplute cu branza

Arata imi e pofta imi e pofta imi e pofta Multumesc pentru reteta! Abia astept sa le incerc.vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Martie 2011 11:26  

Re: Ciuperci umplute cu branza

diana, pai trebuie, acum cu primavara trebuie sa dau cele 2 kg jos pe care puloverele nu le vor mai ascunde. chiar ma batea gandul unei detoxifieri, inspirata de un suc de fructe si legume trimis de ciprian, un vizitator al siteului.

alex, nici chiar asa vesel

viorica, iti plac si crude?

simona, cand sunt mici pierd rapid toata apa din ele, si pana se gratineaza branza se strang un pic. dar nu-i bai, ca la gust sunt la fel si macar le poti manca dintr-o inghititura. ale mele, fiind mai mari (doua inghitituri), chiar un pic s-au incretit si inauntru au rams un pic suculente, dar asta si de la crema de branza.

laura, cu placere.
 

Monica Mihaly  acum 4 ani - 9 Martie 2011 13:22  

Re: Ciuperci umplute cu branza

mmmmmm delicioase vesel
 

Mara Manole  acum 4 ani - 9 Martie 2011 13:34  

Re: Ciuperci umplute cu branza

tare faza cu lamaia, nu ma gandisem...
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Martie 2011 13:54  

Re: Ciuperci umplute cu branza

faza este valabila si cand sotezi ciuperci. storci doar putina lamaie cand le pui in tigaie si vei avea o culoare mai frumoasa la final.
 

viorica  acum 4 ani - 9 Martie 2011 17:38  

Re: Ciuperci umplute cu branza

sincer sa ti zic, am incercat o reteta cu ciuperci albe crude, cu otet din vin rosu, sare, piper si suc de lamie. Am mincat in Franta si mi a placut, desigur vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Martie 2011 17:43  

Re: Ciuperci umplute cu branza

te intrebam fiindca mie imi plac tare mlt crude, doar marinate cu suc de lamaie, si nu stiam daca ai incercat.
 

GABY CATALIN  acum 4 ani - 9 Martie 2011 19:10  

Re: Ciuperci umplute cu branza

nu imi place e varza retetaaa nu imi place nu imi place nu imi place nu incercatii de pffff nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place
 

lira  acum 4 ani - 9 Martie 2011 21:37  

Re: Ciuperci umplute cu branza

ioana ce pofta mi-ai facut de ciuperci, eu le faceam un pic altfel.... nu am mai facut de ceva vreme... mi-ai amintit tu de reteta vesel
 

Laura  acum 4 ani - 10 Martie 2011 13:25  

Re: Ciuperci umplute cu branza

@GABY CATALIN - sa stii ca e chiar excelenta reteta asta!
 

Monica Mihaly  acum 4 ani - 11 Martie 2011 10:57  

Re: Ciuperci umplute cu branza

mai railor daca nu va plac ciupercile nu inseamna ca nu e buna reteta
e chiar delicioasa ciuperci cu atatea feluri de cascaval si branzeturi e bestiala imi e pofta
 

Violeta  acum 4 ani - 14 Martie 2011 00:24  

Re: Ciuperci umplute cu branza

yummyyy, arata superb, iar gustul este atat de delicios! am facut si eu in seara aceasta, ce-i drept, cu mai mult cascaval si mai putina branza si au iesit foarte gustoase!
Multumesc frumos pentru reteta si apreciez ca ai grupat retetele si intr-o categorie separata "la cuptor"
 

Nadina Dragomir  acum 4 ani - 14 Martie 2011 22:12  

Re: Ciuperci umplute cu branza

minunate,trebuie incercate,eu sant inebunita dupa ciuperci vesel felicitari pentru minunata reteta.
 

alina  acum 4 ani - 1 Aprilie 2011 09:01  

Re: Ciuperci umplute cu branza

arata foarte bine vesel
 

ion  acum 4 ani - 7 Aprilie 2011 16:01  

Re: Ciuperci umplute cu branza

Daca am cuptor vechi, fara gradare, este vreo problema? Sau il las sa se incinga bine bine si pun ciupercile?
 

Ioana  acum 4 ani - 7 Aprilie 2011 16:05  

Re: Ciuperci umplute cu branza

nu e nicio problema, probabil esti deja obisnuit sa gatesti cu el, asa ca poti estima cam pe unde este temp. ideala pentru ciuperci. il pui la o treapta medie spre mare si doar in ultimele 5 minute dai la maxim ca sa se rumeneasca branza frumos.
 

george  acum 3 ani - 10 Mai 2011 15:14  

Re: Ciuperci umplute cu branza

eu am decat ciupercile si cascavalul afumat.
am sa le rup piciorusele si apoi o sa le umplu cu feliute mici de ustutroi si cu cascaval. va spun mai tarziu cum sunt .

poate incercati si voi
 

Marya  acum 3 ani - 18 Mai 2011 17:33  

Re: Ciuperci umplute cu branza

imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta chiar am sa o incerc vesel vesel vesel
 

Valeria  acum 3 ani - 3 Iulie 2011 17:10  

Re: Ciuperci umplute cu branza

Delicioase. Am testat reteta si e super. Pacata ca fiica mea de apr 3 anisori nu prea adora ciupercile. vesel
 

gabizza  acum 3 ani - 30 August 2011 11:29  

Re: Ciuperci umplute cu branza

imi e pofta bune
 

Ana  acum 3 ani - 11 Noiembrie 2011 18:44  

Re: Ciuperci umplute cu branza

De mica am urat ciupercile, imi venea sa vomit de la miros doar, dar anul acesta am renuntat la carne si ciupercile sunt o sursa de proteine. Asa ca azi incerc prima data sa mananc ciuperci si o sa incep cu reteta ta.. chiar acum :-p
 

Claudiu  acum 3 ani - 29 Februarie 2012 16:50  

Re: Ciuperci umplute cu branza

Buna , astazi am sa incerc reteta , sper s-ai placa sotiei .
 

dorina  acum 3 ani - 7 Aprilie 2012 16:19  

Re: Ciuperci umplute cu branza

Foarte bine scrisa reteta. Punctele forte:
- introducerea prealabila in cuptor (ciupercile din comert lasa tare multa apa)
- faza cu zeama de lamaie (merge la orice reteta de ciuperci)
- amestecul de branza, diferite sortimente.

Multumim
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 3 ani - 7 Aprilie 2012 21:55  

Re: Ciuperci umplute cu branza

mersi de pontul cu zeama de lamaie.
 

Agheorghesei Alin  acum 2 ani - 18 August 2012 18:37  

Re: Ciuperci umplute cu branza

Ai putea sa pui cate un ou de prepelita si apoi sa pui putina branza. Sint sigur ca-ti va placea vesel
 

Stana Pribu  acum 2 ani - 28 Septembrie 2012 15:01  

Re: Ciuperci umplute cu branza

sunt bune am sa fac si eu cu prima ocazie cand cumpar ciuperci vesel
 

Monica  acum 2 ani - 21 Noiembrie 2012 16:40  

Re: Ciuperci umplute cu branza

Am facut, au iesit super de trei ori deja!
 

bianca  acum 2 ani - 11 Decembrie 2012 09:30  

Re: Ciuperci umplute cu branza

sunt trecute pe lista mea de preferate, prima oara am mancat la cineva acasa, erau doar cu cascaval dar mi au placut enorm, apoi urmatoare zi am cautat pe net si am gasit reteta asta, sunt mult mai bune si cu branza:x, super reteta si ideea cu lamaia care le lasa aspectul mai frumos. Merita incercata .
 

Andreea  acum 2 ani - 6 Februarie 2013 08:42  

Re: Ciuperci umplute cu branza

Foarte explicita reteta . Bravo . Astazi le voi incerca.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus