Retete Culinare : e-Retete

 

Pilaf de orez cu ciuperci

Categorii: Retete cu ciuperci, Retete din Italia, Retete cu orez, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete simple

 
Pilaf de orez cu ciuperci. Imagini pas cu pas pentru pilaf de orez cu ciuperci

Un risotto pe care l-am facut intre sarbatori inspirandu-ma dintr-o reteta Jamie Oliver. Ciupercile de padure uscate pe care le-am gasit la Cora ajuta mult la gustul final al pilafului, avand in vedere ca ciupercile champignon au un gust neutru. Insa in aceasta combinatie am reusit sa fac un pilaf aromat.

Ingrediente pentru Pilaf de orez cu ciuperci

300 gr orez pentru risotto (arborio)
1 ceapa
100 ml vin alb sec
1.2 l supa fierbinte (de pui sau legume)
1 pumn de ciuperci uscate (am folosit hribi si galbiori)
1 lingura unt
4 linguri parmezan razuit + putin pentru servit
3 linguri ulei masline
sare, piper

Ciuperci la grill

20 ciuperci champignon (sau orice alte ciuperci proaspete)
cateva fire de patrunjel
sucul de la 1/2 lamaie mica
2 linguri ulei de masline
sare, piper

Portii: 4

Pilaf de orez cu ciuperci - Preparare

  1. Supa o tineti pe foc pentru a o avea la indemana fierbinte. Eu am facut supa de legume adaugand in apa fierbinte 2 linguri de vegeta de casa.
  2. Am pus ciupercile uscate intr-un bol si le-am acoperit cu supa fierbinte. Le-am lasat 15 min. la inmuiat, apoi le-am scos si le-am tocat marunt.
  3. Intr-o tigaie cu pereti mai inalti am incins 3 linguri de ulei si am adaugat ceapa tocata marunt si am lasat-o 5 minute pana s-a inmuiat.
  4. Am adaugat orezul si l-am lasat 5 minute la prajit la foc mare, amestecand din cand in cand.
  5. Am turnat vinul si dupa ce s-a absorbit am adaugat ciupercile uscate tocate, apa in care s-au inmuiat ciupercile (nu va ingrijorati daca e maro ), sare si cateva prize de piper. Apoi am turnat primul polonic de supa fierbinte si am dat focul la mediu spre mic, doar cat sa bolboroseasca usor pilaful.
  6. Apoi incepeti sa puneti supa, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost complet absorbita de orez. Amestecati constant in orez, asta e o conditie sa devina cremos! Operatia va dura cam 20 minute, pana terminati toata supa. La sfarsit orezul va fi fiert si cremos.
  7. Adaugati untul si parmezanul si amestecati pana untul e topit complet. Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasat 5 minute sa stea.
  8. Ciupercile proaspete (curatate de codita) le-am grillat folosind oala grill cu abur: le-am lasat 15 minute cu partea in care a fost codita in jos, ca sa isi lase apa, apoi le-am intors si le-am mai lasat 10 minute.
  9. Le-am taiat felii intr-un bol, le-am condimentat cu sare si piper, am adaugat patrunjelul tocat marunt si apoi am turnat peste ele 2 linguri de ulei batute cu sucul de lamaie.
  10. Se serveste astfel: se aseaza in farfurii pilaf de orez, deasupra presaram salata de ciuperci grillate si apoi putin parmezan.

 
Click pe imagini pentru a mari

Ciuperci uscate la inmuiat
Ciuperci uscate la inmuiat
Ciuperci uscate tocate
Ciuperci uscate tocate
Adaugam treptat supa peste orez
Adaugam treptat supa peste orez
Pana orezul e facut
Pana orezul e facut
Adaugam untul si parmezanul
Adaugam untul si parmezanul
Ciuperci pe grill
Ciuperci pe grill

 

5 18

 

 

Retete similare 

Risotto cu legume verzi Risotto cu rosii
Risotto cu legume verzi Risotto cu rosii
Risotto cu dovlecei Risotto cu gorgonzola
Risotto cu dovlecei Risotto cu gorgonzola

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Pilaf de orez cu ciuperci"

 

Comentarii

ramisimion  acum 3 ani 6 Ianuarie 2010 11:39  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

Foarte interesanta aceasta reteta! Suna bine de tot! Imi place, cand o sa am tot ce imi trebuie o pregatesc si eu. Pilaful este una din mancarurile mele preferate.
 

Ana  acum 3 ani 6 Ianuarie 2010 21:35  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

La multi ani!
La care raion ai gasit la Cora ciupercile de padure uscate?
Multam fain!
 

Ioana  acum 3 ani 7 Ianuarie 2010 12:06  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

la raionul de legume, chiar langa caserolele cu ciuperci proaspete sunt plicurile cu ciuperci uscate. arata asa (vezi poza mica de jos): [link]
 

Ana  acum 3 ani 7 Ianuarie 2010 14:35  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

multumesc frumos
 

alin  acum 3 ani 11 Ianuarie 2010 19:54  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

foarte tare mi se face pofta
 

adriana  acum 3 ani 13 Ianuarie 2010 19:36  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

mi-a ieshit foarte foarte buna mancarea dupa reteta asta..am adaptat ciupercile ...am pus din borcan..probabil nu dau gust atat de bun ca si cele uscate, dar ..asta e..am economisit timp MULTUMESC
 

oejif  acum 3 ani 19 Aprilie 2010 20:05  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

...weste o mancare simpla si delicioasa...
nu ezitati sa adaugati carne,dupa imaginatie...
am adaugat putin morcob si ardei gras...pentru aspesc
eu prefer fara apa de la ciuperci...da un alt aspect...
aaaa,incercati sa puneti marar la sfarsit...este delicios.
pofta buna
 

miki  acum 2 ani 17 Noiembrie 2010 16:14  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

Foarte usor de facut si SUPER DELICIOS!Felicitari Ioana si multumesc pentru toate retetele postate!
 

Adria  acum 2 ani 23 Martie 2011 17:02  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

Ai zis la punctul 5 ca se toarna apa in care s-au inmuiat ciupercile si pe urma un polonic de supa fierbinte si pe urma alt polonic cu supa. Dar nu ai zis ca ciupercile se inmoaie in supa respectiva ? Mai ramane lichid ?
 

Ioana  acum 2 ani 23 Martie 2011 17:05  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

la pct. 2, se adauga atata supa fierbinte peste ciuperci doar cat sa le acopere. nu se pune toata supa! restul ramane separat si de acolo pui cate un polonic...
 

deea  acum 2 ani 9 Iunie 2011 13:13  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

ce bine arata!am sa incerc si eu sa fac.
 

VeVe  acum un an 3 Iulie 2011 19:54  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

eu am mai adaugat porumb si pui ,a iesit ..........o nebunie
 

simona  acum un an 6 Iulie 2011 02:31  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

reteta este minunata doar ca e o diferenta intre PILAF si RISOTTO si mai exact sunt 2 copturi diferite!
 

Tank Sovietic Tank  acum un an 17 Martie 2012 12:01  

Mersi...am citit-o dupa ce am facut-o

Am fiert orezul 50%....AM SCHIMBAT APA..sa nu fie cleios...dupa ce s-a scurs apa si a ramas orezul ...am pus supa de pui peste orez...l-am fiert si ceilalti 50%, cateva minute, dar nu prea mult....imi place sa simt bobul....am pus ciupercile, care au fost calite in unt, taiate marunt, am pus 4 catei de usturoi, taiati marunt, patrunjel, Boia de ardei iute....un varf de cutit, piper, vegeta un pic...Si l-am servit langa 3 morcovi mari taiati in 4 pe lung....scosi din supa de pui. Ciupercile de la Kaufland, din alea Champinion...as fi vrut si sos de soia, picant din ala cum e la mancarea chinezeasca...dar mi-o fost lene sa ma duc pafara...si imi era foame...Parerea mea ca aceste ciuperci calite in unt..condimentate si cu orez fiert 90% sunt mai bune decat orice carne...si sanatoase...PS: fain site si retetele de aici. Nice Day ! Ovi, Cluj-Napoca.
 

Nicolescu Elena  acum 9 luni 3 Octombrie 2012 12:20  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

Acum merg sa-l fac asa pentruca eu il faceam fara a cali separat ciuprcile ,ci le caleam cu ceapa.sper sa fie bun. Cat traieste omul invata !
s.auzim de bine! Elena Targoviste.
 

gigi pirlea   acum 3 luni 13 Aprilie 2013 14:52  

Re: Pilaf de orez cu ciuperci

ciupercile sunt adevarate cand le culegi nu cele tratate chiar cu chimicale si ... de altii.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS